jojawestern.blogg.se

Ridläger för en dag!

Rubriken säger en del, jag, ellie och Fanny skulle ha ridläger idag för oss själva ;) Vi bestämde möte i stallet kl 10 men vi alla blev sena ;) 
Iaf så tog jag och ellie in alla hästar eller, Queeni, Jack, Julia och Dusty. Jag gick ner med mamma och Queeni och vi körde lite markträning! Hon var superduktig, vädligt följsam och med på noterna. Lite för lite respekt för mitt område. Någon som har tips om att träna det? 

Sen gick jag upp och lämnade mamma själv i ridhuset ett tag och gick upp och hämtade Jack och hälsade såklart på Fanny som hade kommit! Jack fick ha på sig halter grimman eftersom mamma hade sin repgrimma, och ellie ville ha min så... Fanny hade vanlig grimma på Dusty eftersom han är så duktig ;D 
 
Jag tränade mycket på att flytta delar, lite påbörjan till buga osv. Vi hittade en blå pressening i hinderförrådet då jag  glömde hämta Chrissies pressening. 
Avslutade med att rida ett varv i grimman men kunde inte låta bli att stå upp på hans rygg och ligga bak och fram ;D
Jag fotade lite också och ellie tog kameran lite! :)
 
efter det åt vi lunch, alla hade med sig matsäck så vi ställde in hästarna och åt! Sen släppte jag ut Jack i hagen tsm med Queeni och gick för att hålla "lektion" för Fanny :D 
 
Lade upp diamanten eftersom Fanny ville träna på den men höjde upp bommarna på liggande "sockerbitar". Gick bra idag tycker jag sen tog hon några galopper, hahah lilla Dusty ville inte galopperna ;) Fanny fick jobba ordentligt för att få honom i galopp. 
 
 
 hästen som är rädd för en blå repgrimma som hänger fel på väggen blir inte rädd av en pressening ;O hahahah!
 
 Hungrig häst ;D tror dock inte presseningen är sååå god!

Senaste dagarna

I onsdags så kom vi till stallet på morgonen så såg jag att Jack och Queeni gick ensamma i mellan hagen, Jackie låg ner och sov och Queeni vakade över honom. Jag svepte med blicken men hittade inget så snabbt. När jag hade ställt in Jack i boxen kom Ulrika och berättade att när hon släppte ut Julia kl 6 så jagade Isidor Jack, Jack hoppade över ett övervuxet dike och såg inte fårstänglset som var på andra sidan. Jackie fastnade i stängslet men lyckades ta isg loss och Ulrika fick ta in honom i en egen hage och satte i Queeni där också. 
 
Då såg jag hans sår ordentligt och fyy faan asså inte glad tjej, men han hade tur med tanke på vad som kunde ha hänt... Det såg värre ut än vad det var. Små sår på all ben men inget var varmt, dock var ett svullet. Då blev det inget rida men mamma gick ner och hade lektion och jag och ellie skulle skura en box medan Jack fick stå inne och vila. Dock var han vädligt orolig och gick runt osv. så fjollig som jag är kunde jag inte jobba så mycket så ellie gjorde  det mesta jobbet. tvättade iaf såren och sprutade på blåspray. 
 


 lerig hest <3
 
Det svarta fleece täcket är nyinköpt :D

dålig uppdatering

Check! Nej har vait upptagen med hästarna osv. Jackie fastnade i ett fårstängsel! Kanske säger er lite vad jag har gjort?
Nej kommer bättre uppdatering snart!

Ihop släppt med hästarna

I morse släpptes Jack och Pelle ihop, jag kunde inte vara med men Ulrika sa att jackie hade rejsat som bara den ;D 
Jag åkte till nånö på eftermiddagen och då hade alla hästarna släppts ihop. Jag var lite orolig eftersom Jalle, Herkules och Pelle är värstingarna men det gick väldigt bra. :) Jackie är snabb och fick beröm för det ;D Han sprang och hade mest kul när Jalle och Herkules jagade honom. De sprang med bakåtstrukna öron och tog i som bara den men Jackie sprang med lyft svans med lätta steg och spetsade öron :D Hahahah han betedde sig som en 4 åring och såg ut att leka :D Var underbart att se honom springa så lätt! :D 
Ulrika sa innan vi åkte att hon hade kollat i kikaren och då stod Jack och Herkules och kliade varandra :D 
Smart häst att bli vän med en högrangad häst ;D
 
Jag tog inte in honom eftersom han behövde vara i hagen och bekanta sig med alla, men vi åkte till hästshoppen och ellie hittade ett svart fleece täcke med hals skitsnyggt :D jag köpte det för 375 kr :D Kände att det var värt det! 
 
Efter det så åkte vi tillbaka till nånö och kollade till hästarna, Jackie stod lite för sig själv men ändå inte för långt bort från flocken. Klappade honom lite osv. Han hade inga fler sår än de tre han hade från början med damerna ;)
 
Tyvärr inga bilder här men det kommer!

Markträning

Idag så hämtade jag in Jackie i spöregn så han fick stå inne och torka. Fyy faan vad han är rastlös/orolig att de andra ska gå. Dusty och Queeni stod nämligen sen i gången och gjordes iordning för att rida och då blev pojken lite orolig ;) Dock irriterande.... Han skriker, skrapar och går runt i boxen. 
 
Mamma och Chris byggde en trailbana och hade en pressening med! Jag tog ner Jack för att träna lite markträning, i början gillade han inte presseningen men med rådgiving från Chris så gick det bra :D Stolt matte! 
 
Bommarna gick helt ok och grinden sitter fint! Vi gjorde en provisorisk grind med två hinderstöd och ett rep imellan. Ellie hade varit snäll och mockat åt mig :) 
 
Vi åkte hem, åt lunch och gick en prommis med hundarna sen åkte vi tillbaka till nånö för ellies lektion.. lite jobbigt och mycket framochtillbaka men finmockade lite extra. Har aldrig sett så stor skillnad på en häst under 45 minuter!! :O

Bild-prov


Josephine Dahlerus

Hej! 
Som ni kanske har förstått så heter jag Josephine Dahlerus men jag föredrar Jossan, jag är född 1996 så i skrivande stund är jag 16 år. 
 
Jag har nyss flyttat min häst till ett nytt stall och satsar på western tävlingar, förutom min häst, så har mamma en häst och syrran rider en ponny på typ foder? 
Jag dansar även linedance och har gjort i tre år tror jag, vilket är roligt! 
I min familj finns även två hundar, Dastin och Freddie som ibland kan dyka upp här på bloggen. 
 
Hela mitt liv har jag älskat hästar och sa att jag ville rida men jag bangade mycket och sa: Ne rida när jag blir tor ;D 
Och vid 6 års ålder började jag på ridskola i stockholm och red där tills vi flyttade till norrtan. Runt 9 års ålder så började jag rida på sommrarna på svanberga ranch och där träffade jag även min älskling! Han var två år när jag såg honom tränas på ridplanen och efter det så har jag alltid älskat honom. 
 
Vi flyttade hit årskiftet när jag skulle fylla tretton och då var Jack till salu men inte förrän på sensommaren hörde en köpare av sig, av en slump så var ranchägarna hemma hos oss när köparen ringde och de tackade nej och sa att vi "måste" köpa honom och då gjorde vi det :D 
 
Nu har det snart gått tre år sen dess och vi har börjat tävla lite :D På bloggen kommer ni läsa om mitt liv och framförallt hästar :D 
 

Jacks King Cutter

Jacks King Cutter
American Quarter horse
född: 2003
e: Jacs Deduction
u: Fiftys King Countess
 
Jack älskar att vara en tillags, och bara han förstår så gör han allt. Man får vara försiktig när man presenterar honom för en ny övning då han måste ta det i sin takt annars stressar han upp sig och tar inte till sig något. 
Vad gillar han inte? Ja ni det är svårt att veta, han går med på det mesta, färr gick han inte in i transporten, nu gör han det, han är fjollig att rida ut med men okej. 
Han älskar däremot att rida ikapp och han ger sig inte förrän han ligger först och hör att den andre saktar av. Detta gör att jag inte rider ikapp längre då jag har svårt att få stopp på honom. Jag rider mest ut själv men vill kunna rida ut tillsammans med mina kompisar.... 
 
Vi tävlar i det mesta, pleasure, western riding, trail, reining framför allt men har tävlat någon gång i horsemanship, kossegrenar och tidsgrenar har vi inte provat än... Men någon gång kanske? :)
 
 

Ny bloggstart!

Tänkte att jag skulle starta en egen blogg nu, kunde ju ha fortsatt med westerntjejerna men eftersom det bara var jag som bloggade så kände jag att jag ville ha egen ett tag nu. På tal om nytt så har Jackie flyttats till nånö idag!! Gick ganska lätt att lasta med Snärtens hjälp! 
Jag ställde in honom i boxen snabbt med lite hö, Pelle var bla inne och Jackie stod och "hingstskrek" och sparkade så vi flyttade honom in i Queenis box ett tag. 
Ellie, mamma och Chris började rida när jag hade packat in det mesta och börjat sätta upp krokar osv. 
Ulrika kom hem och hälsade på Jack och tyckte att pelle och han skulle få hälsa nu så Jack fick gå in i sin egna box igen och stod och skrek ;)Lite jobbigt men men!
Det började spöregna så hästarna fick stå inne lite längre än väntat men sen släpptes Jackie ihop med Queeni, Julia och Dusty! Helt ok tycker jag det gick. 
 
Åkte och åt lunch och sen hem och vila. halv 8 åkte vi tillbaka till stallet för att ta in Jack, Queeni och Julia,de ska få sova inne inatt. Pojken hade redan fått sig några tillsägelser i form av tre sår men Ulrika hade något bra puder mot det så får se imorgon. 
 
Ulrika släpper ut dom på morgonen men ska dit halv 11 :)
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.