jojawestern.blogg.se

Last for today

Har bara företagsekonomin kvar som ska ha börjat nu men halva klassen plus läraren saknas än ;) Så jag vet inte... Ska till stallet sen och fixa, troligen rider jag lite också men inte fullt ut än...Vill vara på den säkra sidan om han nu sparkade sig så tar vi det lugnt :) 
Bild på en av stallkatterna, Ina!

Bilder fotade av Emelie


shullahopp

 
njaee överdriven rubrik :/ spanskaredovisning SJÄLV nu på morgonen, sen historia då kommer vi kolla på film och sen företagsekonomi och där vet jag inte vad vi ska göra... vi ska nog jobba med budgeteringar osv :p 
idag blir det stallet och ska nog rida lugnt barbacka idag så börjar vi träna igen i helgen om det nu inte fryser igen så underlaget i ridhuset blir hårt... igen. 
 

Tired

Är fasligt trött nu och har mycket att tänka på just nu...  Men kämpar på. tar en senare buss hem så jag kan snacka lite med en kär vän <3 
 

Bilder fotade av Emelie


My friend

Min vän har det jobbigt och jag vill bara säga till henne att jag älskar dig för den du är, always and forever <3 Hon är anonym på bloggen och det är okay och jag vet att du läser detta och jag älskar dig!!! Glöm inte det<3
En fin låt med underbar text som passar oss! Barndomsfilm <3 
 

Bilder fotade av Emelie

Vissa bilder är dåliga fast redigerade men men, sen får ni ha överseende över att detta var nästan första gången vi red på stång ordentligt, och han går lite för lågt men med tanke på att han har gått för högt förrut så.

redigering

Har redigerat bilder på morgonen så snart kommer det fler bilder från Emelies dag i stallet :) Nu har jag engelska och ska skriva en summering av en text efter konstens alla regler så ska återgå till det nu :) 

god morgon

idag är det en lugn morgon vilket känns bra, historiaprov står på agendan men det kommer nog gå bra sen för övrigt är det en kort och ganska obetydande dag sen drar jag till stallet. ska mocka åt båda hästarna sen kolla jackies ben, vill verkligen vara på den säkra sidan! nu sitter jag och sörplar i mig te innan jag ska upp och fixa mig :)

skit...

den här gången är det pissdåligt :/ vi gick ner till ridhuset och när jag ska stänga dörren så blir queeni rädd och jack hoppar till och lyckas sparka sig själv på benet :/ han markerade i longeringen så jobbade bara lätt i skritt innan vi gick upp igen :/ kändes jäkligt surt men nu ska han vila och bli frisk ordentligt så benet blir bra och inte bara halvbra :) ska kolla av imorgon om det blivit värre sen kollar jag benet veckan ut så kanske vi kan rida lite i helgen om vi har tur :) vad tycker ni? överdriver jag med vilan eller ska han vill mer?
 

Att göra denna vecka

Måndag- skola, stall, plugga historia 
Tisdag- skola med historiaprov, stall, läsa engelska och plugga matte
Onsdag- skola med engelskaredovisning och matteprov, plugga spanska 
Torsdag- spanska redovisning i skolan 
 
Som ni ser så kommer jag ha mycket att göra och jag vet inte hur mycket uppdatering som kommer men jag kommer nog kasta in ett inlägg då och då om jag känner mig själv rätt :P 
 Bild från Täby Galopp i somras!

gårdagen

igår hade vi utsläpp så passade på att rida på morgonen, det var fortfarande hårt i ridhuset så satt och styrde runt stången vilket gick skitbra :D Supernöjd hur lugn han har blivit på stången och han litr mycket mer på både handen och bettet. Han protesterade med tränsbettet förrut för han inte litade på handen och nu går han bra på det och nu kom problemet tillbaka med stången så vi jobbar upp förtroende för bettet :) sen pluggade jag både företagsekonomi, och engelska.. det tog sin tid men nu är det klart. ska finslipa på engelskatexterba bara :) 

my precious jewel


Uppsala

Nu när ni läser detta är jag påväg till Uppsala, vi ska handla lite på hööks osv innan vi åker till farbror och kusiner för att fira födelsedag. 

Ni får en bild från glöggfesten i vintras.....enjoy foks..

HÖÖKS

nu har vi besökt hööks i uppsala och köpte faktiskt en ROSA grimma med texten precious på ^^ älskade den verkligen sen köpte jag också ett vintertäcke som kostade 450 kr billigt och bra :D men där försvann fasligt mycket pengar men men nu ska jag spara till chappen, skulle bara ångra mig om jag inte hade köpt täcket och grimman, kommer bilder sen :D

Mickis och Donna

Här får ni 3 bilder på Mickis och Donna från Täby i somras! 

Tired

Shit vad jag har varit trött och konstig hela dagen...Allvarligt så här brukar jag inte vara, men idag har jag jobbat lite matte på resursen sen har jag och elin fixat klart Sam och svenska arbetet, SAM redovisningen gick sådär men jag överlevde.
Nu har jag naturkunskap och vi ska typ ha genomgång :( Kommer allvarligt döö.... Är hur seg som helst i huvudet och har varit det hela dagen -.- tror jag börjar bli sjuk.
Sen är det svenska redovisning. 
 
Vad jag har att göra i helgen är att: 
 • Plugga Historia 
 • Plugga Matte
 • Plugga Spanska
Vet inte hur jag ska orka menmen.... 
 Detta var en bra dag <3

ängel

hade en ängel i stallet :D jackies box var mockad och klar när jag kom igår så högg in på queenies box och gjorde den fin sen fyllde jag på massa spån men det blev ändå inte riktigt nog :p ska fylla på mer imorgon :) klockan var kvart i två när jag hämtade in Jack, han var inte riktigt villig från hagen igår när det var så fint väder men iaf så red vi ut och shit vad pigg han va fivk säga till honom på skarpen , jag utmanade också genom att öka galoppen för att bromsa där hade vi delade meningar helt klart men påvägen hem så gick det skitbra, han lyssnade mer på rösten och jag kunde rida i ökad galopp och samlad utan att slita i honom och sen gå ner till riktigt sakta jogg på lång tygel :D SKITNÖJD fast vi hade delade meningar i början :p 

bläää

em och ellie är sjuka så jag sitter helt ensam i skolan utan att våra korridorer ens har öppnats :/ känner mig lite ensam nu....Men det braiga är att jag typ bara har spanskan nu på morgonen om vi inte ska göra något speciellt på  historian men jag tror bara vi ska plugga till provet, företagsekonomin är inställd och vi ska bara gå in på fronter och göra något så om jag har rätt så har vi bara spanska idag och möjligtvis historia och då slutar vi ändå 11.05 :D 
 

nice

har precis skrivit klart naturkunskapsprovet vilket kändes jäkligt skönt!!! gick nog bra men hade fan ont i handen efter andra frågan eftersom jag är van att skriva med bläck och inte blyerts :/ menmen nu känns det jäkligt skönt provet är klart och det kändes bra så nu kan jag slappna av lite :) har engelska som börjar om en halvtimme så ska köpa någon macka eller något sen åker jag hem efter engelskan eftersom sis är så snäll och tar hand om pojken när jag slutar sent :) sen lånade jag en bok som jag stod i kö för så nu ska jag läsa en delserie av va som heter bloodlines :D 

Vinterbilder

 
OBS! ALLA BILDER ÄR OREDIGERADE OCH FÅR EJ KOPIERAS!!!!!

Tjoho

Blev små komplikationer när jag skulle av bussen eftersom dörren inte vill öppnas trots att chaffören försökte typ 5 gånger, sen åker han bara vidare?! Aja kunde kliva av vid nästa hållplats och fick lite längre promenad bara :) Mysigt eftersom det var så fint väder :) Trots kylan...
Mockade båda boxarna ocg fick stor hjälp av Chris att ta in Queeni, hon är liiite hoppig och för nonchalant när man tar inne henne... Ska förklara senare :) 
Hjälpte sen till att ta in resten av hästarna med Ulrika och sen gjorde jag mat innan jag fixade med Jack, red ut en sväng som vi bara ridit en gång tidigare vilket resulterade i lite spänd pojke men alltså förut skulle han ha hoppat för allt osv. nu tittar han och blåser lite sen är det ok. Red till ridhuset sen och marken var bättre idag så galopperade lite och shit blev så imponerad , han gör framsteg varje pass nu igen .D Små men tydliga :D Älskade skrutthäst <3 Sen jobbade jag för hand i repgrimman, mycket mer följsamhet att han verkligen ska svara och gå fram på en gång med power när jag går osv. Annars kan han titta lite och sen slö gå efter mig. Gick jäkligt bra på slutet, lyfte lite hovar och tränade puss. Finslipade även longeringen och nu stannar han beroende på hur jag placerar mig inte bara för att jag säger "woah" vilket känns bra :) 
 
Superdag, men några moln på himlen är:
nervositet inför spanska redovisning, själv!!!
Naturkunskapsprov imorgon
Engelskabok tills imorgon
Historia prov att plugga till
Matteläxa 
göra klart spanska pp
Palla fan vad mycket det blev helt plötsligt -.-' 

Once more

Igen så slutar vi tidigare eftersom vi bara ska plugga till provet och det kan jag göra hemma :D Så slutar efter spanskan som snart börjar... Hoppas det går bra och sen drar jag till stallet, ska nog rida beror på underlaget i ridhuset så tar nog repgrimman och rider i så jag trixar lite mer om det inte går att rida :)  Här får ni EN bild som emelie tog som jag faktiskt orkat redigera :P Någon som vet bra redigeringsprogram? :) 
 

Shit shit shit

Det beskriver gårdagen väldigt bra... 
 1. Skrev företagsekonomiprovet vilket inte kändes bra
 2. Hade spanska och det flöt inte på såååå bra.
 3. Red ut igår, jääääävligt kallt men också superroligt 
Jackie fick träna på att gå först och sist när vi red ut, chris och ellie hängde också på såklart :D När vi galopperade i mitten så ville han dra förbi Dusty till varje pris, han skuttade på sidorna och bytte galopp och korsade hur som helst för att komma förbi...Haha han ville så gärna gå först. 
 
Han drog förbi Julia en gång men så fort han var förbi så kunde jag sakta av hur som helst. Han är skitlugn när han är först så det är en fördel med tanke på hur han varit ute. Nu är han så "bara" när han är efter någon. Så det tränar vi för fullt på. :) 
 
Älskade lilla häst hade frost i hela pannluggen och öronen :') Så söt så! 
 

math

har matte nu pch insåg att jag måste jobba på mer...mrnmen jag oroar mig mer inför företagsekonomi provet nästa lektion :/ sen spanska och min dator är inlämnad så vettefan vad jag ska göra och efter det så är det idrott och ingen av mina vänner är i skolan som går i min klass. så forever alone på lektionerna, något säger mig att detta kommer bli en låååång dag :/ längtar till stallet nu :)

fruset

idag gick vi som sagt ner till ridhuset, det var fruset, verkligen så skrittade och travade mest. Tog en galopp i varje varv och shit så fint han gick, supernöjd och väldigt förvånad. Bytte sedan till stången och övade vändningar och snabbare reaktioner på neckreiningen vilket slutade bra också. Började och slutade med att jobba lite för hand med look at me och vara följsam. Han vill inte riktigt springa när jag springer så tränade mycket fokus för hand. Kort och inte så hårt pass men roligt och givande. Vilket jag tycker är viktigt! Har läst igenom företagsekonomin igen och tror det börjar sitta även fast jag aldrig kommer kunna förklara något, kommer bara kunna citera från boken XD Imorgon så ska jag longera och tricksa med honom. Har börjat skissa på ett schema som jag hoppas ska hålla. Om ni undrar så är min skoldator inlämnad eftersom den har något virus eller så. Har bloggat från mobilen men internet är segt. Det är därför det blir så mycket bildlöst och inte världens roligaste inlägg. Kom med förslag!!! Vill skriva om något intressant som ni tycker om att läsa om, så kommentera något ni vill jag ska skriva om :)

bara för att

bara för att jag sa att jag inte lagat några täcken så fick jag världens ryck och nu är alla lagade men ska lappa över med regntäta lappar som vi måste köpa in först. ska träna på stången idag tror jag men börjar nog på tränsbettet och känner igenom honom innan :) karro och ellie kommer nog också rida samtidigt så det kommer nog bli skojigt :) 

företagsekonomin

sitter och pluggar till provet nu inte för att jag förstår så mycket ändå... känner mig helt slut i kroppen inte för att jag gjort något speciellt men vill bara sova i en evighet vilket jag aldirg får för blir väckt senast klockan tio även på helger. får inte sova mer :/ whatever har inte orkat fixa täckena heller menmen yes idag blev det lite deppinlägg igen men jag vaknar nog ordentligt snart. HAVE A NICE DAY!

uteritt

red ut idag en bit, inte värt att jobba i riduset då sanden typ frusit till klumpar fick vi höra så red ut. satan i gatan vad kallt det va asså :o började ritten ganska så irriterad vilket gjorde jack väldigt tittig och orolig. gick bättre senare när jag började slappna av. Jäklar vilken fin galopp han tog idag så sakta på faktiskt lång tygel ute i typ 20 minus. skitnöjd efter det :D tränade sedan att trava och skritta bakom ellie efterdom en viss herre alltid vill gå först. nej men trots omständigheterna att jag inte var på bästa humör, han hade vilat igår, skymning med läskiga skuggor, ja då gick allt faktiskt bra och vi fick faktiskt till den bästa galoppen någonsin utomhus :D 

god morgon

inledde dagen med att läsa lite fan fiction på nätet om va ;)  vaknade riktigt glad för så himla vackert väder ute med solen och verkligen gnistrande snö och träden glittrar av frost. UNDERBART Vackert! ska se om jag kan fota lite. Idag är planerna att plugga,laga täcken och rida. ska nog börja ute trots den fruktansvärda kylan bara för jag vill ut i detta fina väder :D Ja det är delade känslor om vädret. har räknat matte nu se om jag kan lösa de två sista talen innan jag ligger i fas sen läsa på mer naturkunskap och fe.... iaf enjoy your day!

Ledare

Rebecca och Chris har båda skrivit superbra inlägg hur stor vikten är att vara en bra ledare för sin häst. Tyckte det var väldigt nyttigt att läsa och jag håller fullständigt med i skildringen som Chris skrev:
 
"Det är viktigt att du är en riktig ledare till din häst, att du finns där även när det kniper. Tänk dig själv scenariot: du är ledare över en militärgrupp, ni ska ut i krig. Du går först i truppen och leder dina tappra män. Du talar alltid om mod och att våga. Sen mötern ni motståndar gruppen - faran. Då säger du som ledare "gå först ni så väntar jag här...." Hur mycket tillit skulle du ha till den ledaren?" 
 

Jag kan inte säga mer än att jag håller med de båda om hur ledarskapet ska vara. 
 
LÄS REBECCAS INLÄGG HÄR!
 
LÄS CHRIS INLÄGG HÄR! 

Skratta eller gråta

I morse blev skjutsen annorlunda men tillslut kom jag fram till skolan och satt med em och "pluggade" naturkunskap vilket betydde att vi kollade igenom massa bilder sen igår och filmklipp XD Sen hade vi mentorstid, sam och ni sitter jag på sam igen....Vi klipper och klistrar ihop en nyhetskrönika över 2012, intressant! Sedan har jag naturkunskap där provet tydligen var uppskjutet till på onsdag och inte idag... Vet inte om jag ska skratta eller gråta, skulle vara skitskönt om det var över för vi har FE prov på måndag och skulle behöva helgen för det och skjuta naturkunskapen åt sidan och satsa på engelskan som är till onsdagen också.. Hatar att ha flera saker som ska bedömas samtidigt, måste ställa om hjärnan...Nu bloggar jag medan elin limmar. Sista lektionen är iaf svenska och vettefan vad vi ska göra, det är lite luddigt på lektionerna ;) 
 
 

happy

avslutade skoldagen med att inte förstå ett piss av vad läraren gick igenom men men... Emelie hängde med till stallet så mockade vi och ellie fixade mat innan vi hämtade in Jack och Julia, när vi ropade kom alla så vi slapp gå ;) Stod vid grinden och väntade :D 
 
Fixade i ordning honom och tog ner honom till ridhuset så red jag lektion. Vi började med stången på en gång och det går bättre och bättre, skitnöjd att känna hur han svarar på neckreiningen :D Fick hjälpa honom lite men som sagt det blev mycket bättre på slutet :D Det blir bildlöst eftersom jag är usel på att fota men ska få bilder av emelie som hon tog imorgon om vi hinner :D Nu ska jag plugga naturkunskap inför provet imorgon och under helgen blir det företagsekonomi eftersom vi har prov på måndag... Tisdag blir till att läsa engelskaboken 50 sidor....Lite sidor men jävlig handling så det blir mycket :/ Em vet vad jag menar.. Som sagt återgår till min vanliga dejt! Skolböckerna....
 Miss you girly<3

Killar som rider

Jag tycker såklart att det saknas många killar inom hästsporten och brukar kika in på Henrik Barrys blogg där hittade jag detta inlägg om hur han blev kränkt och blev kallad bög osv. Bara för att han red. Det som jag blev mest arg på var när hans kompis sa:" Henrik kan du inte sluta rida så jag kan umgås med dig normalt?" Vem kan ens tänka så?! 
 
Jag tycker Henrik är en stark person som vågar göra vad han vill, han har haft många motgångar vilket gör det mer imponerande! Jag håller med när han säger att inom hästsporten så kan man tävla lika oavsett om man är kille eller tjej. 
LÄS!!!!! Mycket nyttigt för alla att läsa!!!! 
 
 

Spanska

 
Olidliga spanska nu på morgonen.... träffade em en kort stund på morgonen innan hon skulle iväg på sin lektion. Vi ska skriva fördjupning om spaniens olika delar så jag valde alicante. Har varit där några gånger när jag var liten också :) Älskade att gå på stranden och se alla fantastiska sandskulpturer de skapade :D går inte att beskriva hur fint det va!
Har historia senare, vet inte vad vi ska göra... och sen så har vi företagsekonomi och jag tror vi ska jobba på till provet :) fan vad det kommer gå dåligt för jag hänger inte med på lektionerna.... medvetet eller inte vem vet?
Haha senare blir det stallet ;D bästa följer med när jag rider lektion och fotar också, ser framemot det verkligen :D
 
 

tattoo

Är sugen på att tatuera mig när jag blir 18. En text på underarmen och kanske en symbol också. Tycker om texten: "Love and Loyalty run deeper then blood" citatet kommer från VA...(såklart) nej men jag tycker detta hade en djup mening och jag tror inte jag kommer tröttna men det återstår att se eftersom det ändå är jaa ett år kvar och tre månader ;) Ignoera min dåliga handstil och tänk en fin skrivstil typ :D 
 

english

book conversation about looking for Alaska and we're talking about chicken legs XD Yes we have fun and are not serious!
Have a nice afternoon! 

(god) morgon

Jag är trött idag och sitter på svenskan, jobbade hemma igår och skrev klart mitt svenska referat... Idag får jag veta att vi kunde skriva klart det i skolan idag -.-' That sucks! Aja ska hitta något roligt ämne jag och Elin kan argumentera om inför klassen, så det kommer typ bli debatt mellan oss två och sen får klassen fråga osv. Jag funderar på att argumentera om djurförsök om elin vill det. 
 
Sen har jag lååång mattelektion så jag hoppas det går bra, efteråt blir det lunch, köttbullar med stuvade makaroner. Naturkunskapen väntar efter, förberdelse inför provet som jag kommer faila på totalt. Efter det är det engelska så då ska vi ha boksamtal och typ världens sämsta bok.... Först läste jag en superdålig bok på svenskan som hette Ondskan, hate it och nu läser vi en dålig engelskabok också... Looking for Alaska. Väljer mycket hellre mina egna böcker med Emelie, vi har mycket bättre boksmak (Y) 
 
Ni får bildlöst eftersom jag inte fotat något mer. 

happy and sad

red älsklingen idag med lite koner framme, han var superfin idag verkligen! tränade lite byten idag men det gick minst sagt fort ;) dock bytte han bra ;) Vart supernöjd ändå, bytte inte till stången av ren lathet. 
Imorgon får han vila för jag går sent, Queeni åker in och operaras igen och jaa jag ska plugga när jag kommer hem -.-' Life is such a bitch! 
 
Hoppa över nästa stycke! Behöver bara skriva av mig men ni behöver inte läsa. 
 
Yes hade ett praktgräl här hemma nyligen och är fortfarande skitförbannad, både på mig själv och andra. Jag har blivit rädd att öppna mig för folk även för min familj håller jag alldeles för mycket hemligt och jag vägrar prata om det för jag vill inte öppna dessa dörrar som kan "skada" mig. I'm scared... 
Jag som person har ändrats från övermedlidande till jaa nästan helt känslokall många gånger. Framförallt mot vissa personer jag en gång älskat högt och länge känner jag ingen kärlek eller medlidande för jag vill bara ha den personen ur mitt liv. 
 
Torsdag kommer iaf en fiiiin tjej till stallet så ska vi mysa med pållen, ellie är med såklart med sin Julia också ;)  Det kommer nog bli foton och lite sånt! ;) 
Nu ska jag "plugga".......
 Gammal favvobild i repris, always makes me smile <3

Because I love her

 
 Underbar låt text!Älskar hur han sjunger om deras kärlek och låten passar till Arthur och Gwen. Scenerna är ur serien Merlin.

igår var en bra dag

inte nog att Jack gick super igår :D Läste runt på fb att alla fina människor skulle till chappen och vill också med men vi kunde inte :/ hahahah pratade med chris igår i ridhuset hur hon skulle behöva filma allt åt mig ;) när jag kommer hem får jag reda på mamma har bokat in oss med chris och anne på chappen :D WIHIOO!!! hahaha chris höll minen i ridhuset xD åhh vad det blir att spara pengar nu :D superlycklig! somnade med massa positiv energi igår, imorse blev allt annorlunda och det pissed me off men för en gångs skull höll det inte i sig länge så jag äe hyfsat lycklig fortfarande :D 

Salig

Jag överlevde företagsekonomin och spanskan uppenbarligen.. idrotten hade vi skitkul, spelade basket och ja lilla jag mot alla som är upp mot 1.80 minst -.-' Haha lyckades iaf ta bollen en gång ;) 
 
Skoningen gick... Jaa han är inte elak eller så att sko men, konstig och ansträngande.... När han ska lyfta ena frambenet så samlar han bakbenen under sig, verkligen asså bakbenen är nästan vid frambenet som står i marken. Ser skitläskigt ut och jaa inte alls bekvämt. Han rycker inte eller bits eller så men stå konstigt jaa det gör han. Knäpphäst, nej men någon som vet vad det kan bero på? :)
 
Älskade hästen var så jäkla fin att rida idag :D Klockrent med tränsbettet så sätter in stången och leker runt lite och det går galant :D Superduperglad verkligen! 
 

Ett vanligt ridpass

Fick förfrågan att skriva om hur ett vanligt ridpass ser ut så här är det.
I ridhuset: 
Jag börjar med att skritta på långa tyglar, det enda jag kräver är att han inte tittar på allt och att han ska ha lite power i skritten och inte slöa. Travar även igång honom i lös form, stora spår på volter och fyrkanten. 
Efter det så börjar jag böja igenom honom och flytta delar, se att han är med på noterna och mjukgöra honom. Tränar på att han ska lyssna mer på sätet när han ändå går i så pass lös form.
 
Nu börjar huvudarbetet, börjar med att trava igång honom ocg är mer noga med formen, börjar galoppera honom och få koll på avsaktningarna och tempot efteråt som han gärna vill hålla högt. Både voltarbete och fyrkanten för att träna att inte rusa på rakspåren. Vilket han med glädje gör! Tempoväxlingar försöker jag tänka mer på och rida mycket mer med säte. Här kan även bomarbete (sällan dock) eller byten och stoppar komma in dock känner jag att vi inte riktigt är redo för det alla gånger. 
 
När jag är nöjd så skrittar vi några varv och böjer ibland lite till, tränar på att lyssna på sätet igen, ibland hoppar jag av så leker vi lite med look at me-game och sånt. 
 
Ute:
Tränar på formen, tempoväxlingar, gå sist, vilket Jack hatar och vill springa först... Nej men jaa det är typ det vi gör ute. 
Bilderna vill inte komma upp i rätt storlek menmen...
 

hmmm

Ja, har haft matte nu på morgonen, när jag kom så snackade jag och emelie innan vi gick till teknik och snackade med ellie ;D Matten gick sådär och nu har jag företagsekonomi...Jag kommer dö! Orkar inte med det menmen. Sen om jag överlever så har jag spanska -.-' 
 
Sen idrott och jag drar till stallet strax efter, äntligen skos Jack och nu när lektionerna är framflyttade till klockan 18  så ridhuset är ledigt så jag kan rida :D Nu hoppas jag att det går bättre mellan oss! My love! 
 
Sen planerar jag definitivt en sleep over med massor av filmer och massa myssnack :D <3 

Stockholm

Vad kan jag säga... Var en zombie idag, skittrött men ändå inte, gjorde bort mig totalt också, tur att det var farmor och farfar bara ;) Hade tänkt sova i bilen men nej jag sitter vid mobilen och läser en skitbra serie både påvägen dit och hem...Onödigt ja, och kunde inte köpa ny lusern påvägen hem eftersom granngården hade stängt så han får lite müsli imorgon :) För övrigt så tog Jenny hand om Jack och skrittade ut honom hade gått super :D 
 
Nej men tillbaks till stockholm, Vi åt lunch och alltså jag höll på däcka allvarligt. Farmor skickade mig på soffan och så somnade jag -.-' Underbart skönt asså :D men pinsamt ja! Fikade och lite sånt innan vi åkte hem. 
 
Hade tänkt köpa ett bett till Jack i Stockholms old western store men nej de hade ju inte öppet. Bra planerat Jossan bra...-.-' Ibland blir jag jäkligt trött på mig själv. Imorgon skos Jack äntligen :D Tror det blir sulor på men vet inte säkert, vi har ju klarat oss denna vinter än och ridit ut en del iaf...Nej nu ska jag läsa engelskaboken och sen om en timme kolla på ponnyakuten och efter det duscha och sen kanske men troligen inte kolla på prince caspian. Har inte hunnit kolla på bonusmatrialet... Min tid räcker inte till :O 
 
 This is me...Ingen outfit bild men ljusblåa raka jeans, grått linne, en ljusblå kort kofta och en grönprickig scarf av bästas kusin <3 Läser du detta så ska du veta att jag älskar dig fina <3

Maybe, maybe not


still awake

har försökt somna i tre timmar nu utan resultat, hungrig är jag också. Har legat och vridit på min icke motivation och har inte kommit fram till något men jag hoppas kunna rida lektion snart och få lite tips och hoppas att poletten ramlar ner igen :)  för er som inte vet så gillar jag att skriva noveller, jag har faktiskt hållit på med en typ självbiografi fast i fantasyformat, den har blivit skitlång och än så länge är den handskriven och två och ett halvt kollegeblock lång :o funderar på att skriva rent den ordentligt. När jag läser den hör jag på språket hur naiv och ung jag var när jag skrev den, skriver fortfarande på den och har gjort länge.... Men funderar på att kanske starta en egen novellblogg men just nu finns några verk på boktjejernamedstil.blogg.se där skriver jag och min kompis våra noveller. Jaa vad kan man göra så här sent när man ska upp och åka till Stockholm imorgon bitti?? Eller ja senare idag ska jag upp då -.-' hoppas ni sover nu och drömmer sött!!

Love and Loyalty run deeper than blood

 

träning...

gick inte så bra idag, vi fick ingen kontakt och jobbade mest mot varandra, jag har tappat all motivation för tillfället men jaa den kommer väl tillbaks i sinom tid. Har nyss kollat på Dorian Gray vilket var en ganska utspårande film men ändå värd att se. Är supertrött och borde plugga eller göra något vettigt som att fortsätta laga Jackies täcken men om sagt har jag ingen ork kvar.. 
 
Imorgon drar jag till stockholm, ska hälsa på släkten vilket jag hoppas kan muntra upp mitt dystra jag. Jo jag funderar på att läsa om VA böckerna fö det var så roligt att alltid vara glad för vad som händer i böckerna, Emelie förstår nog min känsla? ;) som när du ser GA i think? 
 
Well, have a nice night everyone! 
 

Morning

Börjar morgonen med en god frukost sen har jag lagat lite täcken, högen tycks aldrig ta slut :O Vissa är knepiga att laga då det är tjocka lager och svåråtkomligt. Jag tror jag har fyra täcken kvar :P Senare blir det stallet, ska ta ett träningspass i ridhuset, kanske med draw reins vem vet :P Jaa jag  har väl inget mer just nu att berätta. 
 Ni får en liten bild på mig och Dastin!

coop

japp sitter här igen och väntar på att bli hämtad. fick sluta tidigare idag med en kvart iaf sen träffade jag och elin hennes pojkvän :) och nu sitter jag här och tänker :) 
 

Det här är Jack

Hästen är...

( ) Lat

(x) Pigg
( ) Het

() Barfota
(x) Skodd

(x) Egen häst
( ) Foderhäst
( ) Medryttarhäst
( ) Sköthäst

Ras:
( ) Halvblod
( ) Fullblod
( ) Kallblod
() Varmblod
( ) Ponny
(x) quarter

Höjd:
( ) 0-120 cm i mankhöjd
( ) 121-140 cm i mankhöjd
( ) 141 - 150 cm i mankhöjd
(x) 151 - 160 cm i mankhöjd
( ) 161 - 175 cm i mankhöjd
( ) 175 cm +

Kön:
( ) Sto
( ) Hingst
(x) Valack

Inriktning:
( ) Dressyr
( ) Hoppning
( ) Fälttävlan
(x) Western
( ) Akademiskt
( ) Barock
( ) Distans
( ) Trav
( ) Körhäst
( ) Övrigt

Ålder:
( ) 0-2 år
() 3-5 år
(x ) 6-10 år
( ) 11-15 år
( ) 16-20 år
( ) 21-25 år
( ) 26-30 år
( ) 31 +

Beteende:
(/) Bockar
() Stegrar
(x) Alla fyra ben i marken
( ) Kickar

Foder:
( ) Korn
( ) Kli
( ) Pellets
( ) Betfor
( ) Havre
( ) Blandfoder
(X) Hö
( ) Ensilage
(x) Annat

Fodertillskot:
( ) Vitlökspulver
( ) Vitlöksflingor
( ) Biotin
() Mineraler
() B-vitaminer
() Annat

Hästen är:
(/ ) Krubbitare
( ) Sparkar i boxväggen
( ) Nafsar
( ) Äter allt som går att äta
( ) Är petig med maten
( ) Äter men rör inte vad som helst
(x) Tänker mest på mat
( ) Smal
(/ ) Tjock
(x) Normal

Färg:
( ) Skimmel
( ) Brun
( ) Tigrerad
(x) Fux
( ) Skäck
( ) Svart
( ) Isabell
( ) Ljusblack
( ) Mörkbrun
( ) Annan

Hästen har:
( ) Ål
( ) Kort hängande man
(x) Lång man
(x ) Tunn man
() Tjock man
( ) Mörkare på benen
(/) Har strumpor på minst ett ben
(x) Bläs
( ) Lykta
(x) Annat tecken

Skolan

 
Sitter här nu, tror inte jag kommer gå på matteresursen idag för jag ligger i fas för en gång skull :D så ska sitta och njuta av lite youtubeklipp med ben barnes ;)
 
Idag är det klassråd, sam, lunch, sam, naturkunskap och svenska Jag hoppas jag överlever dagen! Trött som jag är. Efter två dagar av försök att få min telefon att synkronisera med datan så jag kunde få lite musik till telefonen så funkade det igår kväll, så nu har jag supermusik på telefonen!!!
 
 
   Gammal bild på mig :P

Uteritt

Japp red ut idag med Fanny och Ellie, gick superbra och vi tog det lugnt med trav och skritt, supermysigt, haha vi blev lite förfrusna på slutet så vi satt och sjöng flaskt på banvallen XD Jack var lite tittig men han har blivit så mycket bättre än vad han har varit :) Invigde mitt reflexländtäcke som jag har köpt, lite kort på sidorna men det funkar. Hade redan mockat och fixat allt så borstade av honom och sen fick han äta :) 
 
Nu har jag pluggat svenska, vi hade några frågor att göra klart så fixade det nu. Imorgon blir det en lååång dag slutar halv fem. Schemat har ändrats så vi kommer ha naturkunskap före svenskan, och våran snälla svenska lärare sa att hon kan få 100% koncentration och fokus så kan hon släppa oss tidigare på fredagar :D Jag tror hela klassen gick med på det ;) Jag gjorde det iaf :P 
 
 Gammal bild

nice

Nu har jag bara företagsekonomi kvar på dagen innan det blir stallet :D Jo jag är också besatt av Ben Barnes sen emelie lyckades övertala mig att han passar att spela dimitri belikov om det blir film. Hon är inte den enda som tycker det heller ;) Upptäckte nyligen att han kan både sjunga, dansa, skådespela och snacka ryska och andra språk ;) Han va även med i ett pojkband som kallade sig Hyrise :D Detta är deras låt leading me on! 
 
videon visar deras framträdande i Eurivision song contest 2004, vem kommer ihåg det?
 

happy

Yes de två dagarna bi gått i skolan har man fått åka hem på sista timmen vilket betydde att igår slutade jag 14.10 när jag skulle ha slutat 15.40 (y) kändes superskönt så åkte till stallet och mockade sen hämtade pappa oss. Vi gick till grannarna och fick middag där eftersom jag och ellie passade barnen medan föräldrarna var borta. Vi lekte riddare och fäktades lite innan vi kollade på Törnrosa och prinsessan och tiggarflickan. Juste vid middagen lekte jag och Bella arga leken och morötterna var huggtänder ;) vaktade dem i fyra timmar innan vi gick hem och då kollade jag lite på en historia film men nej Internet hackade så såg inte så mycket :/ Ska nog rida ut idag med Fanny och ellie :) en lugn dag idag med spanska på morgonen -.-'

tacksamhet bortom ord

jag är så glad att bästa jonna fixade till mina felsteg i designen verkligen!! den är supersnygg och jag är supernöjd! det har varit tyst på bloggen ett lotet tag men nu ska det bli bättre. Började skolan igår vilket var kul att träffa kompisarna men det var det enda annars var det inget skojigt :p red jack för första gången på riktigt efter två veckors vila i princip, han var pigg och springig som jag väntat mig mne ändå så mycket lugnare än vad han varit med tanke på att queenie var nere och studsade som en tok och två till han gick i det tempot jag ville trots allt ståhej runt :) det skulle han inte gjort för ett år sen efter två veckors vila :o han har blivit duktig min pojke :) 

Fail :(

Japp ni ser felet i desigen va? ska se om någon vänlig själ vill hjälpa mig med det igen. Ja jag är dumdristig att försöka själv och då blir det pannkaka :/

Those days are gone...


think about it...

 

pirates of the caribbean-Svarta pärlans förbannelse

Första gången jag såg den idag och jag gillade den ;) Det var det jag villle säga om det. 
 
Jag vill och ska se sagan om ringen, dorian gray och narnia prins Caspian ;) sen måste jag hitta några böcker som kan tävla med vampire academy de är så jäkla bra så tror det kommer bli svårt att hitta bättre böcker ;) hahah ja jag spårar och jag är typ beroende av de böckerna...(Y) 
 
Jack fick sin tappsko påslagen igår så det håller nog, hon hade inte tid med rundskoning men snart så. Bilder på älskling <3
 

middag

 
jag ska äta middag på resturang idag ju hoppas det blir bra :) jag har vardaglig klädsel men sminkat mig lite mer faktiskt det ni ;)  Hope you enjoy your day!
 
 

goder morgon i detta stall

hehe okay igår var vi som sagt på humorshoe vilket var roligt ;) sen kollade jag och ellie på dirty dancing havana 2004 den var bättre än förväntat! 
idag så hat vi kollat på film och åt frukost vid tvn ;) två hästar har tagits hand om också och mamma har fått tag i en hovis som kan slå på jackies tappsko redan idag :) kanske tricktränar idag då. mina planer går att helvete också pga oplanerade saker :/ ikväll ska jag ut och äta på antep?! aja hoppas det blir trevligt :) 

Hjälm vs Hatt

Det är evigt tjatande och bråkandes om westernryttare ska tävla med hatt eller inte, framförallt när det talas om WRAS ska gå med i Svenska ridsportsförbundet. Jag rider nästan jämt med hjälm, det är framförallt jobbigt på sommaren när man tränar i ridhus som jag bara vill slita av mig hjälmen. När jag rider ute så har jag ALLTID hjälm! 
 
På tävlingar vill jag senare tävla med hatt av den enkla anledningen att det är snyggt. Jag tycker det är snyggt men jag är också dumdristig. Jag litar på Jack lite väl mycket vissa gånger och glömmer liksom bort att han är ett flyktdjur i naturen. 
Nu får jag inte tävla i hatt förrän det år jag fyller 19, sådan är reglerna inom WRAS. Jag kommer nog rida både med hatt och hjälm beroende på vad jag känner. Hatten kommer jag bara använda på tävlingarna och inte i vardagen. 
 
Vet inte riktigt vad jag vill säga men jag vill kunna rida i både hjälm och att beroende på vad jag känner. Det är bra att ha en åldersgräns tills man förstår allvaret såklart också. 
 
 Hatt
 Keps
 Hjälm

3 km

Det låter inte mycket men det känns jävligt mycket när man släpar på fyra hästtäcken och en handduk :O Värker i mina axlar! Nej nu ska jag äta någon riktig mat för min mage börjar göra ont av för mycket godis.. Oups, nej men ha en bra kväll, jag ska på humorshow som grannarna håller i på skeppet! :D 

Barnkanalen

Underbart att se på gamla och nya barnpogram :D Har tagit hand om två hästar nu på morgonen och senare blir det tre hästar till :) 
 
 

Löften

Mina nyårslöften för 2012 var att komma ut på minst 3 tävlingar och minst 1 clinic för att bli mer erfaren för både mig och Jack. Minst sagt levde vi upp till det!  
 
För 2013 är mina mål:
 • Trivas på tävlingsbanorna och ha roligt
 • Komma själv i form
 • Komma övrens med skolan
 • Inte bråka så mycket och vara så krånglig
 • Bli ännu bättre på lastning 
 • Börja få över jack ordentligt på stång
 • Rida mer barbacka och bli mer följsam
 • Ha ett roligt år med kompisar, hästar och njuta! 
Vissa är mer eller mindre realistiska menmen...

Tävlingsåret 2012 i bilder

Det är inte alla tävlingar eller bilder men lite från :
Nyköping WA del 3 
 
Täby galopp 2012
 
AWG 2012 fotades av Ellie
 
 

Glädje trots olycka

Yes, är supernöjd, älskar mitt liv just nu, längtar efter att få skaffa eget och bara ta hand om mig själv faktiskt och Jack ;) Dock behövs det ju mycket penga för den delen :/ Iaf så har jag det super och har tagit hand om 3 hästar idag. Imorgon blir det 5 hästar totalt jag och sis tar hand om ;) Underbart! Love my life! Nu ligger jag och kollar sesong 4 av true blood :P Måste ju roa mig emd något när mina böcker är slut :P 
Men upptäckte idag att jack har tappat en framsko, vilket är iof bra att han står på vila nu, han har inte verkats på ett tag pga komlikationer och vi trodde han skulle klara den tiden men inte riktigt. mamma skulle ringa någon imorgon så förhoppningsvis så får han sulor också på torsdag :D Så då kan jag rida ut mer också :D 
 
 

2013

inleder de första 45 minutrarna med sara och ellie i soffan :) segar och myser börjar känna av att jag gick upp sju imorse :/ trött och idag efter lite sömn så drar jag iväg på roligheter :D