jojawestern.blogg.se

Broddar eller inte? 2 eller 4?

Har ni broddat era hästar redan? 
 
jag har snösulor på Jack ifall att snön tänkte komma innan jag skor om honom i december någon gång. Däremot har jag inte broddat Jack än för jag vill inte att han ska gå runt och trampa sönder sig i onödan men snart börjar det bli ordentligt halkigt så vill ju sätta på broddarna men så tänker jag innan jag flyttade broddade jag i och ur varje gång jag skulle rida, han gick aldrig med broddar i hagen eller så. Men där var hagen mer kuperad så fanns inte så mycket plan yta han kunde ta sats och rejsa järnet eller att det blir halt längre sträckor. Dock fanns deet mycket berg och klättring i den gamla hagen. 
 
aja min fråga till er läsare är om ni har broddat era hästar än och om ni har fyra eller två broddar i varje sko? 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har varken broddar eller snösulor. Är dock halt att rida ute när det är minus så får nog sätta på broddar snart. Känns lugnt i den hagen han går i nu för de bråkar aldrig eller stegrar sig mot varandra. Så då känns de ok att ha broddar i hela tiden. Bara två broddar dock, absolut inte fyra! Fråga Uffe så får du höra om varför de e bättre med bara två. När man har fyra så kan de i tån göra att de vrider sig i knäna. Han har sina körhästar broddade med bara två och de DRAR en kärra utan problem. Men våra ridhästar ska ha fyra när de bär enbart oss??? Nä, kan körhästar klara sig utan så klarar sig min med. Jag har alltid bara haft två och när Uffe berättade för mig så känner jag mig ännu mer övertygad.

Svar: Okej, för uffe frågade mig om jag ville ha fyra sen valde han utan att fråga ulrika att sätta på fyra broddar på Julia så jag vet inte men jag har också hört det :)
Jossan-westerntjej

2013-12-02 @ 20:16:55
Postat av: Chris

Den övre kommentaren var från mig!

Svar: Svarade på den undre kommentaren :)
Jossan-westerntjej

2013-12-02 @ 20:17:33
URL: http://chrissiep.blogg.se
Postat av: Chris

Fast Julia har ju haft broddar o sulor sen gången innan. Jag var där den gången när Ulrika ville ha broddar fastän det bara var oktober. Då ville hon ha fyra. Sen när hon gick så berättade Uffe för mig varför han själv inte ville ha fyr-broddat. Så Julia fick väl bara samma som hon hade gången innan. Jag frågade vilket han tyckte var bäst o fick då hans svar. Men vill man ha fyra så gör han ju det med så klart.

Svar: Ja ja pratade Uffe igår :)
Jossan-westerntjej

2013-12-03 @ 14:58:48
URL: http://chrissiep.blogg.se
Postat av: Fanny

Jag har 4 fram och 2 bak då jag lärde mig från Anders Josefsson att det kan bli så hemska skador med 4 bak, tar tvärstopp för bakbenen som ska glida lite under sig innan broddarna i trakterna tar fäste

Svar: Tack så jättemycket :)
Jossan-westerntjej

2013-12-04 @ 10:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: