jojawestern.blogg.se

Clinic

I lördags var det äntligen dags för Carro clinicen, hade ju verkligen förberett mig....not xD Jack har inte ridits ordentligt på en vecka och var en tickande bomb från start. Hade utsläppet och Jack var rastlös och ville bara ut i hagen och nervös bajsade i stallgången, vilket gjorde mig irriterad. När vi kom ner till ridhuset var de flesta redan där, började gå runt med honom från marken och han lyssnade och svarade snabbt på mina signaler även fast jag konkurrerade om fokuset. Hoppade upp och började skritta fram utan att tänka på farten men han var på tårna. Vi fick börja med att tänka på hur vi andades i skritt i trav, pang bom och vi var iväg i galopp, kändes jobbigt för det var en annan häst som blev rädd när Jack drog, trots att ryttaren klarade det fint! Jack var inte med mig för fem öre.. Sen fick vi öva på att räkna för att få hästen i den gångart Vi ville ha dom i. Vi räknade 1-2-3-4 för att få hästen att skritta efter två räkneomgångar och hästen inte svarat fick vi använda ben och säte. Sen samma sak i trav och galopp 1-2-1-2 satt jag och räknade för att få han att trava, utan några andra hjälper och 1-2-3 för galopp, jättehäftig känsla att få bra övergångar på ett sånt enkelt sätt så det ska verkligen jobbas vidare med. 
Carro fick rida honom lite och jag ska inte ens ge honom chansen att TÄNKA på att gasa och springa iväg. Hon tyckte iaf att han var stadig :) funderar om vi ska jobba vidare på tränsbett eller om vi ska ta stång :p 
 
Sen efter lunch fick jag låna lollos stövlar som var supervarma, var behövligt för jag höll på att frysa bort :o lade upp bommar på medellinjen så det bildade fem serpentinbågar, ni får ritning imorgon ;) skrittbommar, travbommar, skrittbommar, travbommar och galoppbommar. Vi red genom varje moment, skritt bommarna för sig och trav för sig innan vi tränade en travserie med galoppen. Var inte riktigt nöjd, jag jagade bommarna så han gasade på så fort vi var rakställda mot dom. MEN JÄKLAR VAD HAN LYFTE RYGGEN! Galoppen var kämpig och trång men tillslut gick det men kändes inge vidare. Sen skulle alla en och en rida alla bågar. Jack satte övergångarna klockrent dom vi tränade på på förmiddagen, galoppfattningen var lite knackig men ack så fint det gick!! Var helt chockad så bra det gick, helt plötsligt jagade jag inga bommar så vi höll ett jämt och bra tempo! Galoppen var inte felfri men den bästa vi gjort på dagen! Avslutade där, stod och kollade när de andra red och gosade med Jack. 
 
Mådde skit efter clinicen, frös, och när bästa pappa beställt kebab till mig orkar jag verkligen ingenting, somnade halv sex med onepiece, tofflor, kofta, filt och duntäcke i sängen...  
 
Söndagen gick jag på halvfart, mådde mycket bättre men tog intr ut mig, pappa mockade och fixade åt Jack. 
 
Idag har jag lasttränat, eftersom jag hade studiedag, efter 40 sek gick han på, sen in och ut massvis med gånger, Vi övade på att backa ett steg i taget eeftersom han helst kastar sig om jag ber han att stanna. Annars backar han ju lugnt men vill ju kunna stanna honom var som helst. Är sjukt nöjd med lastningen och gick sen en promenad genom nånö by med honom och han var nyfiken men höll sig till mig <3 imorgon får ni bilder och annat gottis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: