jojawestern.blogg.se

Solen skiner

Vilken underbar morgon man vaknade till idag :D Kändes oerhört roligt! Gick ner och åt frukost innan jag direkt tog åt min energi och läste naturkunskapsboken. Dock gick det inte så bra för jag började lyssna på disneylåtar och ja det slutade med att jag satt och sjöng med men lite kanske jag har lärt mig.
Gick ut och busade en stund med Freddie på tomten och nu sitter jag vid datan och gör typ ingenting. Ringde Camilla en snabbis och frågade om råd så nu ska vi prova det, måste rida ut idag när det är fint väder :D med rida ut menar jag inte så som ni flesta tänker typ långritt rakt fram utan ajg kommer hålla mig nära stallet och gå förbi den läskiga geten idag typ 100 gånger. Nej men det är nog det läskigaste Jack vet så det ska vi nöta. Blev ju så frustrerad sist då han blev rädd på slutet :(
 
Några tips för att rida ut mer på en skrajsen men till tusen laddad häst? Lätt att ställa sig om man tar i honom och han känner sig fången?
 
 

Kommentarer
Postat av: Chris

Tycker du ska testa samma knep som Ellie o Jossan gjorde me mig. Gå dit han vill - hemåt men då ska de va jobbigt. Trava trava trava i världens form mycket ben. O sen bara be honom skritta förbi geten. Alltså lär honom att geten är eftergiften. Det är där man får gå långsamt utan att du pillar honom i munnen eller bankar me benen. Kan ta flera vändor men du ska känna att han vill gå dit. Handlar inte så mycket om rädsla tror jag, mer att han hellre vill va hemma o chilla. Du kan till o med rida hela vägen hem o trava runt på gårdsplaben o sen skritta tillbaka. Visa att de e fan jobbigt att va hemma.

Svar: Jag tror inte jag kan göra det.. :(
Jossan-westerntjej

2013-11-16 @ 15:45:41
Postat av: Chris

Ni har nog hamnat i en ond cirkel. Ni stressar upp varandra o känner er inte helt trygga med varandra. Du litar inte på att han ska hålla sig lugn o han litar inte på att du har koll på allt "läskigt". På något vis måste ni bryta det där så att båda tycker det är roligt att komma ut. Det är bara att nöta tyvärr. Du minns väl hur han va när ni tävlade förut? I början när han bara rusade runt på framridningen. Det har ni kommit långt förbi för att ni övat mycket. Du får se det här som samma grej. O fråga människor som kan o vet! Typ Carro eller kanske Elin eller Rosie har bra ledarskapsövningar. Släng iväg frågan på fb så kanske du får ngt supertips :)

Svar: Jo men så är det... Hahah nej jag minns väl inte riktigt det :p Tack det ska jag :)
Jossan-westerntjej

2013-11-17 @ 16:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: