jojawestern.blogg.se

varför vill du inte leka?

I torsdags red jag lektion och det gick jättebra, nöter förvända, byten, spinn och vändningar, även igång och avsaktningar. 
 
Igår däremot då jobbade jag för hand när jag hade Chris till hjälp, gick inte alls och han sa emot allt tryck jag satte på honom både i nacke och på nosen.. Blev frustrerad när Jack visade en mer dominant sida och bara inte ville, Chris hjälpte mig otroligt mycket vilket var till stor hjälp även fast hon hade två hästar med sig i ridhuset. Tack så jättemycket!  Han ville inte alls leka de lekar jag sa att vi skulle leka, men måste vara ner bestämd..
 
Idag kom Emelie till oss runt klockan elva så pluggade ellie och Emelie till gröna kortet så att de kan tävla mer. Jag låg mest och gjorde ingenting :p käkade lunch innan Vi drog till stallet, mockade medan Ellie oxh Emelie fixade mat. Hämtade hästarna och borstade, Jack var faktiskt inte så skitig (y) sadlade på och gick ner till ridhuset, värmde upp utan skydd, tränade vändningar och att han skulle släppa högertygeln, hade det rraka stången idag, han kändes superfin! Var jättenöjd med honom sen sopade jag av Hans Ben och satte på skydden, spinntränade och gjorde lite förvänt, byten innan Emelie fick rida. Gick igenom lite grunder om hur man svänger och eftergifter osv. Jack tog hand om henne och var nöjd :) 
 
Fick skynda oss sedan och lämnade av em och ellie i vigelsjö då de kan skriva grönt kort provet, nu sitter jag i bilen och väntar att mamma ska handla klart :) 

Kommentarer
Postat av: Chris - westernryttare

Du ska inte misströsta för att han inte ville just då. Det är, som allt annat, en träningssak. Det är bättre att du får se att han inte vill o kan jobba bort det än att du glider runt o bara gör enkla saker o sen PANG en dag så sätter han ALLT mot och du vet inte alls vad du ska göra. Se det som bra också att han i vanliga fall knäpper av i nacken o drar in näsan långt långt in men det kunde han inte nu när du stod på marken. Därför blev han nog extra frustrerad när hans vanliga trick inte funkade. Förhoppningsvis kan du då långsiktigt lära honom att inte krulla ihop sig så överdrivet. O det är ju skitbra! :D

Svar: Tack för all support :D <3
Jossan-westerntjej

2013-11-04 @ 11:39:40
URL: http://chrissiep.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: