jojawestern.blogg.se

Tagga

Körlektionen gick riktigt bra och idrotten gick segt då min grupp inte kunde välja en låt men sen kom vi igång. Det var redovisning på SAM så det blev inget jobb heller sen åkte jag till stallet dock var passet idag inget lyckat.. Men sånt får man ju ta. Nu försöker jag plugga lite naturkunskap till provet på onsdag och sen borde jag läsa på svenskaprovet, matteprovet och FE provet... Suck nu blev jag trött... 

Så söt! 

It's a first

Nu sitter jag på trafikskolan och väntar på att min lärare ska komma så jag kan få min första körlektion, nu börjar lite nerver komma men det är ju det som lärarna ska lära ut! Jag ska ju inte precis köra på motorvägen idag ;) hahah men det kommer nog gå bra hoppas jag :) senare efter det går jag iväg till idrotten och ska dansa ;) sen har jag en SAM lektion innan jag slutar! Sitter nog kvar en stund och räknar matte innan bussen går... 
Fullt ös

Efter stan så åkte vi till stallet! Mockade och tog in alla hästarna och sen red jag Jack barbacka, haha inte det smartaste valet när han var så pigg efter att ha stått några dagar xD men han gjorde inget utan var bara pigg! Han fick springa löst ett tag och då jäklar bockade han! Men han bockar faktiskt aldrig (ska jag inte säga) men sällan när man sitter på! Han var så pigg och glad! Lade märke till att min balans blivit sjukt mycket bättre sen jag började lyssna mer på carros råd och sen rida utan stigbyglar!  Sen lånade jag Thure och arbetade honom från marken! Han var jätteduktig på look at me game och sen tränade jag på att stå passivt och vifta med det långa grimskaftet runt huvudet på honom eftersom han är spörädd och rädd för viftande "spön". Härlig dag i stallet trots att jag inte är så nöjd med Jack men ändå :) 


Kom ju på

1/2 när det är tolktävling som jag gärna åkt och kollat på så har jag clinic för Carro! Båda hade varit så galet roligt att vara med på men det blir Carros clinic jag kommer befinna mig på! 

Hoppas på att tolktävlingen blir av fler gånger!! 

Lilla staden

Är och gör ärenden på stan nu och väntar på att Ellie ska bli klar! Men här får ni lite fina bilder! Nothing special

Men jag lyckades övertala min lärare så jag fick skriva FE provet igår på svenskan i stället och så jobbade jag svenska hemma! Galet skönt faktiskt! Och det gick vägen fram! 

Som sagt åkte jag raka vägen hem och fixade lite med praktikplatser, jag gjorde även lite pluggande och belönade mig själv med film sen på kvällen! 

Nu är det snart dags för mig att kliva upp ur min sköna säng :(( menmen det är en kort dag som väntar med svenska, matte och juridik. Efteråt måste jag ner på stan och göra några ärenden innan jag åker till stallet! 

Oj vad jag taggar till chappen också!!!! Mycket tänkvärda ord
Inte nu igen

Läraren jag ska skriva prov för nu på min sovmorgon är inte här D: usch och fy vad besviken jag är, jag vill ha det här provet överklarat så jag kan slippa det!! Provet skulle egentligen ha skrivits innan jul men jag var sjuk och nu när vi tog den här tiden förra onsdagen så trodde jag att det skulle bli den här tiden aja får se hur resten av dagen blir...

Har SAM efter det här och då ska det bli genomgång av nationalekonomi, sedan blir det en lunch innan företagsekonomin börjar och då ska vi bestämma provdatum och sen antagligen jobba vidare. Sen blir det engelska.. Inte så farligt lång dag men utmattande D: är redan trött på tisdagar.. 
Ridningen

Han var väldigt taggad både i stallet och ridhuset men coolade ner och jag kunde rida honom och shit vad bra han gick hahah kom på mig själv att rida utan stigbyglar under nästan hela passet förutom när jag red förvända galopper!! 

Nu ska jag hem, hålla på med kontakter om praktikplats och sen plugga företagsekonomi eftersom jag har prov på det imorgon :(( inte alls taggad men kändes skönt att rida! 


HAHAHAH kommer vara så jag xDD Måndag igen

Usch för måndagar idag är det dags igen men nu har hela skoldagen förflutit och jag har fått ganska mycket gjort trots att det varit galet tråkigt... Försöker fixa praktik plats till vecka 11 inom ekonomi -.- 

Njut av bilderna från morgonen 
Shopping

Idag hade jag utsläppet men gjorde inget mer, lät honom vila idag. Sen hemma höll jag på att däcka, men övningskörde lite och åt lunch. Efter det åkte hela familjen till Norrtälje och handlade, först på Claes olson och köpte lampor, hittade en supersnygg! Köpte även bh och trosor från 50 shades kollektionen, en kudde och mysiga tjocka strumpor!! Jättemysiga och en helt underbar dag! 
Fixade allt nytt och städade upp mitt rum igen som redan var stökigt xD blev jättenöjd! Ni får inte de bästa bilderna men njut!! 
Kudden kom inte med på bild.. 

"Ha känn på den"

Bara för att jag sa att Jack var seg igår så var han riktigt pigg och alert idag, sporrarna var helt onödiga så dom spenderade sin tid på bänken eftersom jag är så kort kommer jag lätt åt honom i onödan.. Men det gick ganska bra idag ! Börjar få idé torka på vad vi ska hitta på.. 

En sak jag hållit undan från bloggen är att I SOMMAR BLIR DET CHAPPEN IGEN!!!!!!!!! Ska bli så galet kul att uppleva den fina atmosfären igen och gå runt bland alla hästmänniskor dagarna långa!! Slappa dag

Idag är en sån dag jag bara vill sova och jag fasar att jag har massa kommande prov som jag skulle behöva plugga på.. 

Har iaf sovit länge och sen fixat och städat mitt rum, nu åker vi och gör ärenden i Norrtälje innan vi åker till stallet och har insläppet och rider.. Ben

Haha Jack var riktigt segis idag men så fint gick han!! Gjorde till och med en snygg tempoväxling från ökad galopp till samlad med bara sätet idag!! Behöver starkare ben för att driva honom rätt. Min tanke lite är att han blir stressad av sporrarna och därför går det fortare när jag försöker samla honom med ben för det är lättare utan men ska prova med sporrar imorgon så får vi se! 

Märks att han var piggare igår för då fick jag honom att hoppa över en mini snövall upp mot stallet igen men idag när jag gjorde samma så klev han över och undrade vad fan jag höll på med xD 

I gången stod Jack helt lös och sen när jag gick och hämtade snoddar för att fläta följde han med mig bort till skåpen och väntade där, backade tillbaka och flätade och sen följde han med när jag hämtade nytt täcke i garderoben och klädde på honom. Alltså han följde med när jag bad honom. 

Hemma dansade jag faktiskt igenom lite linedance, gamla favoritdanser man glömt bort så det var härligt!! 

Ha en fortsatt trevlig kväll mina fina läsare! 

Kort dag men värdelös

Idag var jag tidig i skolan och jobbade matte sen gick jag iväg till idrotten och där var det fritt men försökte spela lite badminton xDhaha blev inte bättre på en timme.. Har ätit lunch och nu så väntar bara en fim lektion om ekonomi på engelska... 


Pigg piggelin

Jack var så pigg idag när vi promenerade ut, smårädd för det mesta, första hoppet utan att vi kommit bort från gården xD direkt efter tuggade han iaf. Mötte en lastbil med två tomma flak/vagnar som skramlade och det var lite creepy idag två gånger mötte vi den. Sen skickade jag honom över lite snövallar vi hittat men de var stora diken på andra sidan så skickade bara en bit. Sprang runt löst i ridhuset och knallade sen upp och skickade över en till snövall prövade också reflexbenlindorna jag fick på AWG för andra pris i horsemanship tror jag. Var supersnygga(y) 


Uppe i det blå och dansar på rosa moln

Hahah har fått många goda nyheter under mattelektionen så kan ku säga att jag inte kunnat göra så mycket! Blev tex inbjuden på tolktävling den 1/2 så vem om vi dyker upp där med Jack;) 

Hejja hejja livet just nu!!

Right Brain Extrovert/introvert

Enligt denna horsenality karta så är Jack mest right brain både introvert och extrovert! såhär står det om dessa horsenalities på horsechannel.com 

The Right Brain Extrovert needs safety. Never push him past the threshold until he's calm. You will need to retreat and to interrupt the pattern. You must have a strong focus and must match the horse's high energy level. Give him a job to accomplish to replace his fear with something positive. He must think of you as his "safe place."

The Right Brain Introvert needs comfort. The worst thing you can do is push this horse before he's confident. You'll ruin his trust in you if you push him before he's ready. Taking your time is important because you'll need to wait on this horse to process things. He needs to believe in you.

 

Jag tycker det låter väldigt likt Jack och jag fick mig en riktig funderare hur jag själv agerar när jag är med honom och hur han beter sig. Jag är u nuläget inte så insatt i det hela men jag läser på och tycker det är oerhört intressant att läsa om. Här är en video som jag blev lite påmind om hur Jack var precis när jag först träffade Jack, då var han väldigt hoppig och ville inte alls stå stilla. Detta fall är extremt men påminner om honom. Jag ska se klart den här filmen och se om jag lär mig något! Har lärt mig redan mycket genom att ha kollat på den här! 

 

 

Inte enligt planerna

Var så galet trött när jag slutade så åkte bara till stallet och mockade innan jag åkte hem! Nu har jag läst ut en bra bok och käkat godis! Hehe och nu borde jag sätta mig och plugga... 

"Lång dag"

Idag är min längsta dag.. Som inte är så lång men tio över tre slutar jag idag och mot stallet och mocka sen ska vi ut och promenera (y) bra för mig bär jag inte orkar rida plus att jag får motion och tränar Jack från marken. 

Morgonen började med att dregla lite till över Ronaldo och sen sitter jag nu på naturkunskapen och "pratar" om evolutionen. På engelskan efter det kommer vi kolla på film igen jättetråkig men får försöka stå ut!

Lunch och sen företagsekonomi och svenska. Oftast onsdagar och måndagar är segast för min del men nu kör vi! Håll ut! 

"I didn't fell off, I flew off"

När jag red grandeur i söndags så var både han och jag glada och tänkte precis be honom öka när jag känner hela honom dra igång och sekunden efter sitter jag helt chockad i snön xD jag gjorde mig inte illa på något sätt och fotografen tappade inte kameran i snön för hon garvade så mycket och hästen var så lycklig! Så det var en toppenavramling ändå! Katapulthäst ;) vi hade superkul iaf!! Tipp topp

Jack gick bra idag var mer att jobba med men fortfarande superduktig ute på ängen (y) nöjd ryttare här! Tränade på att inte 'rida in i väggen eller förbi' vilket gick ganska bra också! 

Dock slog jag i lillfingret i sadeln och bröt av nageln men det var det värt ;)


Ekonomi

Idag började jag på matteresursen innan vi hade genomgång på SAM för att börja med samarbetet med engelskan om nationalekonomi och sen var det lunch, sen hade vi också genomgång på företagsekonomin låångtråkigt... Och nu på engelskan kollat vi på en film som lär oss om nationalekonomi :/ suck slutar om 40 min och sen åker jag äntligen iväg till stallet! 

Rider nog på ängen idag igen! Horsenality

Första gången jag hörde talas om det ryckte jag på axlarna och brydde mig inte för det kändes så komplicerat att ens försöka förstå men nu med hjälp av Chris har jag börjat förstå bättre och gillar verkligen tänket och jag får mycket mer förståelse för Jack och det tänkte jag på när jag red på ängen till exempel! 

Jack funkar inte om jag blir frustrerad eller arg vilket jag vanligen skulle bli när han är spänd men idag när han var det tänkte jag efter och andades innan jag lugnt sade åt honom att sluta och fick honom att tänka på annat! Han är en klar right brain introvert och extrovert så jag läser på mycket mer om såna hästar och förstår mycket mer hur jag ska hantera Jack på bästa sätt! Samt blir jag lugnare av att få bekräftat de små tankar jag haft om hans beteende som jag förut inte lade mycket vikt i. 

Bara för en vecka sen skulle jag ha blivit arg om Jack var spänd och jobbig på ängen men inte idag vilket gav otroligt resultat! Så vi fortsätter in på den här vägen ett tag :D 

Ängen

Idag fick vi råd att ge oss ut och rida på ängen vilket jag är så glad över att vi gjorde, i början var Jack spänd och ville inte gå långt bort från Julia. Men efter typ tio minuter så slappnade han av och han gick jättebra och jag är så nöjd idag! Red ca en halvtimme där ute innan jag mockade och fixade. 

Nu väntat jag på att mamma ska bli klar på jobbet så hon kan hämta mig och ellie. Grymt härlig eftermiddag! 
Coop

Sitter på Coop och väntar på pappa med sällskap av en red bull 


Juridik
Clinicen Januari

I lördags var det dags att samlas klockan nio i ridhuset med alla andra deltagare. Jack var mycket lugnare än de tidigare gångerna. Vi värmde upp lite på eget bevåg innan vi skulle komma igång med alla finesser inom western pleasure. Oj vad mycket det är att tänka på! Vi red runt och tränade på att hästen skulle sänka huvudet och lyfta upp ryggen med hjälp av benen. Samtidigt gå i vårt tempo som vi satte, ökade de så visade vi att de fick springa på en volt och jobba ännu mer. Det är svårt eftersom Jack fuskar och sänker bara huvudet.

 

Men det gick skitbra efter att Carro hoppade upp och red igenom honom. Vi gjorde det i alla gångarter . Efter lunch fick vi träna på att rida lätt korrekt på tunnor, sen jobbade vi vidare på att arbeta med allt vi lärt oss, det vill säga:

 

He en bild i huvudet

Räkna takten

Ha varma potatisar i händerna

Ha en fotboll i magen

Rita en åtta

Studsa en basketboll bredvid oss

 

Är några tips vi lärt oss under dessa clinics och alla har ett syfte!  Jag har lärt mig jättemycket under dessa och är oerhört glad över att höra att Carro gillar honom.

 

På lördagkväll myste vi med the hobbit vilket var en superbra film! Kom i säng lite sent men upp igen på söndag och vi åkte till Emelies stall och tog ut hennes hästar och fotade! Sen skulle jag få galoppera Grandeur hehe, Han var så fin att galoppa lite på och jag tänkte bara öka så kände jag hela han dra på framåt och i nästa sekund så bockar han XD Jag åkte av vid först a och sen stod han bakom mig och undrade varför jag satt där XD Vi alla var glada ändå!

 


Det kommer

I helgen var det clinic igen för Carro som jag verkligen älskar! Så sjukt lärorikt men därav dålig uppdatering igår och på kvällen var Emelie hos oss och vi såg the hobbit! Idag har jag varit iväg till Emelies stall och fotar hennes hästar och red grandeur en stund xD hahah skulle ta galoppbilder med honom och kände hur han ökade bara jag tänkte på det och nästa sekund så sitter jag på marken xD han var en sån katapult när han bockar men ingen skada skedd och vi alla var ju nöjda och glada :D det kommer bilder sen, Emelie lyckades fånga på bild när han bockar med mig på xD 

Hemma igen somnade jag och nu har jag försökt plugga men det går inte så värst bra.. Får bättre inlägg om helgen imorgon!

Rubrik

Underbara fredag äntligen här! Började dagen med både spanska och matte på samma resurstid sen gick jag iväg till idrotten där vi dansade! Haha det var roligt att se och göra. Sen hade vi lunch och Sam lektion där vi bara lyssnade på redovisningar och sen var dagen slut. Knallade vidare till stan och köpte ett iPhone flipcase vilket är toppen men var dyrare än vad jag tänkt men så kan det gå. 

Åkte till stallet och tog in hästarna. Efter att alla var innerlig jag ut Jack i gången och från det så fick han stå löst på ground tie och han var jätteduktig! Massa mat framför sig och sneglade inte ens dit jag borstade och sadlade när han stod där och kunde gå ifrån utan problem!! Bästa ground tie:n hittills!  Nere i ridhuset red jag på tränsbettet och det gick så jäkla bra! Är supernöjd med passet!! Han var så duktig på allt, lite protester men han tog tillsägelsen bra och skötte sig jättefint! Mycket villig pojke! 


Å snön faller vit
Sånt händer

Jag lade inte upp något inlägg idag eftersom jag inte vill ge så många skitinlägg mer än det vanliga. Skolan förflöt bra faktiskt med svenska, matte och juridik. Efter det tog jag bussen till skolan och mockade jättenoga eftersom det var för tidigt att ta in hästarna sen när alla var inne fixade jag med Jack och red. Många vill ha en häst man inte behöver ta i men i Jacks fall tränar vi på att han ska kunna acceptera trycket i munnen utan att spänna sig. Lite som vi gjorde tidigare. Sen vill jag också rida utan att ta i honom men först måste han sluta vara rädd för bettet. Många av er som sett honom ser att han forcerar bettet och ni tycker väl vaddå rädd för tryck?! Men Jack är sån att han låtsas vara så tuff och trycker emot men han är egentligen lite rädd. Han har forcerat mycket under det år jag har tränat för Camilla men nu är han jättelugn för de trycken! Så det går sakta men säkert! Så vi tränade på avsaktningar och igångsättningar och han var jätteduktig. Nu är jag hemma och ska käka middag och plugga igen.... Alltid plugg på kvällarna nu för tiden... 

Tummen upp

Så skönt med iPhone! Förut med min gamla xperia så behövde jag ladda mobilen flera gånger i skolan för att sen inte skulle ladda ur. Idag är nu min senaste dag men det spelar ingen roll min IPhone har inte laddats sen imorse och har 58% kvar trots att jag använder den lila mycket som min gamla!!! Älskar't! 

Onsdag

Var jobbig dag idag i skolan men tog mig igenom (y) åkte till stallet och mockade och fixade innan vi gick en promenad tillsammans med Fanny och Thure vilket var jättemysigt! 

Nu är jag hemma och ska plugga juridik och svenska :) 
God morgon

Var så skönt att sova en halvtimme till idag! Nu sitter jag på naturkunskapen och kollar på filmer senare väntar engelskan där vi ska börja med national ekonomi på engelska. Efter det har vi lunch och företagsekonomi och svenska. 

Åker till stallet sen och går nog en promenad med Jack idag. Men här får ni en bild på mina nya skor!Promenad

Idag när jag kom till stallet så var Jack inne men bytte bara om och sen mockade jag till honom. Orkade inte rida idag så satte på reflexer och sen gick vi ut och promenera runt nånö by sen ner till ridhuset och runt där vid maskinerna och sen runt läskiga götes ;) 
Han var jätteduktig och lugn både tuggade och slickade sig runt munnen. Tränade ground tie sen och det var han så duktig på! ska jag och mamma handla lite och sen hem och plugga svenska och matte... Fina Norrtälje
Skola

Idag är det tisdag och nu sitter jag i skolan för att vara med på matteresursen och sen börjar skolan med Sam lektion, lunch, företagsekonomi och engelska redovisning. Låter ganska chill men känns inte så just nu. Vi får se men efter skolan blir det stallet och mocka och fixa :) 

Älskar min nya iPhone och därifrån bloggar jag nu! 

Hoppas eran dag blir grym! 


Sorry

Det blev inga bilder på varken skor eller mobil men för er som vill veta blev det en svart iPhone 5s som jag leker med nu. Igår fick jag inget nano simkort till trots att jag skulle det så idag var jag tillbaka på lunchen och fixade det. Blev toppen(y) sen lektionen gick sjukt bra, ska förflytta honom mycket mer nu!!! Smidighet.se 

Nu ska jag plugga svenska... allt gick ju dåligt

Det med att hästarna stack, min nya mobil och jag samarbetar inte men det löser vi imorgon :) men iaf var det surt sen ville inte Internet fungera på min gamla mobil men sen kollade jag och ellie på en film haha det var ett val på måfå och den var skitbra men action/fantasy/skräck var lite creepy xD nu ska jag plugga lite och sen sova :) 

new image

Haha skoja xD jag har bara köpt nya vinterskor som inte jag vanligtvis brukar köpa men dom blev min stil ändå :) ni kan få bild imorgon! Sen fick jag erbjudande från tele2 att uppdatera abonnemang och mobil så nu har också köpt en iPhone ;) haha helt "ny" stil på en helg xD inte ofta jag köper skor eller telefon och ännu mindre båda på en helg ;) 
 
Sen till stallet, hjälpte Ulrika att kratta ner kanterna i ridhuset och sen sladdade hon. Jag skulle ta in Pelle och herkules så blir båda vettskrämda och sticker mellan huset och staket (smalt) jag var mest rädd att bilar skulle komma eftersom dom stack ut på vägen, sen efter om och men fick vi in dom men sen ville de små inte heller komma in xD så kall och frusen är jag men ska hem och duscha och starta min nya mobil :D enjoy your evning <3

Fler bilder från AWG

Alla bilder är fotade av Mira Nyberg! 
 
 

Första skoldagen

Jag kan gå tillbaka några dagar och berätta att jag red lektion, Det gick så sjukt bra men det blev stressigt. Jag trodde mamma skulle rida 12-13 och jag 13-14 men hon ringde mig tio i 12 och sa att hon skulle bli en kvart sen och sa att hon ville ha oss båda nere i ridhuset. Jahapp 20 minuter att hämta hästen i lerhagen, borsta och sadla på. Jag hann men det var jobbigt :O 
 
Camilla började med att rida quinnie och jag red Jack, han gick sjukt fint! jag var jättenöjd och vi jobbade på förvänt och avsaktningar. Vi ska göra Jack mycket smidigare då han är lite småstel. 
 
Idag är för övrigt första skoldagen och jag är supertrött men schemat har just nu ändrats till mycket bättre! Så jag är jättenöjd. 
 
De lila lektionerna går bort och även de två vita lektionerna längst ner på måndag och torsdag då det är stöd, så två sovmorgonar igen per vecka :D
 

sjukling

japp jag börjar bli hängig och inte må bra... Därför blev det bara en snabbis i stallet igår och mockade bara, sen klappade jag och gosade med Jack en stund innan jag tog mig hem igen. Jisses vad mycket jag kollar på tv helt plötsligt XD haha, not the point. 
 
Idag stannar jag hemma, ellie rider lektion så hon åker till stallet vid två, då får jag hitta på något att göra men kan nog hitta en bra bok. 
 

"Western ridning är fart och fläkt, det är det som ska få killar att börja rida"

Något liknande sade de under Stockholm international horse show när western ridningen visades upp. Det tycker jag var väldigt tråkigt att westernryttare blir stämplade att vi rider för fulla muggar i 180. Det är sant kanske hos några men i helhet tycker jag det var taskigt att de sa så om western ridningen då den är så mycket mer än bara "fart och fläkt". Hade ryttarna visat upp pole bending eller barrel race hade jag förstått. NU HAR JAG INTE SETT HELA SHOWEN UTAN BARA PÅ SVTPLAY. 
Vissa tycker säkert att det är otroligt roligt att se fart och fläkt (det gör jag också) men jag gillar inte att en gren blir stämplad när vi har ca 40 olika grenar inom westernridningen som är allt annat än fart och fläkt. 
Lite tråkigt tycker jag men aja westernridningen är för alltid dömd att vara vilda västern med Lucky Luke...*IRONI*
 
WOW EN KILLE RIDER LUGNT(?!) -.-
 
SMIDIGHET, LUGN OCH PRECISION

Planer

Idag är tanken att vi ska ha insläppet i stallet så ska dit snart och sen får jag se vad jag hittar på med Jack, känner mig inte alls pigg och motiverad så jag kanske bara borstar, går en promenad eller något sånt :) Så sköna dagar jag har haft i början på detta år! Bara tagit det lugnt, laga mat när jag vill och är hungrig, varit en slöfock med andra ord. Väldigt skönt ibland och behövligt! 
 
 

Day 2

Dag två av 2014 börjar förflyta mot sitt slut, jag har mest latat mig och kollat på Robin Hood, den serien är fan
grym! Tog mig till stallet runt halv elva och red, gick sådär men ett tag gick han skitfint och vi jobbade på neckreinnigen på tränsbettet. Skrittade ut en stund också. Babysteps med honom och uteritterna tar vi nu. 
 
 

År 2013

Januari: Livet var toppen till en början och sen dalade det neråt, skolan kändes sådär med prov och jag läste spanska. Jag och Jack red faktiskt ut en hel del. Läste även bloodlines serien, jag tänkte mer hur en bra ledare för hästen var och försökte jobba med det. 
 
Februari: Skolan gav mycket läxor och jag pluggade mycket men inte med så mycket vilja, ändå gick proven bra. Red fortfarande Jack mycket på tränsbettet själv. Longerade honom ofta före ridningen. Började ta tid att träffa kompisar utanför skolan och vi sov över hos mig mycket och kollade på film :D Det kom nyss ut att VA skulle bli film och jag tänkte och drömcastade men det blev inte alls som jag tänkt mig menmen. Hämtade ut mitt och Jacks första Klubbmästardiplom :D Maffig känsla! Jag tränade Jack på att stå löst i stallgången utan att äta. 
 
 
Mars: Vi började träna mer på stång men fortfarande hade jag otroligt svårt att släppa tränsbettet och vi red mycket i början på det och ibland avslutade vi på stång. var också duktig på att fixa och lägga upp alla för långa jeans XD Första gången jag följde med Emelie till hennes stall och blev kär i Grandeur <3
 
 
April: Jag började leka själv med designer på bloggen men det gick sådär XD Ellie och jag fyllde 17 men det var inget större firande. Jack hade otroliga vårkänslor och tog varje chans att springa, vi hade börjat ta lastträningen ordentligt. var duktig att åka iväg på en trailträning och träna på grind och bro men det var då inga problem som vi inte hade tränat på men lastingen som vi tränat på gick inte lika bra. tränade byten men framförallt enkla, Första tävlingen gick av stapeln, det var bara två klasser till allsvenskan och vi diskade oss i båda, framridningen var jag nöjd med men på banan spände vi båda oss och det gick käpprätt åt helvete. lastningen bort gick bra men hem gick sämre. Köpte gulligt nosludd där det står vild på ;) Så gullig ;) Fick TANDSTÄLLNING! Inte det bästa valet jag gjort, hade ont i 2 veckor verkligenn ont :O men nu är jag mer nöjd när det inte gör så ont. Bäbis fick besök av tandläkaren han också, han var oerhört lugn och var mest rädd för en sladd än för allt annat XD Jag fick hjälpa till med tandläkaren vilket var otroligt lärorikt! 
 
 
Maj: Började inte maj med bra uteritter och var otroligt irriterad och frustrerad varför han var så rädd. Vi tränade "seriös" showmanship eftersom vi skulle tävla i det för första gången. Vi åkte på Strängnäs vårtävling, första gången vi var där, jag valde att tävla utan sporrar då han var väldigt pigg, uppvärmingen gick inte alls, vi diskade oss i vår första showmanship men jag var jättenöjd :D allmänt gick vissa delar otroligt bra, vissa delar sämre men inte sämst. Klubben hade ju också fyllt 30 år så det firades. Jag tvivlade mer på Jack och litade inte på honom från marken eftersom han stuckit förut från marken. Min lillpojk blev 10 år och Jack började komma i hagen <3 Jag fick även prova en EM häst :O Så jäkla cooolt! Hängde med på Emelies hoppträning vilket var sjukt kul, samtidigt som jag tog ut en osteopat till Jack vilket var en ögonöppnare. Tillsammans med skolan åkte vi till riksdagen vilket var roligt
 
 
 
Juni: Vi började Juni med att tävla hos Taures för första gången, bara e klasser för att vänja honom på stången var det tänkt, Framridningen var klockren men i första klassen trail så krånglade jag till det och det gick inge vidare på stång men efter det gick det otroligt bra under den tävlingen. Vi red ut ganska mycket för att vara oss och han spände nacken så jag inte kunde komma åt honom men han blev lite bättre tillslut. Det var även slutspurt i skolan.Tränade för fullt för vår premiär i versatile under roslagsstoppet och det var den absolut bästa tävlingen vi presterade på! Så sjukt roligt! Jack blev otroligt trött efter att ha blivit utsläppt på sommarbetet och lade sig ner både i ridhuset och i boxen så det var typ två veckors orolighet att det var något allvarligt men alla hävdade att han var trött. Jag packade också ihop och drog ner till småland tillsammans med mysiga människor och njöt av high chapparall.
 
 
 
Juli: Jag shoppade loss och njöt i fulla drag under den veckan vi var på chappen och strax efter hemkomst så packade jag och Jack ihop och åkte till enköping på clinic för waldemar wass, otroligt givande och bra att prova nya tränare. Veckan efter det packade jag ihop igen och åkte till London med familjen i några dagar vilket var sjuukt kul och jag shoppade upp de få pengar jag hade kvar sedan chappen. Jag började möblera om och måla om i mitt rum. Bästa kusinen kom på besök och under den tiden kom jag igång lite med träningen igen, Jack gick sjukt bra under den här tiden också. 
 
Augusti: Träningen dalade lite och jag tappade motivationen ett tag men den steg när jag var klar och anmälde mig till de sista tävlingarna dvs Strängnäs, Nyköping och AWG som alla skulle gå av stapeln i september. Jag började även träna inför uppvisningen på hästens dag tillsammans med Chris och alla andra, Började övningsköra, samt umgicks med fina vänner på sjön under en dag. Jag fick även min nya säng levererad samtidigt som mamma hade sin tävlingsdebut/andra tillfälle. Skolan började igen men första veckan var inte så hemsk. Sista aug hade vi uppvisningen vilket gick så sjuuukt bra! <3
 
 
 
September: Började med att vara sjuk, men vi kämpade oss till Strängnäs och tävlade, jag är ändå sjukt nöjd med Jack trots att resultaten inte visade det men han skötte sig för övrigt riktigt fint! En rolig lära känna dag i skolan var faktiskt ovanligt rolig och jag hade ett riktigt bra lag. Vi åkte också ner till Nyköping för att tävla under en hel helg. Enskilda tävlingarna gick väldigt bra och jag är otroligt nöjd, vi tog vår första vinst hos en annan klubb. I inte något mindre än HORSEMANSHIP! Allsvenskan var rolig men han var lite trött den dagen så inga topprestationer. Ändå diskade vi oss inte i allsvenskaklasserna som vi brukar göra XD 
Jack fortsatte ändå prestera bra på träningarna och vi fortsatte rida ut lite.
Började AWG riktigt dåligt och diskade mig i de två första klasserna men sen vände det och vi kom 2 i horsemanship och så vann vi western ridingen Sen gjorde han en sjukt bra prestation på trailen men sista bommarna efter bron var läskiga och därför blev det ingen vinst där utan en 5 plats trots att vi hade högst score. 
Vi höll i invigningen med några andra WRU:are och Jack såg det som ett tillfälle att springa i 190... Trailen gick helt okej men fort och trångt med utrymme, efter en efteranmälning i versatile blev vi ungdoms klubbmästare i den klassen! Helt galet! Reiningen gick också sjukt bra och vi kom trea! En helt annan häst i den här reiningen än lördagens fiasko. Jättenöjd med årets sista tävling! 
 
 
Oktober: Vi fortsatte träningen på byten och färvänt, men sen dalade träningen lite och jag hade mycket att göra i skolan. Ellie hade även sin tävlingsdebut med Julia samtidigt som vi fick träffa en del av släkten som vi inte brukar se så ofta vilket var jättekul <3 Skolan och livet rullade både upp och ner. Avslutade oktober med en riktigt fin vän och hennes hästar. 
 
November: Började lite knackigt från marken men ridningen gick bättre, hade en mysig tjejkväll också. I skolan erbjöds innovation camp vilket var en otroligt rolig upplevelse! Uteritterna blev kasserade ett tag efter att sadeln gick "sönder". Ellie tävlade för andra gången och det var stor skillnad! Jättekul att se! Jonna hängde med till stallet och provade western på Jack. Var på bio och såg Catching Fire, sjukt bra film btw. Clinicen för Carro gick sjukt bra delvis och vi var nöjda. 
 
 
December: Började med att vara hos Emelie och tog en barbacka tur på hennes fina pollar (Y) Var så sjukt härligt! Jack fick vänja sig vid att en pressening hängde på läktaren. nemas problemas. broddade även Jack när det frös på så mycket ett tag. Decemberclinicen kom med snöstorm men det var en otroligt rolig clinic med aha-upplevelser! Jag funderade mycket på tävlingsåret 2014 samtidigt som jag började bli sjuk och missade de sista 3 dagarna i skolan innan jullovet. Pappas födelsedag firades stort i stockholm samtidgt som julafton närmade sig med stormsteg. Fick otroligt fina presenter! Men har verkligen itne fotat något... Nyårafton spenderades med familj och vänner och jag hade en underbar kväll.