jojawestern.blogg.se

Sammanfattning av AWG 2014

Mina mål nåddes med klarhet!! Han har aldrig varit så lugn på tävling som nu och han presterade på topp verkligen!! Vi har verkligen kommit upp mer på C nivån och ska ligga kvar där är tanken och avancera mer sen! 
 
Vi presterade topp 5 i alla klasser utom en och den var förståelig, då det var sjuuuukt mycket motstånd!! Vi har haft en grym tävling och han var så jäkla duktig!!! Vi hade väldigt lite motstånd från ungdomarna då inte många tävlade därför fick vi hem 5 KM titlar av 5 möjliga!!!! ALDRIG ATT JAG HADE KUNNAT TRO DET!! Fått sååå många fina sponsorpriser!!! Dock fick jag en reflexväst för varje KM titel så nu har jag TIO  stycken oanvända och oöppnade reflexvästar!! Jack fick också en påse hästgodis för varje titel så han har massvis med godis nu! Sen ett träns, presentkort och handgjort grimskaft var inte alls illa!! Överlycklig!!! Som grädden på moset blev vi också high point rider youth på C nivå vilket gjorde att vi fick ännu fler priser!! Fick ett reflexsvansskydd, ljusbeiga benlindor med glitter i, lite mer hästgodis och en showfilt!! 
 
Jag är så lycklig över att Jack är min!! Min älskade häst <3 Två tävlingar är det enda vi har hunnit med i år och han har presterat på topp på båda!!! Jag är sååååå stolt över honom!! Inga ord kan beskriva hur jäkla lycklig jag!!! 
 
 Bästa chaffisen som finns <3
 Stolt kille efter Trail D och C
 Trött väntan innan trail at hand C
En liten sammanfattning från hela dagen!
 trail at hand!
trail C
 High point rider priserna! 
 

AWG 2014 Del 2

Wow, vi hade en toppenstart med trailklasserna, nu hade vi en trailklass kvar men den var för hand. Inte fan vet jag hur jag tänkte när jag anmälde mig till den!!! Men vi tog den bara för skojs skull! Så Trail at hand C Vi missförstod varandra lite i ryggningen, grinden och joggbommarna gick asbra! bron lika så, trånga passagen lite osmidigt men snäll häst! Det kändes som han bara drog ifrån mig när vi skulle jogga över två T bommar och vi fick avbrott och lite sånt men tydligen diskade vi oss inte!! Så vi fick en 4 plats av 5(?) starter Och vi blev ungdomsklubbmästare i den klassen också!! Av två KM klasser har vi tagit två titlar hittills!! Jag ville åka hem nu för han var så duktig ;) Lastade på honom på lunchen och det ville han inte alls, Carro hjälpte mig med det! väl inne stod han stilla sen!
 
Gick runt lite och socialiserade :D träffade A igen efter nästan 2 år!!!! Galet saknad och sååååå kul att träffas!!! Även R kom på besök som jag lärde känna i somras :D Hade ett toppengäng runt mig!! M kom också och briljerade i alla sina klasser såklart :D Samt alla sjuuuuukt duktiga klubbmedlemmar som var sååå duktiga!!! :D 
Jag strök mig från freestyle reiningen då jag kände att vi inte var redo, ändå hann jag inte se den för jag var tvungen att rida fram Jack till versatile horse C.
 

Var livrädd att missa något i mönstret men det var det lätta utan byten åtminstone. fram till reiningdelen gick det helt okej och sen började han dra, samtidigt slå med huvudet vilket gjorde att jag kom av mig, gjorde en stopp istället för att fortsätta in på den lilla volten och sen stanna... Antingen skulle domaren diska oss eller bara ta det som en break of gate. För övrigt gick det helt ok, ingen höjdarklass men han var lugn även fast han drog och låg på bettet. Ryggningen var klockren!!! Tror jag kom på en 5 plats av 6(?) starter kanske men ungdomsklubbmästare i den klassen också!! Alltså har vi blivit klubbmästare i versatile två år i rad nu! Shit inte väntat!! Hade hoppats på att kanske få med mig EN KM titel med oss hem, nu hade vi redan TRE stycken med oss redan!! 
 
Blev en lång väntan innan pleasure C skulle starta, vi var startande i klassen bara, Han var så lugn och lyssnade på mig!! Galopperna drog han inte alls i och ryggningen kunde jag länga på tyglarna ordentligt!! Vi kom på en andra plats och Carro vann såklart ;) Fick ett flätat handgjort lädergrimskaft tror jag det va i den här klassen iaf :P Tro det eller ej men japp, ungdomsklubbmästare i pleasure (!) av alla klasser liksom. 
 
Horsemanship C så kände jag att han var trött och vi fick ingen bra start alls!! Han orkade inte jobba ihop sig så mycket och blev mest springit i mönstret. Här var vi också 3 starter och vi slutade på en 3 plats!! Jag är ändå nöjd för jag kände att han var trött och han försökte. Fick ett träns från scandinavian western, perfekt träningsträns tycker jag!! och ett presentkort på stockholm western store på 100 kr. Ungdomsklubbmästare i denna klass OCKSÅ!!  
 
Hade tänkt vänta på Carro och få hjälp med lastningen eftersom han bråkade på lunchen men jag var trött och hade packat allt så försökte själv och han klev på så snällt!! Nu var det sen skymning och alla var trötta! Kom hem halv 8 på kvällen till stallet. Då hade jag mockningen kvar och allt stallarbete men tog hand om Jack, sen åkte vi hem och jag packade ur allt dagen efter. 
 

AWG 2014 Del 1

Jag har tänkt ge er en liten återblick nu på hur tävlingen gick och lite vad som har hänt. När jag sa att jag ville ta en paus så hände det så mycket i familjen, mamma bröt bäckenet och alla fick kämpa! Så det har varit den största orsaken varför jag inte har bloggat nu på ett tag eftersom det har varit mycket att tänka på och jag har inte haft tid. Jag har haft en vecka praktik och trivts jättebra!! Jack har varit så jäkla duktig på träning så det är helt oförståeligt!! Kvällen innan tävling hade stallgänget valt att gå ut på middag så det gjorde vi och åt på restaurang men jag var lagom trött sen.... Hade då packat det mesta redan på torsdagen som tur va! 
 
Mina mål för AWG var att ha en lugn häst i alla klasserna, hyfsad lastning och inte nolla sig. 
 
Men nu, åter till i lördags! Jag tog utsläppet i stallet vilket gjorde att det blev en satans tidig morgon, gick upp 05.15, men utsläppet gick bra och det var lite kvar att packa inför tävlingen. lastningen gick på sisådär 3 minuter, så en helt godkänd lastning enligt mig men inte med tanke på att när vi lasttränade sist så skickade vi på honom... aja vi kom iväg lite sent men det blev ändå bra tid. Var framme vid 20 över 7. Startanmälde i lugn o ro, pratade även med en tjej som utbildar sig till sadelmakare och hon lovade att titta på sadeln som jag har för planer att köpa. Hon tyckte den låg bra!! Så nu ska jag köpa den! ALLA jag har frågat har sagt att sadeln ligger bra så der känns lovande. Värmde upp i mycket skritt och mjukgörande men han kändes inte alls med mig, men in i första klassen som var trail D
 
Vi hade tränat på många delar av mönstret och han presterade så som jag hade väntat mig utav honom, i första T volten så var det jag som satte om fel och gjorde att han sköt ut bogen och vi missförstod varandra lite. Sen var det bron som han inte ville gå över eftersom han såg bommarna efter bron, men med lite övertalning så gick det. Men det var som jag väntat mig, samma sak med bommarna efter bron hade vi förra året också. Grinden flöt han igenom liiiiite för snabbt för att jag skulle hänga med kändes det som, han gjorde den själv. galoppen var sååååå sjuuukt fin!!!! Jättelugn och trevlig över bommarna och snygg avsaktning och vändning soch rygga mellan bommar gick jättebra! Jag är jättenöjd med den ritten då det som drog ner oss placeringsmässigt visste jag om. Så vi fick en 5 plats av 10 startande.
 
Trail C var klassen direkt efter med nästan likadant mönster som i första klassen. Mitt mål i den här klassen var att inte diska mig, men också försöka reparera dom fel som jag hade i första klassen. Dock gjorde jag samma grej igen på T volten och jag satt fel i sadeln så helt o hållet mitt fel! Sen gjorde han resten av mönstret skitbra!!!! Galopperna som aldrig varit lugna på tävling var det bästa i hela mönstret enligt mig!! Grinden gjorde han samma sak som i tidigare klass, galoppen som sagt gick såå sjukt bra och han tog bommarna såååå fint!! Även avsaktningen gick asbra! Vi skyndade lite mycket i ryggningen vilket gjorde att vi fick lite mycket islag men jag är grymt nöjd!! Tror vi fick en sjätte eller sjunde placering av 13 starter MEN VI BLEV KLUBBMÄSTARE I TRAIL!!! 
 
GISSA KÄNSLAN NÄR DOMAREN KOMMER FRAM OCH SÄGER:  "Jag var tvungen att fråga om det var din häst som du brukar rida, för jag kände inte igen honom!! Vilka framsteg ni har gjort!!" 
 
Då ska jag även ta och lägga till att hon dömde oss på taures tävling för 3 veckor sedan!! En riktigt bra start på en grym tävlingsdag!!
 
 

Tränsbett

Uppdateringen kommer vara sisådär tror jag men idag iaf så körde jag Ellie till stallet klockan 6 åkte vi hemifrån!! Som tur va så var sikten rätt okej, hjälpte henne och Ulrika med det sista för tävlingen och sen tio i 7 började jag skura klart boxen, tog två timmar att göra klart och sen gick jag och hämtade Jack.

Valde att ta tränsbett och känna av honom och göra mjukgörande. Han kändes väldigt med mig, höll bogarna uppe och hängde inte alls i bettet! Lite knappt att han föll isär lite i volterna om jag inte hjälper honom. Galopperna var grymma!! Så jäkla härlig han är!! När vi galopperade strax innanför spåret i vänster varv på långsidan kände jag för att helt random prova att göra ett byte till höger på rakt spår, han kändes så perfekt och så med mig och det gjorde han galant!! Stannade där efter bytet och bara öste beröm :p han har haft svårare att byta vänster-höger. Idag gjorde han det och bytte till "fel" galopp bara för att jag bad honom.

Behövde inte ens använda benen utan satt om bara!! Aldrig varit med om det förut! Jag vet att det var EN gång vi gjorde det men ändå, det kändes toppen!! 
STOPP

Nu pausar jag mitt liv lite... Det är alldeles för mycket som händer just nu!! Dåliga saker och jag klarar inte av det just nu!!

campus

Var uppe på campus nu på morgonen och var med på en föreläsning om Targeting costing. Hahah jag låtsas att jag lärde mig någonting! Nu har vi börjat jobba med med affärsjuridiken på en gång istället för att vänta efter lunch och sen tar vi lunch tidigare och börjar med planering inför studentskivan när vi egentligen skulle ha tagit lunch ;) 
 
Idag åker jag till Jack och ska lägga upp en rak bomserie och träna på att komma igång i jogg på kort avstånd och ändå klara av bommarna. 
 
Imorgon åker vi iväg till Denan och tränar med klubben inför tävlingen nästa vecka! Jag vill mest åka iväg för att Jack ska åka och vi får ta och vara runt andra hästar igen. Det kommer vara ett grymt härligt gäng där och alla med mycket olika erfarenheter som alltid! :D 
 
Gaaaah jag vet inte vilket bett jag ska tävla på!!!!! Jag borde täcla på stången, han håller bogarna uppe MYCKET  bättre, sen fokuserar jag mycket mer på att rida med kroppen, och jag flaxar inte lika mycket med händerna och trixar. Så det är en stor förbättring och hjälp för oss båda! Men  sen dyker mina negativa tankar upp och jag komme ihåg de tidigare gångerna jag har tävlat på stång, (då tyckte jag det gick bra) Men det gjorde ju faktiskt inte det. Så vi får se! Ellie har fått order från Carro att gömma mitt tränsbett innan tävlingen XD 
 
 

Gårdagen

Igår när jag tog körkort åkte jag hem, pysslade, hämtade Ellie, skjutsade mamma till frisören och åkte sedan och hälsade på Fanny! Så härligt!! Så körde runt lite i Norrtälje och sen tog en fika på espresso house! Åkte sedan till stallet, hjälpte Ulrika att lastträna Julia och sen red jag ut på Jack med mamma och Queeni. Skrittade bara genom nånö men det var mysigt, inte varit ute på ett tag så Jack var pigg och lite tittig men gick fortfarande lugnt och blev inte rädd för någonting. 


Sedan täckade jag honom med ett tunt regntäcke nu när han fortfarande går ute på nätterna. Åkte dit imorse och tog av det. 
Enlighten you guys

Japp dags att berätta för er! De flesta gångerna jag har haft ett "ärende på stan" har mest varit körlektioner vilket nu har lönat sig och nu har jag äntligen körkort!!!!!!!!!!!!! Så jäkla skönt! Redan idag körde jag och hämtade Ellie vid bussen och snart ska vi in till Norrtälje, mamma ska klippa sig och då tänkte jag passa på att träffa en efterlängtad vän!! Senare åker vi till stallet, mamma och jag ska skritta ut en lugn runda! Blir nog repgrimman och barbacka :D 
Norrtälje

Sitter i Norrtälje nu istället, har gjort lite i matten men den är ursvår!!! Sen gick jag ner på stan en stund, mest för jag hade tid och ville inte sitta och uggla i skolan. Träffade Eric på Handelsbanken också och hann prata lite. Köpte en frapino med vit choklad och jordgubb på espresso house!! Mums!! Sitter nu på en parkbänk och njuter i solen!! 
Skolan

nu sitter jag i skolan igen, börjar inte förrän 12.20 och nu är klockan 08.40, men jag ska ta och försöka jobba ikapp i lite skolarbete, jag ligger nog efter i det mesta, men absolut att göra är matten, sen om jag orkar kanske jag ska göra någon svenska grej, vi ska läsa och sen skriva ett PM om boken/författaren typ. Men jag har ingen större koll på vad som ska göras dock. 
 
Jag har lite annat att tänka på just nu.... Men vi hörs senare!
 
 

Trail at hand

Eftersom jag är anmäld till en trail at hand så insåg jag att jag kanske borde börja träna lite sånt. Satte på showgrimman och lade fram bommar och lite grejer och började jobba. Det absolut svåraste var att trava en volt med bommar åt höger, så fort jag rörde mig lite mot honom för att styra så saktade han av. Jag tappade tålamodet så det blev inte så bra som jag hade tänkt! Gick och gjorde lite annat innan vi provade igen och på slutet gick det bättre! :) hoppade upp och kände av honom barbacka med showgrimman och bara grimskaftet på sidan. 

I början ville han inte alls lyssna men efter en tillsägelse så var han 100% med mig! Vi travade travvolten från ryggen utan problem och ryggade, gjorde grinden och kände av honom. Han var toppenfin! Galopperade lite också och avsaktningen satt den också. Avslutade med lite trickträning! Jättenöjd med avslutet ändå. 


Lite konstig vinkel på honom


❤️

Tillägnat

Detta inlägg är tillägnat åt Rebecka! Hon har just nu väldigt tråkigt så jag lovade att skriva ett inlägg. Jag har dock ingen aning om vad det är jag ska skriva om...
 
Vi lärde känna varandra på WRU's Ungdomsläger och sedan dess hållit kontakten via facebook. Hon kommer även till AWG för att titta. Ska bli superkul att träffa henne igen. 
 
De här målen har jag uppskrivna, dessa uppdaterades i december, så tänkte göra en återblick igen. 
 
Bättre galopp Detta har blivit jättebra, han orkar mycket mycket mer och han går inte alls på bogarna på samma sätt heller. 
 
Avsaktningar+tempo efteråt Blivit mycket bättre efter hjälp från Carro  Detta har blivit mycket bättre och han är väldigt mycket mer balanserad! 
 
rida på tränsbett på hyfsat långa tyglar, delvis Det går!! Han är mycket bättre, mycket pga byte av sadeln, sen hänger han alltid lite men inte alls på samma sätt och vi kan ha långa tyglar ibland.
 
gå över på stångbett och rida utan att behöva ta i honom, bett ska inte vara nödvändigt tycker jag.. Inte riktigt färdiga Detta mål får stå kvar ett tag till, men det känns som vi är ett steg på vägen! 
 
Kunna samla honom mer för säte och ben, blivit bättre, Samma som ovan så har det blivit väldigt mycket bättre! 
 
Öka tempot på mina komandon Öka är inga problem och det blir bättre och bättre att hålla ett lugnt tempo Det här kan jag nästan stryka, han har blivit så sjukt mycket bättre än vad jag någonsin kunnat tro och han har fortfarande jättemycket potential att utvecklas MER!!!! 
 
Rida ut mer=mer trafikvan häst och mer cool häst med varierande miljö, Kunna rida ut och verkligen slappna av Under arbete Detta har faktiskt blivit mycket bättre, jag kan rida ut barbacka i bara repgrimma, dock är jag fortfarande försiktig men det bli bättre! 
 
Rida fritt helt barbacka som Stacey Westfall Inte i NÄRHETEN än... Tro det eller ej men det här har vi faktiskt gjort nu!! Vi har ridit helt barbacka och galopperat(Dock i ridhuset) Men vi har gjort det och det är ett gigantiskt steg på vägen! Han backar även utan huvudlag. 
 
Skicka in och ut i transporten Inte det här heller detta får stå kvar ett tag men vi har iaf kommit fram till problemet! 
 
Bra tävlingsmeriter Tävlingsmeriter har vi ju nu men inte på så stora tävlingar, vi har ju varit och nosat på C nivå och min tränare tycker jag ska ut och träna på att tävla på SQHA Nationals och SM nästa år men vi får se hur det blir Detta har vi inte hunnit med nu när han har varit skadad men vi är uppe mer och mer på C nivå! 

Igår

Så vad gjorde jag igår? Förutom att ha världens bästa lektion, jo jag jobbade på mejeriet, 10.30-14.00 HELT SJÄLV! Första gången jag var där helt själv och gjorde allt, men det gick bra, jag är nöjd över min insats och det var en rätt lugn dag, dvs en riktigt bra dag att ha som första dag när man är själv. Sen åkte vi ju direkt till stallet och resten av den tiden vet ni ju om i tidigare inlägg. Efter stallet däremot så åkte vi hem, tog det lugnt och bara va. Så skönt! Jag babblade på massvis om hur duktig Jack är, mest för att jag själv inte kan förstå det... 
 
 Hittade ett gammalt collage jag gjorde typ i våras? 
 

Aldrig någonsin

WOOOOOW jag kan inte beskriva lektionen med ord!!! Herrejösses han har ALDRIG NÅGONSIN gått så himla bra som han har gjort!!! ALDRIG!!! 

Tuula var redan i ridhuset när jag kom ner så hjälptes vi åt att lägga fram alla bommar enligt tävlingsmönstret! Tog ett tag att bära fram 23(?) bommar plus annat. Använde presenning som en bro med några typish hinderräcken som räcken :p Tuula fick sedan värma upp när jag gick och hämtade Jack så gjorde vi iordning hästarna och kom ner till ridhuset och tittade och red fram. Jag red lite för mycket framåt, och vi slog i lite mycket bommar. När tuula var klar så gick jag och Carro igenom varje hinder. Det svåraste var joggbommarna efter bron och de första joggvolterna. 

Gick igenom hindrena en gång var och en, sen red vi hela banan. JACK HAR ALDRIG GÅTT SÅ JÄKLA BRA SOM HAN GJORDE!!! Vi slutade rida efter den ritten! Så jäkla grym!!! Vi kunde inte ha gjort det bättre!!! ALLT PÅ STÅNGBETT OCH EN HAND!!!! 


MIN ÄLSKLING!!! MITT LIV ❤️

Jobba

Idag ska jag iväg och jobba halv tio till tre. Ska bli skönt att börja jobba igen, har haft lite uppehåll i tre(?) veckor kanske. Får se hur mycket jag har glömt nu ;) annars så blir det en lugn dag, utan bil kommer jag inte till stallet så mamma och Ellie tar hand om honom idag, Får mys besök senare för att kolla på film ❤️ 

Jag ska vara ärlig, mitt hjärta värker efter Jack när jag inte är med honom och när jag måste be någon annan ta hand om honom. Jag vill vara där, han är min ❤️ Ja jag älskar min häst mer än ord kan beskriva! ❤️

Såååååå roligt

Oj vad lektionen var rolig!!! Ellie var tidigare i stallet och tog hand om Jack så jag skulle hinna. Slutade också tidigare i skolan så win win liksom. 

Gick ner ca 20 minuter innan lektionen började för att värma upp ordentligt och mjukgörande eftersom han har stått sedan lördags. Han kändes superfin!! Jättebra med mjukgörande, ger verkligen mycket!! 

När Carro kom så blev det mycket snack och planering och hon kände igenom Queeni innan vi satte igång ordentligt. Började med att göra 8 med höfterna för att mjuka upp igen och påminna Jack vad det är man ska lyssna på. Jag ska tänka på att inte driva framåt och jag fick tips om att gena i mina åttor och tänka på att hålla benen om honom och sedan känna mig fram hur mycket jag behöver göra. Han gick så galet fint nu på slutet! Jag är supernöjd!! 

Jack var jättebusig och skulle norpa Hö i stallgången hela tiden och sedan ställde jag borsten bredvid honom och han sänker huvudet och biter tag i själva borsten och vänder hela kvasten xD busigt! Aja han var glad idag! :) 
Fredag

Idag låtsas jag att jag mår bra, för nu är jag i skolan, endast av den anledningen att jag har möte med UF gruppen och för att jag ska rida lektion efter skolan för Carro!! Jag är supertaggad på lektion och att träna trots att näsan rinner och huvudet värker.  Har bara två lektioner idag så det är skönt! Egentligen sovmorgon men här är jag för att räkna lite matte. 
 
Här kommer lite bilder från Taures! 
 
 
 

Hur gick målen?


 • Jag vill ha en hyfsad lastning både dit och hem. 
 • Vi ska försöka att inte diska oss i någon klass. 
 • Värma upp ordentligt så att han känns mjuk och fin
 • Rida klasserna lugnt och fokusera ordentligt och inte "tävlingsrida"
 

Lastningen gick galant enligt mina åsikter, alltid något att jobba vidare på. Vi diskade oss inte i någon klass!! Uppvärmningen gick grymt bra!! Han var skitfin!! Fokuset var helt okej i klasserna och blev inte så mycket tävlingsridning! Men det är något jag fortfarande måste jobba mycket mer på!

Inte som planerat

I söndags mådde jag skit men ändå kravlade jag mig upp ur sängen för att följa med Ellie på tävling och jag måste säga att jag är så jäkla stolt!!! Så mycket som de uppnår hela tiden ❤️ 

Måndagen mådde jag ännu värre för jag inte lyssnade på min kropp under helgen, jag har varit hemma sedan dess inte ens utanför dörren, inte haft någon ork alls och sprängande huvudvärk som inte ger med sig. Inte alls de planer jag hade för mig och Jack, men imorgon ska jag försöka ta mig till skolan, rida lektion efter det och sen jobba i helgen... Jag ska, jag kan och jag vill! 

lastning hem svårare?

 En sak jag har lagt märke till med Jack är att han alltid är svårare att lasta hem än till tävlingar. Lite jobbigt om man inte kommer hem från tävlingen/träningen ;) 

Jag kan tänka mig två anledningar. 

1. Han tycker det är kul att åka iväg på nya grejer och vill inte åka hem

2. Han vet att när man åker transport blir det bara "jobbiga" tävlingar... 

Inte jättebra anledningar eller så men jag vill gärna bolla idéer med er läsare! 

Är vi iväg på någon tävling över någon natt och lastar hem dagen efter så är det inga större problem än vanligt. Jag vet inte om han då känner sig "hemma" på tävlingsplatsen och vill åka iväg på nya grejer nästa gång vi lastar? Vad vet jag... 

Kom gärna med idéer vad ni tror!! 

Taures Autumn Open C & D

I lördags ringde klockan 05.15, hade inte kunnat sova någonting för jag hade så ont i halsen, så var lagom trött på morgonen men hoppade i mjukiskläder och ta med mig väskan och dricka en kopp te. 
 
Klockan 06.00 var vi i stallet och jag gick direkt och hämtade Jack, ellie hjälpte mig att putsa lite på honom innan hon och mamma gick ner och drog fram släpet. 
 
Lastningen gick helt okej på ca 5 minuter, jätteskönt! Så 06.40 åkte vi iväg mot Taures! Jag var inte så smart för jag hade valt 5 klasser I RAD! 
 
Var så kul, mamma bytte fil men jag trodde vi låg i rätt fil tidigare så mamma bytte tillbaka, då får jag ett meddelande av Carro som låg bakom oss med sin lastbil att vi skulle byta tillbaka. Kul att Carro hade koll ;)
 
Vi hittade vidare utan problem och kom fram i lagom tid. Jack stod snällt kvar i transporten medan jag anmälde mig och allt. Borstade det sista, lackade hovarna och sadlade på i lugn och ro. 
 
Showmanshipen var första klassen med väldigt få starter så red fram tidigt då jag startade i andra klassen. Jättekul att träffa Tette och hennes Molly också! :D Vi skulle in i en pleasure D walk and trot. Jack gick utomordentligt bra! Höll sig lugn och fin och jag är himla nöjd med honom! Första pleasuren vi slapp rida om någon tror jag ;) Domaren tyckte jag hade lite korta tyglar men för övrigt var han snygg! Hon har dömt oss förut så det var kul att hon såg skillnad! Slutade på en 2 plats av 6 starter, fick en reflexväst och en grimma från hööks i sponsorpriser. 
 
Direkt in i en Pleasure C, tänkte då på att ha längre tyglar som domaren sa till oss i första klassen. Klassen blev lite springig för att jag hade längre tyglar men trots stora tunga hästar som rider om oss så drog han inte alls på samma sätt som han brukar så det var en ordentlig framgång! :D Jag var riktigt nöjd!! Vi slutade på en 4 plats av 7 eller 8 starter. 
 

In i en horsemanship D 
 
Mönstret gick rätt bra! Sista kvarten av galoppvolten drog han lite men ändå gjorde han ett bra avbrott till trav. Men blev lite för mycket trav och inte jogg. Sen snubblade han i stoppen men ryggade riktigt bra! Railworken gick också smärtfritt. Vi slutade på en 2 plats av minst 6 starter, kommer inte ihåg hur många vi va i klassen. Fick en till reflexväst och benlindor. 
 
En horsemanship C var nästa klass på raken. Lite Svårare mönster, jag blev lite för ivrig i galoppen och tryckte på honom alldeles för mycket så det gick fort. 
 
 
 
Han gick in i reining mode och ville kasta sig runt i en rollback vilket jag stoppade upp så det var inte så snyggt, andra fattningen gick bättre, avsaktningen kom där jag ville ha den men joggen var mer slängtrav. Ryggningen gick bra även om stoppen blev hastig. Railworken blev även här helt okej, lite dragig men inte alls jämfört med förut. Jättenöjd!! slutade som 2 av 6+ starter! :D 
 
Sista klassen var en western riding D mönster 11, så fort vi kom över bommen så kände jag hur han stängde av och skulle göra allt själv bara för att han kan. Första fattningen blev grym men sen drog han på diagonalen och fick jättesent avbrott runt hörnet osv... Ryggningen gick åtminstone väldigt bra! Vi plussade 0.5 på både bommen och ryggningen. Vi slutade på en 6 av 9 starter. Det var mitt fel för jag spände mig mer i den här klassen för jag vet att vi kan.. Vi båda var också trötta och hungriga. 
 
Han fick sedan äta i lugn och ro medan vi packade in i bilen. Sen lastade jag, gick inte så bra och Carro tog över efter 5 min. Han kan det är jag som gör fel. Sen stod han och åt i transporten i 45 minuter innan vi åkte, skrek ingenting, stampade inte, bara stod lugnt <3 Jätteskönt!! det var också över förväntan! 
 
SUMMERING: Jag är himla nöjd, årets första tävling och han är stencool! Förra året var han superstirrig på de första tävlingarna innan han lugnade ner sig och kunde prestera. Jätteglad över att han stod lugnt i transporten och prestationerna för oss är absolut ingenting att klaga över!! Jag gjorde fel men annars så! Han kunde inte ha gjort en bättre års debut!
 
 
 
 

 
 

Nuså

Nu sitter jag på min andra utav två lektioner idag. Klockan tickar och snart åker jag till stallet, eller typ om 40 min ;) 
 
 Bild på Jack förra sommaren
 

Snygga avtryck

igår kollade jag upp avtrycken efter sadeln när jag hade ridit. Det var inget avtryck av sadelgjorden, fick in en knytnäve mellan sadelgjorden innan jag spände upp den. Inga som helst avtryck av sadelgjorden åtminstone för att den suttit så löst. 
 
Sen under sadeln var det jämna och fina avtryck under sadeln. Superglad över att den ligger så bra på honom! 
 
Mamma och jag gav tryck i ena stigbygeln, när sadelgjorden var avtagen och sadeln rörde sig knappt :D 
 
 
 

Planering

Nu är det sista dagen innan tävling och det finns planer vad som ska göras. Först ska jag ta mig igenom en skoldag, sen ska jag åka till stallet. 
 
Planerna för dagens ridpass är att bara göra mjukgörande och få bort lite energi. 
 
 
IDAG:
 • Köra fram släpet
 • Rida Jack 
 • Borsta och putsa på Jack
 • Packa in sadel, träns, låda, förbandslåda, filt och padd, hink
 • Lägga fram mina egna kläder inför imorgon
 
IMORGON: 
 • Fylla en kylväska med frukost som jag kan äta i bilen
 • Ta in Jack och borsta, sätta på hooden och skydden.
 • Packa in Ryktväskan
 • Lasta och åka iväg
 
Hur brukar era pack/checklistor se ut innan tävling?

Dagens pass

Lade fram bommar i en solfjäder, galoppbommar med presenning i mellan och en grind och koner släpade jag och mamma fram idag. Oj vad Jack var trött! Inte alls den pigghet jag hade hoppats på att locka fram. Han gjorde ett helt okej pass, inte jättearbetsvillig och lite loj men annars så. Grinden har han (och jag) börjat slarva med så den ska jag lägga ner mycket mer tid på senare. Orkade inte riktigt idag, fokuserade mest på grejer inför tävlingen. 


God morgon

Nu har jag faktiskt varit duktig och gjort några tal i matten på morgonen innan lektionen börjar och nu har första lektionen fortfarande inte börjat. Så lite tid till godo och slutade matten med ett tal jag kunde. 
 
Idag blir det trimning efter skolan med Jack, ska träna på övergångar, igångsättningar och avsaktningar idag. Får se om jag och mamma orkar släpa fram lite bommar och grejer, då brukar jag få mer energi i honom när han vill göra något sånt och det är ungefärlig den energi jag får i honom på tävling. 
 
På lördag får vi se hur många klasser han orkar med, det är 5 stycken klasser i snabb följd och beroende på hur han tar det på lördag så får vi se hur många klasser vi tar på KM:et. Vi är anmälda till 7 klasser men vi får se om jag stryker en eller två stycken senare. 
 
 

Kanske

Nu börjar jag bli lite sugen på att ställa upp i freestyle reiningen på KM:et... Har börjat spåna på lättare utstyrsel och musik nu så får se vad vi gör av det nu och hur många klasser jag vill tävla med Jack.. Beror på hur trött han blir, blir lite testing på Taures tävling för att se hur mycket han orkar med. 
 
Han orkar olika mycket varje tävling liksom för han är olika i humöret, är han uppspelt från början behöver han några klasser att coola ner sig på innan vi kan börja tävla och är han lugn kanske det bara behövs en klass eller ingen. 
Så vi får se vad vi gör! 
 
Idag putsade jag upp sadeln, träffade den nya tjejen i stallet och skurade en bit av boxen xD orkar inte göra allt på en gång xD pysslade med Jack hann jag också med! 
 

Liiiite skillnad blev det iaf 

Drooling

 Den här hästen stoppar så jäkla snyggt!!! 
Den här hingsten föll jag lite för, blev fäst vid det härligt tecknade huvudet, jättesnyygg :D 
 

Grymt

 
Var superkul att rida lektion igår!! Vi tränade på min sits väldigt mycket och fick stretcha, aj vad stel jag är XD Vi ska också träna mycket mer övergångar och få han mycket kvickare i reaktionerna. Det är inget vi kommer hinna fixa till tävlingen men efteråt! 
 
Är supertaggad att träna nu på allt! Idag dock får han vila, jag slutar sent i skolan och ska bara putsa upp sadeln idag. 
 
Carro kom också med ett roligt förslag som jag genast nappade på! Tror det kommer bli jättebra! 
 
 ojoj

Jag hinner knappt blogga när jag kommer hem så oftast blir det (som vanligt) gårdagens händelser som dyker upp här. 
 
Igår blev jag på dåligt humör innan jag skulle till stallet vilket gjorde att jag övervägde om jag skulle rida ut eller inte så som jag hade planerat med tanke på att jag inte alls vill bråka med Jack. Sen tänkte jag tillbaka på dagen när jag på lunchen fick höra "Du och Jack är själsfränder" Jag blev lite tårögd när jag hörde det och hjärtat värkte lite efter honom. Så när jag hämtade honom i hagen så gosade vi en bra stund och jag visiterade honom lös i hagen innan vi gick upp till stallet. Gosade och borstade i lugn takt sen sadlade jag på. Hade tänkt rida ut med sidepullen men mamma skulle ha den så då tog jag repgrimman. 
 
Skrittade och gjorde mycket halter för att känna att han var med mig (utan att ta i tyglarna) gjorde avsaktningar jogg till skritt och nötte det lite ute utan att ta i honom och vi galopperade några sträckor, korta men vi gjorde det och hade inga som helst problem att sakta av. Gud vad stolt jag är över honom, vi tar oss fram med små steg i taget! 
 
Vi mötte även bilar, cyklister i full fart, bilar som susar förbi oss bakifrån och han rör inte en min! <3 Dock en farbror som klippte sin häck var han lite skeptisk mot men vi stannade och pratade så det var inte så läskigt sen. 
 
Himla nöjd över passet med Jack igår! 
 
idag börjar jag skolan 12.20 men här sitter jag och försöker plugga matte osv. Se vad bra det lyckades med... Ska även ner på stan ett ärende innan skolan börjar men har gjort klart engelskan. Nu har jag svenskan och matten kvar. Halv fem rider jag lektion för Carro igen!! Woop woop! Ska bli så kul vad hon ser för skillnad med sadeln nu när han är van vid den och såklart så ska vi titta lite på horsemanship mönstrena till tävlingen. 
 
 

SNÄLLA SVARA

Här är en länk till en webbankät som jag verkligen skulle uppskatta att ni orkade svara på, tar knappt en minut!! Det skulle verkligen vara till stor hjälp till mitt UF företag!
 
https://www.webbenkater.com/s/b0f6c45 
 
SVARA HÄR!!! ELLER LÄNKEN OVAN!