jojawestern.blogg.se

Målsättning

Förra hösten i oktober skrev jag en del mål som jag ville uppnå under detta tävlingsår. 


❤️ lastningen SKA gå CHECK
❤️ vi ska kunna göra flygande byten så vi kan ställa upp i en western riding på C nivå CHECK! 
❤️ vi ska jobba ihop oss så han kommer tillbaka mer på tränsbettet så han kan släppas ut på långa tyglar och stång CHECK!
❤️ bli bättre på stångbett och hala ut honom lite mer CHECK!
❤️ min sits, få starkare bål och ben, definitivt blivit bättre men inte klar än! 
❤️ få en coolare häst med nya grejer som en ny grind ska inte vara JÄÄÄÄÄTTEÄCKLIG... Halvcheck!
❤️ få ihop honom mer så vi kan få upp farten i spinnen om jag skulle vilja Halvcheck!
❤️ bli mjukare i bakkärran så vi får med oss rumpan när vi vill flytta oss Halvcheck!
❤️ hitta ett snyggt show stångbett såklart också! CHECK! 

Var kul att läsa målen o se att vi faktiskt kan bocka av en del! Jätteroligt! 


Rengöring

För några dagar sedan bestämde jag mig för att tvätta hästsläpet, skurade både in och utsidan, tog bort grönmögel Eller vad det är.... Bytte spån och fixade så hela släpet såg prydligt o fräscht ut! Tog mig 1.5-2 timmar att göra hela släpet men det var det värt! Blev otroligt snyggt! 

Juste innan jag städade släpet passade jag på att lastträna Jack också, han gick rakt på med rampen så passade på att prova vår step up för första gången.... Jag hade räknat med att få stå ett tag och jobba på det men han följde med mig rakt in på step up. Så skickade in honom två gånger innan jag var så nöjd o lät honom vara!! ❤️ så häftig känsla! Bakslag

Har fått lite bakslag i träningen nu, misstänkt det ett tag också, jack är nästan för smal, han har börjat sjunka in vid flankerna/höfterna, sätter inga nya muskler och är alltid hungrig. 

Så nu ska jag börja stödfodra honom lite på dagarna när jag är hos honom, hoppas att han äter upp sig så vi kan börja sätta mer muskler.


Mina showstigbyglar som jag köpt av tette!!! ❤️ börjar snart få en komplett showutrustning!

AWG närmar sig med stormsteg och har bestämt mig idag för att byta versatilen mot freestyle reining.... Så dags att börja träna på ett mönster, hitta kläder o musik. Men kommer inte göra så mycket för utstyrseln, tycker inte vi är tillräckligt bra på reining heller :p 

För övrigt ställer vi upp i horsemanship, trail, western riding o ranch riding! 


Underbar dag och WRAS SM

Har varit och umgåtts med lilla T och Nettan, så underbart trevliga och mysiga personer, tog med dem till mitt jobb där vi åt lunch och glass och bara umgicks idag. Såna dagar behövs!! 
 
Mamma bestämde sig imorse för att hon kunde följa med mig på WRAS SM, så nu har jag skickat in anmälan på det och betalat in, vi fick den sista stugan :D Det här SM:et påminner lite mer om en "vanligt" SM där man kvalar och sen rids det finaler. Så de klasser jag har anmält mig till är:
 
AQHA Ranch Riding Youth
AQHA Western Riding Youth
AQHA Trail Youth 
AQHA Western Horsemanship Youth
 

Sedan får vi se om vi ens tar oss till finalerna men vi får se, ser det mest som en vanlig tävling, men vi åker en tisdag kväll och så åker vi hem söndag förmiddag. Den här gången kanske jag har lite mer koll på läget och jag och mamma delar stuga själva så vi har liiiiiite mer plats att vara på, så kul att det är så många från klubben också som åker!! 
 
Jag har varit väldigt obeslutsam om jag skulle åka på WRAS SM:et eller Paint Championatet, för först kunde mamma inte följa med på WRAS och jag var inte så sugen på att köra 6 timmar själv och klara mig själv på en så stor tävling. Paintchampionet hade mamma kunnat följa med på, fått bensinpengar, mat o boende om hon hade jobbat på den tävlingen och jag fått tävla. Men det som vägde över till SM:et är att det är mitt sista ungdomsår så jag vill ut och testa våra vingar innan vi får alldeles för hård konkurrens som det kommer bli nästa år.... Kommer behöva riktig hårdträning i vinter om vi ska vara i form och klass med alla andra vuxna ekipage på nästa års SM. 
 
Men innan dess så har vi ett klubbmästerskap att se framemot!! 
 
 

8 augusti

Då gick Dannemora tävlingen av stapeln, en E och D tävling varav det var flera stycken jag kände som skulle tävla, åkte med mamma som bla skulle tävla, träffade becka på plats och på eftermiddagen kom lilla T och CO, försökte finnas till hands för alla som ville och assisterade som hästskötare till alla! 

Ellie tog bilden!! Vi springer för att hinna sadla på ;) 


Red även Q en stund på framridningen för att hon skulle få galoppera av sig! 
Ellie ser lite confunderad ut?! 


Vilken diva ❤️ 


HAHAHAH garvar så mycket åt sen här bilden!! Mamma gör någon segergest men den andra ryttarens min är oslagbar, finner hela bilden väldigt komisk! 

Trååååk

Har dragit på mig världens förkylning med halsont, ont i öronen och feber, plus hostan från helvetet.... Oj vilken beskrivning xD så har det har blivit lite lugnt på alla fronter, Jack sprudlar av energi dock och vill jobba hela tiden, måste jobba mycket mer förflyttningar då bytena har börjat bli riktigt slarviga, jag får lägga ner mer tid på det. Ikväll ska jag träna tillsammans med Tuula och B-U vilket ska bli jätteroligt! Alltid kul att vara flera, sen ska vi träna lite trail på onsdag för Carro, så det blir nog bra det! Vi kan inte slappa längre, klubbmästerskapen är knappt två veckor bort nu!! 


Så här stod det på tavlan när vi kom hem från SM:et ❤️ så gulliga! 


Har en liten kompis ibland! Så söt ❤️ Veckan efter SM:et

Har vi tagit det otroligt lugnt, jag har jobbat, Jack har fått vara häst, ridit lite på tränsbett, två gånger och tränat annars har vi bara ridit helt barbacka i ridhuset och han överraskade mig med att vara otroligt lyhörd och vi galopperade utan utrustning, kontrollerat!! Ingen Stacey westfall ritt men ändå, vi har gjort det! Gjorde det samtidigt som dressyrmupparna i stallet hade lektion.... Lite roligt att se ridlärarens min xD absolut något att träna vidare på! 
  

Quarter SM 2015 söndag

Började dagen som vanligt och fodrade, mockade och fixade innan jag gick tillbaka till stugan och fixade frukost, blev lite segt så hann knappt äta något, innan jag skyndade mig till stallet igen för att sadla på Jack, framridningen gick helt okej, jag red fram honom mer än vad jag gjort tidigare eftersom första klassen var senior trail och jag ville inte att han skulle ha massa energi för att spooka inne på banan. Det hade blivit miss så varken jag eller Chris fick gå banan innan vilket sög, men det var bara att kolla på mönstret riktigt noga, kolla hur det såg ut på banan och hoppas på det bästa! Jag är ändå väldigt nöjd med den här klassen då han inte spookade för bommarna eller bron särskilt, han vred sig lite men knappt märkbart. En riktigt jävla bra ritt med tanke på att jag inte fått mäta avstånden och med tanke på hur han var i trailklassen dagen innan. Men såklart massa islag i bommarna som gav oss massa minus.. 

Domare caseys bedömning: kan inte riktigt tyda protokollen xD men tror Fick noll på grinden och även joggen+stoppen+180 graders vändning sen fick vi plus 1/2 på ryggningen! SCORE 51, första gången casey ger oss högre Score än vad April gör! 

Domare aprils bedömning: fick noll på grinden, galoppen och jogg+stopp+vändning 180 grader och sen plus 1/2 på ryggningen. Avslutade SCORE på endast 50 xD en 10 placering av 12 starter, ingen rosett i denna klass. Men riktigt kul att se de riktigt duktiga trailekipagen!!! 

Sedan direkt in i en trail youth med liknande mönster som klassen ovan, fick även gå banan den här gången och fick mäta avstånden. Men var inte mycket ändring i mönstret. 

Jack var ännu coolare i det här mönstret än klassen innan, så jag är jättenöjd, han satte även den kluriga galoppdelen! 

Domare caseys bedömning: nollade oss på grinden och bron, och fick även plus 1/2 på ryggningen! Avslutade SCORE på 57! Så en jäkla förbättring än klassen innan! 

Domare aprils bedömning: nollade oss på grinden, bron och jogg+stopp+180 graders vändning. Plus 1/2 på ryggningen! SCORE på 55. 

En Tredje placering av båda domarna!

Vi fick även bronsmedalj i trail youth! 
Sedan hängde vi i collectingen ett bra tag innan horsemanshipen drog igång! 

Älskar den här bilden även fast den togs på lördagen! 
In i en horsemanship youth! Galet duktiga ekipage med, men Jack var otroligt lyhörd genom hela mönstret och jag är jättenöjd! Även railworken var han klockren igenom! ❤️ enda bedömningen som jag inte fotade av så det enda jag vet är att vi kom 4 av 5 starter i denna klass, men så otroligt nöjd med honom!! 

Packade ihop, och rullade hemåt några timmar efter sista klassen! Sammanfattningsvis så är jag helt otroligt nöjd över Jacks prestation!!! Han har varit helt fantastisk!!! Lugn att ha med sig på plats och även helt okej på tävlingsplatsen och spookade endast för bommarna och bron.... Tönt ❤️ han var inte rädd för att de grillade vildsvin precis bredvid arenan inne i ridhuset men livrädd för bron och bommar... Han är knäpp xD 

Helt klart en rolig tävling att åka på!! Dock minus för det var otroligt dålig kommunikation mellan tävlingsledningen och de tävlande, men även också sekretariatet och gaten i mellan, tidsplanerna höll inte riktigt heller, men bortsett från det så var det en rolig tävling!! Helt utmattad efteråt! 


12 rosetter fick vi med oss hem från tävlingen av 16 möjliga!! Plus 2 bronsmedaljer ❤️

Sattes upp samma dag! 
Quarter SM 2015 Lördag

Vaknade lagom tidigt och fodrade som vanligt, mockade och fixade. Sen tillbaka och äta frukost och ta det lite lagom lugnt innan jag gick tillbaka till stallet och fixade och pysslade med Jack inför vår första trailklass. Hade inga förväntningar på den här klassen med tanke på hur han brukar vara, men jag försökte vara lugn. 

Aja vi började med AQHA green trail, alltså en klass för lite gröna hästar. Jag var tvungen att gå banan tre gånger för att memorera den korrekt, kändes som helt galna mönster! 

Började med att Jack tvekade på bommarna och bron så tog två händer och så fick han gå över, men då var vi redan diskade då jag tog två händer på stångbettet, resten av mönstret var lite stressigt, bommarna var läskiga och jag var lite irriterad. Men avslutet med serpentinerna över bommarna är jag nöjd med! Sedan skulle det vara 15 klasser innan vi skulle rida western ridingen. Så ställde in honom i boxen och gav han lunch och så, men det blev jäkla utdraget och vi red inte förrän kanske 7 på kvällen.... Jag var jäkligt trött, irriterad och allmänt seg pga den långa väntan, framridningen kändes jättedålig då jag dels var på dåligt humör och Jack var trött och började känna av allt att vara borta osv. Vi satte inga bra byten på framridningen vilket inte heller förbättrade mitt humör.... 

Vi startade först i klassen som var en green western riding jag var inte beredd på att han skulle skygga för bommen i den här klassen så snyggt blev det inte...  Var långsam med galoppfattningen efter bommen så han inte skulle vara uppstressad. Men han var helt fantastisk sen, satte alla byten så jäkla bra!!! Jag var jättenöjd med honom!!! Två byten av sex stycken blev lite halvdana men helt okej!!!! Jag var supernöjd över den klassen då ingen av oss hade kunnat göra bättre med tanke på förutsättningarna! ❤️ 
Vi avslutade på en andra plats, av båda domarna med en ynka  SCORE på 53 och 58, men jag är ändå otroligt nöjd då det kändes fantastiskt bra med bytena! 

Sen var det att ta hand om Jack och fixa med honom, sen skulle jag duscha och fixa mig inför ryttarfesten vilket var jättemysigt!! Så ett bra avslut på en lång dag!! Ny keps inköpt
 En trött kille när jag nattade honom ❤️

Quarter-SM 2015 torsdag och fredag

Jag och mamma rullade från stallet strax innan klockan nio på torsdag morgon, skönt att all packning var klar och fixad. Vädret var jättekonstigt, ibland spöregnade det och ibland var det uppehåll. Resan gick lugnt till och Jack var duktig i transporten, det tog oss nästan 6 timmar att köra ner. Väl på plats så kände jag mig otroligt vilsen men tog mig till sekretariatet och startanmälde och kollade vilket stall vi fick stå i. Jag spånade boxen snabbt innan vi ställde in Jack en stund, min gamla tränare hade boxen bredvid så jag hade ju någon jag kände och kunde fråga om det var något. Packade upp allting och kände att jag hade ordning på mina saker innan vi åkte till stugan och kollade läget. 

Den var veeerkligen liten men fyra pers fick plats! Senare under kvällen gick jag en promenad med Jack, han fick beta lite och checka läget. 

Senare på kvällen var det fri ridning i ridhuset så sadlade på och rörde lite på Jack, jag var inte alls nöjd över det passet, han var ofokuserad, stel och springig. Mycket av det var också mitt eget fel, men han tog omgivningen med ro, blev inte rädd för något där inne iaf men okoncentrerad och det kan ha varit för att jag också var det.... Och min plan var inte bra. 

Ännu senare, stod jag och duschade Jack, flätade och fixade innan vi tog en till promenad för att torka lite till. Sedan nattade jag honom och han fick sova första natten i ny box. 

Fredagen kom och jag somnade inte förrän framemot småtimmarna, vände och vred och var skittrött på morgonen. Men upp och fodra, mocka och fixa innan jag gick tillbaka till stugan och åt frukost. Sedan tog vi en sväng förbi affärerna på läktaren och jag köpte en ny showblus som jag bara blev tvungen att köpa trots att det sved i plånboken.... 
Så gulliga snaps jag fick av becka ❤️ aja sen var det dags att sadla på till 3 stycken ranch riding klasser. 

Ranch riding green: var inte 100 % på mönstret och Jack var lite skeptisk inne på banan så vi tog inte riktigt ut svängarna. Men jag är ändå otroligt nöjd över första klassen, första dagen på en så stor tävling. 

Domare caseys bedömning: vi nollade på skritten, ökade joggen, stoppen, traven, galoppen och ryggningen. Med en SCORE på 64.5, vilket räckte till en 4 plats av 7 starter. 

Domare Aprils bedömning: vi nollade på traven, ökade traven, skritten, trav och galoppen och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på stoppen! Vi slutade på en SCORE på 66.5 vilket gav oss en 3 plats av 7 starter. 

Nästa klass som var direkt efter var ranch riding open: det mönstret var jag faktiskt otroligt nöjd med, det enda var att den ökade galoppen inte blev så ökad och inte eller bytet blev så bra då. Men annars, han var inte skeptisk inne på banan som i klassen innan, han vågade ta ut svängarna. 

Domare caseys bedömning: vi nollade oss på traven två gånger, ökade traven, stopp och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på skritten även bommarna! Och avslutade med en SCORE på 64.5 vilket räckte till en 5 plats av 8 starter. 

Domare Aprils bedömning: vi nollade oss på traven, ökade traven, skritten, skritt över bommar, traven och stopp och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på den ökade traven efter bommarna! Avslutade med en SCORE på 66.5 vilket också räckte till en 5 plats av 8 starter! 

Nästa klass var ranch riding youth och medaljklass. Samma mönster som vi hade ridit i greenen. Jag var otroligt nöjd, läste på mönstret bättre och han var praktiskt taget klockren där inne. 

Domare caseys bedömning: vi nollade på skritten och traven, och den ökade traven, även skritt, trav och galoppen, även på bytet, samlingen, ökade traven och stopp och ryggningen!! Vi slutade på dagens bästa SCORE på 67.5! Vilket gav oss en tredje placering. 

Domare aprils bedömning: vi nollade på skritten och traven båda gångerna, även galoppen och stoppen och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på den sista ökade traven. Också med en SCORE på 67.5 och en tredje placering och bronsmedalj!!  

Dock fick vi inga medaljer under prisutdelningen för det hade de glömt bort, när jag ställt in Jack då vi hade tävlat klart för första dagen, så valde jag att sova i stugan eftersom jag sovit så dåligt under natten, blir väckt av min telefon som ringer och mamma som säger att jag ska vara i ridhuset nu!!! Så hoppar in i bilen och kör ner till ridhuset, och får reda på att vi ska få medaljer, jahapp, klädd i jeans, t-shirt och keps kändes inte ultimat, så in i bilen, köra till stugan, byta om till tävlingskläderna och sedan köra till stallet och sadla på Jack och skynda till ridhuset för medaljer och fotografering, aldrig har jag nog fixat allting så fort xD 


Så här såg det ut efter de tre första klasserna! 


Glada bronsmedaljörer ❤️
senare på kvällen tog jag en promenad med Jack tillsammans med elin, Chris och dusty till ridhuset och kollade läget lite igen. 
Snygg superzebra framför fotoväggen ❤️ 

Hovarna lackade och klara för morgondagen!