jojawestern.blogg.se

Quarter-SM 2015 torsdag och fredag

Jag och mamma rullade från stallet strax innan klockan nio på torsdag morgon, skönt att all packning var klar och fixad. Vädret var jättekonstigt, ibland spöregnade det och ibland var det uppehåll. Resan gick lugnt till och Jack var duktig i transporten, det tog oss nästan 6 timmar att köra ner. Väl på plats så kände jag mig otroligt vilsen men tog mig till sekretariatet och startanmälde och kollade vilket stall vi fick stå i. Jag spånade boxen snabbt innan vi ställde in Jack en stund, min gamla tränare hade boxen bredvid så jag hade ju någon jag kände och kunde fråga om det var något. Packade upp allting och kände att jag hade ordning på mina saker innan vi åkte till stugan och kollade läget. 

Den var veeerkligen liten men fyra pers fick plats! Senare under kvällen gick jag en promenad med Jack, han fick beta lite och checka läget. 

Senare på kvällen var det fri ridning i ridhuset så sadlade på och rörde lite på Jack, jag var inte alls nöjd över det passet, han var ofokuserad, stel och springig. Mycket av det var också mitt eget fel, men han tog omgivningen med ro, blev inte rädd för något där inne iaf men okoncentrerad och det kan ha varit för att jag också var det.... Och min plan var inte bra. 

Ännu senare, stod jag och duschade Jack, flätade och fixade innan vi tog en till promenad för att torka lite till. Sedan nattade jag honom och han fick sova första natten i ny box. 

Fredagen kom och jag somnade inte förrän framemot småtimmarna, vände och vred och var skittrött på morgonen. Men upp och fodra, mocka och fixa innan jag gick tillbaka till stugan och åt frukost. Sedan tog vi en sväng förbi affärerna på läktaren och jag köpte en ny showblus som jag bara blev tvungen att köpa trots att det sved i plånboken.... 
Så gulliga snaps jag fick av becka ❤️ aja sen var det dags att sadla på till 3 stycken ranch riding klasser. 

Ranch riding green: var inte 100 % på mönstret och Jack var lite skeptisk inne på banan så vi tog inte riktigt ut svängarna. Men jag är ändå otroligt nöjd över första klassen, första dagen på en så stor tävling. 

Domare caseys bedömning: vi nollade på skritten, ökade joggen, stoppen, traven, galoppen och ryggningen. Med en SCORE på 64.5, vilket räckte till en 4 plats av 7 starter. 

Domare Aprils bedömning: vi nollade på traven, ökade traven, skritten, trav och galoppen och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på stoppen! Vi slutade på en SCORE på 66.5 vilket gav oss en 3 plats av 7 starter. 

Nästa klass som var direkt efter var ranch riding open: det mönstret var jag faktiskt otroligt nöjd med, det enda var att den ökade galoppen inte blev så ökad och inte eller bytet blev så bra då. Men annars, han var inte skeptisk inne på banan som i klassen innan, han vågade ta ut svängarna. 

Domare caseys bedömning: vi nollade oss på traven två gånger, ökade traven, stopp och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på skritten även bommarna! Och avslutade med en SCORE på 64.5 vilket räckte till en 5 plats av 8 starter. 

Domare Aprils bedömning: vi nollade oss på traven, ökade traven, skritten, skritt över bommar, traven och stopp och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på den ökade traven efter bommarna! Avslutade med en SCORE på 66.5 vilket också räckte till en 5 plats av 8 starter! 

Nästa klass var ranch riding youth och medaljklass. Samma mönster som vi hade ridit i greenen. Jag var otroligt nöjd, läste på mönstret bättre och han var praktiskt taget klockren där inne. 

Domare caseys bedömning: vi nollade på skritten och traven, och den ökade traven, även skritt, trav och galoppen, även på bytet, samlingen, ökade traven och stopp och ryggningen!! Vi slutade på dagens bästa SCORE på 67.5! Vilket gav oss en tredje placering. 

Domare aprils bedömning: vi nollade på skritten och traven båda gångerna, även galoppen och stoppen och ryggningen. Vi fick även plus 1/2 på den sista ökade traven. Också med en SCORE på 67.5 och en tredje placering och bronsmedalj!!  

Dock fick vi inga medaljer under prisutdelningen för det hade de glömt bort, när jag ställt in Jack då vi hade tävlat klart för första dagen, så valde jag att sova i stugan eftersom jag sovit så dåligt under natten, blir väckt av min telefon som ringer och mamma som säger att jag ska vara i ridhuset nu!!! Så hoppar in i bilen och kör ner till ridhuset, och får reda på att vi ska få medaljer, jahapp, klädd i jeans, t-shirt och keps kändes inte ultimat, så in i bilen, köra till stugan, byta om till tävlingskläderna och sedan köra till stallet och sadla på Jack och skynda till ridhuset för medaljer och fotografering, aldrig har jag nog fixat allting så fort xD 


Så här såg det ut efter de tre första klasserna! 


Glada bronsmedaljörer ❤️
senare på kvällen tog jag en promenad med Jack tillsammans med elin, Chris och dusty till ridhuset och kollade läget lite igen. 
Snygg superzebra framför fotoväggen ❤️ 

Hovarna lackade och klara för morgondagen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: