jojawestern.blogg.se

Uppvisning

Igår fick jag förfrågan att visa upp Jack på ett ridläger på ridskolan, visa lite trailhinder osv. Och sen också lite lydnad från marken! Ska bli jättekul att visa upp! Jack har dock inte gått på länge och jag hoppas att han inte markerar imorgon. För övrigt jobbar jag för fullt hela dagarna! Men nu är jag ledig resten av veckan, åker och har uppvisning imorgon, sen åker jag och Jack på klubbens ungdomsridläger i fyra dagar! Ska bli jättekul! ❤️


HAHAHAHAHAHA enda bilden jag har kvar i mobilen från ridlägret! Vet att du älskar mig becka ❤️

Flera

STUDENTFOTOGRAFERING

Istället för att köpa bilder för 400-500 kr porträttbilder på mig själv som skolan ordnade så valde jag att dra med Ellie ut i sommarhagen och fota mig och Jack. Ni har sett lite sneak and peak på bilderna men här kommer de med lite bättre kvalité och dessutom är det bara ett litet urval av bilderna men alltid något! Jag är sjuuuukt nöjd över dessa bilder och kunde inte ha varit annat än nöjd över att jag istället får så fina bilder gratis av min syster istället för att betala för tråkiga bilder där jag sitter rakt upp och ner och ler fejkat. 
Fler bilder kommer senare! 

En helt magisk kväll

Jag valde att gå ut och titta till hästarna i hagen nu på kvällen, klockan var väl strax efter 9. Jack möter mig i hagen och vi står stilla och myser. Hoppar sen upp på hans rygg och bara ligger och myser och klappar honom ❤️ de andra hästarna betar lugnt omkring oss men Jack själv står helt blickstilla och njuter med mig ❤️ det är svårt att beskriva den känslan av total och oändlig kärlek, magisk solnedgång och att vara med min Älskling! ❤️ 

Var tvungen att skriva av mig det där innan känslan försvinner. I övriga livet har Jack och jag en svacka då han rör sig orent och jag är väldigt distraherad men det ska det bli ändring på. Skulle vilja anmäla mig till nationals som ni mera heter quarter SMet men jag kämpar med att få mitt medlemskort skickat till mig som jag betalade in i mars?!!!!? Tycker jag borde få det, nog att de har haft ekonomiska problem i föreningen men vissa har ju fått medlemskort och jag som mailar dom frenetiskt har inte fått det?! 

Ledsnar på att anmäla mig till tävlingen om det ska vara så. Men vi håller ut, förhoppningsvis kommer vi iväg! Vi laddar också inför klubbens ungdomsridläger! Jack och jag åker dit i fyra dagar och njuter av gemenskapen och träningen! Så sjuuuuukt taggad!!! Jag behöver det här!! ❤️ Och en bild Ellie tog tidigare idag ❤️ 

Jobb

Har jobbat till och från under midsommarhelgen och så, så det har var galet mycket folk också, hade en bra midsommar, Jack har fått ta det lugnt lite, sen satt ingång lite med lingeriet och mjukgörande. Dock ville han inte gå rent i vänster galoppen igår, och jag kanske såg en knappt märkbar hälta på höger bak. Lät han stå inne med back on track över natten men idag har jag inte hunnit kolla honom. Får göra det imorgon. 

Nu några dagars ledighet innan sommarschemat drar igång. 

Valp ❤️


Stallet på kvällen var fantastiskt vackert! 


Lilla älsklingen sover gott när jag är utomhus ❤️

Dagarna efter tävling

Söndagen åkte jag till stallet och pysslade med honom, gav honom massage och pussade på honom ❤️ 

Måndagen blev jag inringd på jobb, kul att vara på båda ställena, väldigt konstigt väder dock men det gick. Sen åkte jag hem och svidade om till stallklädsel och packade ner en klänning för att ha fotografering i stallet med Jack. Hela familjen följde med. Tog ett tag att få rent Jack sen gick vi ner i sommarhagen och fotade. Klänningen var för tight och kort för att rida med. Men några fina bilder blev det. Vi får göra fler försök sen. Jag vill inte lägga ner nästan 500 kr på porträttbilder från skolan, när jag har en syster som gillar att fota och att jag kan fota med Jack! Här är några försök så får jag se när jag orkar rensa bilderna och lägga upp originalet! 

I tisdags, igår så red jag Jack och höll lite uppvisning för två yngre barn i stallet. Så söta! Jack skötte sig galant och vi kände igenom galoppen ordentligt och körde en del byten vilket gick jättebra! En glad och otroligt snäll häst jag har ❤️ 

Idag har jag inte bestämt mig för vad vi ska göra. Börjar känna mig sjuk igen så det är inte så pepp alls.... ROSLAGSSTOPPET

Dagen efter studenten väntade tävling och jag var otroligt glad över att jag inte hade gått ut på kvällen med tanke på hur missnöjda de var. Vaknade tio minuter innan klockan ringde och kom iväg tidigare än tänkt. Väl i stallet packade jag in allting snabbt. Tog ut hästarna som stod inne och hämtade in Jack från hagen. Han var väldigt ren med tanke på att jag duschade honom på torsdagen och inte kom till honom när jag tog studenten, så groomade lite i sista minuten, men inga flätor, inga lackade hovar eftersom vi skulle tävla i ranch ridingen. Lastningen gick som smort, rakt in bara. Kändes otroligt skönt, första gången jag kör Jack helt ensam på tävling. Blev glad när jag kunde ställa mig bredvid Rebecka och hennes pappa! Startanmälde i lugn och ro under tiden Jack stod i transporten. Uppvärmningen hade vi lång tid på oss. Han var otroligt duktig men riktigt trött! 

Värmen slog oss båda lite överraskat! Här är inför första klassen, TRAIL C. vi gjorde ett förväntat mönster, det jag är otroligt nöjd över är att han var väldigt lugn på de hinder han var säker vid, och även mellan de flesta. Däremot bråkade han vid galoppbommarna/läktaren, vilket jag inte hade räknat med. Direkt efter gjorde han en klockren sidepass och resten av mönstret gick helt okej. Vi kom 7 av 12 starter, otroligt nöjd över banan ändå, roligt med högre svårighetsgrad då allt låg otroligt tight. Fick även bästa high point youth efter 1-3 placering. Har inte riktigt förstått varför jag fick det priset. 

Sen hade jag inga fler klasser förrän efter lunch. Så lastade på Jack och gav honom mat i transporten. Då kom han ifrån den gassande solen, och det var svalare (?!) förvånansvärt i transporten. Smått förvirrad om det skulle bli lunch eller inte eftersom det drog över tiden som vanligt. För det berodde på när jag skulle rida fram eftersom jag startade i första klassen efter lunch. Men han stod i transporten i minst en timme utan att bry sig! Så skönt att det gick bra med tanke på att jag inte hade någon hjälp med mig. 

Gjorde i ordning Jack och fixade för säkerhetsskull och red fram och han fortsatte vara grymt duktig på framridningen. Vi startade som nummer 3 av 4 i ranch riding C, alla fick vänster galopp efter 1 1/2 spinn, jag trodde inte Jack skulle ta vänster för han brukar aldrig ta fel galopp men jo det gjorde han, men bara två steg innan vi gjorde ett byte. Sen inför det riktiga bytet i mönstret så gjorde han det själv vilket inte var snyggt, sen svängde jag för snävt mot bommarna, så det blev studsigt och kast med huvudet. Men för övrigt gjorde vi ett galet bra mönster, första gången vi red en Ranch Riding!! Vi lyckades vinna den klassen! Helt otroligt! Men för stunden tyckte jag inte alls att mönstret hade gått bra men har kollat på filmen och ser att det kändes mycket värre än vad det var. 


Vann en primero TOTAL fodersäck. Sen var det att rida in i en pleasure C, helt amazing jogg, kunde hala ut honom en hel del, sen i galoppen dock så drog han på och tävlade med de andra hästarna. Räckte ändå till en 2 plats av 7 starter, fick även ljus och ljuslykta i sponsorpris. Och horsemanship C var jag alldeles för taggad själv i så den blev bara springig. Men är otroligt nöjd att trots att det var springigt så gjorde han ett snyggt flygande byte ändå. Railworken är jag stolt över! Vi slutade på en 3 av 4 starter och fick en fin showfilt av scandinavian western! 
Lastningen hem gick galant och han är så duktig min fina lilla häst ❤️ 

Sammanfattningsvis:
Trail C 7 av 12 starter, ynka Score på 59
Ranch riding C 1 av 4 starter,Score på 66.5 
Pleasure C 2 av 7 starter 
Horsemanship 3 av 4 starter,score på 69 

Otroligt nöjd över min fina lilla häst som har skött så så otroligt bra!!!!!! Att vi klarade av en tävling helt själva känns jättebra! ❤️ 
STUDENTEN

Så jag kan ju börja med att säga att den dagen var helt fantastisk! Men jag ska gå tillbaka och berätta lite vad vi gjorde veckan innan. Alltså där jag slutade blogga senast. På tisdagen hade vi klassträff i parken och myste, sen blev det lastträning med Jack. 

På onsdagen så var det skola som gällde, det var studentfotografering, kändes otroligt konstigt att hoppa i klänning på morgonen och köra till skolan. Andra stora händelsen på dagen var studentlunchen. Mysigt och fint ordnat. Jack och jag tränade sen lite bommar i ridhuset vilket gick bra. 
Torsdagen var vi lediga på, men klassen träffades hemma hos Emma vid lunchtid för att måla lakana till flaket och vi blev otroligt nöjda med citaten! Men som fotade jag bara det bästa ;) 

Innan jag åkte till Emma så hade jag ridit lektion för Carro och det gick super, tränade mycket horsemanship inför tävlingen. Och hon hittade även fler knappar på min sits som vi ska jobba med. 

FREDAGEN, dagen med stort D, för vi tar studenten! Började dagen med att befinna mig i parken klockan 7 och dricka champagne med klassen, blev lite starkare saker av några vänner men det tackade jag inte nej till. Sen vandrade vi upp till skolan, åt frukost med alla treor på ekonomiprogrammet. Lärarna höll tal osv. Mitt i allt tog alla en sväng till aulan för att lyssna på rektorn och musik. Innan vi gick tillbaka och fick rosor och de diplomerade gymnasieekonomerna fick diplom. Härmed är jag även en diplomerad gymnasieekonom! Vi skickade även runt mössorna och alla fick skriva i dom. Jätteroligt att läsa allas fina kommentarer! Sen samlades ALLA treor vid huvudentrén för utspringet!! Som jag har längtat! Tog ett tag innan jag hittade min familj och vänner, men åhh vilken känsla det var att få springa ut till dom! 


Åka flaket var bland det roligaste jag har gjort!! Stod självklart längst in vid högtalarna ❤️ efter att ha minglat runt och åkt flak och allt så åkte vi hem, jag åkte med min syster, hem och duschade, bytte klänning och bättrade på sminket sen var jag redo! Våra vänner som dök upp var helt underbara!!! Älskar alla som varit med och förgyllt denna dag! Åt supergod middag som vi beställt och hade det trevligt! ❤️ tanken var att hänga med teknikarna ut på kvällen på Mobergs, men jag ångrade mig, dels var jag lagom packad och höll på att somna när killarna spelade på gitarren, plus att jag inte kände att jag fick helhjärtat in i festandet, därför stannade jag hemma på kvällen. Kunde inte ha gjort ett bättre val!!  var fräsch i huvudet till tävlingen dagen efter! 


Toppen

Haft en så jävla galet bra helg med både student och tävling!!! Snart kommer ett inlägg om vardera stor händelse!!! 


Lastträning

Först åkte jag till parken och fikade och umgicks med klassen, sen åkte jsg till stallet, kopplade på släpet på en gång och drog fram det. Sen hämtade jag Jack och satte på skydden och tog med tränsbettet ner. Jack klev rakt på innan jag ens hann ge honom en fullständig signal! Så jag är jätteglad! Skickade på och av och aka även börja träna att han ska stå kvar där inne trots att jag går någon annanstans utan att bommen är på. Tog in honom i ridhuset sen och tränsade, sen red jag barbacka, körde mjukgörande och red igenom alla gångarter vilket kändes helt okej. I det stora hela så är jag sjuuuuukt nöjd med hela dagen! 


FINAL COUNTDOWN

Nu är det inte långt kvar, inga lektioner denna vecka utan bara fix inför studenten. Kollade mina betyg och är ändå rätt nöjd med tanke på hur litr jag jobbade för det på slutet. Träningen med Jack har legat lite lågt vilket inte är det bästa sättet att träna inför tävling men vi får göra vårt bästa. Mycket som ska göras inom kort tid och inget som går att förbereda så mycket heller. Så försöker samla energi så jag kan kötta de sista dagarna och fixa inför tävling och studenten. 

Har varit sjuk och ofokuserad på det mesta och träningen med Jack har då inte alls gått bra, men idag kunde jag koncentrera mig och passet gick sjukt bra!! Så vi fortsätter i den andan! Tror jag lasttränar imorgon, checkar av, och jobbar sedan från marken och kör mjukgörande med honom. Onsdag tränar vi nog bommar om vi inte får en lektion, torsdag blir en genomkörare och ett mjukare pass och fredag tar jag studenten så om jag åker troligen dit och fixar med honom någon gång också och förbereder inför tävlingen på lördag. 
Helgen

Fredagen började segt, var hemma från skolan pga förkylning men åkte in för ett betygssamtal i marknadsföringen, sen åkte jag till stallet, red Jack, gick asbra, mycket energi, och han går ute dynget runt nu, vilket känns toppen, men pigg och glad i ridningen. Åkte hem och segade, försökte plugga förbi huvudvärken vilket inte gick bra, var så jäkla otaggad på studentmiddag och skiva på kvällen, men sagt och gjort,  tog en dusch och piggnade till lite, hoppade i kläderna och åkte iväg på middagen, var där tidigt, minglade runt lite, drack champange innan middagen sen åt vi middag, var trevligt och god mat serverades. De bjöd även på vin till maten. Under middagens gång så delades det ut "klassens..." Vi fick jättefina band och ett diplom med motiveringen. Kunde verkligen inte gissa vad jag skulle bli. men jag blev Klassens blind-date, hahha  var så jäkla underbar motivering. Sen gled man runt lite innan festen drog igång. 
 
 Jag var själv inte så imponerad över musiken, men jag hade grymt roligt och gled runt mellan olika sällskap. Men vi kom hem vid halv tre, jag hade tröttnat efter ett tag och mitt huvud vägde alldeles för mycket så var nog inte så trevlig på slutet. Men pga förkylningen så kunde jag inte somna förrän halv fem, vaknade flera gånger under natten och gick upp sju och duschade, då hade huset redan börjat röra sig och de andra hade gått upp. Men alla var sjukt sega och det blev inte mycket gjort. Gick och väntade på ett sms som kom mitt på dagen och det var bara att fixa det sista och åka in till norrtälje och ta bussen därifrån. Vi glömde bort tiden för vi hade det så trevligt och mysigt vilket gjorde att jag tog bussen hem 23.54 och låg i sängen vid 01.30. Suck vad jag var trött, vaknade till vid 8 men somnade sedan om till halv tolv. Åkte till stallet med fruktansvärd huvudvärk och longerade honom över bommar och han var jätteduktig, jag börjar kunna reglera hans steg och tempo så ibland tog han två steg mellan bommarna och ibland 1. Gled runt lite barbacka sedan <3  Sorgligt att åka till stallet när shettisarna saknades <3 
 
 
Idag är ytterligare en dag och jag är otroligt seg och huvudvärk, så ska ta mig igenom den här dagen på något sätt. En lektion kvar typ.