jojawestern.blogg.se

ROSLAGSSTOPPET

Dagen efter studenten väntade tävling och jag var otroligt glad över att jag inte hade gått ut på kvällen med tanke på hur missnöjda de var. Vaknade tio minuter innan klockan ringde och kom iväg tidigare än tänkt. Väl i stallet packade jag in allting snabbt. Tog ut hästarna som stod inne och hämtade in Jack från hagen. Han var väldigt ren med tanke på att jag duschade honom på torsdagen och inte kom till honom när jag tog studenten, så groomade lite i sista minuten, men inga flätor, inga lackade hovar eftersom vi skulle tävla i ranch ridingen. Lastningen gick som smort, rakt in bara. Kändes otroligt skönt, första gången jag kör Jack helt ensam på tävling. Blev glad när jag kunde ställa mig bredvid Rebecka och hennes pappa! Startanmälde i lugn och ro under tiden Jack stod i transporten. Uppvärmningen hade vi lång tid på oss. Han var otroligt duktig men riktigt trött! 

Värmen slog oss båda lite överraskat! Här är inför första klassen, TRAIL C. vi gjorde ett förväntat mönster, det jag är otroligt nöjd över är att han var väldigt lugn på de hinder han var säker vid, och även mellan de flesta. Däremot bråkade han vid galoppbommarna/läktaren, vilket jag inte hade räknat med. Direkt efter gjorde han en klockren sidepass och resten av mönstret gick helt okej. Vi kom 7 av 12 starter, otroligt nöjd över banan ändå, roligt med högre svårighetsgrad då allt låg otroligt tight. Fick även bästa high point youth efter 1-3 placering. Har inte riktigt förstått varför jag fick det priset. 

Sen hade jag inga fler klasser förrän efter lunch. Så lastade på Jack och gav honom mat i transporten. Då kom han ifrån den gassande solen, och det var svalare (?!) förvånansvärt i transporten. Smått förvirrad om det skulle bli lunch eller inte eftersom det drog över tiden som vanligt. För det berodde på när jag skulle rida fram eftersom jag startade i första klassen efter lunch. Men han stod i transporten i minst en timme utan att bry sig! Så skönt att det gick bra med tanke på att jag inte hade någon hjälp med mig. 

Gjorde i ordning Jack och fixade för säkerhetsskull och red fram och han fortsatte vara grymt duktig på framridningen. Vi startade som nummer 3 av 4 i ranch riding C, alla fick vänster galopp efter 1 1/2 spinn, jag trodde inte Jack skulle ta vänster för han brukar aldrig ta fel galopp men jo det gjorde han, men bara två steg innan vi gjorde ett byte. Sen inför det riktiga bytet i mönstret så gjorde han det själv vilket inte var snyggt, sen svängde jag för snävt mot bommarna, så det blev studsigt och kast med huvudet. Men för övrigt gjorde vi ett galet bra mönster, första gången vi red en Ranch Riding!! Vi lyckades vinna den klassen! Helt otroligt! Men för stunden tyckte jag inte alls att mönstret hade gått bra men har kollat på filmen och ser att det kändes mycket värre än vad det var. 


Vann en primero TOTAL fodersäck. Sen var det att rida in i en pleasure C, helt amazing jogg, kunde hala ut honom en hel del, sen i galoppen dock så drog han på och tävlade med de andra hästarna. Räckte ändå till en 2 plats av 7 starter, fick även ljus och ljuslykta i sponsorpris. Och horsemanship C var jag alldeles för taggad själv i så den blev bara springig. Men är otroligt nöjd att trots att det var springigt så gjorde han ett snyggt flygande byte ändå. Railworken är jag stolt över! Vi slutade på en 3 av 4 starter och fick en fin showfilt av scandinavian western! 
Lastningen hem gick galant och han är så duktig min fina lilla häst ❤️ 

Sammanfattningsvis:
Trail C 7 av 12 starter, ynka Score på 59
Ranch riding C 1 av 4 starter,Score på 66.5 
Pleasure C 2 av 7 starter 
Horsemanship 3 av 4 starter,score på 69 

Otroligt nöjd över min fina lilla häst som har skött så så otroligt bra!!!!!! Att vi klarade av en tävling helt själva känns jättebra! ❤️ 
Kommentarer
Postat av: Chrissie P

Så bra jobbat, vilken utveckling ni har gjort :)
De va jag som fixade alla priser. I varje klass fanns det en påse till den youth ryttare som placerade sig högst. Om denna youth inte kom på 1-3 plats. så det var egentligen till bäst placerade ungdom i den klassen. :)

Svar: Tack så mycket! :) okej då förstår jag :)
Jossan-westerntjej

2015-06-16 @ 11:51:56
URL: http://chrissiep.blogg.se/
Postat av: Becka

Du klarade att köra dit,tävla och köra hem! Stor stjärna för det!!! Plus alla bra tävlingsprestationer! You go girrrlll ❤️

Svar: Jajamen, tydligen klarade jag det ;) taaaack bästa!!! Ni gjorde också grymt bra ifrån er ❤️
Jossan-westerntjej

2015-06-16 @ 22:54:46
URL: http://WWW.beckawestern.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: