jojawestern.blogg.se

Stelt

Jack var riktigt stel idag, körde lite counterbend och öppnor och slutor men också skänkelvikningar för att mjuka upp kroppen ordentligt, satt mestadels och jobbade i skritten och han ville verkligen inte gå counterbend i höger varv så vi nötte vidare och det släppte fint i slutet. Plus att Jack var svullen i höger bak idag, men inte så varm så satte på back on track skydden i bak och red ju sen innan jag började trava så hoppade jag av och kände att svullnaden hade gått ner! Så red vidare en stund då. 

Höger galoppen var riktigt fin!! Sen körde vi vänster och den var bra till en början sen orkade han inte mer så tänkte göra en sluta i galoppen för att få in rumpan men då känner jag hur han drar iväg och biter fast i bettet. Happ vad ska jag göra? Vill inte dra ner honom när han hade så mycket energi så jag lät honom ta hand om sig själv i 20 minuter, han fick galoppera fort och jag endast styrde lite då och då och höll mig fast xD sen när han slog på hjärnan så kom han tillbaka skitfint i galoppen och gjorde en grym avsaktning så då slutade vi! 


IDAG SKA JAG RIDA

I söndags blev det ingen ridning eftersom det var lektioner i ridhuset, då hade jag räknat med att kunna rida på måndagen men igår så insåg jag att ridhuset ju var bokat så det sket sig också, nu har han stått i två dagar efter clinicen och jag är inte glad över det, troligtvis har Jack haft träningsvärk sedan lördags, märktes i söndags när jag masserade honom, så idag efter skolan kommer jag åka dit och rida, då ska vi göra massor med mjukgörande med tränsbettet, sen byter jag kanske till stången för att lite på det vi gjorde i lördags på clinicen. 
 
SÅ söööt valp <3
 

Grymt bra bild med tanke på mobil och ljus

 

Ibland så

... Hinner man med mycket, jag slutade 13.40, stannade och pratade med några innan jag gick till cafeterian och köpte en macka, kö såklart, sen skyndade jag mig till bilen, hoppade in och körde till stallet och var där klockan 2. Mockade och fixade allting innan jag körde tillbaka till skolan, då var klockan bara 20 över!!! Wow vad hände? När blev Jack så lättmockad? :P Sen satt jag och pluggade till ett prov jag skulle göra klockan 3, det gick rent ut sagt åt helvete... Men men bita ihop och plugga ännu mer. 
 
Hann inte mer med till Jack, ridhuset var bokat 16-18 och jag slutade strax innan fem och sen åkte jag och ellie och handlade, och nu är vi hemma, hade kunnat åka tillbaka nu men måste plugga på provet jag failade på idag.
 
Hahah på Game of thrones exhibition 
 

Mobergs - Danny Saucedo

Här kommer bilder jag tog i lördags 
 
 
 
 

Efteråt

Efter lördagen så vaknade jag vid 7 enligt de nya tiden men låg och drog mig i flera timmar, gick upp ungefär när Ellie kom hem igen så åt jag frukost, slöpluggade lite innan jag åkte till stallet efter lunch, mockningen gick rätt snabbt trots det att jag var superslö, fixade maten också och kom sen på att det var massa lektioner i ridhuset så orkade inte rida, så tog in honom och borstade honom, rediga svettfläckar som hade torkat efter lördagen så fick till och med ta en svamp och blöta pälsen och sen borsta bort det. Masserade honom och han var riktigt stel i höger bog så lade på ett varmare täcke så att det inte kunde regna in heller och göra honom kall. 
 
Det var ungefär min söndag, jag tog det lugnt hemma och det kändes verkligen inte som en söndag, det kändes som lördag eftersom hela min lördag var det fullt ös. 
 
Det var riktigt segt att gå upp idag på morgonen, men nu har jag haft första lektionen och sitter på andra lektionen. 
 
 Bilderna från clinicen då lilltösen red Jack <3
 

Fullspäckad lördag

Min lördag började med att klockan ringde klockan 7 på morgonen och en halvtimme efteråt sitter jag med frukosten i knöet och kör mot skolan för att droppa av Ellie. Sväger även förbi och hämtar upp lite saker inför jobbet senare samma dag. sen  styrde jag bilen mot NTC och fixade i ordning det sista med företagets grejer och sen deltog jag som utställare (?) där jag stod ensam i nästan en timme innan en annan tjej i företaget kom och stod tillsammans med mig. så stod vi ytterkligare i en halvtimme-40 minuter. Jag måste ge en stor eloge till NTC som gjorde ett grymt bra event och jag fick massa positiv energi och det var en grymt härlig känsla hela tiden jag befann mig där, sen under resten av dagen skulle de andra i företaget stå där och jag styrde bilen mot jobbet. Svidade om från företagets tröja till jobbtröjan. Vi hade jätteroligt och körde på lite friidrott vilket jag tror alla uppskattade då de fick springa otroligt mycket. 
Klockan var 11 nu när jag kunde hoppa in i bilen igen och köpa en lunch innan jag fick svida om ytterligare en gång. Denna gång hoppade jag i mina ridkläder! Skyndade mig ner till ridhuset för att hinna tröffa första gruppen och kolla lite. Sen sprang jag upp och mockade innan jag gick ner igen och kollade på det sista. Alla har blivit så sjukt duktiga! Så roligt att se!! 
 
När första gruppen slutade så hängde jag med upp och hämtade Jack i hagen, lyckligtvis var Jack knappt skitig så det gick fort att borsta av honom. Blev så förvånad när Tindra med familj kom in genom stalldörren helt pltösligt och hälsade på. Det var jätteroligt, hade räknat med att träffas nere sen när passet började men de kom tidigare. Så visade runt lite och de klappade på Jack. Sen var det bara att sadla på och gå ner till ridhuset. 
 
Under uppvärmningen hade jag sjukt mycket energi så det blev ingen ordning på uppvärmningen, men när alla kommit och alla hade värmt upp så skulle vi rida på en av volterna, Carro hade satt upp konor sm portar som man skulle rida igenom. Hon sade åt mig att länga på tyglarna, och länga dom igen och så sa hon och för mig kändes det helt orimligt långa tyglar men säger Carro det så får det bära eller brista ;) Övningen gick ut på att rida på en vilt och då kunna rida igenom alla portar hon hade satt upp genom att enbart styra med säte och ben. Vilket resulterade i att allt gick jättefort då jag inte skulle ta i honom och så skulle jag lägga på benen. Men det gick riktigt bra delvis de gånger jag lyckades sänka energin. Carro använde portarna där hon ville att vi skulle göra övergångar utan att ta i hästen. Skritt och trav gick bra och även galoppen, var något knepigt att endast styra med säte och ben men otroligt nyttigt att göra det, och utan att ta i honom så MÅSTE jag kontrollera min egen energi för att driva honom i det tempo jag vill. Höger varv gick bra men vänster gick skit, det är mitt svåra varv och jag kunde inte sitta ner i sadeln i galoppen utan att skjutsa honom förgäves mycket framåt så det fick jag kämpa en hel del med men tillslut blev det bättre. 
 
Sedan tog vi paus när alla hade gjort första övningen. Tindra fick leka lite med Jack och sprang runt med honom vilket han så snällt hängde med på. Sen fick hon även rida runt lite på honom och jösses vad bra lilltjejen rider, hon sitter jättebra och hon kunde typ på Jack att jogga bättre än vad jag kan... :P Sen red vi ett trailmönster, trail E för Blueberryn. Såklart fick alla rida det mönstret men det var min tur så ändrade Carro så vi fick ett annat, nej men det var bra och vi fick utmana oss själva med det. Passade på att träningsrida på grinden, alltså göra jättenoga i myrsteg så han inte gör det själv och att han ska vänta på mig och definitivt inte nosa på grinden eller nudda stöden då får vi minus på tävling... 
 
Kämpade på med att inte tjyvhålla honom i galoppen, sen red Carro honom efteråt och jäklar vad fint han kan gå när hon rider honom!!! Så jäkla snygg! Jag måste verkligen försöka ändra på mitt eget ridsätt för att kunna hjälpa Jack att bli så duktig som han kan bli! 
 
Sen efter Clinicen så hängde Tindra med familj med oss hem och lånade hem en sadel som de skulle prova. Så trevlig och härligt underbar familj <3 
 
Sen var det några timmars återhämtning innan jag svidade om till festkläder och det bar av till Mobergs bar, Danny skulle uppträda så det var främst därför vi åkte dit, men hade riktigt roligt och trots att det var förjävlig trängsel så lyckades jag komma längst fram och fick grymt bra bilder från min mobil, vilket kommer upp en annan gång. Danny har varit min idol sedan jag var liten så det är kul att han fortfarande är så stor i mitt hjärta 0:-) och han tog min mobil och filmade när han var på scen!!!!!!!!!!!!!!!!!! I mean really, det var coolt! Dock var min mobil helt urfuckad så den sparade inte det.... Men han tog den iaf och försökte :P 
 
Det var min lördag det, söndagen och bilder från lördagen återkommer jag med imorgon då så får ni se! 

Prov

Osndag eftermiddag skrev jag prov och jag var så oerhört frustrerad på provet och trodde inte alls att det gick bra, skrev säkert om ett svar 5 gånger utan att bli nöjd med det.... Men åkte sedan till Jack och red på stången, gick inte alls bra tycker jag, jag hade kanske inte riktigt tålamod, så jag klandrar inte honom, På slutet fick vi fram hyfsat fina galopper. red lite på några bommar i ett + men lade inte ner jättemycket på det. 
 
Två saker vi framförallt ska träna på är:
1. Övergångar och igångsättningar
2. Rida tightare vägare och träna hållbarheten i snäva svängar
 
Torsdagen bestod mestadels av en hel del panik, åkte till stallet och var fortfarande skärrad så Jack vägrade komma till mig i hagen så satte mig ner och försökte lugna ner mig och efter kanske 10 minuter så kom han fram till mig. Satt bara och försökte bara på lite lugn i själen. 
 
 Saknar en sån här glädjefylld dag <3
 

Än så länge

... Är det en grym onsdag, hunnit med redovisning innan skolan började och sen började den "riktiga" skoldagen med engelska och jag hann skriva lite på oppositionen och sen redigera min egen text. 

Nu är det matte och jag SKA jobba på nu!! Förra våren

 

Vilodag

Idag får Jack en vilodag, jag ska dit och mocka och fixa men idag går jag sent i skolan och har plugg att göra så det får vara. Han har varit så sjukt duktig så nu ska vi fortsätta i de spåren! 
 
 Vårt försök att hålla invigningen, roligt hade vi iaf! :D 
 

Såååå jäkla duktig

Satan vad bra Jack gick idag!! Värmde upp lite lätt innan vi körde på med öppnor, slutor och skänkelvikningar, satt som en smäck idag, såå roligt att rida när han var så arbetsvillig! Red på tränsbettet och han sa inte emot en enda gång och gick lika bra som han gör på stången. Spinnen åt båda hållen var grymma, framförallt höger idag vilket i vanliga fall brukar vara hans svåra. Det är faktiskt stor skillnad att spinna honom utan knäskydd och med. Han spinner 10 ggr bättre med knäskydd än utan, så så fort vi tränar sidvärtsrörelser hemma så kommer jag ha knäskydd och boots, även om vi inte får tävla med skydd men ändå. 


Det är också såååå skönt att vara hemma nu!! Min lilla vita fluff lämnade mig inte ifred de 3 första timmarna ❤️ 


Usch och fy

Vilket otroligt dåligt och äckligt väder det är, snöblandat regn och blåser som fan och är kallt. Är riktigt glad över att Jack fick ett varmt täcke med hals, han var inte ens överdrivet varm nu på morgonen efter att ha stått inne hela natten. Kommer nog åka förbi stallet efter skolan, engelskan har gått bra, men lite segt, nu på svenskan sitter jag och bloggar istället för att skriva på filmanalysen, men ska börja skriva mer alldeles strax. 
 
Jack har gått så jäkla bra pass de senaste dagarna, börjar förhoppningsvis lossna lite med mjukgörande, men det är definitivt något jag måste jobba ännu mer med. 
 
Idag åker jag hem, och ska bli såååå skönt att sova i min egna säng igen. 
 
 TRUE!!!!
 

x2

Kunde inte sova länge på morgonen så gick upp och fixade hemma, städade och allt, sen gick jag ut och gav fåglarna mat, tog hand om katten och sen mockade jag och fixade allt med Jack, och red även honom, lade vikten i mjukgörande och körde massor av slutor i alla gångarter, fick sällskap av Tuula och B-U vilket var jätteroligt att träna tillsammans! Måste stärka Jacks rygg mycket mer så att han orkar gå långsamt i fin form. Men det gick jättebra och B-U gav beröm för Jacks spins, han sa att Jack har riktig talang att få upp farten ordentligt!! :D 
 
 
 Hästen är ju gudalikt snygg!! <3 Så duktiga!! 
 
Sen satte jag på honom en fodrat täcke med hals eftersom någon har tuggat av hans man :( Plus att vinden var iskall... 
 
Sen kom mamma och hennes kompis och frågade om jag kunde visa Jack från marken och vad jag och Jack brukar göra, så tog på repgrimman och gick ner i ridhuset. Red runt lite först och visade hur lydig han kan vara, sen visade jag lite grejer från marken, och släppte honom och jobbade löst också. Sen gled vi runt lite helt barbacka och backade lite och svängde runt lite. Han var jätteduktig och följsam idag :D 
 
 
Nu får han vara ute resten av dagen. 
 
En trött liten tjej <3 
 
 
Blev så glad att jag kan hjälpa till!! <3 
 
 

Soft

Så skön dag, först religion, sen under marknadsföringen så gick hela gruppen ut och kollade på den berömda och välomtalade solförmörkelsen, det var faktiskt coolt att få se det. Sen satt vi och fikade med läraren och hela gruppen elever och pratade om lärarens barndom och historia istället för marknadsföring. Sista halvtimmen innan lunch så filmade vi lite för arbetet iaf. 
 
Nu är det affärsjuridik, sen efter skolan åker jag och hämtar Fanny innan vi åker till Stockholm, Jack har fått lite vila då jag inte har tid, men på kvällarna brukar jag hinna pyssla lite med honom. 
 
Amazing! Tog bilden i januari!!! 

Hur gick det?

Lektionen gick sådär, vi hade något att bita i, framförallt hade jag det, vi tränade på skänkelvikningar och slutor, jag måste hålla axlarna raka, guida med innerhanden, vrida naveln åt rätt håll och inte driva i sätet men ändå pusha honom åt rätt håll, och se till att jag även håller vikten i innerstigbygeln. Så ännu mer tragglande med skänkelvikningar och resten av skolorna så han blir ännu starkare. Sen red vi horsemanshipmönstret inför årets första tävling. Det gick helt okej, jag måste rida mer bestämt då jag har fallit tillbaka lite på att fråga honom om vad vi ska göra. 
 
Smått ringrostig när jag inte har Carro som säger åt mig vad jag ska göra, men vi kör vidare. Träffade Tuula och B-U då de red lektion efter mig vilket var kul att stå och snacka lite! 
 

Snart

Nu har jag lite mer än en timme kvar på min lektion, halva har redan gått och vi håller på att lära oss om periodiseringsfonder och massa regler om avskrivningar osv. När jag kommer till stallet ska jag mocka och fixa allting och sen går jag nog in och vilar en stund innan jag har insläppet och rider lektion. Ska bli superkul att rida lektion igen, jag vill få loss honom, då det känns som han hänger i bettet och sen komma av skänkeln ordentligt, men annars jobba på fina gångarter och kunna hala ut honom mer. 
 
 en gammal bild på Jack <3 Fotograferad av Mira Nyberg! 
 

Två av de finaste jag vet

Min syster och hennes Julia, jag älskar att se henne rida Julia då det alltid ser harmoniskt ut, hon har lyckats otroligt mycket med henne, från nervvrak till en såååå mycket coolare häst, även utbildat henne inom dressyren och i vanlig hantering så som att inte trängas, att inte hugga efter någon, eller när man håller på med sadeln osv. 
 
Jag har sett deras utveckling även om jag vet att det är svårt att själv se den, det är sån glädje, harmoni och kärlek mellan dom och tittar man noga så har man sett exakt hur hårt de har jobbat för det. Ni som bara sett ekipaget på tävling har inte ens sett en tiondel vad de kan göra!! 
 
Jag är så glad att Ellie fick rida henne igår, och ärligt trodde jag inte att Julia så snabbt skulle förstå och ramla in i deras harmoni som de en gång hade. Hon har inte blivit riden på samma sätt sedan Ellie slutade och ändå så var Julia direkt sitt gamla jag när Ellie började pyssla med henne. 
 
Jag är helt förundrad över hur duktiga dom är tillsammans och hoppas att tiden en dag ska räcka till så de kan vara tillsammans igen! 
 
 

Mys

Idag efter skolan åkte jag och hämtade sötnosen på dagis och passade henne någon timme, sen drog jag till stallet och mockade, snälla ellie hade redan fixat maten till honom, sen in och plugga matte och äta middag innan vi tog in hästarna, gosade med Jack och satte på honom Back on Track täcket och bensydd i bak. Så jäkla skönt att jag kan styra lite över det, så denna vecka lär han iaf ha back on track timmarna mellan insläpp och nattning. 
 
Borstade och myste med honom allmänt bara, ridhuset är bokat 18-21 så tror inte jag orkar rida nu efteråt... Funderar på att sova tidigt idag. 
 
 

Roligt trots allt

Hade sprängande huvudvärk hela dagen igår och tänkte åka hem och sova efter skolan men nej då blev jag rastlös, såstädade lite i huset, gick ut och gav fåglarna mat, packade höet till 4 hästar, lade in ny halm till några osv. Sen kom jag på att ridhuset var bokat 16-18 så skyndade mig att hämta Jack och rida med mamma, red i hoppsadeln och tränsbett, jag har alltid tyckt att Jacks starkaste varv är höger, fast de andra som ridit honom tycker att hans vänster är starkast, idag kunde jag också känna att vänstern var starkare då han absolut inte vill gå av vänster skänkeln och flytta innanför spåret i högervarvet men gjorde det jättebra i vänstervarvet, tragglade med det ett tag men blev inte helt nöjd. 
 
 Min sadel var occuperad av Musse ;) 
 
Sen fick Ellie låna en häst och red tillsammans med Fanny och Jenny på kvällen efter 18, så tog ner Jack barbacka och gjorde mer mjukgörande och förflyttningar och det gick bättre nu, red på tränsbettet då, sen kom Tuula och B-U förbi med sina hästar, så trevligt att träffa dom lite, red en stund på repgrimman också. Var så snurrig i huvudet och kunde knappt böja mig utan att hela världen snurrade av huvudvärken men det gick! 
 
 

Happiness

Wihooo, söndagen började med roligheter och ett spontanbesök av Rebecka! :D Så henne hämtade vi upp i Norrtälje, sen gled vi runt lite, handlade, åt lunch osv. Sen tog vi in hästarna och red, Jack gick helt okej, tog stången då, måste träna på att inte tjuvhålla, så ska ta repgrimman med mig idag och rida på den. 
 
Hade jättekul, Becka lyckades backa Jack också ;) Sen lämnade vi hästarna i hagen och kollade på B-U och Tuula när de red, fick låna Mira också och känna på henne :D 
 
Perfekt dag med värme och sol och hästar :D Just the way I want it! 
 
 

Solen skiner

Solen skiner underbart och jag har jobbat och har massa positiv energi nu! Ska upp och städa innan jag flyttar och bor borta någon vecka! Ännu närmare till Jack så jag klagar inte! 

Igår fick jag Spontanbesök av en gammal kär vän så vi gick runt på stan och hängde på espresso house, pratade bara och hade det bra, så skönt! ❤️ 

Så mamma var snäll och mockade åt Jack och tog hand om honom, sen åkte jag hem och tog det lugnt! Satt en stund med redovisningen men ingen lösning dök upp i mitt huvud så... 

Ha en fortsatt grymt härlig Dag! 
Inge bra

Har inte mått så bra de senaste dagarna, inte fått lugn i kroppen eller mått bra psykiskt, men nu kanske det ändrar sig... Har dammat av tränsbettet nu och rider Jack på det, måste verkligen få honom mer självbärande och inte att jag bär upp honom, jag verkligen märker hur jag sitter och tjuvhåller honom, och jag har för lite tålamod för att samla honom för benen, jag vill inte ge honom ens chansen att misslyckas men på det sättet blir vi aldrig bättre så jag måste släppa mycket mer på mitt kontrollbehov och låta honom göra fel utan att bli frustrerad. 
 
Kom över en slinky på facebook för 4 dagar sedan för 300 spänn, den var jättesnygg och jag hoppades verkligen att den skulle passa med tanke på att en sådan brukar vara rejält mycket dyrare, och denna var i nyskick. Så fick hem den igår och blev otroligt nöjd med reslutatet! :D Så nu börjar vi få ordning på en performance blå tävlingsoutfit, vi har en ranch blå outfit också, och en svart performance outfit. Nu saknas bara att jag och Jack kan prestera så bra som vår utstyrsel säger att vi kan och att jag ska införskaffa mig ett par showchaps. 
 
 
Ellie gick loss med kameran såklart
 

Nytorp

Trailträning stod på söndagens schema, var i stallet vid nio och mockade och fixade allting, plus att jag gick ner och städade ur släpet lite och tvättade av det värsta på väggarna, sen tog jag in Jack och borstade, såklart var han riktigt lerig men det var torrt så var mest och sopa av och se till att han inte var grå :P sen broddade jag ur, var en brodd som var för rund, så fick inget grepp runt den så den fick sitta i. sen satte jag på skydden och Chris kom så kopplade vi på släpet, lastade in grejerna och lastade Jack, han var lite skeptisk mot släpet men tog inte så lång stund ändå att lasta och jag kunde skicka in honom med lite övertalning, när vi rullat ett tag kände man att han slappnade av igen. 
 
Väl där fick han stå kvar en stund och vi kollade in banan och träffade alla andra människor, sen tog jag ut honom och ledde runt honom så han fick kolla in ridhuset. Vad härligt och ljust det var! :D 
 
sadlade på efter ett tag och red fram honom, han var ganska fin även om det gick lite fort, och min energi var alldeles för hög för att det skulle vara möjligt för oss att göra en snygg avsaktning galopp-jog. Men mönstret kändes helt ok, dock fick vi inte gå på bron för en jäkla brodd satt kvar :( Så sur över att jag inte fick ur den men men det får lösas senare. 
 
Så härligt att umgås med ett så härligt gäng med både Elin och hennes Alice och så bästa chaffisen Chris! Jack fick en liten hage medan vi fikade och pratade häst, så fick han stå naken en stund iaf. Sen ville han inte riktigt åka hem, vi måste träna på att lasta och åka iväg igen. Men det var en riktigt härlig dag! Sen hem och duschade och sov ungefär. 
 
 
Han har hyfsad koll på vart kameran befinner sig! 

Sjukt

Så sjukt illamående hela fredagen levde jag med, men också lördagen, men vi bestämde oss ändå, när jag hade sagt att jag inte kunde jobba, så gick vi på premiären av game of thrones exihibition! Jätteroligt var det verkligen och illamåendet lade sig vid lunchtid. Det absolut bästa var att åka hissen upp på muren! De har gjort det så jäkla verkligt! Så jag åkte om den två gånger! :D köpte två tröjor som var supersköna också, sen kollade vi på de vapen och kläder som har använts i serien. 

Idag har supersnälla Chris erbjudit sig att köra mig och Jack på en trailträning i Nytorp så hoppas lastningen och allt går bra! han har inte gått sedan i fredags. 


Pappa hade mockat så fint ❤️

Lite ridning

I onsdags blev det ingenting, ingen lek i hagen eller så, tiden sprang iväg. Men kvällen blev grymt rolig och jag umgicks med härliga människor. 
 
 
Torsdags var alla väldigt möra och inte många dök upp på lektionerna men jag åkte till stallet, groomade Jack utomhus i den varma solen och gick sedan en promenad, han fnös lite åt några jäättelånga rör som låg över ängarna så trodde att jag skulle behöva vända när för att de korsade vägen men vi kom förbi och han fnös men ingenting mer. Var mysigt att gå vattenverksrundan på en kvart, showmanshipade lite bara för att få han att tänka på annat än allt runt omkring och tränade övergångar, stopp och vändingar. 
 
Satt sedan ute och myste en stund innan jag flätade manen och lade på ett regntäcke istället för ett fodrat täcke. 
 här är de långa rören som låg över vägen :p 
 
 
Denna vecka har det blivit lite ridning, och kommer nog inte bli så mycket. Måste prata med mamma om söndagen då vi kanske kan åka iväg :D 
 

100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar till studenten, det firas med en fest på Mobergs ikväll, men jag ska ändå försöka med morgondagen i skolan. 
 
Jack gick sådär igår och vi red lite horsemanship men det blev inget fokuserat pass tyvärr men hans uppfödare kom förbi och hälsade på, hon tyckte han var så fin så! Så roligt att höra!! 
 
Idag åker jag till stallet efter skolan, leker kanske lite i hagen eller så, ska mocka och fixa och sen ha insläpp också, innan jag åker hem och äter, sover(?) och fixar mig inför ikväll så ska vi ses hemma hos A någon timme innan vi drar till Mobergs. 
 
 

Söndagen

I söndags åkte jag och ellie till stallet vid 11, och jag städade stallet och Ellie mockade och fixade, sen styrde vi bilen hem till Nettan, de var så himla underbara! Hon hade köpt en av våra träningsloggar så jag åkte dit och lämnade den och passade på att hälsa på dom, lilla Tindra var så rolig att umgås med och vi hälsade på deras hästar och sen gick vi in och åt lunch och umgicks, körde lite ryttarträning, rullade in Tindra i en yogamatta och lyfte upp henne och körde bicepscurls XD Blev en hel del skratt och var så lätt att umgås med. 
 
Måndags var första skoldagen efter lovet och den dagen var seg och sen åkte jag till stallet och mockade innan jag satt barnvakt två timmar för en riktigt söööt unge *.* åkte tillbaka till stallet och red efter det och det gick helt okej så jag är nöjd, red Queeni lite efteråt för att böja för benen. 
 
Idag är det tisdag och skoldagen lär vara seg och sen åker jag faktiskt hem innan jag åker till stallet på kvällen och rider med Tuula och B-U. Ska bli så kul! 
 
 

Recap (Again)

Fredagen mådde jag bara dåligt på morgonen så efter det så åkte jag till stallet och red, Valde att mestadels jobba i skritt, skänkelvikningar, öppnor och slutor, volter och så avslutade vi lite med horsemanshipmönster, i lite jogg, volter och rakställa. Gick jättebra och han var jättefin att rida. 
 
 
Lördagen bestod av clinic, vid utsläppet mockade jag och fixade Jacks grejer snabbt så fick han gå i hagen eftersom vi hade eftermiddagspasset, sen åkte jag till norrtälje för att hämta och fixa med grejer för företaget och köpa en tårta till Carro då jag rev en kona vid lektionen och lite krya på sig! Kom tillbaka till ridhuset vid 9 och då värmde första gruppen upp för fulla muggar inför horsemanship. Jag har börjat gilla horsemanship mer och mer för precisionen som behövs. 
 
Jag kände inte igen Ellie när hon red. Allvarligt jag kunde inte det, hon vågade rida hästen och hon vågade och var lika självsäker som hon va förut. Jätteroligt att se igen!! <3 eftersom vi på eftermiddagen skulle göra samma mönster så kunde jag se vilka misstag första gruppen gjorde och även planera enligt och efter mina och Jacks egna brister, och höra vad det var Carro helst vill se. Under lunchen fick jag låna Helenes fina Isadora, vilken energi hästen hade och så mjuuuuuka rörelser, jätterolig häst att rida. 
 Påbyltad upp till tänderna med kläder! 
 
 Här är första mönstret vi fick prova att rida, när Jack och jag kom ner för vårt pass så visade det sig att flera inte kunde komma så vi fick besök av Anne och Lilly som kom och red med oss. Jätteroligt att träffa dom igen! Efter uppvärmningen som kändes grymt bra så fick vi prova rida mönstret, det var jätteroligt och inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, vi tappade rumpan lite i sidepassen men det hann jag rätta till, för övrigt gick det jättebra och andra gången vi red mönstret gjorde vi sidepassen mycket bättre men lite snabb galopp ner men han rusade inte. 
 
 andra mönstret såg ut så här (om ni kan se något på mina fiiiina paintbilder) Trav till andra konan, höger galopp en halv volt, jogg andra halvan, rakställ och jogg in på andra volten i vänster varv och andra halvan vänster galopp, rakställ, stopp och backa 3 steg vid sista konan. 
 
Var jätteroligt och han gjorde det mönstret fullständigt klockrent! Så efter det slutade vi, för att inte fortsätta nöta när han gjorde det så grymt bra. Sen berättade Carro att det var förra årets SM mönster (eller nationals) Så hon tjatar på mig att jag ska åka ner till både nationals och SM det här året så vi får se. Hon tror på oss!
 
Vi hade en paus innan vi red andra mönstret och Ellie fick rida Jack under tiden för hon ville det och det gick bra. 
 
Så det här är den allra bästa clinicen vi har haft hittills!