jojawestern.blogg.se

Fullspäckad lördag

Min lördag började med att klockan ringde klockan 7 på morgonen och en halvtimme efteråt sitter jag med frukosten i knöet och kör mot skolan för att droppa av Ellie. Sväger även förbi och hämtar upp lite saker inför jobbet senare samma dag. sen  styrde jag bilen mot NTC och fixade i ordning det sista med företagets grejer och sen deltog jag som utställare (?) där jag stod ensam i nästan en timme innan en annan tjej i företaget kom och stod tillsammans med mig. så stod vi ytterkligare i en halvtimme-40 minuter. Jag måste ge en stor eloge till NTC som gjorde ett grymt bra event och jag fick massa positiv energi och det var en grymt härlig känsla hela tiden jag befann mig där, sen under resten av dagen skulle de andra i företaget stå där och jag styrde bilen mot jobbet. Svidade om från företagets tröja till jobbtröjan. Vi hade jätteroligt och körde på lite friidrott vilket jag tror alla uppskattade då de fick springa otroligt mycket. 
Klockan var 11 nu när jag kunde hoppa in i bilen igen och köpa en lunch innan jag fick svida om ytterligare en gång. Denna gång hoppade jag i mina ridkläder! Skyndade mig ner till ridhuset för att hinna tröffa första gruppen och kolla lite. Sen sprang jag upp och mockade innan jag gick ner igen och kollade på det sista. Alla har blivit så sjukt duktiga! Så roligt att se!! 
 
När första gruppen slutade så hängde jag med upp och hämtade Jack i hagen, lyckligtvis var Jack knappt skitig så det gick fort att borsta av honom. Blev så förvånad när Tindra med familj kom in genom stalldörren helt pltösligt och hälsade på. Det var jätteroligt, hade räknat med att träffas nere sen när passet började men de kom tidigare. Så visade runt lite och de klappade på Jack. Sen var det bara att sadla på och gå ner till ridhuset. 
 
Under uppvärmningen hade jag sjukt mycket energi så det blev ingen ordning på uppvärmningen, men när alla kommit och alla hade värmt upp så skulle vi rida på en av volterna, Carro hade satt upp konor sm portar som man skulle rida igenom. Hon sade åt mig att länga på tyglarna, och länga dom igen och så sa hon och för mig kändes det helt orimligt långa tyglar men säger Carro det så får det bära eller brista ;) Övningen gick ut på att rida på en vilt och då kunna rida igenom alla portar hon hade satt upp genom att enbart styra med säte och ben. Vilket resulterade i att allt gick jättefort då jag inte skulle ta i honom och så skulle jag lägga på benen. Men det gick riktigt bra delvis de gånger jag lyckades sänka energin. Carro använde portarna där hon ville att vi skulle göra övergångar utan att ta i hästen. Skritt och trav gick bra och även galoppen, var något knepigt att endast styra med säte och ben men otroligt nyttigt att göra det, och utan att ta i honom så MÅSTE jag kontrollera min egen energi för att driva honom i det tempo jag vill. Höger varv gick bra men vänster gick skit, det är mitt svåra varv och jag kunde inte sitta ner i sadeln i galoppen utan att skjutsa honom förgäves mycket framåt så det fick jag kämpa en hel del med men tillslut blev det bättre. 
 
Sedan tog vi paus när alla hade gjort första övningen. Tindra fick leka lite med Jack och sprang runt med honom vilket han så snällt hängde med på. Sen fick hon även rida runt lite på honom och jösses vad bra lilltjejen rider, hon sitter jättebra och hon kunde typ på Jack att jogga bättre än vad jag kan... :P Sen red vi ett trailmönster, trail E för Blueberryn. Såklart fick alla rida det mönstret men det var min tur så ändrade Carro så vi fick ett annat, nej men det var bra och vi fick utmana oss själva med det. Passade på att träningsrida på grinden, alltså göra jättenoga i myrsteg så han inte gör det själv och att han ska vänta på mig och definitivt inte nosa på grinden eller nudda stöden då får vi minus på tävling... 
 
Kämpade på med att inte tjyvhålla honom i galoppen, sen red Carro honom efteråt och jäklar vad fint han kan gå när hon rider honom!!! Så jäkla snygg! Jag måste verkligen försöka ändra på mitt eget ridsätt för att kunna hjälpa Jack att bli så duktig som han kan bli! 
 
Sen efter Clinicen så hängde Tindra med familj med oss hem och lånade hem en sadel som de skulle prova. Så trevlig och härligt underbar familj <3 
 
Sen var det några timmars återhämtning innan jag svidade om till festkläder och det bar av till Mobergs bar, Danny skulle uppträda så det var främst därför vi åkte dit, men hade riktigt roligt och trots att det var förjävlig trängsel så lyckades jag komma längst fram och fick grymt bra bilder från min mobil, vilket kommer upp en annan gång. Danny har varit min idol sedan jag var liten så det är kul att han fortfarande är så stor i mitt hjärta 0:-) och han tog min mobil och filmade när han var på scen!!!!!!!!!!!!!!!!!! I mean really, det var coolt! Dock var min mobil helt urfuckad så den sparade inte det.... Men han tog den iaf och försökte :P 
 
Det var min lördag det, söndagen och bilder från lördagen återkommer jag med imorgon då så får ni se! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: