jojawestern.blogg.se

Herregud

Orkar inte med skolan, det är slutspurten och som lärarna säger så kör vi rakt in i kaklet... Har en hel del uppgifter kvar att göra, men ska försöka bli klar med dessa den här veckan. Imorgon är det studentskiva, och jag har dragit på mig värsta förkylningen.... yaaay, underbart va? trött, hängig och ont i halsen, men har ska det jobbas, festas, pluggas och tränas. Igår efter skolan satt jag barnvakt en stund och sen åkte jag hem och åt middag innan jag och mamma åkte till stallet, pysslade med Jack innan vi tog in hästarna. Red han runt stallplanen barbacka för jag ville se om jag kunde känna av något i hans gångarter men jag kände ingenting. Han var nämligen varm på halva höger bakhov igår så ville kolla upp det, men det verkar bli bättre av ridningen så vi kör lite lugnt nu. 
 
 

Magic Mane

Idag har jag använt medlet för första gången, stort plus att det är otroligt drygt medel, men vi får se om det hjälper något, får återkomma om några månader. Jack och jag travade mestadels idag, böjde igenom och höll på massor idag. Galoppen vi tog var grym! 

Igår köpte jag en studentklänning, helt random av en främling för endast 100 kr så det var den lätt värd! Sedan tankade jag och åkte till Fanny, skulle egentligen bara ha hämtat ett par skor men sen blev det att jag stannade kvar tills typ fyra så åkte bara och mockade, och idag har jag jobbat innan stallet. Så har hunnit med allt jag velat under helgen, förutom plugga.... 

Fredags åkte jag med Carro på eftermiddagen på tävling i Vallentuna, hon och Miko testar sina vingar på dressyrbanan och dom är jätteduktiga! Hade underbart roligt och bjöds hem på middag hos carros föräldrar sen och blev kvar tills typ klockan 1 på natten, så går det när man pratar för mycket ;) nej men stannade kvar för ett av deras får lammade på natten. 

Litr snabb Recap på min helg 
Woop

Jack går så bra nu för tiden, jobbar mycket på tränsbett och böjer och kontraställer, mjukgörande och styrketräning med övergångar är det vi jobbar mest med just nu. Lite byten tar vi då och då för att få rutin på det men det går sådär. 

Fick hem mina flaskor från magic mane igår så vi kanske inviger dom idag??! Wihooo! Vi får väl se om det blir någon skillnad om några månader. Har nyss skrivit mattenationella och det gick sådär, usch jag gillar inte skolan.... Blir så deppig över det. 

Taggar till roslagsstoppet och studenten sen jobba hela sommaren och trimma Jack!❤️Hejsan hoppsan

Här kommer lite bilder från clinicen! 
För övrigt så har jag köpt två flaskor av ett medel som heter magic mane, ska hjälpa hårväxten, så Jack kanske kan få en fin lång man och en tjock svans ;) vi får väl hoppas, det var ett erbjudande 2 för 1 så det var perfekt! Resultaten som visas på deras facebooksida är slående! 
 En utväxt på närmare 12 centimeter på 2 månader och då har hon behandlats 1-2 ggr i veckan. För övrigt så fyllde Jack 12 år när vi hade clinic! ❤️ 


Clinic

Igår var det clinic hemma hos Carro som gällde, kom iväg mycket senare än vad jag tänkt mig.... Men Jack skickades rakt på transporten! Så jäkla nöjd!!! han verkade otroligt nöjd att åka i Chris' släp, jag lånade det eftersom mamma skulle ha vårat. Väl på plats lastade vi ur Jack och sen fick jag backa och parkera släpet längst in på gårdsplanen, parkerade mammas bil och släp också. Under tiden hade Ellie ställt Jack i en hage och han verkade vara otroligt nöjd med det. Jag, mamma och Tindra red i första gruppen, uppvärmningen kändes han otroligt spänd på men ändå presterade han bra, vi gick igenom hinder för hinder på trailbanan och vi kom fram till att Jack gasar så fort jag lägger på ytterskänkeln, så jag fick flytta undan honom och se till att han var med mig, vilket gav stort resultat på andra passet då jag visste hur jag skulle korrigera problemen. Carro dömde oss och vi slutade på 65 poäng! Jättenöjd över Jacks insats och det faktum att han gick själv på transporten båda gångerna?!!?? Och att han presterade så pass bra och vi kom på lösningarna till de problem och svårigheter vi mötte. 

Förövrigt när de andra grupperna red och Jack gick i hagen hade jag det fruktansvärt trevligt med barnen som var med och alla andra! Hade tänkt att Jack skulle stå i transporten under tiden men han höll på och försökte vända sig så då valde jag att åka hem med honom och släppa ut han i hagen innan jag kom tillbaka. 

Bilder kommer alldeles strax!

Kvällspass

Igår åkte jag och tog in hästarna vid 8 och red Jack efter det, han var inte överlycklig över att behöva lämna maten  och behöva jobba, det brukar vi ju inte göra, lade upp en Fyrkant med bommarna, snirklade runt och igenom och tränade på att ta olika många steg i mellan så jag kan reglera steglängden. Bytena gick sådär, jobbigt tycker Jack och vi båda var nog lite trötta i huvudet, iaf jag, är inte van att träna på kvällen! 

Idag har jag bara en lektion efter lunch, så jag åker in på den och sen åker jag till stallet, ska nog skritta ut en stund men vi får se, sen är jag barnvakt en stund efter det! 
Låg uppdatering

Jag ber om ursäkt för den otroligt låga uppdateringen här.... Det har varit sjukt mycket i skolan, Jack har gått som en Gud, och vi har börjat plocka lite med byten, samtidigt som jag ska ha tid att beta honom och vänja in honom på betet. Plus att jag har träffat en kille som jag gillar att umgås med, det är ingenting än, vi bara träffas när vi kan men tiden får utvisa om det blir något mer av det. Så jag har haft mina dagar fullspäckade, det börjar verkligen närma sig slutspurten och mycket ska göras och därmed måste jag förbereda Jack inför tävling eftersom vi tävlar dagen efter studenten! Kan ju inte missa roslagsstoppet!! Men jag planerar även att gå ut med några kompisar på slutskivan också så varför inte köra allting på en gång? :)