jojawestern.blogg.se

Små problem

Jack är otroligt rastlös och jag försöker sysselsätta honom med allt möjligt, idag har han haft granris i boxen plus hönät under dagen, jag är hos honom två gånger om dagen och mockar och fixar med honom. Idag började vi lära in ett nytt trick så får vi se hur det går. Nu ska vi väl träna vidare på det. Jag har stukat fingrarna på jobbet i torsdags så jag har haft dem tejpade hela helgen, gör lite ont fortfarande och är inte så bra att vara utan tejpen liksom. Men jag jobbade på, jobbade 19-01 på fredagen och 10-15 på lördagen.
 
På lördag kom Rebecka till mitt jobb när jag hade slutat så tog vi hand om min lilla sjukling innan vi åkte hem o myste, haha hade cookie challenge och kollade på film men jag var ganska trött :P 
 
Idag så ringde klockan 6 och vi åkte till stallet och hade utsläpp och pysslade med Jack, sedan åkte vi hem o tog det lugnt innan jag körde rebecka till bussen, och åkte vidare till Jack och myste med honom. 
 
Imorgon ska jag åka till honom på morgonen och pyssla sen åker jag o jobbar, lär vara klar vid 15-16 tiden så åker till stallet och tar hand om Jack igen innan jag åker hem. 

Onsdagen den 25

Mamma ringde på morgonen för att boka tid på veterinärkliniken och vi fick en tid samma dag, så det var bara att åka till stallet o fixa. Jack gick på fint på vägen dit, väl där var han jätteskeptisk att gå in i stallet och över huvudtaget var han skeptisk mot de nya människorna. Han fick göra böjprov och springa i gången, sedan ville veterinären röntga innan hon började bedöva så vi tog av skon o så fick han lite sedering för säkerhetsskull i röntgenrummet. Han höll på att somna, en liten dos sa dem men den tog hårt på honom, ganska lättpåverkad pålle. På röntgen hittade de en hovbensfraktur som hade gått upp i hovleden också, samt hittade de gamla frakturer.... Helt jävla sjukt, han har aldrig varit skadad tidigare för en sådan sak. Han visade knappt någon smärta på en sån här fraktur så då har han väl inte visat någonting alls på de tidigare frakturerna trodde veterinären. Han har stått på benet, blivit skodd, sprungit o busat i hagen som en dåre med en jävla hovbensfraktur, ingen hade kunnat tro att det var så allvarligt. Sen fick vi vänta 1.5 timme på att deras hovslagare skulle komma in på hennes lediga dag o sko honom med en specialsko o gipsa om hoven. Lastningen hem gick lite sämre men på fem minuter var han inne. 

Men jag kan verkligen inte förstå att han har klarat av det här utan att visa att han hade mer ont!! Jag ångrar mig något fruktansvärt att jag inte åkte in med honom på en gång men gjort är gjort. Nu har han boxvila i 5 veckor till nästa återbesök. Hoppas att min vilde kan vara lugn, han hatar att stå i boxen! 

I bästa fall tar det 4-6 månader att läka, veterinären sa att vi hade tur att det var ett bakben o inte framben. Alltid något säg... 

Överlevde

Wow, jag kan säga att jag faktiskt är förvånad över att jag överlevde fredagen med att gå upp 05.00 och åka till stallet och ha utsläppet, mocka och fixa för att sen åka till skolan och jobba 07.30-16.00, gick helt okej ändå även om jag inte har världens tålamod när jag är förkyld. Sen direkt vidare till Statoil så fort som möjligt, trycka i mig en korv och sen börja jobba till 21.00. När jag väl kom hem så däckade jag otroligt fort xD. Lördagen idag har jag faktiskt tagit sovmorgon ända tills klockan 8 xD och började jobbet 10-15 på Statoil. Hade riktigt kul och det var härligt att kunna skoja med kollegorna ;) Ellie var så snäll och mockade åt Jack idag så jag åkte direkt hem, men nu känns det som det var evigheter sedan jag var hos Jack!! 

Imorgon blir det utsläpp, sen lite fix med bilen och en hemmadag innan jag åker och plockar in hästarna. Skönt med en lugnare dag! 

Sååååå.....

Det ekar tyst och tomt här eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om. Jack har varit så otroligt rastlös att jag trodde han skulle gå i taket flera gånger. De senaste dagarna har han iaf fått gå i en liten sjukhage och jag är nöjd över att svullnaden på benen har lagt sig men även att han klarar av att gå helt själv i en hage på andra sidan stora vägen. Han äter metacam och imorgon är det sista kuren han får och sen får vi hoppas att han mår bra. 
 
Hältan har försvunnit när han går på rakt spår och hela han är för övrigt superpigg. Han har markerat förut lite i backar och när han måste svänga runt på det benet men vi får se. Imorgon ska han få släppas i småttingarnas hage som går bredvid de andras så jag hoppas att han inte springer vanvettigt.... Han har ju inte mycket självbevarelsedrift min lilla herre. 
 
Det är ungefär uppdateringen för tillfället hos Jack. För mig, jag försöker låtsats att jag inte är sjuk och jag jobbar på mejeriet, på statoil, på montessoriskolan och på måndag ska jag prova ännu ett jobb. Det blir spännande att se hur det här artar sig.... Jag behöver verkligen alla pengar jag kan få, och jag kämpar med att jobba av hyran på Jack genom att ta massor av in och utsläpp men det tär lite på en själv när det är tidiga morgonar i stallet och jobb där innan man åker till nästa jobb osv. Fredagen blir spännande för jag börjar med utsläppet, sen jobbar jag på skolan 07.30-16.00 och jag börjar 16.30 på statoil fram till 21.00 så jag hoppas jag orkar med det :P mamma fick ta mitt insläpp den dagen. Jag är så tacksam över att hon hjälper till såå gott det går i stallet. 
 
Aja både jag och Jack kämpar på och vi håller tummarna att det går på rätt väg!