jojawestern.blogg.se

Onsdagen den 25

Mamma ringde på morgonen för att boka tid på veterinärkliniken och vi fick en tid samma dag, så det var bara att åka till stallet o fixa. Jack gick på fint på vägen dit, väl där var han jätteskeptisk att gå in i stallet och över huvudtaget var han skeptisk mot de nya människorna. Han fick göra böjprov och springa i gången, sedan ville veterinären röntga innan hon började bedöva så vi tog av skon o så fick han lite sedering för säkerhetsskull i röntgenrummet. Han höll på att somna, en liten dos sa dem men den tog hårt på honom, ganska lättpåverkad pålle. På röntgen hittade de en hovbensfraktur som hade gått upp i hovleden också, samt hittade de gamla frakturer.... Helt jävla sjukt, han har aldrig varit skadad tidigare för en sådan sak. Han visade knappt någon smärta på en sån här fraktur så då har han väl inte visat någonting alls på de tidigare frakturerna trodde veterinären. Han har stått på benet, blivit skodd, sprungit o busat i hagen som en dåre med en jävla hovbensfraktur, ingen hade kunnat tro att det var så allvarligt. Sen fick vi vänta 1.5 timme på att deras hovslagare skulle komma in på hennes lediga dag o sko honom med en specialsko o gipsa om hoven. Lastningen hem gick lite sämre men på fem minuter var han inne. 

Men jag kan verkligen inte förstå att han har klarat av det här utan att visa att han hade mer ont!! Jag ångrar mig något fruktansvärt att jag inte åkte in med honom på en gång men gjort är gjort. Nu har han boxvila i 5 veckor till nästa återbesök. Hoppas att min vilde kan vara lugn, han hatar att stå i boxen! 

I bästa fall tar det 4-6 månader att läka, veterinären sa att vi hade tur att det var ett bakben o inte framben. Alltid något säg... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: