jojawestern.blogg.se

Tvärhalt

Jack var halt i måndags kväll när jag tog in hästarna, ringde och rådfrågade veterinär och han skulle komma ut på tisdag morgon, Jack ville inte ha någon som helst tyngd på höger bak, stod bara med tån i marken men satte aldrig i den mer. Veterinären kom ut på tisdagen och kunde, som väntat, inte säga vad det va, men han skrev ut metacam till Jack och boxvila står på schemat. 

Jack är för övrigt superpigg, och inte särskilt varm i något av benen, han står inte stilla för en sekund, jätterastlös av vilan! Vi går minipromenader runt stallplanen för att han ska få göra något annat. Men han vill inte ens gå in i stallet när han varit ute, han stannar utanför och vill inte gå in. Knäppa lilla häst ❤️

Jag hoppas det här går över, har så svårt att se honom ha så ont.... 


Älskade lilla häst ❤️

Barbacka

Haha har faktiskt plockat av sporrarna, och även börjat med tränsbettet nu, nu vill jag finslipa lite med det, passade även på att ta av sadeln så har faktiskt ridit barbacka två dagar i rad nu! Jättenyttigt för balansen :p 
Har mestadels kört lite basic bara för att känna av honom lite barbacka, men vi har lyckats göra två byten på långsidan och även vågat galoppera över två bommar utan att dö så det är ett framsteg! Jack är otroligt pigg och glad för tillfället och tycker det är skönt när hårdträningen har lagt sig lite. Men han börjar bli rastlös nu, han har vilat mån-Tors dels pga en vilodag efter tävlingen förra söndagen och dels vaccinationen, däremot har vi gått promenader, sen har jag ridit fre-söndag nu och han håller på att gå i taket, är rastlös i stallet och är på tårna när vi ska rida.  Kul att han har så mycket energi! Red från hagen idag och de andra hästarna galopperade efter, första gången lyssnade Jack på mig och fortsatte skritta när de andra for förbi men andra omgången hängde han upp för en liten kulle xD glad över att vi har tränat bettlöst och barbacka så jag faktiskt satt kvar och fick stopp på honom xD hahah han hade kul iaf! ❤️ 

Bilder

Köpte lite bilder av fotografen på SM:et


Den här tycker jag är helt fantastisk som hon har gjort om!!! ❤️My champion ❤️

De tre musketörerna

Haha det är vad jag får höra i stallet när jag kommer med båda hundarna och Jack, " du och dina tre musketörer" men iaf så var vi ute och gick en sväng idag, vi var ute i en timme och promenerade, Jack är så snäll ❤️ 


Min lediga dag har gått ut på att städa för övrigt, och nu är jag helt slut så ska duscha och hoppa i mjukiskläder! 

Imorgon blir det lite jobb på schemat och sen åker jag nog hem i mellan då jag har insläppet på kvällen så kan jag rida med Ellie. Vaccinerade

Idag kom veterinären och vaccinerade både Jack och queeni. Gick smidigt, mockade och fixade allting, borstade Jack och flätade sen fick han gå ut i hagen igen :) sen en sväng med hundarna på en timme och sen hem och äta lunch och lämna de små, sen åkte jag till jobbet och kom hem nyligen och käkat middag nu. 

Imorgon har jag tänkt åka till stallet innan jobbet och mocka och fixa. 


Fotograf: Mi Ritzén 

Promenad

Idag blev det en mysig promenad efter jobbet i skymningen, det har börjat skymma så tidigt nu.... Vi mötte på både hare och räv på våran lilla tur genom nånö by. Lite upprörd men han var ändå med mig hela tiden så vi bara myste lite idag och pysslade❤️ No Problem Show

Igår åkte vi och tävlade hos Stockholms westernryttare i Bålsta. Tanken med denna tävling var bara för Jack att gå in utan krav och bara leka av sig. Jag ville avsluta tävlingssäsongen med en kravlös tävling. Lastningen har gått sådär till o från SM så jag var lite skeptisk när vi lastade 20 över 6 på morgonen. Men jag höll mig lugn o han gick in på 2 minuter så jag är nöjd. Jag körde hela vägen dit, första gången jag kör släp länge, har Max kört en timme bara på vägar jag kan, men nu var det okända vägar och en bit att åka men det gick jättebra faktiskt!! Är jättenöjd! Kom dit och startanmälde medan mamma lastade ur Jack. 

Skulle starta i första klassen trail open, mönstret i sig var relativt lätt, det enda var att det blev väldigt trångt i det lilla ridhuset. 


Jag var helt mållös efter den rundan!!!! Jack hade gått in o levererat så jäkla bra!!! Gjort hela mönstret lugnt o fokuserat trots att det var första klassen för dagen! Vi VANN den klassen med hela 70 poäng!!! Trots en break of gate i första galoppen! Startnr 22. Hahah hon som kom 2a hade startnr 24..... Jag gick fram när jag hörde det numret för jag hade 24 på SM xD 


En liten väntan inför horsemanshipen 
Mönstret var ganska generöst över hela ridhuset, däremot stannade Jack o lättade på trycket precis innan ryggningen. Typiskt.... Men mönstret i sig är jag nöjd med, det blev bra övergångar och jag kände att jag satt bra hela mönstret! Railworken var fantastisk!!! Han drog inte en enda gång trots tunga hästar som sprang om. Vi landade på en score på 85 och fick VG+ och VANN den klassen också!!!! Fy i helvete vad bra det kändes! 

En reiningklass i mellan så ett snabbt ombyte för både mig och Jack så var vi redo för ranch riding! Dagens sista klass! 
Mönstret kändes sådär, han drog mestadels tycker jag.... Men mamma sa att det såg bra ut. 

Sidepassen och spinnen kan han sååååå mycket bättre än vad han visade upp och bytet gjorde han tyvärr slängigt och fort.... Tycker jag. Domaren gillade honom! 

Vi VANN ranch ridingen också med hela 73.5 poäng!!!! Helt sjuuuuuukt! Det var dock dagens sämsta ritt enligt mig.... 

Gick sedan och plockade av all utrustning och lastade min fina hjälte ❤️ han ville åka hem så det var inga problem att lasta! Kafeterian hade ingen mat kvar så vi åkte vidare till en mack o köpte mat. 

Jag generellt sätt är helt salig över den tävlingsdagen!!! Han levererade på topp på alla sätt! Det var en trevlig tävling som hade en hyfsat kort tävlingsdag! Jag träffade många vänner och framförallt en som jag inte träffat på flera år, jättekul att hon kom 2 efter mig i både horsemanshipen och ranch ridingen! Sen såklart träffade jag Rebecka och Fredrik, så kul att se dem utvecklas hela tiden!!! Stort grattis till era resultat! ❤️ 

Det här var första tävlingen som Jack har lyckats få med sig vinst i ALLA klasser ❤️ däremot fotade jag ingenting men känslan i klasserna var helt fantastisk!! Sen att vi vann också var helt otroligt! 


Min hjälte ❤️ Ellie fotade i lördags!

Träna

Idag har det varit stockholm på schemat, åkte in med Emelie och bjöd henne på lunch, sen gick vi runt lite på stan och hade det mysigt. Jag köpte en skjorta att ha och tävla i, enkel vit, från H&M. 
 
Sen bar det vidare till stallet, mockade och fixade innan jag plockade in honom och red, hade planerat lite bommar, men det var några andra nere så lät bli, däremot körde vi vidare med bytena och han bytte jättefint!! Flyttade lite och lekte runt lite, sen när de andra hade gått så lade jag fram en liiiiiten box, åt vänster gick det skitbra men höger var lite svårare.... Och såklart ska det vara åt höger på tävlingen XD Aja vi är ju inte precis där för att prestera, vi ska leka lite och ha roligt tillsammans. 
 
 
Imorgon blir det jobb, sen håller jag och Jack uppvisning hemma i stallet, de ville se finalmönstret när vi rider det XD Sen blir det packa och fika med stallgänget, inte nödvändigtvis i den ordningen. 
 

Bilder från SM 2015
Man åker genom ganska fin natur!Lite träning samma kväll vi anlände! 

Mys på läktaren Lite vinstbilder ❤️


Redo för horsemanship final! 


En duktig liten skötare ❤️


Vi är liiiiite olagliga....


Priserna efter helgen❤️ Fotograf: Mi Ritzén ❤️ hon äger alla rättigheter till bilden! 


Western SM 2015 Generellt

Tävlingen i sig har varit helt fantastisk!! Det har varit bra planerat de allra flesta dagarna med tiden osv. Det har varit ett helt fantastiskt umgänge och vi var nog helt klart det stall som hade bäst sammanhållning och defintivt så hade vi roligast!! Chris var ju med med sin Dusty, Elin hängde med och groomade åt Chris också, Mysan hade med sin Gangster, sen kände jag till lite folk och namn som man började prata med som till exempel C och hennes Sonny, och N-E och hans Skip. Var alltid trevligt sällskap och glada miner!! Så roligt med många klubbkompisar och glädjespridare! Vet inte vad mer jag ska säga, förutom att det var en otroligt bra och extremt rolig tävling! 
 
Egentligen så är man direktkvalad till nästa års finaler om man har vunnit, så vi är direktkvalade till ranch riding youth nästa år.... Förutom den lilla detaljen att jag inte är youth nästa år så det gäller inte.... Däremot åker vi nog ner nästa år igen för att kvala och försöka ta oss vidare till finalerna!! 
 
Hoppas verkligen på samma stalluppdelning nästa år!!
 
 

Western SM 2015 Finalklasserna

Som sagt så kvalade vi till final i versatile, horsemanship o ranch riding. 
Först ut på fredagen var versatilen och jag startade först, hade smått panik över det plus att mönstret var det svåraste de kunde hitta och ett hinder med i allt. Hoppade fram i collectingen och då gick det sådär. Nu snackar vi ju inga höga hinder utan mer en upphöjning på 35 cm. Grinden gick lite lagom segt, o ryggningen fick vi ett onödigt klonk på, pga mig. Han var väldigt intresserad av bommarna o tvekade lite men när jag sa gå så galopperade han snällt över bommarna o hoppade av jättefint, han drog inte alls efteråt heller, bytena som hade känts jättedåligt på framridningen satte han galant, och han drog inte iväg så som han gjorde i kvalet. Så jag är jättenöjd med dem... Förutom att jag glömde bort sista bytet för att jag var helt uppe i nästa grej. reiningen gick helt okej och han drog inte iväg så mycket, vi måste få till bättre tempoväxlingar bara. 
 
Kändes jättesurt att missa sista bytet för han gjorde det galant!!! Han var så fin och med mig hela tiden! Däremot ingen bra slutscore på 59 1/2 men han plussade 1/2 på hindret, och var den enda i hela finalen som inte slog i hindret eller rev det!! Kanske blir hoppning också snart ;) 
 
Vi slutade på en 4 plats av 5 starter i finalen, och fick en stor vit rosett där det står Sm finalist på. Det var målet, att få en sån rosett i varje final ;) 
 
På schemat stod sen ranch riding, startade först i den klassen också vilket kändes sådär, nytt mönster, och jag insåg hur snabbt man hade vant sig vid de vanligaste eftersom jag bara ridit 2 ranch riding mönster på 4 tävlingar och nu var det ett helt nytt. Han nollade på skritten, traven och den ökade galoppen, sen fick vi minus på samlingen och bytet, nollade på resterande galopp och den ökade traven och även sidepassen. Plussade på skrittbommarna(???!) och skritten efteråt, nollade på joggen i fyrkanten och stopp, spinn och ryggningen. detta gjorde att vi slutade på en helt fantastisk score på 69!!! :D Jag var supernöjd även om bytet blev sent så gjorde han allt annat skitsnyggt! Jag var ganska säker på att vi skulle ta en pallplats, men både brons o silver ropades upp och där stod vi ensamma kvar som SVENSKA YOUTH MÄSTARE I RANCH RIDING!!!!!!!!Helt otroligt vilket känsla det var när de spelade upp nationalsången och Jack fick ett fint band runt halsen :D Blev fotograferade av Mi och sen även fotade och intervjuade av Luckyrider.... hahah jag säger helt fel i intervjuen... Han var 6 år inte 9 när jag fick honom XD Man kan ju säga att min telefon gick varm efter att jag lagt upp den, många ringde faktiskt o grattade <3 Det var 4 starter i finalen! Vi vann kvalet med 8 starter och sen finalen med hälften av starterna!! Kändes riktigt kul!! <3 
 
 
Han betyder verkligen allt för mig <3 Jag har fortfarande inte fattat att vi är svenska mästare!! Snacka om att avsluta ungdomsåret på bästa sätt!! <3 
 
På lördagen så väntade finalen i horsemanship, mönstret var större än väntat, däremot var han laddad till tusen vilket gjorde att det blev ett mycket högre tempo än vad jag hade tänkt, plus att jag inte galopperade av honom ordentligt tråkigt nog. Men jag såg på filmen att jag sitter helt okej på honom och jag är ändå ganska nöjd med ritten. Railworken gick också helt okej. Vi fick en score på 72 och hamnade på en bronsplats!! 
 
Man kan ju säga att jag är helt nöjd med hans presatationer under den gångna veckan!! <3 

Western SM 2015 kvalklasserna

Så, nu har vi ridit alla klasser som vi hade anmält oss till på vårt första öppna western SM! Man får en placering i AQHA klasserna o sen även en placering i kvalet men jag har ingen riktig koll på det xD 

Mitt mål i versatilen var att vi skulle försöka gå in o ha roligt och försöka få till ett bra mönster. 

Jag var missnöjd med ritten för han drog över bommarna och sen blev bytena i racerfart så jag trodde vi missade ett byte. Han kom tillbaka lite i reiningdelen iaf. Jack hade roligt, jag hade mindre roligt. Så jag var inte beredd när gaten ropade upp att vi skulle in på prisutdelning. Jag var jättemissnöjd med klassen för han kändes spänd, vi kom ändå på en 4 plats av 14 starter och därmed kvalade vi vidare i vår första open klass!!!! Ingen rosett i openklassen... :( 

Efter det var känslan lite bättre även om jag inte hade tyckt att klassen hade gått bra. 

Så in i en horsemanship där mitt mål var att jag ville få till ett snyggt byte o allmänt göra ett bra mönster, bytet blev sent o lite för hoppigt, men annars var mönstret fint. Railworken var som tur var väldigt kort för Jack fick gå in sist o var väldigt på bettet. 

Vi slutade på en 2 plats i AQHA klassen och lyckades kvala vidare till final även i denna klass!! 

På Torsdagen så stod det trail o ranch riding på schemat. 

Trailen var målet att gå över bron o grinden utan tvekan vilket han gjorde galant! Så Jag är otroligt nöjd trots att han var lite spänd i första galoppen! Tyvärr räckte inte det till en finalplats men en tredje plats i AQHA klassen! 

Ett snabbt ombyte till ranch ridingen med ett mönster som vi har ridit mycket hela året o målet var att gasa på i den ökade galoppen o få till spins o sidepass. Han skötte sig med bravur o jag är jättenöjd!! Vi lyckades VINNA kvalet och AQHA klassen!!! Med hela 71 1/2 poäng ❤️ så vi gick vidare till 3 av 4 finaler men det tar jag i ett annat inlägg! Shullahopp

Imorgon rullar vi till Axevalla för western SM 2015, jag kommer ställa upp i fyra kvalklasser och sen får vi se om vi tar oss till någon final, det skulle ju vara grymt roligt men det är otroligt hård konkurrens så vi får se! Jag vill ha bra ritter i kvalklasserna så det känns bra iaf! 

ALL BREED Versatile horse open: bytte till mig den här klassen lite hastigt, detta är en vuxenklass som vi ska försöka gå in i och ha roligt, försöka få till ett snyggt mönster iaf.


AQHA Western horsemanship youth: jag vill definitivt få till ett bra mönster med ett snyggt byte, det är svårt att säga hur tight de kommer sätta konerna, men förhoppningsvis så kan vi ta oss runt utan att skämma ut oss.
AQHA Trail youth: mönstret är svårt o det kommer bli trångt, men momenten tror jag vi har kläm på, han ska gå över bron o genom grinden utan tvekan!! 
AQHA ranch riding youth: ett mönster som vi har ridit förut, om det känns rätt så kommer jag försöka öka galoppen mer för att det ska bli bättre!! Vill få till snygga spins o sidepass för det kan han! Lunchar

Nu sitter jag på jobbet o lunchar, lite småkrångel imorse med jobbtider men det löste sig tillslut, innan jobbet så var jag o köpte hö inför SM, sen droppade jag det i stallet o passade på och träna Jack lite lätt, mest så han fick röra på sig, han är ju så häftig att longera när han själv väljer att gå i form, inte lika bra som i våras men nästan. 

Nu jobbar jag 11-19 och sen raka spåret hem! Imorgon väntar jobb igen fast på väddö, 9-15 sen efter det åker jag till stallet o tränar något, vad vet jag inte än, men vi får se. 

Sen på söndag är det trail träning på denan med klubben som jag tänkte åka på! Woop Woop ska bli kul!! :D 

Hela måndagen går ut på att packa o fixa allting inför resedagen!