jojawestern.blogg.se

Western SM 2015 Finalklasserna

Som sagt så kvalade vi till final i versatile, horsemanship o ranch riding. 
Först ut på fredagen var versatilen och jag startade först, hade smått panik över det plus att mönstret var det svåraste de kunde hitta och ett hinder med i allt. Hoppade fram i collectingen och då gick det sådär. Nu snackar vi ju inga höga hinder utan mer en upphöjning på 35 cm. Grinden gick lite lagom segt, o ryggningen fick vi ett onödigt klonk på, pga mig. Han var väldigt intresserad av bommarna o tvekade lite men när jag sa gå så galopperade han snällt över bommarna o hoppade av jättefint, han drog inte alls efteråt heller, bytena som hade känts jättedåligt på framridningen satte han galant, och han drog inte iväg så som han gjorde i kvalet. Så jag är jättenöjd med dem... Förutom att jag glömde bort sista bytet för att jag var helt uppe i nästa grej. reiningen gick helt okej och han drog inte iväg så mycket, vi måste få till bättre tempoväxlingar bara. 
 
Kändes jättesurt att missa sista bytet för han gjorde det galant!!! Han var så fin och med mig hela tiden! Däremot ingen bra slutscore på 59 1/2 men han plussade 1/2 på hindret, och var den enda i hela finalen som inte slog i hindret eller rev det!! Kanske blir hoppning också snart ;) 
 
Vi slutade på en 4 plats av 5 starter i finalen, och fick en stor vit rosett där det står Sm finalist på. Det var målet, att få en sån rosett i varje final ;) 
 
På schemat stod sen ranch riding, startade först i den klassen också vilket kändes sådär, nytt mönster, och jag insåg hur snabbt man hade vant sig vid de vanligaste eftersom jag bara ridit 2 ranch riding mönster på 4 tävlingar och nu var det ett helt nytt. Han nollade på skritten, traven och den ökade galoppen, sen fick vi minus på samlingen och bytet, nollade på resterande galopp och den ökade traven och även sidepassen. Plussade på skrittbommarna(???!) och skritten efteråt, nollade på joggen i fyrkanten och stopp, spinn och ryggningen. detta gjorde att vi slutade på en helt fantastisk score på 69!!! :D Jag var supernöjd även om bytet blev sent så gjorde han allt annat skitsnyggt! Jag var ganska säker på att vi skulle ta en pallplats, men både brons o silver ropades upp och där stod vi ensamma kvar som SVENSKA YOUTH MÄSTARE I RANCH RIDING!!!!!!!!Helt otroligt vilket känsla det var när de spelade upp nationalsången och Jack fick ett fint band runt halsen :D Blev fotograferade av Mi och sen även fotade och intervjuade av Luckyrider.... hahah jag säger helt fel i intervjuen... Han var 6 år inte 9 när jag fick honom XD Man kan ju säga att min telefon gick varm efter att jag lagt upp den, många ringde faktiskt o grattade <3 Det var 4 starter i finalen! Vi vann kvalet med 8 starter och sen finalen med hälften av starterna!! Kändes riktigt kul!! <3 
 
 
Han betyder verkligen allt för mig <3 Jag har fortfarande inte fattat att vi är svenska mästare!! Snacka om att avsluta ungdomsåret på bästa sätt!! <3 
 
På lördagen så väntade finalen i horsemanship, mönstret var större än väntat, däremot var han laddad till tusen vilket gjorde att det blev ett mycket högre tempo än vad jag hade tänkt, plus att jag inte galopperade av honom ordentligt tråkigt nog. Men jag såg på filmen att jag sitter helt okej på honom och jag är ändå ganska nöjd med ritten. Railworken gick också helt okej. Vi fick en score på 72 och hamnade på en bronsplats!! 
 
Man kan ju säga att jag är helt nöjd med hans presatationer under den gångna veckan!! <3 

Kommentarer
Postat av: Kristin Schyllner

GRATTIS till er! Vad duktiga ni är! :-D

Svar: Tack så jättemycket! :)
Jossan-westerntjej

2015-10-15 @ 23:54:03
URL: http://kshorsemanship.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: