jojawestern.blogg.se

AWG 2015

Tidig morgon igår och inte alls laddad för en hel dags tävlande! Började bli förkyld så sov jättedåligt lördag natt. Lastningen gick helt okej till tävlingen och körningen också, inte så mycket regn iaf. Väl på plats så startanmälde osv i lugn o ro. Jack och queeni skrek efter varandra så hoppades att det skulle lägga sig sen, jobbigt att åka på samma tävlingar annars.... Minglade runt lite på plats och sen lastade jag ur. Jag vägrade rida fram utomhus i hällregn i lera... Så gick in i ridhuset och skrittade o travade i collectingen, att inte få galoppera innan man ska in i en klass...!! Såvida man inte gjorde det utomhus, men vi blev insläppta iaf för att rida fram efter handklasserna så kunde känna av honom lite i galoppen, han låg på en del men hoppades på det bästa! 

Freestyle reining C: kommer bli en klass som vi bara gör för skojs skull, har inget planerat mönster ens, får ha det som uppvärmning med tanke på vädret.

Det blev verkligen en uppvärmningsklass, men Jack gjorde det så himla bra!! Vi satte tre byten på diagonalen, sen improviserade jag hela mönstret... Råkade spinna två gånger åt vänster så blev en tredje "spinnsektion" för att få med högerspinnen haha, bra planerat va?? Är ändå jättenöjd, red till Summer nights från Grease iklädd i skinnjacka. Vi lyckades faktiskt komma tvåa i den klassen och bli klubbmästare!! Blev jättenöjd med tanke på att vi inte ridit reining på länge. Tror det var i den klassen vi även fick en vattenflaska och ljuslykta...

Western riding C: jag vill sätta bytena bra, att han intr ska dra iväg på eget bevåg som han brukar i serpentinerna. 

Han gjorde ett jäkligt bra mönster, bytena kunde vi ha gjort bättre men jag gick på honom lite mycket med sporrarna. Ändå lyckades vi vinna den klassen och bli klubbmästare!! Så nöjd!!! Får väl satsa på bytena nu ;) i ärevarvet så hoppade han över bommen xD 

Western horsemanship C: hoppas få till ett bra mönster och en bra railwork som är lugn. 

avstånden var myyyycket längre än vad jag trodde vilket gjorde mönstret lättare! Och det blev så jäkla bra, är helt fantastiskt nöjd över det! Railworken gick också väldigt bra tycker jag. Fick en femte placering men blev klubbmästare! Kunde inte ha startat dagen bättre, klubbmästare i alla tre grenarna! 

Regnet höll i sig hela jävla dagen med skurar mer eller mindre hela dagen.... Lastade Jack på lunchen, tog ett tag men jag gjorde det själv iaf... 

Trail C: hoppas att vi tar oss levande ut.... Nej men inte skygga för grind eller bro, fixa bommarna på ett helt okej sätt, galoppen vill jag ska vara bra, att jag verkligen rider rätt eftersom det är mitt svåra varv på volt med bommar!

Vi fick checka banan lite innan klassen, ställde upp honom vid vår nya grind som han aldrig sett förut men det var inga problem, kollade avstånden lite från hästryggen och konstaterade att det blir trångt!! Skrittsektionen med bommar gick jättebra och tror inte han slog i alls, inte mycket iaf, jag fick typ panik innan den här klassen och höll andan vilket gjorde att Jack skyndade genom hela mönstret. Ryggningen gick jättebra men jag missbedömde avstånden till konorna. Galoppen gick över förväntan och bron också, lite studs dock... 

Vi kom på en 6 plats vilket jag tycker var völdigt generöst med tanke på hur många starter vi va. 

Sen var det låååång väntan innan vår sista klass och dagens sista klass skulle ridas, stannade kvar i ridhuset eftersom regnet öste ner... Jack somnade och jag var trött, framridningen blev loj och jag ångrade att vi ställde upp i ranch ridingen för vi båda var så trötta... Vi bytte bett, stigbyglar och jag tog av showchapsen och bytte skjorta så var vi ranchklädda iaf så gott det gick! 

Ranch riding C: ett roligt mönster som vi även red på SMet, hoppas få till spinnen och sidepassen snyggt! Även ett bra byte! 

Jack var däremot INTE trött inne på banan.... Gjorde spinnen klockrent och sidepassen också, galoppen gick bra tills att jag skulle öka, brukar i vanliga fall aldrig öka galoppen eftersom Jack blir så hetsig och vi skulle även göra ett byte från den ökade galoppen till en samlad galopp... Låt oss säga att Jack studsade ovanför marken xD han hade skitkul.... Även om bytet blev studsigt så behövde jag inte ta två händer och han gjorde avsaktningen bra och så, så förutom bytet så är jag riktigt nöjd med mönstret. 

Gick in med vinterjackan på för att jag frös och orkade inte hoppa upp på honom.... Tji fick jag för vi kom tvåa i den klassen och klubbmästare i den klassen xD så upp o rida ärevarv, domaren sa det att många i klassen fick jättemycket minus för att det gick för "fint" och långsamt.... Jack gick iaf inte långsamt xD fick ett par tyglar av scandinavian western som pris! 

Så vi avslutade vårt sista ungdomsår med 4 klubbmästersskapstitlar av fem möjliga och lite sponsorpriser. Lastningen hem gick sådär... Jag var för trött o sur. Man hade ju kunnat hoppas att vädret skulle bli bra när himlen såg ut såhär på morgonen.... Blev inte riktigt så... 

Såååå söta ❤️ redo för ranch riding!

Kommentarer
Postat av: Becka

Grymma ni var hela dagen!! Din min när du kom ut från ranch ridingen hah! den fick du äta upp när du tog emot pris 😘

Svar: Haha ja verkligen 😂😘 alltid så! 😂
Jossan-westerntjej

2015-09-07 @ 16:50:48
URL: http://WWW.beckawestern.blogg.se
Postat av: Chrissie P

Tänk vad ni har utvecklats, så duktiga :) Kommer bli jobbigt att även du ska va vuxen nästa år ju!

2015-09-09 @ 21:32:31
URL: http://chrissiep.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: