jojawestern.blogg.se

Tjoho

Glädjen att vara i stallet med Jack är helt obeskrivlig. Idag kom han i full galopp när jag visslade på honom, vi kom lite olägligt då mamma skulle ha ridlektion i ridhuset, trodde att Jack skulle vara mer spänd och vilja springa mer när Queeni var nere och galopperade runt men Jack lyssnade lydigt på mina hjälper barbacka och i repgrimma, sen plockade jag av repgrimman och använde grimskaftet som halsring. Det gick strålande bra och Jack skötte sig jättebra! Han är helt fantastisk den där hästen ❤️

Hemma, så fixade jag lite lunch och diskade, nu har jag vilat en stund och ska strax städa innan jag tänkte ta en vaaaaarm dusch.

Ha en fantastisk dag mina vänner!


Jack är bäst

Idag vaknade jag självmant vid 8.30 och kollade på telefonen och insåg då att jag hade missat mitt ärende i Norrtälje kl 7.30, så det satte igång adrenalinet så jag ringde lite samtal för att få en ny tid till det. Sen kunde jag inte gå och lägga mig igen så satte igång lite tvättmaskiner och fixade lite med det, skrapade bilen, skrev inköpslista och vad som skulle göras idag. Första tvätten hann bli klar, så in med den blöta tvätten i torktumlaren och in med en ny tvätthög. Sen åkte jag in mot Norrtälje, tanken var att handla lite småsaker först och sedan åka till Jack, men då kom jag ju på att min älskling hade mitt bankkort så var tvungen att vänta med handlingen. Så åkte till Jack först istället, han var så mysig och njöt av uppmärksamheten, sen red jag i repgrimman i ridhuset, sen red vi barbacka i halsring och avslutade löst från marken. Idag var det en riktigt mysig dag med Jack och vi tog den tid som behövdes.
 
Sen handlade jag lite smått och gott och träffade älsklingen och fick mitt kort, så mysigt att träffa honom en stund.
Här hemma fortsatte jag att städa och fixa, åt lunch, diskade, beställt lite julklappar, dammsugit och tvättat klart.
 
Så nu är jag helt slut tyvärr men allt är klart!
 
Nu inväntas bara middag och att min älskling ska komma hem igen.
 

Operation på G

Nu börjar det hända lite saker med min mage, de anser att deet är nödvändigt med en operation och ta bort gallblåsan och gallgångarna, vilket isf kommer att göras den 21 december, så min jul kommer att spenderas på sjukhus. Nu innan operation så ska jag försöka träna och få upp konditionen för en lättare och smidigare återhämtning. I vanliga fall är det en operation som görs med titthålsoperation men eftersom de inte är helt säkra på att det är gallan i mitt fall så vill de öppna upp ordentligt och se om de kan se något som är runt om. Jag får mycket tillsägelser nästan från de runt omkring mig att jag borde kolla om läkarna verkligen har gjort allting de kan innan man opererar och om de har tagit alla prover som finns. Vilket i sig är lite frustrerande och det är otroligt mycket tankar i mitt huvud än så länge.
 
Jag är fortfarande hos Jack och pysslar med honom de dagar jag kan, men det är väldigt frustrerande att inte vara där så mycket som jag varit. Även här är det en hel del tankar som snurrar.
 
Sambolivet fungerar väldigt bra, vi håller på att få ordning i huset, hitta en stil som passar oss och vår ekonomi, men lite julpynt har kommit upp men vi ska fixa lite lampor osv.
 
Usch vilket fyrkantigt inlägg det blev idag....

Trött

Nu var det ett tag sedan igen. Jag har haft lite sjukhusvistelser, varit på karolinska i Huddinge och ska fortsätta gå dit nu ett tag så får vi se om det blir bättre. Jag åker till Jack de dagar jag mår lite bättre på och tar hand om honom. Men jag är så fruktansvärt trött, sover nästan konstant både dag och nattetid.

Lördagen som var så gick jag, Ellie och Emelie ut på "ladies night" på jernet, jag fick varken dricka eller dansa men var med som sällskap, vi var bara där en stund innan vi alla tröttnade, så vi ringde världens bästa taxi och åkte hem igen.

Dagarna går för övrigt sakta och inte mycket att göra.

Jag och Lars firade även 4 månader så då fick jag en underbar bukett ❤️

Nu har även vintern kommit till norrtälje i någon vecka men börjar regna bort nu....


Bakslag

I torsdags var jag i stallet på eftermiddagen och pysslade med Jack, tänkte att han skulle få röra lite på sig tillsammans med Jenny och Amigo, sen kom Anna med Bella och Jasmine med Julia. Jag upptäckte i stallet att Jack var lite svullen på insidan av vänster bak, och det kändes när jag red honom så jag hoppade av och trixade lite och höll de andra sällskap istället, och Jack visade en otroligt busig sida och var väldigt påhittig och på. Men kändes surt att han var svullen. Kanske en överansträngning, överbelastning eller vad som kan det vara. Mycket händer i hans kropp nu när han har börjat röra mer på sig.


Tappat rösten

Hej på er läsare där ute i världen!
Utöver min sjukskrivning pga min mage så blrjade jag för några dagar dra på mig en förkylning vilket igår eftermiddag resulterade i att jag knappt kunde prata igår och idag ingenting mer än viskningar hur mycket jag än försöker.

Det är så sjukt frustrerande! Av ren vana ringde jag ett samtal alldels nyss men jag kunde inte göra mig hörd i telefonen så fick lägga på och smsa istället.

Dagen erbjuder ingenting förutom läkarbesök på eftermiddagen, vill gärna även rida och ta hand om Jack, kanske inte det smartaste med mitt tillstånd (dvs sjukskrivningen och förkylning).

Vi får se vad dagen har att erbjuda, juste det kommer några elektriker hit för att titta på ett element, som tur är slipper jag kommunicera med dom, för det kommer jag inte klara av ändå.

Första lilla slasksnön har fallit under natten och vi hade det strömlöst hela natten, så vi tände massa ljus i sovrummet och myste. Så nu är det lite vitt ute och värmen börjar komma tillbaka till huset!

Hoppas ni får en underbar dag idag!

En bild sedan vi bodde i Malsta