jojawestern.blogg.se

Flyttat

I lördags åkte jag till nånö och släppte ut hästarna, sen åkte jag till BU och T för att ställa min bil där och låna hästlastbilen, tillbaka till nånö, packa allting, det tog tid och mycket onödiga täcken insåg jag. Ska nog ge till ridskolan här tror jag, de passar inte Jack och är så lappade och lagade att det blir nästan dumt att sälja.


Tog sin tid och så, sen tog jag in Jack, borstade och satte på skydd och täcke, sen skulle ha ju kliva på lastbilen. Suck, var lätt att få på honom men han grips lite smått av panik när man ska stänga mellanväggen och och det eftersom han inte är van att åka lastbil. Men tog kanske tio min med hjälp av mamma att stänga om honom. Sen åkte han och jag iväg mot nya äventyr, väl i lastbilen stod han lugnt och det gick bra att lasta ur själv. Han var väldigt exalterad på plats i sin nya box. Sen när vi tog in de andra två hästarna blev det en hel del hingstskrik och sparkar.

Jack är äldst i det nya stallet men beter sig som en två årig hingst ungefär, han var klapphingst men väl på operationsbordet trillade kulan ner men det dumma beteendet sitter kvar. 

Jacspin är 7 år och precis också flyttat hit, blev kastrerad för någon månad sedan så har också sjukt mycket hingstbeteende kvar. 

Sparky är den "gamla" farbrorn som inte förstår varför dom andra två flyger runt som yrväder och gör upp. 

De fick vara inne i stallet ett dygn när vi kom dit så de fick vänja sig, sen dagen därpå släpptes alla ut, Jack och Jacspin krigar på och ingen vill ge sig. Är helt klart orolig att Han springer för mycket pga hovbensfrakturen men också att han eller Jacspin ska skadas. Man borde väl ha is i magen men orolig är man och det är även BU, så lugnar det inte sig snart så blir det separata hagar ett tag. 

Såg hälta på Jack när de sprungit som dårar vid första ihopsläppet men visiterade honom på kvällen och han var varken varm eller svullen. 

Idag kom jag till stallet och rensade och ordnade med mina saker sen lunchade jag hästarna och då var det helt lugnt, likadant om de står inne i boxarna är det helt lugnt men när maten är slut ute så drar "lekarna" igång igen. 

Jag hoppas de lugnar ner sig snart..


FV. Sparky, Jacspin och Jack

Det som jag tycker är roligt är att Jacspin och Sparky har samma morfar men Jacspins farfar är Jacks pappa. Jag tycker man ser likheterna, även i beteendet på dom.


Resten av dagen har jag plockar ihop lite julsaker eftersom jag inte har haft tid, det har varit fullt upp. 

Får se vad morgondagen bjuder på, har inga riktiga måsten imorgon så det blir nog relativt lugnt. Vill inte ta Jack ifrån flocken för att ridas innan de har satt rangordningen ordentligt. 


Kommentarer
Postat av: Ellen - tävlingsryttare

Så söta!

Svar: Jo men visst är dom! Tack!
Jossan-westerntjej

2017-01-16 @ 17:57:25
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: