jojawestern.blogg.se

Fullspäckat

Igår började jag med att åka till Jack runt halv tio. Blev som sist, borsta i hagen och sen leta tappskor, vi hittade 4 stycken den här gången!! Jack lullade runt med mig när jag letade o vi myste i solen ❤Sen åkte jag o handlade på Willys och sen hem, jag o sambon tog en promenad sen satte vi igång med städning och trädgårdsarbetet, tog största delen av eftermiddagen, sen skulle vi ha åkt till mina svärföräldrar men det blev inte så. Lars åkte in o handlade det jag missade sen lite spontant valde vi att grilla! Blev supergott, första grillningen för säsongen i MARS!! Vet att många grillar året om tho men inte vi..! 


En otroligt lugn och mysig kväll med några avsnitt av castle innan sängen lockade. 


Älskar dig ❤

Hagmys

Idag började dagen med världens trötthet från start, men åkte in till vc för att lägga om såret och var klar 11 minuter innan jag skulle ha varit där egentligen. Fick ett sms som sa att Jack hade varit väldigt svettig igår och frågade om jag skulle ta av täcket idag. Så åkte ut direkt efter vc, tog med borstarna ut och borstade honom i hagen när jag hade tagit av täcket sen tog jag och Jack en sväng längs hagen och letade efter tappskor och vi hittade en!! Haha ligger nog flera där men hittade inga fler idag. Stod i hagen o gosade en bra stund och Jack rullade sig massvis när han blev av med täcket. 


Stallägaren har åkt iväg med sina två hästar så nu står Jack själv för tillfället men det verkar gå bra, han är inte jättestissig iaf. 

När jag kom hem blev det oerhört tidig lunch sen somnade jag någon timme i soffan och nu håller jag på att vädra igenom huset och bäddat sängen, vikt lite kläder, ska strax ta tag i köket och diska, sen om jag orkar så finns det alltid arbete i trädgården att göra. 
Överlycklig

Började denna superdag med att äta frukost med min underbara sambo, han skulle vila idag för att ta sig an nattjobb nu. 


Vid lunchtiden bestämde jag mig för att låta honom sova och åka iväg en sväng, hämtade ut mina sjukhusjournaler på posten, sen åkte jag vidare till Jack. Överlycklig när han kom i hagen, det krävdes några tillsägelser i stallet innan han stod stilla men sen gick det. 

Borstade honom och provade den nya bosalen med tillhörande träns och tyglar som jag köpte av bästa Jessica ❤ 


Kunde sedan inte låta bli att sätta på repgrimman och ta ut honom på banan en sväng, checkade av lite, han var disträ och tittade gärna på omgivningen men lyssnande ändå på mig. Hade gärna haft hans fulla uppmärksamhet men med tanke på hur länge han har stått så ska jag inte alls klaga. Longerade honom i alla gångarter och han rörde sig så fint!! Blev så nöjd med honom och tror att han blev lika nöjd själv❤

Sen åkte jag vidare och träffade mamma, pappa och syster på MIO för att kolla på lite möbler, jättemysig stund, sen käkade vi lunch tillsammans och jag och syrran drog hem till hundarna en sväng och planerade lite saker. 


Vid 15 åkte jag hemåt igen, väckte min sambo och fick en liten stund med honom innan han åkte iväg på jobb. 

Nu har jag ringt och lagt om Jacks försäkring och deklarerat samt fått ordning på mina papper så nu är jag grymt nöjd och tänkte laga lite mat, ta en kvällspromenad och sedan mysa med en film eller så. 

Hoppas er dag har varit lika härlig som min❤


Middagen igår

Jösses vilken härlig kväll vi hade, maten blev super och sällskapet var trevligt och avslappnat, sen var min man så snäll att ta hand om disken ❤ tog tyvärr inga bilder... 


Idag har jag varit på vc och lagt om såret, varit på fotvård i Norrtälje och hälsat på Ellie på jobbet, tankade även bilen idag på mitt jobb och fick prata lite med kollegorna. Sen åkte jag hem och fixade lite lunch och här är jag nu. 

Helt sjukt att jag kan vara så rastlös på kvällstid men så trött på dagtid... jag är inte van vid det alls. Suck, hoppas det blir bättre... 


Ge mig sommar

Segis

Hejhopp! 

Jag ska erkänna att jag är en riktig segis på morgonen och även en hel dag om jag inte har saker att göra. Igår till exempel så låg jag i sängen till klockan tio, åkte in till vc och lade om såret vid 11 sen småstädade jag och fixade men på kvällen när vi skulle sova var jag så rastlös, kunde inte ligga kvar i sängen, jag höll på att bli tokig av rastlösheten. 

Så idag var tanken att gå upp tidigare men det hände visst inte.... Men efter frukosten och småfix hemma så gick jag ut i 45 minuter på en promenad, märker att min kropp inte är van vid att gå så länge längre, rörelserna är stötiga och vingliga eftersom gåendet blir så montont...? Så satte mig en stund när jag kom hem, men sen tog jag tag i att göra efterrätten till ikväll. 

Eller ja, jag såg till att smälta chokladen och doppa jordgubbarna i den. För ikväll kommer Ronnie och Ellie förbi på middag och då ska det serveras kycklingfilé med ädel-och fetaostfyllning inlindad i bacon, med ris och en härlig jordgubbssallad till med fetaost. Har dock inte bestämt mig om fetaosten ska vara i eller bredvid salladen.... Vad tycker ni? 

Så ska få i mig lite lunch nu tänkte jag och ta det lugnt och småpyssla, ta hand om disken och lite sånt. Sen blir det en dejt med duschen innan min älskade man kommer hem och vi ska börja göra maten för herrskapet ❤ 

För övrigt så skiner solen strålande och det är alldeles underbart ute, fåglarna kvittrar, det blåser friskt, solen värmer och isen smälter på havet ❤

Det här var för 4 år sedan säkert... Jack får vänja in sig på betet och Ellie och Julia kommer i full galopp mot oss ❤

Vi börjar där vi slutade...

Efter första sjukhusvistelsen fick jag vara hemma lör den 25 - tors den 2 Mars. Vi åkte in akut till Huddinge efter att ha rådfrågat med läkare angående min smärta och problematik hemma. Vi fick reda på att infektionsvärdena hade stigit ordentligt och jag fick läggas in. Låg kvar på akuten pga platsbrist och älsklingen var tvungen att åka hem för att orka jobba. Vid 3 tiden på natten blev jag förflyttad till KAVA-kirurgiska akutvårdsavdelningen. 


Vistelsen var någorlunda bekväm, fick eget rum och mådde bättre och bättre men jag fick fasta i hela två dagar innan vi fick röntgen vilket var otroligt irriterande. Sköterskorna var snälla och glada. Däremot gick såret upp efter att vi tog bort de sista agrafferna så jag hade två hål i ärret. 

Fick åka hem på tisdagen den 7 mars med antibiotika och smärtlidring. 

Här hemma igen så gick det några dagar och jag klarade mig bra men fredagen den 17 började jag må dåligt och ännu sämre dagen därpå så blev ännu en vända till akuten, men vi valde att åka till Norrtälje iaf som ligger lite närmare än Huddinge... 

Fick vänta på läkare i 4 timmar och sedan lades jag in över natten, fick två doser intravinöst antibiotika och eftermiddagen som kom så fick jag åka hem. Läkaren ville inte skriva ut antibiotika pga risken att bli resistent mot det, samt röntgen ställdes in eftersom jag mådde bättre plus att han inte vill röntga i onödan pga strålningen som stannar kvar i kroppen efter varje röntgen. 

Så nu är jag hemma igen, dubbelt så less på sjukhus och vill inte vara i närheten av ett sådant på länge!! Lägger dock om såret varje/varannan dag på vc men det jag menade var att jag inte vill ha komplikationer och behöva läggas in på sjukhus, då skulle jag bli tokig...

För övrigt händer det inte så mycket, jag åker och hälsar på Jack de dagar jag mår bra, men han känns deppig där borta och har nu slitit av sig tre av fyra dojjor som är två veckor gamla... trots att det är riktigt torra och fina hagar... Längtar tills jag kan sätta igång honom och mig själv igen ❤


En av de dagar jag mådde bra, solen värmde och smärtan var låg
words❤

Hej hopp

Nu har det gått ett tag sedan och mycket har hänt. Jag har opererat mig, fick en återbudstid, de ringde mig på fredagen och på måndagen därpå åkte jag in. 


Väl där följde Lars och mamma med mig och träffade läkarna varpå först då fick vi reda på att det var en cysta på gallvägarna, om den sprack skulle den kunna utveckla cancer. Därför valde de att ta bort alla gallvägar (som befinner sig utanför levern) och ersätta tomrummet med en bit av tarmen och sedan koppla ihop så gallan kunde blandas med födan längre ner i tarmkanalerna. 

Fick ett rum nere på Gyn eftersom det var så fullt, fick en del förberedelser och order att göra innan morgondagen, jag delade rummet med en annan kvinna. 

På morgonen på alla hjärtans dag duschade jag och pratade med Lars i telefon tills att de skulle hämta mig. Då kom tårarna, bara sprutade, jag bara grät, inte för att jag var rädd för operationen men jag saknade "hemma". Under förberedelserna på "Pre op" höll jag på att somna, var nog utmattad av alla tårar. Så jag somnade väldigt fort när jag skulle sövas. 

Vaknade på "post op" och fick reda på att operationen gått bra, var uppkopplad till allt möjligt, förstod att jag hade vaknat samma eftermiddag. De gjorde ett test för att känna vart ryggbedövningen tog, varpå den hade lagts fel och jag var helt bedövad på vänster sida men inte på höger där jag hade opererats så inte undra på att jag hade ont. Att lägga om den gjorde förjävla ont men det blev gjort och sen kände jag knappt någonting. Hade ingen större koll på tiden, slumrade väldigt mycket men ifrågasatte den manliga sjuksköterskan och hans lärling till tusen så fort de gjorde något så fick de en hög med frågor. 

På onsdag morgon den 15/2 ville de få mig att upp och gå, vilket gick bra och jag fick sitta uppe en stund i en fotölj. De tyckte att det gått så bra att jag kunde flytta upp till avdelningen på en gång, ju närmare flytten desto oroligare blev jag och det blev inte bättre att sköterskorna kändes stressade och otrevliga och dröjde en massa. Mådde skitdåligt och på torsdagen konstaterades det att jag hade hög feber så jag skulle ner på röntgen för att sedan åka in på en annan avdelning. Kunde inte dricka kontrastvätskan inför röntgen, varje klunk gjorde ont i magen. 

Det visade sig att jag hade fått en bukspottskörtel inflammation, blodproppar i lungorna och att ena lungan inte hade vecklat ut sig ordentligt efter operation. 

Hamnade på en avdelning som hette IMA under torsdagskvällen och där trivdes jag, personalen kom fort och var trevliga. På IMA återhämtade jag mig mycket bättre, de flesta dagar kände jag mig otroligt levande även om det alltid skulle finnas något bakslag i form av illamående, smärta, trötthet eller stopp i katetern. 

På söndagen den 19 tog de bort och avvecklade ryggbedövningen så jag bara skulle gå på tabletter vilket var smärtsamt och jobbigt och på måndagen skulle jag flytta tillbaka till avdelningen jag först hamnat på. Detta gjorde mig livrädd eftersom jag inte hade några bra minnen av det. 

Men det gick över förväntan, jag mådde mycket bättre vilket gjorde att jag passade där och behövde inte samma intensivvård som fanns nere på IMA. Träffade ett gäng tanter att prata med vilket förgyllde tiden där. Längtade hem och var svårt när familjen åkte hem efter besöken. Jag beräknades att åka hem på fredagen den 24/2 men just den dagen mådde jag dåligt, jag spydde allt jag fick i mig så de ordnade en till röntgen på kvällen som visade att allt var bra och mot natten så mådde jag bra igen. Så fick åka hem på lördagen den 25/2. Stygnen höll emot och gjorde att jag gick väldigt framåtböjd. 

Dagarna hemma försvann fort i ett töcken av smärta innan det blev dags att åka in igen.... Men det tar vi i ett annat inlägg..