jojawestern.blogg.se

Blueberry Cup 2018

Hej, 
Här kommer en recap om hur tävlingen gick i helgen, i fredags eftermiddag kom T till mitt jobb och så åkte vi till stallet, hon fick pyssla och rida Jack igen, som hon inte hade kunnat göra på hela veckan pga feber. Vi pysslade länge och förberedde allting inför tävlingen, innan vi åkte hem till mig så tankade vi bilen och handlade lite godis inför tävlingsdagen. 

Sen blev det snabb middag och prova tävlingskläder, måla naglarna och allting. Blev en sen kväll och vi gick och lade oss vid 22. Jag kunde inte sova mer än några få timmar vilket var superirriterande, lördag morgon började kl 5 och sminka sig och försöka äta frukost. När alla var vakna och klara så åkte vi till stallet där Ellie och T släppte ut hästarna och jag drog fram släpet. Vi hann till och med pyssla i lugn och ro med Jack innan vi skulle lasta. På med skydden och ner till transporten, pappa höll på att koppla på deras släp och ändå så gick Jack rakt på transporten och stod lugnt kvar! Superdupernöjd med lastningen, körningen dit gick också bra och han stod lugnt i transporten och jag är nöjd över min egen körning. Vi var först på plats och det var väl tur det, vi skulle ändra lite klasser så T skulle rida WR D och WH D så skulle jag ta trail D, men vi blev upplysta väldigt fort att vi inte alls fick tävla D klasser med stångbett och vi hade ju inte packat ner tränsbettet.... så antingen skulle vi stryka oss och åka hem eller så bytte vi upp klasserna till en nivå svårare och så blev det! T skulle tävla WH C och WR C helt plötsligt, panikpluggning på mönster medan vi gick runt med Jack inne i ridhuset, han brydde sig inte ett dugg om fläktarna som lät inne i ridhuset vilket var riktigt skönt. Sadlade på i lugn och ro och T fick rida fram, gick superbra tills att dom höll på att krocka med en annan häst, alla höll inte till höger... sen var Jack ganska stissig, in i en horsemanship och mönsteet gick super förutom att Jack plötsligt inte ville galoppera mot läktaren... T tog två händer och guidade honom rätt! Toppen! Railworken var superfin! Hon gjorde ett superjobb med honom. 

Western ridingen två klasser senare tror jag, var skitsnygg och dom gjorde det så bra!! Förutom att Jack var livrädd för bommen och överladdad till tusen... två händer även här och bra guidning av min lilla ryttare! 

Jättesynd att Jack skulle vara rädd för så mycket och jag var riktigt besviken på honom men samtidigt får jag tänka på att det är första gången han är ute på flera år! Det gick bra i det stora hela, jag hoppade upp och red fram inför min klass, blev lite länge framridning då det inte hade framgått om lunchen hade varit eller inte. Jag är väldigt missnöjd med trailen då Jack mestadels sprang och var rädd för både bommarna och bron. Just där och då var han inte mycket värd men i slutändan när jag hade lugnat ner mig så gick det bra. Han lastade praktiskt taget sig själv på vägen hem i bara lädergrimman, annars har jag alltid repgrimman. 

En bra start på tävlingssäsongen ändå, nu vet jag vad vi ska jobba vidare på och lite vad jag har att förvänta mig. Nu kan det bara bli bättre hoppas jag! Nu laddar vi om inför nu på lördag då vi ska till open doors i enköping och tävla. Då är det bara jag som tävlar så vi får se hur det går, mamma och ev Ellie skulle också åka med. Nu blickar vi framåt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: