jojawestern.blogg.se

9. 10 saker ni inte visste om min häst

 1. Han låtsas vara tuff men är oftast väldigt fjollig på insidan
 2. Jack är väldigt glupsk
 3. Han har blivit väldigt trött denna sommar av värmen skulle jag tro
 4. Han är livrädd för typ getter och kor, även andra hästar går han inte förbi om han inte får stå och fnysa och hålla på...
 5. Jack är väldigt ombytlig från att vara trött till väldigt pigg
 6. Gamla saker som han vanligtvis inte bryr sig om kan en dag vara superläskiga 
 7. Jack vet ALLT om mig
 8. Jack kan inte prata så människor förstår vilket jag är oerhört glad för med tanke på ovanstående punkt
 9. Han har en härlig personlighet som jag älskar, frågan är om alla andra ser den?
 10. Han är lite sen i utvecklingen men jag älskar han ändå :* 
 

8. Min första favorithäst

Oj det fanns många på ridskolan, Jerry var en vit flugskimmel som var den första häst jag red på på en lektion. Sen när jag var lite rädd för snabba hästar för lektionerna spårade så var Magic Moment min favorithäst. Hugo var ju verkligen en speciell häst då han var lagom pigg och världens snällaste. Men den häst som var min absoluta favorit var Elan, störst av alla mina favorithästar på 1.65 m, han var gudalikt snäll och ja min absoluta favorit. Han häjlpte mig att komma över många rädslor som hade spökat. Jag fick rida honom nästan varje lektion. 
 
Efter några år på ridskolan fick jag en ny ung lärare som inte alls var duktig och alla hästarna bockade och busade och det gjorde att jag blev rädd för att galoppera så jag bytte lärare och första lektionen för den nya läraren fick jag Elan som jag bara hade hört var så snäll och så skulle vi galoppera, jag vägrade ställa mig i mitten så jag bet ihop och galopperade på den härligaste häst som finns. Jag saknar honom fortfarande <3 Men vad jag har hört så finns han kvar på ridskolan än..
 
 
 

Gellack

När min kusin var hos oss berättade hon om gellack. Ett nagellack som används med gelé också. ellie köpte då ett startkit och alla tre jag, mamma och ellie gjorde såna naglar. Jag var helt chockad vad starka naglarna blev. Shit vad dom växte!! Det lacket ska hålla i två-tre veckor så gäller att välja en färg du trivs med men det sitter skitbra, jag rider och fixar allt möjligt, pillar med småskruvar och knutar som mina vanliga naglar skulle ha gått av med. Men de här sitter skitbra. Nu insåg jag att det lät som jag har lösnaglar men så är det INTE. Du lägger på tre olika lack, underlack, färgen och toplack. Allt härdas 30 sek i en LED-lampa som man får med i startpaketet. Mina naglar är super och tåliga för jättemycket. ÄNTLIGEN kan jag ha långa snygga naglar fast jag håller på med hästar :D 
 Bilden är inte min utan kommer från google men jag har likandant lack. 
 

God morgon

Tyvärr sitte rjag här i skolan och börjar inte förrän klockan 12... Men ska göra ett arbete i SAM innan lunch men läraren är borta. Lika bra att få det överstökat. Ska nog kolla lite på film nu innan jag tar itu med det arbetet. Idag ska jag och Chris träna på att rida bredvid varandra. Jack behöver ju den träningen :D 
 

7. Mitt motto

Jag lever inte riktigt efter något motto men några tänkvärda citat är: 
 

Mycket på lite tid

Kom till skolan klockan åtta (vanlig tid) Jag börjar skolan 8.50. Jag började med att tömma diskmaskinen i korridoren eftersom jag har kökstjänst den här veckan. Sen vandrade jag iväg till Norrköp och postade ett paket och tillbaka så var klockan halv nio. Bytte kläder och fixade mig lite och nu sitter jag i klassrummet och den är 20 i nio. 
 
Idag är det en kort dag med Svenska, matte och juridik. Jag skulle ha ridit ut med Chris och Fanny en ny runda för mig och Jack men mitt öga har skavt så otroligt mycket och igår började det typ vara :s Så idag ska jag dit och kolla upp det. Idag är det då glasögon och inget smink som gäller. 
 

Förbannad

 
 
De säger att ridning inte är en idrott..
 
"Men om vi nu funderar lite på vad det handlar om, att stödja idrotter, kan väl inte ens Kerstin Dreborg (MP), tillstå att ridsport är en idrott. Sport kan jag tillstå, men inte idrott. Idrott eller lagsport där det krävs fysiska insatser kan jag acceptera som idrott. Fotboll, innebandy m.fl. där vi pratar om fysiskt idrottsutövning inkluderas, men definitivt inte ridning. Visst är det så att fler tjejer och kvinnor håller på med ridning än killar, men det är ingen idrott, lagsport eller kräver fysiska prestationer.  Vad sägs om rally, schack, boule, dataspel eller bridge? Är det idrotter eller sporter? Visst, man behöver skicklighet i vad det än vara må, men ridsport är definitivt diskvalificerad som idrott."
 

Nej för det krävs då verkligen inte skicklighet att få ett djur på 700 kg att göra vad du vill? det krävs inte muskler för att sitta snyggt i sadeln men ändå vara följsam till hästens rörelser? Fy fan vad arg jag blir när de säger att Ridning inte är en idrott. Jag är inte bra att skriva sådana här åsiktsinlägg men jag ber er att läsa.
 
HÄR KOMMER HELA ARTIKELN!

Sverigedemokraternas ordförande i Östhammar Mikael Rahm upprörs på SD:s officiella hemsidaöver att MP:s representant ifrågasätter fördelningen av  idrottsstödet mellan den mansdominerade ishockeyn och den kvinnodominerade ridningen. Rahm inleder inlägget i sann SD-anda med att ifrågasätta varför det ska läggas lika mycket pengar på kvinnodominerade idrotter:

Vad man vill uppnå är inte riktigt klart, men det mesta tyder på att man vill ha en mer jämt könsfördelad spridning av kommunens pengar än vad som sker idag. I högerspalten på artikeln kan man se könsfördelningen, vilket tydligen och av någon märklig anledning är viktig.

Ja Micke det kan kännas märkligt för dig att alla kommunens invånare jämlikt får ta del av skattepengarnas fördelning, men för resten av oss känns det naturligt.

Men Micke stannar inte där. Förutom att döma ut Östhammars idrottskvinnor passar han även på att döma ut en av Sveriges största idrottsrörelser:

Men om vi nu funderar lite på vad det handlar om, att stödja idrotter, kan väl inte ens Kerstin Dreborg (MP), tillstå att ridsport är en idrott. Sport kan jag tillstå, men inte idrott. Idrott eller lagsport där det krävs fysiska insatser kan jag acceptera som idrott. Fotboll, innebandy m.fl. där vi pratar om fysiskt idrottsutövning inkluderas, men definitivt inte ridning. Visst är det så att fler tjejer och kvinnor håller på med ridning än killar, men det är ingen idrott, lagsport eller kräver fysiska prestationer.  Vad sägs om rally, schack, boule, dataspel eller bridge? Är det idrotter eller sporter? Visst, man behöver skicklighet i vad det än vara må, men ridsport är definitivt diskvalificerad som idrott.

Oj, oj och oj… Den här konversationen kom vi ihåg från högstadiet, men då gällde det 13-åriga brådmogna pojkar och inte medelålders kommunpolitiker.

Men vansinnet slutar inte där. Micke lyckas även få in SD:s favoritfråga invandringen i texten – eller som han formulerar det, ”berikare”:

Snart kommer antagligen krav på stöd till idrotter som ”berikare” i denna kommun vill bidra med, och är det dessutom kvinnliga utövare kommer väl mp, att motionera om extra anslag från kommunen.

Nu kanske ni får intrycket att Sverigedemokraterna är hästfientliga, men det är inte sant. Sverigedemokraterna är bara hästkritiska…

 

Nu har nyheter 24 hakat på historian och fått en kommentar från OS-silvermedaljören Rolf-Göran Bengtsson:

– Jag kan ju säga så här: att han kan testa att sätta sig på en häst så kan vi prata sen, säger Bengtsson till Nyheter24, och fortsätter:

– Vi hade den här diskussionen med Lasse Anrell, sen satte han sig på en häst och då ändrade han uppfattning.

Statistik och kortfakta om ridsport

 

 • Fritid och tävling för en halv miljon svenskar.
 • Sveriges näst största ungdomsidrott, bara fotbollen är större, räknat på antal sammankomster för utbetalat LOK-stöd (RF 2011).
 • Andra största idrotten bland tjejer 13-20 år, räknat på antal utövare. Bara fotbollen är större (SCB 2011).
 • Ridsporten ligger på andra plats, efter gymnastik, sett till antal tävlings- och träningsaktiviteter bland kvinnor i åldern 7-70 år (SCB 2011).
 • Femte mest populära publiksporten vid tävlingar, räknat på åskådare i åldern 7-70 år (SCB 2011).
 • Cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs varje år på landets ridskolor (2011).
 • Svenska Ridsportförbundet har 150 000 medlemmar, varav 55% är under 21 år (2012).
 • 125 000 motions- och lektionsryttare.
 • 4 000 ryttare med funktionsnedsättning.
 • 907 klubbar (2012).
 • Drygt 450 av klubbarna driver ridskola (2011).
 • Cirka 9 500 av hästarna, varav runt 60 procent ponnyer, är i tjänst på landets ridskolor (2011).
 • Nästan hälften av alla ridskolor erbjuder verksamhet för ryttare medfunktionsnedsättning.
 • Ridsporten är öppen för och har aktiva i alla åldrar.
 • Inom alla grenar utom voltige tävlar män och kvinnor – pojkar och flickor – mot varandra på samma villkor.
 • 19 ridsportdistrikt från norr till söder.
 • Ridsportförbundet driver en omfattande verksamhet för utbildning avideella ledare.
 • De flesta förtroendevalda är kvinnor.
 • Det finns aktiva ungdomar (under 25 år) i alla beslutsgrupper från lokal till central nivå.
 • Värdet av det ideella arbetet inom ridsporten uppskattas till 280 miljoner kronor årligen (2012)
 • Utbildar årligen runt 600 ungdomsledare och 50-60 ridledare.
 • Anordnar årligen yrkesprov för cirka 600 hästskötare och 45ridlärare.

Tävlingsstatistik 2012

 • Cirka 400 000 tävlingsstarter inom ridsporten gjordes under 2012. Hoppning är den största grenen med 75%, dressyr 22,5%, fälttävlan 2% och övriga grenar 0,5%. Till övriga räknas körning och distansritt. Inom körning tävlar man i enbet (en häst), par (två hästar) och fyrspann (fyra hästar).

Så Rahm har fel här, alltså?

– Ja, han är helt dum i huvudet, säger Anrell.

Till er ”hästkritiker” som fortfarande inte är övertygade: 


Shit

Fick lunch 11.35 och har nu håltimme tills 13.50 eftersom vi skulle ha haft psykologi men läraren är ju såklart sjuk... Sitter här och skriver på en berättelse jag vet att en kompis vill ha. Morgonen idag började med lite mer fart och fläkt än vanligt och dåligt humör för min del. Blev bättre senare och på IV så gick vi bara ut för att fånga insekter. Gillar vanligtvis inte insekter men de höll sig på avstånd från mig och de kröp inte på mig så då är jag nöjd. Sen hade vi engelska och började kolla på affärsengelska samt att få de böcker vi ska läsa den här terminen. 
 
Jag åker iaf till stallet idag efter skolan och ska rida ut idag, blir bra för både mig och Jack. På lördag är det dags för uppvisning så jag håller tummarna att det funkar. Rider nog ut imorgon också sen på fredag rider jag i ridhuset och checkar av lite innan lördagen och packar. 
 
 

6. Min favoritgren

Beror helt om hästen men med Jack älskar jag att rida allt. Det jag tävlar mest i är Trail, Reining och Western riding (lätta mönster). Bilderna är tagna från google
 

Frågor

Jag fick lite frågor som jag tänkte svara på här på bloggen. De kommer från Lovisa 
 
1. Vad fick dig att börja med western? 
2. Hur länge har du ridit western? 
3. Hur länge har du haft Jack? 
4. Hur stor och gammal är Jack? 
5. Hur många rosetter har du från westerntävlingar? 
 
 1. Jag började med western runt 2004, eftersom mamma ville rida på sommaren när ridskolan var stängd så hittade hon en ranch där man kunde rida lektioner på sommaren. Jag följde med och fick också börja rida lektioner. 
 2. Det ovan besvarar fråga två men jag har ridit western då i ca 9 år. 
 3. Jack har jag ägt sedan 2009 men var sommarskötare på honom efter det att jag började rida western på den lilla ridskolan. 
 4. Jack är 153 cm i manken och är 10 år gammal, alltså född 2003. 
 5. Oj jag vet inte riktigt men runt 30 stycken. 
Tack så hemskt mycket för frågorna :) Har ni något annat i tankarna så är det bara att lämna en kommentar. 
 

Yay

Hittade en bild från ridskolan på mig och Ness. Bilden togs 2006 då jag var tio år, fan vad liten jag var på den tiden >.<
 
 

5. 10 saker du inte visste om mig

 1. Jag är galen i choklad och chips
 2. Jag är huuur tävlingsinriktad som helst
 3. Jag har väldigt lätt att gilla böcker och filmer
 4. Jag har blivit sårad så mycket att jag har svårt att öppna mig för nya personer
 5. Jag trodde gymnasiet skulle vara  bättre
 6. Jag hänger otroligt mycket i SAM korridoren
 7. Jag är osäker på vad jag tycker om min klass
 8. Jag älskar Fantasy
 9. Jag skriver egna noveller 
 10. Jag insåg nu att jag har börjat varje mening med "Jag"

Lite mer än ett år sedan

Nu är det lite över ett år sedan jag började rida för Camilla mer eller mindre regelbundet. Det skedde i samband med att jag flyttade Jack till nånö då bytte jag tränare. Hennes sätt var helt annorlunda än det jag och Jack var vana vid. Jag kommer så väl ihåg hur vi försökte få honom att bara backa rätt. Huvudet var i skyn och jag trodde aldrig att det träningssättet skulle funka. Men ju mer vi nötte destomer förstod Jack och nu backar han helt okej. Jag vill kunna få fram mer fart när jag ber om det dock... När vi gick över att arbeta med stångbett trodde jag heller aldrig att vi skulle få han att sluta gapa, framförallt efter att vi bytte till ett baby correction men nu gapar han nästan ingenting. Från att ha haft en häst som nästan ställde sig när man tog i stången har jag nu en häst som faktiskt tolererar att jag tar i honom. Han stänger så lätt av om han blir rädd eller känner sig klastrofobisk som tex när jag tar i bettet. Det har även det blivit mycket bättre. 
Han är OERHÖRT mycket lugnare att ta med sig på tävling och lastningarna blir bara bättre och bättre. 
 
Jag har alltid fått höra att jag och Jack har gjort mycket utveckling men jag har varit för blind för att se den. Därför skriver jag detta för att jag ska se vad för utveckling vi har gjort. 
 
 

Träning

Igår tränade jag och Chris inför uppvisningen det gick bra men Jack ville såååå gärna tävla med Dusty när vi ska rida bredvid varandra. Förutom det så är jag nöjd. Min lille herre har ju oerhört mycket motor. Vilket många inte tror att han har när man ser hur lugn han är i stallet osv. 
 
 

4. Alla hästarna i stallet

Valackarna: 
 
Pontus
Bamse
Thure
Isidor
Jalle
Herkules
Pelle
Jack
Dusty
 
Stona:
 
Julia
Queeni
 
 Här är Jalle och Isidor längst fram. 
Queeni och Dusty längst bak 
Jack och Julia till höger
 

Vad händer?

Igår när jag red Jack så gick han så sjuuukt fint! Jag satt helt förvånad!! Tog sedan fram presseningen och höll på, då var han lite fjollig. 
 

PÅ tal om annat så var jagpå bio i lördags och såg THE MORTAL INSTRUMENTS! Fy fan vad bra den va! Jag hade hört att den skulle vara bra men jag hade inte väntat mig att den skulle vara SÅ bra :D 
 

Underbar

Red ut längs banvallen idag och Jack gick hela tiden bakom Julia. Han var lite nervös när Julia fjollade sig för bron annars var han hur lugn som helst och jag pressade honom med att låta Julia trava långt före innan Jack fick JOGGA efter. Galoppen var även den mycket bättre ute! Hade stången vilket jag vanligtvis inte gillar att ha men det ggick grymt bra idag!! 
 

Morning

Gick upp klockan nio idag och åt frukost sen fixade jag mig för stallet och nu väntar jag på att mamma ska komma tillbaka med hundarna. Idag rider jag nog ut med Jack för att vi måååste bli bättre på det. Sen blir det hem och fixa för kräftskiva men 18.15 kommer jag sitta i en biosalong med de bästa och kolla på the imortal instruments eller något sånt :p 
 

Roslagsstoppet

 

mellandag

Slutade runt ett på nordrona så åkte till stallet, tränade Jack från marken och red lite barbacka sen. Som rubriken säger så hade vi en mellandag det gick inte så bra och inte så dåligt. Jag kände mig inte alls motiverad. Tre dagar i skolan och jag är redan slut... Inte ens riktiga skoldagar :O Hur fan ska jag orka?? 

3. Det här behöver jag träna mer på

MIN SITS!!!!! Den är urusel, sen aboslut att bli en bättre ryttare allmänt! 
 
 

nordrona

Åker snart iväg till mammas jobb där jag ska vänta innan klockan blir så pass mycket att jag kan gå till stationen  och gå dit för jag hittar fan inte dit xD 
igår slutade jag runt tolvtiden men väntade på att Ellie slutade sp vi hann med halv tre bussen. Jag sadlade på Jack ganska omgående och tog böner han i ridhuset, han fick vara där nere tillsammans med en häst han aldrig varit med förut men inga problem och jag fick dra fram presseningen. Värmde praktiskt taget upp med den och slog de överallt på honom och ja gjorde allt. Släppte den och travade över vilket var äckligt första gången sen gick det hur bra som helst. Galopperade över många gånger också då sneglade han inte ens men när jag vänder upp honom så känner jag hur han satsar xD han tycker det är roligt iaf :) öppnade sen ridhusdörrarna och red ut med pressningen över huvudet och tränade i den hyfsade blåsten. Jättenyttig träning och Jack brydde sig inte ens. Travade runt med den ute också innan vi travade in i ridhuset, fattade galopp och gjorde en helt ok stopp ned pressningen över oss. 
Uppe i stallet igen viftade jag med en flagga och miljötränade så vilket han inte alls brydde sig om. Idag får jag se vad vi hittar på :)

Skolan

Igår började vi skolan klockan 13.00 upprop lite snabbt och få busskort och schema. Drog hem vid två. 
Idag så hade vi mentorstid med min nya mentor som verkar smått knäpp. Sen bildade Vi grupper och kom på lekar som vi tvåor ska hålla för treorna och ettorna. Typ som att lära känna dag imorgon blir det en kort dag på nord rona för att köra dessa lekar! 

2. När och Varför jag började rida

Så länge jag minns har jag alltid älskat hästar och som liten typ 2-3 år tjatade jag på mamma att jag ville börja rida så hon tog mig till en ponnyridning men jag vågade inte när det var min tur. Men första gången jag satt på en häst var på en julmarknad som hade ponnyridning och efter det började jag på Djurgårdens ponnyridskola, red inte där så länge innan jag bytte till Stockholms ridhus. Där jag red tills jag flyttade till Norrtälje. Jag fick börja rida för att jag ville rida som liten,jag vet inte varför jag gillar hästar i så tidig ålder men har alltid gjort det. 
Har ingen gammal bild från ridskoletiden dock :/ Inte på den här datan iaf :( 
 
 

Roslagsstoppet

 
 
 

1. En bild på favorithästen

Jacks King Cutter! <3
 

Happy

Idag fick jag sms om att mitt nya bett kommit så åkte till stan och hämtade ut det innan jag for vidare till stallet. Satte på det på ett av tränsen innan jag borstade av Jack och myste medan hovis skodde Julia innan han tog Jack. Jack skötte sig utmärkt och stod inte alls konstigt som han brukar. trodde han skulle ha lite träningsvärk efter igår men det märktes inte. Vi tränade mycket på att flytta rumpa eftersom han går emot lite högerskänkel. Förvända galopper är prio och galoppfattningar ska vi finslipa på :) 

Att göra

1. En bild på favorit hästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Alla hästar i stallet
5. 10 saker du inte visste om mig
6. Min favoritgren
7. Mitt motto
8. Din första favorit häst
9. 10 saker ni inte visste om min häst
10. Min drömhäst
11. Hur är min häst att rida
12. 10 bra hästbloggar du läser
13. Senaste hästsak du köpt
14. En häst jag saknar
15. En tävling jag aldrig glömmer
16. Gamla bilder på min häst
17. Min favorithästgrej
18. Bilder på hästen som föl
19. Ditt mål med din häst
20. Hur många prisrosetter och plaketter har du
 
Såg den här på Emelies blogg och tänkte göra en likadan :) 
 
 

Photoshoot del 2

 

Jag vet bara att min dyraste skatt är du o jag älskar dig!

Vad stolt jag är över min häst! Gick ner i ridhuset efter att Jack fått sova en stund, jäklar vad fint han gick satt helt stum! En hand hela tiden och förvänt utan att springa för mycket! Jättefint! Spinntränade också som avslutning! Var ett snabbt pass men han var gryyymt fin!!!! <3
 

DRK

Var iväg igår till dannemora med mamma och Queeni för de skulle tävla för första gången på riktigt.. Upp tidigt och iväg. Väl framme träffade vi mickis och strax där efter kom Lollo :D var en härlig dag med grymt umgänge. Queens presterade mycket bra med tanke på hur hin betett sig förrut med mamma. 
 

Umgåtts

Och haft grymt kul med Emelie nu! Blev några timmar utomhus mys :D nu är jag hemma och ska snart gå med hundarna. Senare blir det stallet, ska rida ut en sväng och sen träna i ridhuset :)

happ

Inlägget jag skrev igår försvann, men gårdagen bestod av väntan tills jag fick reda på att sängen skulle komma 20 över ett. Hahah skrämde slag på leveranskillen xD de ställde in sakerna i hallen och när de åkt bestämde sig jag och ellie att bära upp sängen så vi två med 1.20 säng uppför trappan gick ovanligt smidigt, monterade och gjorde klart innan det bar av till stallet, skurade boxen, har bara det vita (överdelen) kvar att torka av. Gick sen ner i hagen och kollade till hästarna, fyllde på vatten och gosade med dom. 
 

uteritt

Uteritten bar oss till färsna, Jack försökte vända en gång vid geten men sen gick det bra. Tom att ta sig över 4h gården utan att Jack flippade för mycket, på gärdena fick jag snurra in honom några gånger för att han inte lyssnade de andra försvann utom synhåll vilket var väldigt bra träning för Jack. Stannade där ett tag och tränade, Jack gick grymt fint då! Tillbaka över gärdena fick jag också snurra in honom för jag lät honom gå sist så herren blev lite missnöjd. Men delvis gick det grymt bra! Sista gärdet innan bron kunde jag gå sist och göra volter och hamna ännu längre bak utan att jack brydde sig. Geten gick mycket bättre på hemvägen också! Supernöjd med ridturen behöver det här oftare. 
 

Good Morning

Ska till stallet nu på morgonen och rida ut med Chris, Ellie och Fanny. Få se om min herre kan hålla benen  styr. Resten av dagen är oplanerad så får se vad som händer då :) jag ute på sjön med fina vänner i lördags!
 
 

Dagen

Nu har en dag till passerat, har inte gjort något vettigt bara kollat på film typ. Min säng skulle komma idag men nej det blev komplikationer så den kom inte :( har varit i stan en sväng nu så Hem och fixa middag.

Första

Övningskörningen i någorlunda trafik :D var skitkul och fick inte så många "kärringstopp" som jag trodde att jag skulle få :p körde uppe vid campus Roslagen. Nu har vi kollat lite på film och städat så ska snart dejta kudden :)

Träning

Det var idag tänkt att vi skulle åka till ranchen och träna med Jack och Dusty men deras plan var för blöt efter regnet så vi flyttade det till vårt ridhus. Släpet var redan framdraget så vi lastade på Jack och åkte ner till ridhuset. Chris parkerade släpet snyggt också innan hon gick och hämtade Dusty. Jag sadlade på och lät han stå och vänta medan jag släpade fram bommar och material till en trailbana. 
Sen tränade vi på de olika momenten som vi skulle ha med på uppvisningen, tror det kommer bli superkul. Jag och jag ska finslipa lite på några saker så får vi hoppas att det sitter som en smäck på uppvisningen :) Uppfödaren tyckte Jack har blivit mycket lugnare vilket gjorde mig glad :) 
Sen fick jag skjuts hem och har käkat lunch och umgåtts lite med ellie. Nu ska jag städa.. Behövligt dock. 
 

suck

Jag red Jack idag på tränsbettet, gick bra tills galopperna och det ser bra ut men när jag ska samla upp honom på tränsbettet i galoppen så spänner han nacken och drar vidare så jag inte har någon kontakt alls... Känns skittrist och jag vet inte vad jag ska göra? Tips? 
Bytte till stången sen och då gjorde han samma sak men han kom inte undan stången då han slog med huvudet, tillslut gick det bra och jag red på en hand, men problemet kvarstår på tränsbettet... Han har även börjat streta i backen, segar som fan och tar jag i munnen vill han ställa sig.
Imorgon ska jag och Chris åka till ranchen och träna inför uppvisningen :) jag är jättenervös vad de ska tycka om Jack, det är ju hans uppfödare... Vill inte att de ska tycka att jag har förstört "deras" häst..

Photoshoot

En del av bilderna lyckades laddas upp nu, det här är från senaste fotodagen med Fanny! Hon står för alla bilderna. 
 
 
 

whats up?

Idag har varit en lugn dag, åkte till stallet och red Jack på stång, gick hyfsat, provade även  mammas sidepull och det gick helt ok. Kom hem och hängde med Em, kollade på the host och jag gillar den, boken var seg i början till typ halva sen var den skitbra, filmen var också bra men kan va för att jag inte läst boken på hur länge som helst :p 
 

Härlig fotodag

Idag började med att jag sov till typ tio sen gick jag upp, sprang en liten runda innan jag käkade frukost, duschade och tog det lugnt. Sen vid halv tre-tre åkte vi till stallet, mötte upp Fanny där och tränsade på. Jag red lite barbacka i ridhuset medan vi väntade på att några skulle bli klara med traktorerna så vi kunde fota. Fotade med lite rockig stil först sen in i ridhuset och byta om, kollade hur Jack reagerade på långklänning och kappa. Han blinkade inte ens :P Provade att galoppera lite, ingen reaktion heller men kappan åkte på sned så skippade den. 
Sen gick vi ut till ett annat ställe och fotade mot en syrenhäck, inga blommor dock men fint och grönt :) 
Smakprov :) Internet vill inte ladda upp fler bilder
 

redigerat

 
 
Satt igår kväll och lade in lite fina citat på några bilder :) blev nöjd med dom. Vilken är er favorit? 
 
 

Anmäld och klar

Har anmält mig nu till årets sista tävlingar :)
Strängnäs 8 september: 
Trail D 
Trail C
Versatile horse D 
 
Nyköping 13-15 september:
Trail D
Reining D
Western Horsemanship D 
Versatile Horse D 
Allsvenska klasserna: 
Reining o western horsemanship 
 
Autum western games 28-29 september (hemmatävling):
Reining Youth
Western Horsemanship youth
Western Riding youth 
Western pleasure youth 
Trail youth 
Trail KM 
Reining KM 
Ranch pleasure KM 
 
Nu ska det bara betalas av mamma :p 
 

Lektion

Äntligen red vi lektion, började med att rida Credit och träna min egen ridning medans Camilla red Jack på ett tvådelat stång idag, gick helt okej tycker jag, förut har han slagit med huvudet på tvådelat stång men inte idag. Hon gjorde några byten, vissa jättebra andra kassa. På Credit gjorde jag också byten men vi var inte på topp idag, men några snygga byten fick vi till :) 
När vi bytte sen så tränade jag bara förvända med Jack för att få kontroll över varje kroppsdel på honom. Gick bra på slutet :) 
Nu ska jag hem och ta det lugnt och på kvällen är det premiär på kullsta friluftsteater :) 
 
 

sommar

Har varit skönt och tagit det lugnt, Jack har inte gått jättebra och det känns som jag har vatten över huvudet... Den känslan kommer och går fortfarande.. 
Skönt att ha tagit två dagars paus nu, har varit fast i huset eftersom mamma och pappa varit borta igår tills idag. Imorgon blir det lektion så hoppas på att få lite tips :) 
Umgåtts med underbara vänner! Vart skulle jag vara utan er? <3 
 Bild från roslagsstoppet

Grymt

Det gick bra, lite spänd när Julia pinnar på bakom då vill Jack tävla, även när han går sist vill han tävla :p väldigt jobbigt.... Gick ner till ridhuset sen och galopperade av honom och tränade förvända och fattningar på stång, gick väldigt bra! :) 
 

...

I onsdags, senast jag skrev regnade det men när vi tagit in hästarna klarnade det upp, så vi red ut ändå, också för att det var en som lånat ridhuset :) gick delvis skitbra, huvudet åkte upp ibland, galoppen satt inte alls och jag fick inte någon kontakt när han spände nacken... Backade upp honom och jobbade i joggen vilket gick sjuuukt bra! Lång tygel och fint! En cyklist kom bakifrån och körde på en pangande plastbit då hästarna skuttade framåt men annars var det ganska lugnt.. Eller Jack spänner sig men han hoppar inte då mycket längre :) sen fick han sova inne då stallägaren var supergullig och tog ut honom på morgonen. Åkte dit senare igår och mockade innan vi åkte till bilskolan och gick den obligatoriska handledarkursen. 
Idag ska vi träna i ridhuset men värmer nog upp ute :) här kommer en bild på en liten del av mitt rum som blivit klart :) vad tycks?