jojawestern.blogg.se

Ny design

Vad tycks?
 
Jag är nöjd, den är inte felfri men med tanke på att det här är den första som faktiskt inte failade totalt som jag gjorde själv så är jag nöjd! 
 
Kommentera vad ni tycker!

äntligen

idag var jag i stallet igen :D Härligt, lättmockat och bra sen hämtningen gick bra i hagen också. passet var grymt supernöjd han var lite mer alert än vad han brukar men satsade på träningen så det blev grymt! jobbade han först för hand och sen arbetade och böjde jag igenom honom på tränsbettet och det gick galant sen sattw vi på stången och inga slag med huvudet eller protester :') superfint verkligen och svettig blev han ;) 

Tredje dagen

ligger i sjuksängen fortfarande.... Har fruktansvärd huvudvärk och jag hoppas den kan gå över för jag börjar på hästabstinens, har inte varit där sen tisdags. Jag är oerhört glad iaf att mina vnner runt mig verkar på bra trots att det sker förändringar här och där. 
Jag borde läsa på historia provet eller göra matte eller läsa spanska... Japp bara att välja men jag har prickat av svenskatalet till nationella, (ska bara öva in det också) och en naturkunskapssak är också avprickad. 
 
Gjorde ett collage på Emelie och Grandeur! 

pics


jahapp

Ligger och kollar på massa hästsaker jag vill köpa :P Fick plötsligt köpsug efter massa saker ;) Problem? Jaa pengarna -.- Alla hästsaker är så jäkla dyra menmen, på chappen hoppas jag på att få ta med mig lite saker hem ;)  Har fortfarande ont i huvudet så åkte inte med till stallet på morgonen när vi hade utsläpp, funderar på att åka med på insläppet och klappa lite på pojken jag har inte varit där sen tisdags(?!) shit! 
 
Rolig inledning på lovet, njuter i fulla drag....not. ska kolla på någon film sen med ellie, åhh behöver något som muntrar upp mig och inte en hög med plugg....

djävulsk

började få huvudvärk på historian och inte blev det bättre på matten efter lunch som jag inte åt av två anledningar 1 jag var inte hungrig 2 det var fisksoppa:o hade bara en lektion kvar efter matten men pratade med läraren som lät mig gå för jag mådde dåligt, bra jobbat jossan bra där, bli sjuk när lovet drar igång.... yay! pappa skjutsade hem eftersom han var i stan, han bjöd även på lunch på vägen! åkte hem och sov sen när jag vaknade lade jag mig och kollade på film tills middagen och nu ska jag nog sova igen sådär klockan 8 på kvällen. Hälsosamt? fråga inte mig...

picasa

Använt programmet picasa för denna bild! Ganska nöjd då :P visst är det väldigt historiskt att kolla på bildeer från förra året osv på historialektionen? ;) 
 

Älskade häst!

Nu har vi anmält oss till vårtävlingen i strängnäs, bara "lugna" klasser :P första gången jag provar en showmanship at halter så vill gärna ha tips hur man tävlar och tränar :P 
Sen blir det horsemanship, western riding och western pleasure den dagen. Ska bli kul och taggar verkligen! 
 
Årets första tävling blir den 21 April på hemmaplan, allsvenskan så rider två klasser, western riding och reining, sen ska jag försöka åka till Taures i Juni, behöver så mycket erfarenhet som möjligt i de andra klubbarna också och inte bara tävla på våra egna tävlingar. Vi har bara varit i två klubbar och tävlat hos vilket är WRU(hemmaplan) och nyköping än men i år satsar vi på att komma ut mer på andra tävlingar! 
 
Insåg att det här blev ett ganska tråkigt inlägg menmen, tävlingssnack och planering för framtiden!!! 

Fred Thomsson

 
 Holy shit vad snyggt ridet!!! 

Onsdag

Idag fick jag lite sovmorgon men jag vaknade såklart tidigt ändå så gick upp och duschade och tog det lugnt därav ett inlägg nu! Ska äta frukost snart också, idag blir det ju inget stall för min del och deläror bli rån ganska tråkig dag idag med svenska, företagsekonomi, naturkunskap och engelska. Fick tillbaka ett matteprov octretton engelska prov och gissa vad? Fick B på båda proven :D idag är det också en bra slag eftersom Emelie får åka och hämta sin nya livskamrat :D så glad för din skull!<3 
ska läsa någon dikt på svenskan också men det borde gå bra.... 

Tisdag

Idag ska jag rida i ridhuset med tränsbett och byta till stång om det känns bra. Igår hann jag inte rida för jag var i stockholm och gjorde lite ärenden. Nu ser jag på VD i skolan medans jag väntar på att engelskan ska börja. 
För övrigt är det lugnt i mitt liv, lite upp och ner och fram och bak men men.... Trying to survive. 
 
Har inte så mycket som sagt att säga just nu..

dålig uppdatering bra träning

lördagen förflöt mysigt i fint umgänge :) söndagen så var vi i stallet runt lunch, hade tänkt lastträna men mamma orkade inte fixa med släpet men som tur är har man världens bästa stallkompisar!! fanny lasttränade thure så hon sa att jag fick gå på deras släp! super eftersom det var ett annat släp. Han höll på att backa som han gjort men efter att jag ficl på honom så gick han på som en klocka ! efter en kvart gick han på och av som han inte gjort annat :') ska fortsätta lastträna på lovet sen :) för övrigt var det en riktig skitsöndag och kände mig allmänt misslyckad! 

underbart

igår red jag inte ut som jag tänkt för det blåste så mycket och jag frös men gick ner i ridhuset och plockade fram bommar och koner och även presseningen använde jag som bro och ställde upp två hinderräcken eller något sånt så det blev smalare att rida över och även bra att träna på smala utrymmen. Gick galant han var skitduktig hela passet. :D 
 
Idag var vi i stallet tidigt och mockade och sen red vi ut med ellie och fanny! shit vad bra det gick trots att två fyrhjulingar åkte kanske 50 m ifrån oss på ängen :D Nemas problemas! han var lugn och fin hela vägen i princip! typ bästa uteritten ever :D 
Nu är vi i stockholm och ska hälsa på farmor och farfar innan det blir middag hos några gamla vänner :) 
fick helt plötsligt nostalgikänslor och längtar fruktansvärt till ridskolan och elan <3 han var min favorithäst på ridskolan och kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta<3 ni får bild på honom ! 

I'm so happy for you

Åhh, fick för en stund sedan ett brådskande meddelande om att träffa en kompis under lektionstid. Det var viktigt så jag skyndade mig ut till mötesplatsen och så fort jag ser henne så vet jag att det är något bra! Det var det verkligen, hon har planerat att köpa en häst men det blev nedslag när det visade sig att han hade en tumör men nu var den bortopererad och idag fick de klartecken att köpa honom :D Åhh guud jag är så glad för din skull! Faktiskt så att jag grät lite när du berättade för mig. 
 
Jag svävar av glädje när de som står mig nära är lyckliga och den här lyckan förstår jag verkligen!! Jag hade tänkt att det skulle bli ett långt inlägg men insåg att det var svårt att skriva alla lyckliga känslor i ord. 
 
När vi separerade för att gå tillbaka till lektionerna fick jag en del blickar på mig för att jag gick in i korridoren med ett stort leende på läpparna, jag kunde inte koncentrera mig på något annat än den lycka som du känner nu! 
 
Nej den här texten blev inge bra men i vilket fall som helst så är jag oerhört lycklig för dig Emelie<3 Du är så värd det! 
Kommer lite bilder på hennes trotjänare Grandeur<3 Jag vet att jag ser ut som en kratta och så och att jag inte rider på "rätt sätt" men jaja, sen lite bilder från hagen osv. Älskar sista bilden då han använde mig som huvudkudde och njuter av pussarna från emelie <3
 Onsdag, torsdag, fredag

I onsdags då senaste uppdateringen var, som sagt så skrev jafg fe prov, i ett försök att höja mig. Sen jobbade jag lite matte och slutade sen för dagen men väntade på ellie och vi kom till stallet runt 3. Vi mockade och fixade sen gick jag ner i ridhuset med Jack, jobbade honom i repgrimma först och red sen lite i den innan jag bytte till tränsbett då det inte gick så bra på repgrimman. Insåg att problemet att han bara spänner sig i galoppen fanns inomhus också, inte lika tydlgit men det fanns där. Så jobbade honom ordentligt och fick styr på problemet på tränsbettet. :) supernöjd och sen skrittade jag av på repgrimman igen. Då lyssnade han superbra!
 
Torsdags Först var han svår att fånga eftersom alla hästar var stirriga och sprang runt. Pelle och Jack sprang sida vid sida och så fort jag kom nära Jack så klev pelle imellan och då sprang Jack. Men iaf fick in honom efter ett tag och han var stressad i gången. Sen hörde Jack en snöskoter och jaa han stod inte stilla för en sekund och stod och skakade. Gick med honom lite i gången då för att få han att tänka på annat men det gick sådär. Han sket på sig lite också, hjärtat! Jag tog på repgrimman och gick ner i ridhuset och då var han lugn iaf. Sen red jag på tränsbettet igen och galopperna var skitbra! förhållningarna gick galant och ökningarna! Blev supernöjd och avslutade med att skritta av på repgrimman. 
 
Fredag: Idag ska jag nog ta ut honom en runda. Får se hur han känns men han måste komma ut. Får sluta tre idag eftersom svenskan är självständig. 
 

resurs

hela idag är resurs men har skrivit prov, fe omprov. ska äta lunch snart och sen matte en stund innan jag drar till stallet!

snö fan

igår började det snöa som fan, vi hade en lektion och håltimme sen lunch innan vi åkte till stockholm med klassen till uf mässan i älvsjö. Vi gick runt lite innan vi hittade ett företag som gjorde och fixade till naglar.vi fixade våra och missade att åka med klasen hem igen XD åkte från t-centralen själv medan elin stannade kvar. 
Mamma fixade stallet åt mig igår då. 
 
Idag så blir det skola, och sen stallet, sen linedance möte och så dansar vi efter mötet. ska bli kul! hem, duscha och läsa företagsekonomi! :/ 
 

ute helg

i lördags så hade vi utsläpp, passade på att rida ut, gick åt helvete, han är spänd och lyssnar inte. stänger av.. idag red jag ut igen bara för att träna. gick lite bättre och galopperade idag, blev allvarligt chockad hur spänd han var ute.... just nu känner jag att jag inte kommer låna ut jack på ett tag, vill själv ta tag i problemen och jaaa typ det... hade skön slappdag efter stallet igår med emelie! supermysigt! <3 

Överraskning

Igår blev jag sjuk överraskad vilket var glatt välkommet från min sida efter en längre skoldag. Kom till stallet och får se Emelie stå där, här bestäms det bakom min rygg när hon kommer ;) hahah nej men det var en rolig överraskning, de hade mockat åt mig också så det var bara att gå och hämta honom i hagen och borsta och sadla på. Började på tränsbettet och han gick sjukt fint så sen fick emelie rida honom och fick lite mer instruktioner än sist. Sen satte jag på honom stången och red runt lite i alla gångarter. Gick helt ok men inte jättenöjd. 
 
Sen kollade vi ellies lektion och åkte hem och åt middag. eller jag duschade där imellan och kollade på greys med emelie och sen blev det middag och en kollade vi på greys igen tills hon skulle hämtas. ;) 
 

Idag så sitter jag nu i skolan, tog sovmorgon och pappa skjutsade mig till stallet på morgonen så jag kunde ta mina nycklar jag glömde i stallet när emelie var med ;) idag blir det en sen dag, jättesurt :( 

 imorgon så har vi utsläpp på morgonen och ska rida då sen vid lunch så har jag lite planer som ska bli skojiga ;) 
 

surt

Igår hände ingenting speciellt, det var bara skola för min del, orkade inte plugga så mycket hemma osv. menmen sen kollade jag på greys. Idag slutar vi halv tre....Kan inte släppa tanken på att vi kunde ha slutat tio över ett som vi gjorde förrut om inte schemat ändrats men det gjorde det och nu funkar inte ens det nya schemat...
Idag ska jag rida, träna på stången som jag fått låna och lite tränsbett tror jag ändå att jag börjar med. 
 

en alldeles utmärkt tisdag

skolan gick helt ok, åkte till stallet, vsr lite tjaffs att ta in honom idag tog kanske en halvtimme, jag får hela tidenhöra att det är vårkänslorna som gör att han intr vill komma in eller något oavett är det jobbigt. mockade och fixade mat sen red jag lektion, när camills red i galoppen på stång såg det jättefint ut och helt plötsligt flippade han ur och nätan ställer sig. det slutade inte heller så vi provade byta till ett baby correction stång och då gick det super. har fått låna det nu och träna på tills jag hittar ett och kan köpa själv :p sen åt jag och mamma på frasses och sen åkte jag och skrev på några papper för linedance styrelsen och dansade där medan mamma var på möte. jag skulle egentligen ha pluggat efter att jag skrev på men blev då frestad att dansa. de två första hadr jag gjort tidigare men tyckt varit supersvåra och idag flöt det på lätt sen fick jag lära mig två nya danser och repitera en till goding :) nöjd för dagen asså och är trött och nyduschad så ska sova nu :') godnatt bloggen <3
 

nöjd

idag blev det lite annorlunda i stallet, började med att vara med på första ridturen med queeni på typ ett halvår gick galant tycker jag :) hon skulle bara skrittas några varv så det gick toppen. camilla red först och sen mamma, såg bra ut och hon flippade inte, en gång är ingen gång... iaf sen gick jag upp och hämtade jack, han ville inte komma idag så tog fem minuter extra sen fick han stå i gången medan jag mockade men kunde inte låta bli att hjälpa fanny med hennes ponny dock lyckades inte heller... kändes illa menmen förstår mig inte riktigt på honom :p uffe kom iaf och skodde medan jag gjorde maten osv. jag frågade om han stod stilla och lugnt med tanke på att han har varit jobbig att sko. svaret blev: jaa han står stilla, vart har du varit? hahah skrattade lite åt det sen gick jack stå uppbunden i boxen och träna att inte försöka slita ner gallret för att maten ligger under nosen, gick galant. borstade noga idag innan vi tog in de andra hästarna sen åkte vi och handlade. nu ska jag plugga på 40 engelskaglosor plus deras synonymer vilket blir 80(?!) jävla ord totalt att lära mig -.-' tur att jag förstår några :o 
 

Måndag

Here I come, sitter på spanskan nu, hade rätt om historian och fe:n som bytt plats så nu har jag haft matte och historia, samtalet gick bra och nu sitter jag på spanskan och planerar att inte dö :P 
Längtar till lunchen :P Sen har jag idrott kvar sen stallet :) 
 

Förvånad

Började dagen med företagsekonomi och kollade igenom kapitlena och sen gjorde några uppgifter. Fick D på provet och får tillfälle att förbättra det om jag vill så det ska jag nog göra på onsdag. Känner mig oerhört generös till skolan :O Ovanligt som fan menmen.
Jack har verkligen gått galant de senaste dagarna både på tränsbett och stång. Idag red jag på tränsbett och utan sporrar vilket inte ändrade hans goda vilja att göra vad jag bad honom. Superfint idag också, blev dock bara ett kort och lugnt pass idag men han skötte sig superfint :D Jalle kom ner till ridhuset vilket var bra träning eftersom han inte är jättevan vid att det går in och ut hästar ur ridhuset hela tiden. Så det gick ju bra iaf. Lite stirrig typ 3 minuter efter att Jalle kom in sen lugnade han sig igen. 
Släppte ut honom sen och mockade och fixade mat, när jag kom hem så läste jag lite, duschade och nu sitter jag vid datan och ska kolla igenom lite historia frågor tills imorgon. Har ingen koll på det nya schemat och hemsidan har inte uppdaterat den -.-' Men jag tror de har bytt på historian och företagsekonomin på måndag och tisdagar... 
 
Som sagt har ingen aning om hur morgondagen blir med skola osv. men efter skolan åker jag till stallet till tre och mockar och fixar sen tar jag in Jack så får han skos. Ugh imorgon kommer det bli svårt att gå upp, ellie är sjuk så hon stannar hemma vilket gör det svårare för mig att gå upp hon är alltid så mycket piggare än mig så jag blir piggare när hon susar runt i huset :P 
 
Boxkompisana :D Pelle är störst och Jack den lite mindre :P 

Happy

Red på förmiddagen idag, mockade och fixade maten först såklart. Började på tränsbettet och blev skitnöjd med hans galopper idag, avsaktningar fick jag säga till honom sen skärpte han sig. Gick över på stången sen och lekte lite pleasure i skritt och trav iaf :D 
Nu ska jag skypea med Elin och sen ska jag plugga lite... kanske, läsa och se på greys står också på agendan. 

Underbar fredag

Hade sovmorgon trots det vaknade jag av mig själv halv 7.... låg kvar i sängen och läste the indigo spell i en timme sen gick jag upp och åt frukost osv. Sen läste jag företagsekonomi ett kapitel sen fortsatte jag läsa indigo spell så min morgonen bestod mest av att läsa XD Skönt iaf! Solen sken imorse och gjorde mig sjukt glad, idag är det två sam lektioner, naturkunskap och svenska på schemat. Slutar halv fem och hemma blir det väl avsnitt av greys och blandat med läsning och plugg -.- 
 Hahaha jag och Elin i kepsar...

stång

Jack gick super, red på stången hela tiden och tränade mycket galopper, lite byten och förvänt men för övrigt ganska lugnt. han skötte sig bra och vänjer sig mer och mer vid stången :) 
 

Bra

Känns bra, är nu fylld med positiv känsla, spanskan var faktiskt rolig idag, eller snarare den var inte fruktansvärd. Nu blir det historia, ska nog jobba vidare med frågorna och sen blir det luunch. Efter det blir det matte och företagsekonomi, hoppas jag är pigg och positiv till företagsekonomin, det är iaf meningen att jag ska vara det. Efter det så blir det stallet. 
Jag har legat lite lågt med lektioner för ett tag nu för vi känner att vi inte riktigt har råd.... Queeni har kostat så mycket med veterinären men nu är hon FRISK!!!!! Hon blev friskförklarad igår!!!!! mamma kan börja jobba henne ordentligt för hand först och sen börja skritta runt och bygga upp henne igen :D Känns faktiskt bra! 
 

första dagen

med det nya schemat och istället för att sluta tio över ett går jag till halv tre -.-' åker till stallet efteråt iaf och ska träna lite på stången idag :) nu har han vilat två dagar eftersom i tisdags så var det konsert och igår brukar han vila. för övrigt är jag inte taggad idag med längre skoldag. igår var jag duktig och pluggade spanska och historia, avslutade med två avsnitt av greys och sen läsa igenom spanskan igen. satt och njöt i solen igår på naturkunskapen den sken genom fönstret och värmde otroligt skönt :D 

Salig

Herregud, gårdagens konsert var helt underbar! Vi åkte in efter att jag var klar i stallet så hämtade vi ellie och tog bussen till sthlm. Vi käkade på donken och gick runt lite i affärerna i närheten innan vi hämtade ut biljetterna och gick och satte oss :D Balkongplats i konserthuset :D När Bryan äntligen kom in på scen så trodde jag allvarligt att jag skulle svimma, hans röst var så gudomligt bra! Den är bra på cd men live..... asså gud det var så sjukt! Kollade i kikaren och nog har han åldrats, han är ändå 53 år, fyller 54 i november men rösten har inte ändrats sen han var 20. Publiken ropade massor av låtar som vi önskade att att han skulle sjunga och hans svar var: "I've a mental list in my head, you don't want to fuck with it." Hahahah åhh skrattade så mycket när han sa så, nog för han är 53 år men han är fortfarande lika ungdomligt i sinnet och språket som jag är. Njöt verkligen i fulla drag av konserten och ångrar inte en sekund. 
Han fick stående publik vid några tillfällen också, jag kände igen de flesta låtar men några var nya för mig. Glädjen var total när han sjöng "here I am" från spirit, hästen från vildmarken :D 
 
Det går verkligen inte att beskriva hur glad jag är för konserten och jag hoppas verkligen att det blir fler, jag gifter mig med hans röst. 
 

fullt upp

idag blir det skola med engelska, matte, spanska och historia, sen raka vägen till stallet och mocka och fixa mat sen blir jag hämtad och då ska vi hämta upp ellie och sen så åker vi till Stockholm på konserten, sen raka vägen hem och sova (Y) 
 
Kommer nog bli roligt, det enda molnet på min himmel är spanskaläxan nu :( 
 
 Emelie var sååå duktig och gjorde en fläta på mig med mitt lååånga hår XD måste verkligen klippa mig snart :P

dåligt och bra

Började dagen med att få reda på att schemat ska ändras till något jag tycker är sämre -.-' så led igenom fe och spanskan men sen under spanskan började det vända(?!) Pappa smsade och sa att han hade lyckats få biljetter till bryan adams konsert i stockholm imorgon kväll. Tjoho vad skojigt det ska bli :D 
idrotten blev itne inte mycket gjort för min del då jag glömde min sportbh.... vanligtvis skulle jag inte bry mig men idag är inte som alla andra dagar.... 
Åkte till stallet och började med att bussen inte stannade eftersom bussens stoppknapp inte fungerade... Så fick kliva av lite senare, såg att Jack stod vid grinden redan så skyndade mig att byta om men när jag skulle hämta honom så var han redan uppe vid maten igen så det var bara att knalla upp och hämta honom. Ellie hade mockat och fixat allt redan så borstade honom och lindade benen med de blåa benlindorna, blev sådär men övning ger fördighet :D Sadlade på och knallade ner till ridhuset tsm med Chris och Dusty. Träffade de två andra i laget som skulle komma med häst och de höll på sadla. Sen kom två till av lagmedlemarna utan häst och stannade och pratade en stund. Jack var helt till sig att se de nya hästarna så han var superspänd vilket gjorde att jag jobbade han för hand i början, tränade mycket back och fokus på mig och huvudet ner. Gick sådär men hoppade iaf upp efter en stund, han var spänd men böjde igenom honom och helt plötsligt kände jag hans tävlingshumör kicka in så han bara slappnade av och lyssnade på mig så som han gör på tävling när det blir för mycket runt omkring. Sen samlade vi oss och kom fram till att börja med lite railwork, jag blev supernöjd med Jack, han har talang, galopperna satt jättebra förutom en gång då vi hade lite delade meningar om att springa om hela ledet och ta täten ;) Sen byggde vi lite bana och det gick bra, behöver träna mycket mer på bommar, presseningen gick iaf bra men vattenmattan på tävling? nej hu har aldrig sett den förr ;) 
han blev lite trött nu i huvudet men fortfarande så lyssnade han och tränade lite stopp och back eftersom jag kommer tävla i reining och wr på första deltävlingen som sker på hemmaplan. 
 
Hade tänkt fota men nej det blev det ingen tid till. Så en ååång text, ingen av er kommer orka läsa igenom tror jag men ändå, förevigat detta träningspass nu! 

avundsjuk

Fick reda på att ellie slutade 11.15 alltså typ en kvart kvar. Medan jag har spanska som börjar typ nu och sen har jag idrott kvar. Det suger men taggar för eftermiddagen iaf. 
 
Have a nice day! 

skola

suck snart är jag tillbaka i skolan, en vanlig måndag väntar med matte, fe, spanska och idrott men sen blir det annorlunda i stallet så kommer allsvenskalaget halv fyra så ska vi träna tsm :) kommer bli skitkul verkligen :D 
igår fick jag värsta sy rycket, först sydde jag ihop Jacks täcke för hand eftersom maskinen inte orkar sen fick jag snabbkurs hur man lade upp byxor för att lägga upp fyra par jeans vilket gick galant för att vara första gången supernöjd med några ;) hatar att gå med förlånga byxor vilket jag gör typ jämt för jag aldrig orkar lägga upp men nu vet jag hur man gör och det var enkelt så inga föer för långa byxor! 

the clock is ticking

började dagen med utsläpp och lite ridning men hadr med mig repgrimman så jobbade för hand också sen hjälpte jag en tjej att träna för hand och inkallning eftersom hennes häst inte vill bli fångad i hagen. det är ett problem jag fått höra av mer nu på senaste tiden och ibland vill inte jack heller komma in. 
det stormade verkligen idag blåste så in i helvete :o 
sista dagen på lovet, ska ta en titt på jackies täcke jag glömt bort att jag hade hemma för att det är trasigt, troligen lagar jag det idag sen ska vi betala in min tävlingslicens... jaa det är typ det jag ska göra, joo packa till skolan imorgon och städa mitt rum lite också. 

kärlek

red idag efter insläppet och träbade lite förvänd galopp och några misslyckade byten idag ;) men är nöjd med passet ändå eftersom han var mycket lättare att lugna ner idag och sakta av från galopp gick bättre idag<3 
 

Grey's Anatomy & planering

Har sett klart första säsongen av GA och den är väldigt bra, hahah trodde inte den skulle vara sååå bra men tji fick jag, ska börja på säsong två snart :) 
 
Igår blev det lite arbete för hand, inte den bästa dagen, vi båda var distraherade så det blev lite gjort. Var en snabb dag i stallet igår, idag har vi insläpp, idag planerar jag att träna förvända galopper och kanske lite byten. 
 
Söndag: då ska vi ta ett lugnt pass, eller leka för hand eller rida ut beroende på väder. Men han ska få ta det lugnt för på måndag blir det allsvenskaträning :D Första gången det här laget träffas som ett helt lag, dock kan inte alla närvara men de flesta, dags att träna, första tävling blir den 21 april på denan. Nu taggar vi och vi ska sätta galoppombytena tills tävlingsdags. Det hoppas jag iaf... Är iaf taggad och motiverad nu! 
 
utanför hästarna så händer det inte så mycket, ska vila ut i det sista, på måndag kanske vi får tillbaka företagsekonomiproven... Fy fan asså, kändes inte alls bra men har chans att göra om det om jag vill. 
 
 Himlen brann för några dagar sedan! så vacker att se på!

Natural horsemanship

Är något superviktigt som jag försöker jobba mycket med och jag och Jack har fått myyyycket bättre kontakt med varandra sedan jag började träna mer från marken. Tidigare har jag haft en bok att läsa ur som är superbra men hittade den HÄR sidan och den är superbra och blev verkligen glad när jag läste på den och insåg att jag har gjort rätt utan att "vetat" om det. Det var som att få det bekräftat mycket, jag älskar att jobba för hand och se hur Jack trivs med det också! 
 
Jag tror han blev glad att jag äntligen börjar fatta lite om ledarskapet och att jag börjar ta det mer. Inte vet jag men inte förrän jag flyttade jack och fick jobba med honom på alla de sätt jag själv ville, det var min häst innan vi flyttade men där vi stod hade ägaren lite tendens att lägga sig i och det störde mig oerhört. 
Jag har hjälpt en tjej i stallet för hon har svårt att fånga in sin häst i hagen, jag gick på mina egna erfarenheter då jack inte ville komma in men också för att jag fick höra hur en ny häst beter sig i en ny flock och hur den försöker komma in. 
 
 en bild på ellie och Julia, komiskt eftersom Julia kan flippa för stenar som ligger "fel" på vägen men en pressening var inga som helst problem. Hon har blivit mycket lugnare också sen ellie började rida och jobba med henne. Kul att se! :D 

Gårdagen

Gick superbra i stallet igår, jag hjälpte henne att hämta Jack sen mockade jag och hon fick borsta och fixa. Sen sadlade jag och satte på benskydden på Jack innan vi traskade ner till ridhuset, fasen vad halt det är :O Jag lät fanny jobba Jack i lätt form i skritten och styra och stanna och backa lite så hon hade koll på det sen böjde vi honom. Efter det travade hon igång och även här kolla bromsen osv. Sen tragglade vi med galopperna ett tag och det slutade skitbra verkligen! Jättenöjd med både Fanny och Jack. Såklart var jag tvungen att hoppa upp på honom när Jack bara travade iväg och blev trött på att göra i princip samma sak, men det är lättare för mig att säga vad som ska göras när jag har provat och känt vilket humör han är på när man sitter på ryggen. Jag kunde iaf ge bättre instruktioner från marken efter att jag provat honom. 
Fanny har åkt lite på Jack tidigare men det här var första gången hon fick jobba honom, stooor skillnad på att åka på Jack och att rida honom!! Jag hoppas hon blev nöjd för det såg iaf bra ut :D 
 
Idag är jag hemma medan resten av familjen drog till uppsala, de får springa mina få ärenden också på köpet, jag har gått ut med hundarna, satt på tvättmaskinen, ska snart kasta in en till för jag hör att den här börjar bli klar, gjort lite matte och städat lite. Ska slappa sen framför någon film eller så och äta lunch. Runt 2-3 går jag ut med vovven igen och sen blir det stallet, undrar om vi hinner rida idag? Om det blir så så ska vi träna förvända galopper idag om tiden inte räcker till så blir det markträning idag! Har varit så glad de senaste gångerna när jag hämtat Jack för han kommer till mig i hagen, när jag är några meter ifrån så kommer han dom sista stegen :D Ibland kommer han även längre sträckor! 
 
 gammal favoritbild som pappa tog ;)