jojawestern.blogg.se

Sista

Lektionen innan AWG, Camilla red mycket förvänt och ggjorde byten med Jack. Så snygg han är när hon rider :o hon fick till byten på enhandsfattning och stång men sen bytte vi till tränsbett och hon fuck känna hut han spänner nacken och bara drar men så fort hon satte på gramanen behövde hon inte ens ta i honom när hon gjorde byten. Fick hoppa upp sen och göra byten på gramanen gick jättebra. Sen provade vi stången och jag kunde göra byten på en hand och stång :D 
Vi bbestämde att jag ska tävla reining, Trail och western riding på stång på ungdomsklasserna, får se hur det går :p men det kan ju ändras beroende på hut han kkänns på framridningen. 
Ska rida D volter till byten och göra byten lite tidigare så vi intr hamnar i knäet på Håkan, tror intr han uppskattar det ;) 
Hjälp har fått vinnarskallen väckt.... Fy på mig får inte tänka på att vinna eller prestera så, bara göra ett lugnt mönster där Jack och jag trivs :) gäller Alla klasser.

Love quotes my edits

 

Fråga till er

 
Vilken gren tycker ni jag och Jack ska satsa på?
  
pollcode.com free polls 

Grundträning

Känner att jag alltid skriver om gårdagens pass för jag skriver aldrig på kvällen :P Då måste jag plugga...
 
Men i alla fall så red jag Jack i ridhuset med fokus på tempoväxlingar, övergångar och förvända galopper. Han var riktigt fin! Kände dock att jag inte fick till en superövergång i vänster galopp till jogg men den var helt ok, han har svårt i det varvet får jag ta hänsyn till. Förvända gick jättebra i vänstervarv höger galopp, han sprang första varvet men sen jobbade han fint när han insåg att han inte kom undan. Däremot högervarv och vänstergalopp bytte han galopp hela tiden i fram så vi fick kors ett antal gånger... 
Tillslut fick vi till det men vi fick kämpa, avslutade nöjd iaf.
Jack var riktigt snygg när jag hämtade honom i hagen... Lertira på ögat :P 
Mamma har också bestämt sig för att stalla in våra så från och med nu sover de inne och det är dags att mocka och fixa mat! :D Jag älskar att göra det, önskar bara tiden fanns till så man slapp känna sig stressad. 
Ellie fotade :P
 

Underbart

Slutade tidigt på tisdag inte minst 3 timmar tidigare! Mockade hos Jack och hann rida honom och få tips av Chris i trailen! han är väldigt nonchalant på travbommar men galoppen går bättre. Sen hjälpte jag till när hennes föräldrar lastade Dusty, gick jättebra! inga problem. Lastade på Jack och han var väldigt trött på mig och ville inte på men till slut gick det, gick på några gånger till och då var det inget problem. 
 
idag hade vi tydligen sovmorgon men var här och jobbade naturkunskap, engelskan blev inte så mycket gjort på sen käkade jag lunch med emelie och linnea. Psykologin var långtråkig och inte så givande och nu har vi bara företagsekonomin kvar innan jag slutar. Hoppas det är enkelt. 
 
Kommer träna Jack med tempoväxlingar idag och kanske bommar idag igen. vem vet? Har skaffat ask så fråga mig här!
 

Hoppning

Slutade tidigare i skolan och dorg till stallet igår, tog det lugnt och pysslade med honom innan jag sadlade på och tog ner honom i ridhuset. Jag och ellie lade fram massa bommar och koner.
 Inte världens snyggaste bild men ungefär så här så travbommar smalt med tre bommar och sen galoppavstånd på fyra bommar. Sen hde vi koner och snurra runt lite :P Vissa var helt klockrena med Jack han lyfte och taxerade själv, galoppbommarna gick mycket bättre än trav. Tränade förvänt och det märks att vi inte gjort det och Jack har tappat lite muskler. Tänkte rulla över några hinder när ellie hade byggt upp det, hade väntat mig att han skulle crasha in i hindret som han brukar men han gör världens hopp så jag håller på att flyga ur sadeln XD Hahah så hoppade lite till och han hoppade lika högt igen, han tyckte det var skitkul! Lät han vila lite när ellie hoppade sen tog jag fram flaggan och miljötränade, inga som helst problem, galopperade och hoppade över krysset, och han rullade fint över den här gången utan att hoppa för kung och fosterland ;)
Nöjd med passet och ska verkligen komma igång med att träna Jack ordentligt och bygga muskler nu på vintern!
 
 Lite egopics på mig själv idag, tisdag och lång skoldag, sen rullar kosan mot stallet och hjälper till med Dusty och mockar. Jack fick sova inne i natt för att det skulle storma.
 
 

Måndag

 
Min dator laggar men nu verkar den funka så passar på att blogga, det är lunch nu och jag väntar på att matten ska börja. Senare idag åker helt helt gäng från klassen till tyskland, alltså de som läser tyska så det blir tomt kvar i klassrummet nästan..
Idag ska jag lägga ut bommar och prova ett nytt knep som Chris lärde mig!
Tisdag så åker jag till stallet och så ska jag tsm med chrissies föräldrar lasta Dusty, jag hjälper dem på fredag till AWG :)
Onsdag, tränar jag mycket huvud med Jack form, ett grundpass med mycket precision (hoppas jag)
Torsdag,  Bommar då också tror jag, kanske vi har någon chans i trailen utan att göra plockepinn av det.
Fredag, Packar ihop allting och putsar upp sadel och träns. Kanske hinner rida också men packning och fix i första hand, jobbar kanske från marken och låter han tänka lite, hoppas kunna hinna massera honom lite. Jack sover inne från och med fredag också.
Lördag, åker vi till denan på morgonen och satsar på 5 youthklasser, ha roligt i vårt ungdomsgäng.Jack sover över där.
Söndag, tävla i två KM klasser dvs trail och reining, brukar bli så trångt i pleasuren och horsemanshipen i railworken så vill inte utsätta oss för det innan Jack kan gå lite saktare. Har inga stora förhoppningar på de här klasserna då det är sjuuuuukt mycket motstånd i år!!
 Lillbåge tar sig en tupplur på stolen
Jack är sömnig efter massage
 
 

Helg

I fredags red jag, mamma och ellie ut, mellan deras sommarhage och kohagen och vidare, över en bro som han bara gått över en gång förrut, då var han fjollig första gången men tillbaka var bron inga problem och i fredags så knallade han rakt på! Han brydde sig inte alls, sen när vi travade gick han på tvärsen och ville efter Julia men han gjorde inget mer än att han slutade driva och tänkte uppåt men annars gjorde han inget. En grävmaskin i full gång var inte alls läskig tycker Jack, han var tvungen att visa att han var en stor pojke bredvid de rädda stona ;) 
 
Lördags, lastränade bara, känner mig hängig, han stökade lite eftersom jag började skicka in honom, Kan bara skicka in honom halvvägs sen blir han osäker. Men inga problem att lasta smalt när jag går med honom över huvudtaget. Tränade sen bara på att lasta ur eftersom nu när jag börjat lasta ur själv backar han ut men väntar inte riktigt utan bara backar på. Hade ellie med i fram för att ta tag om han ville ut fort men på träningen gick det jättebra! :D 
 
Idag har jag bara legat i sängen typ... Försökt läsa psykologi men det gick inge bra och sen städade jag men har inte gjort mycket mer.

Bommar

Lade ut fyra bommar med nääästan trav Håkanavstånd började med att skritta över vilket gick bra sen galopperade jag honom, gick jättebra och spinntränade innan jag började trava över bommarna, tog lång tid innan han inte trampade över två bommar samtidigt. Han drog inte alls på samma sätt mot bommarna men ändå gick det för fort. Fick hoppa av några gånger och rätta till bommarna eftersom han gjorde plockepinn av saken. 
Längde sedan ut till galoppavstånd och det gick mycket bättre, efter tre gånger gjorde han det klockrent. Så vi avslutade passet så. Ryktade honom under tiden jag väntade på mamma och masserade honom, när jag masserade bogarna och bringan stod han och gäspade och tuggade! 
Idag är det först skola som gäller, har gått på matteresursen idag och blev nog lite klokare.. Nu väntar jag på att SAM lektionen ska börja, efter det blir det lunch och psykologi. Sen slutar jag för jag ska tydligen inte ha idrott -.-' kan dom bara bestämma sig någon gång. 
Jack har fått ett jättekonstigt sår på bogen, han hade ont första dagen men igår reagerade han inte. 
 

Bilder från Dammkärr

Hittade jag på Viljas blogg, hon var med Maria och Lollo i Dammkärr så hon fotade en del! Jag hittade in på hennes blogg av en slump av reklam så såg jag Jack på en bild XD Så gå gärna in och kika på hennes blogg! Bara ett smakrprov! http://traineatlive.blogg.se/ http://traineatlive.blogg.se/ http://traineatlive.blogg.se/
 

Strängnäsbygdens Western Riders hösttävling i bilder

 

"Har du glömt något?"

Såg på Chris blogg att hon lagt upp ett inlägg om de som kommenterar på fb om de ser en bild med ryttare utan hjälm. 
 
Du har glömt hjälmen
 
Vart är hjälmen
 
Nu har du glömt något va
 
Inte så roligt den dagen du ramlar av
 
Det är inte snyggt, det är fult
 
Inte så mycket att skydda antagligen
 

Ovanstående kommentarer kan ses på fb på bilder när ryttaren inte bär hjälm. Men alla vet att det är farligt att rida utan hjälm man behöver inte få det påpekat av någon så fort man lägger upp en bild. Chris gjorde en bra jämförelse med rökare. Inte går du väl fram till en som röker och säger: Sluta röka, det är farligt och du kan dö av det? Nehe det menar du inte? 
När jag rider utan hjälm är det för en photoshoot inget mer! Och ja jag gör ett AKTIVT VAL!! Jag vet att det är farligt men rökning är också farligt och ALLA vet också att rökning DÖDAR! Det står till och med på cigarettpaketen liksom. Med saker som är uppenbara, alltså verkligen uppenbara som att rida utan hjälm eller att röka som ALLA vet är farligt så behöver inte alla kommentera det så fort de ser det. Samma person som säger till en ryttare som rider utan hjälm går absolut intefram till en rökare och säger att denne borde sluta röka. Jag har fått sådana kommenterar om att jag rider utan hjälm och jag blir inte så upprörd men tycker givetvis att det är väldigt irriterande. 
 

Grymt

Idag red jag första gången efter tävlingen i Nyköping, red på correction idag, började att rida honom i form på medellinjen, jätteostadig men efter några tillsägelser höll han sig mellan tyglarna,red sedan mycket volter och tränade på neckreiningen. Spinntränade lite också för att lösgöra honom lite till innan jag galopperade lite och lite av misstag bad jag honom att byta galopp på en raksträcka och han bytte klockrent!!!!! Jag var så chockad att jag var tvungen att göra om det för att kolla om det bara var en slump men icke sa nicke, han gjorde om det alla gånger! Jag satt dock på två händer och stång men jättenöjd, han drog inte alls och gjorde snygga,rena byten på långsidan. 
Miljötränade idag med en flagga jag har stående i skåpet (jag vet, inte det vanligaste man har i ett skåp) han tog det ännu bättre än första gången vi tränade i början av augusti, och det här var andra gången vi hade med den ner till ridhuset. Passet blev jättekort men är jättenöjd och strecthade honom medan ellie skulle bli klar. 
Uppe i stallet igen hade jag lång tid på mig innan pappa skulle hämta oss så ryktade honom ordentligt och han blev jättefin :D 
Skulle nu beställa från ponnypop och man måste köpa för minst 250 kr om de ska skicka paketet och med min 100 kr rabatt måste jag köpa för minst 350 så jag ska bara fortsätta leta efter saker jag vill ha ;) Tycker ponnypop har massvis med söta och gulliga saker till hästar men bara engelskridningen så jag är inte så intresserad, lite stallsaker som hinkar och svampar kan jag köpa, borstar har jag. En jacka skulle jag behöva men vet inte om jag ska köpa det därifrån... 
har jagat lite sponsorer till AWG och vi får nog ihop ett gäng så det blir finfina priser tills dess. Har inte bestämt mig om jag ska testa och tävla på stången men det är ju håkan som är domare... Och vi är ju inte alls redo för stång..Men det börjar ju gå riktigt bra på tränsbettet (som i Nyköping) så hoppas de tävlingsvanorna sitter i tills AWG ;) 

Hahaha

På ellies blogg har hon lagt upp den här bilden kommentaren på den va:  Gulligt och när jag tänker på det så ser Jack otroligt nöjd ut :D <3

Gårdagen

Igår var jag ute och gick med Jack eftersom han hade gått så hårt i helgen, lite tittig men han brydde sig inte om mopeder eller något, Julia fjollade sig som fan och Thure bara knallade på. Ska beställa från ponnypop eftersom jag fick presentkort där men man måste köpa över 250 för att de ska skicka -.-' och jag och Chris fick inte beställa tillsammans. 

Kommentar

Glömde bort i förra inlägget att skriva kommentaren jag fick i horsemanshipen. "Bra sits, mjukt ridet, trevligt." Det jag ska förbättra var railworken :D Kanske blir en horsemanshiphäst av Jack ;) 

Nyköping

I fredags åkte vi till Nyköping klockan tre, hoppade över idrotten för att inte hamna i den värsta stockholmskön men det lyckades vi inte med...Tog två timmar från Norrtälje till Södertälje men sedan flöt det på okej, inga problem att hitta heller. Resan tog ca 3.5-4 timmar. Lastade ur Jack och installerade honom i boxen så länge medan jag packade upp allting och vi var inne i stugan vi hyrt under helgen.  Sen käkade vi middag, jättegod köttbullemacka :D Sen sadlade jag på runt halv åtta och red honom i ridhuset. Han var lite fjollig ett tag men sen coolade han ner. Han gick gryyyymt fint så red bara en halvtimme men checkade av honom och han var jättetrevlig att rida!  Sen duschade jag honom, tog tre försök att få in honom i spolspiltan XD men sen var han ren och fin och flätad man och svans. Täckade och nattade honom. Sen var det väntan innan resten av laget kom, de körde senare så tror de kom runt tio-elva tiden. Vi kom i säng runt tolv. Sov helt okej såå vi gick upp klockan sju. Hästarna var fodrade och klara så vi gick upp och åt frukost. American pancakes och lönnsirap :D plus rostade mackor med gurka och te. Jättegott så vi var mätta och glada till första klassen. Kom igång lite för sent att värma upp och var stressad men kommer ihåg att jag satt och väntade ändå.    Trail D Gick helt okej, jag var nöjd med mönstret men han sprang lite. Nollade på bron och travbommarna och plussade på ryggningen. (Y) Slutade på en tredje plats av 7 starter. Jättenöjd! Väntan där imellan och satte på benskydden inför reiningen. Red inte fram så mycket mer, lite tankeövningar.    Reiningen gjorde han skitfint men jag slappnade av för mycket i första bytet och jag fick inte ner honom i trav så vi fick kors. Men vi kom fyra av fem starter.    Sen avslutade vi dagen med en horsemanship mest för att vi skulle kanske rida den på söndagen i allsvenskan. Mönstret gick så sjuuuukt bra! Han var klockren, verkligen i sitt esse! Railworken springig och jag var inte riktigt nöjd med honom. När vi hade ställt upp så kommer domaren till mig först. Min tanke var: Fan jag har diskat mig (domaren brukar komma fram till mig och säga det. den domaren har diskat mig allt för många gånger) Hon sa att mönstret var fint och railworken var sådär men att 80% döms av mönstret. Jag satt där lite fundersam och de ropade upp placeringarna. När tvåan skulle ropas upp och jag fortfarande inte hade fått placeringen, var jag glad Yes jag kom tvåa! Men så ropar de upp en annan ryttare och modet sjönk. jag diskade nog mig går tankarna. TIlls de säger: Och vinnaren i klassen är startnummer två! Hjälp vad chockad jag blev! Fick årsprenumentation av Lucky rider plus en fin rosett :D Fick rida ärevarv till stand up for the champion, hahaha vi tog två varv för jag fick inte stopp på honom för han blev så glad XD Avslutade den dagen på topp! Jättegod grillmiddag, sen gick jag och Lollo med våra hästar i ridhuset för att de inte skulle stå så länge sen nattade vi dom. Tog en dusch innan middagen kom jag på...   Sov mycket bättre den natten och vi alla i stugan vaknade innan klockan ringde så vi gick upp och åt frukost. samma frukost som gårdagen, sen red jag i tredje klassen som var en trail. En i laget kom inte så vi delade upp hennes klasser. Trailen gick sjuuuukt bra! Plussade på grind, bro och serpentiner, direkt efter bron skulle vi få jog och trava serpentiner och Jack gjorde det klockrent! Allt gick jättebra, han taggade till i galoppen över bommarna så knappt att jag fick trav innan fler serpentiner men det gick, sidepasen gick också bra, lite stressade så vi klonkade i en gång och grinden vt ni ju redan hur det gick. Detta var en allsvenskaklass.
Sen direkt efter satte vi på benskydden och jag red en versatile enskilt. Plussade på grinden även den gången men han sprang jättemycket i reiningdelen så jag missade en volt.. Utgick från den klassen... Reining nästa och den gick jättebra, flöt ut lite i lilla vänstra volten men gick helt ok. Vi plussade på vänsterspinnarna :D  Sen fick han sova och käka lunch medan jag också fick i mig lassagne till lunch. Sadlade efter ett tag och red kort fram till WR, det var mönster tio eller något med byten i serpentiner över banan. Vi plussade på bommen och fick även en nolla i första bytet förutom straffpoängen för att jag gjorde enkelt byte. Trots att han hetsar upp sig på galoppbommar och det var en med i mönstret så bröt han snällt av och tog en ny galopp efter bommen :D Älskar min häst! <3 Han var jätteduktig!! <3 Satt kvar till prisutdelningen och tre lag blev på delad tredje plats vi var ett av dom :D Det här var den bästa deltävlingen som vi presterade bäst på :D Vi kom sist när vi lade ihop alla deltävlingar men det hade vi väntat oss. Gotland tog hem vinsten och åker till finalen i Uliceshamn :)  Kärlek i Dammkärr  Tyst och lugn framridningsbana fredagskväll Glad häst på fredagkväll klockan 8 på kvällen Träffade trevliga Strängnäs:are där :D  Ute på prommenad mellan klasserna  Lite käk ska man ha också  VINST I HORSEMANSHIP  Stolt häst <3  Toby i Unextreme cowboyrace  Middag lördag kväll  Glada WRU's Angels   Helgens skörd          

16. Gamla bilder på min häst

      

15. En tävling jag aldrig glömmer

Det måste vara Roslagsstoppet den 8-9 Juni 2013, det var underbart umgänge, jag introducerade en person för western så hon fick mera hum om vad det var och jag tävlade och vann min första versatile D fast det blev mönster fem förutom bytena vid slalomen. Hade tänkt ställa upp i ungdomsversatilen men det var för få starter och då blev vi inkastade i AA klassen. Det var vår första "riktiga" vinst, eller njae jag har vunnit WR ungdom också... Jack gick som en gud den dagen och jag var jättenöjd med honom :D Det roliga var att jag inte trodde att jag ens skulle bli placerad bland de tre första i versatilen och så vinner jag! Det var en härlig lyckad chock :D 
 
 Jack är otroligt glad i ärevarvet!
 

Barbacka hoppning på hästens dag i Sundsvall


14. En häst jag saknar

Det måste vara Elan, min första favorithäst
 

Onsdag, torsdag, fredag

I onsdags red jag lektion för Camilla, mamma hade gjort iordning Jack så jag knallade bara ner till ridhuset, Camilla höll på att träna spinn på honom, såg jättefint ut och tränade även byten. Sen kom vi på att tackla uterittsproblemet så hon red ut honom förbi den läskiga geten och över färsna gård, jag cyklade med på ulrikas cykel, dock var den alldeles för hög så jag mördade mina benmuskler och det slutade med att jag gick med cykeln bredvid mig stället XD Sen fick jag rida på hemvägen och det gick också bra! 
I Torsdags var det lära känna dag mellan alla höskoleförberedande program på roden, jag tillhörde förmiddagsgruppen så vi skulle sluta vid lunch. Jag var nöjd med min grupp, eller ja jag blev nöjd med den ju längre tiden gick, vi hade bra samspel, bra ledare och ja alla såg efter varandra. Vi hade två naturtreor och en tekniktrea sen var det två stycken ekonomitvåor (jag och en till tjej från min klass) och sen två samettor. Jag tycker stationerna var helt okej roliga men lärarna hade inte planerat med tidsplanen vilket gjorde att det tog sjuuukt lång tid, vi gick alltså överallt vi var vid Lommaren, Färsna, Södra bergen, Parkskolan osv. Ja överallt och det var gassande sol så varmt blev det. Vi i gruppen valde att hoppa över lunchen och satsade på att bli klara vilkt vi blev... klockan två... Utan lunch i magen så köpte lunch på daisys, lite onödigt när man motionerat så bra dock... Sen åkte jag till stallet och red lite lätt. Han drog i galoppen på ett sätt jag inte varit med om på länge så blev väldigt besviken på honom, tränade skrittbommar med Chris och det tog ett tag innan Jack tog det lugnt, han suger tag i bommarna bara i skritten så som en hopphäst ska göra XD Smala avstånd också ;) 
Passet var alltså inget att jubla över. Gick upp och packade sakerna till Nyköping och tog det lugnt. 
 
Idag, fredag har jag jobbat lite psykologi på morgonen och snart har vi SAM lektion, efter det så blir det lunch och psykologilektion och så avslutar vi med idrott. När skolan är klar ska jag till stallet, packa in allt och hästen och sen ger vi oss ut på vägarna mot Nyköping i helgen. Hoppas jag hinner rida honom på anläggningen på kvällen. Senare kommer även resten av allsvenskalaget så vi kan ha mys i stugan vi hyrt till laget :D För övrigt har mitt internet var galnare än förrut så därför har det varit låg uppdatering, vi får se om jag kommer kunna blogga från mobilen i Nyköping :) 
 WRU's Angels förra året i Nyköping
 

13. Senaste hästsak du köpte

Det var nog ett nytt stångbett från highridge tror jag det var från... specialtillverkat med kortare skänklar, låg port och fast mundel med rörliga skänklar, hahaha vad dåligt minne jag har >.< menmen

12. 10 Bra hästbloggar jag läser

Jag tänker bara rada upp dom för jag har inte riktigt tid just nu att skriva om alla. Det här är några bloggar jag läser men jag läser fler, framförallt är det tjejer jag känner som bloggar jag tycker det är mest intressant! Jag länkade inte alla nu menmen..
  1. Jonna
  2. Emma
  3. Mickis
  4. Chris
  5. Mollie
  6. Mysan
  7. Emelie
  8. Birgitta
  9. Lollo
  10. Elin

Krökt nacke

Läste på Jonnas  blogg om hur många glömmer bort bakbenen på hästen och bryr sig bara om att halsen och nacken är krökt på hästarna. Jag vet mycket väl själv eftersom jag själv glömmer bort bakbenen på Jack, Jag har lärt in och förknippat med den krökta nacken, Jack däremot har tagit till ovana att bara kröka på nacken och släpa bakbenen efter sig. Jag kan fortfarande inte känna när han lyfter ryggen, antagligen för han inte har de musklerna men också för jag inte är så duktig på min egen kropp och känna det. 
 

tjaa

Var riktigt seg i skolan igår, sen åkte jag till stallet och red ut en sväng tillsammans med promenerande Chris och Dusty :) sen ner i ridhuset och så hjälpte Chris mig med sitsen och mycket mer! Kändes väldigt välbehövligt. Jack var lat!!! Han är ju aldrig det xD men han förstod nog inte helt vad jag ville heller :p 
Idag hinner jag inte rida efter skolan menunder tiden mamma handlar drar jag in en sväng på hästshoppen :D imorgon rider jag lektion för Camilla och torsdag ridning, på fredag åker vi till Nyköping och beroende på vilken tid vi kommer fram så rider jag nog där också och känner av innan lördagen och söndagens tävlingar :)

Strängnäsbygdens Western Riders hösttävling

Igår gick jag upp klockan 4 och åt frukost sen kvart i fem åkte vi till stallet. Jack stod inne i boxen, sovit inne så han var pigg. Borstade honom och packade det sista så lastade vi honom. Försökte skicka in honom men det gick inte så bad ellie hämta ett grimskaft och stå bakom men så fort hon försvann in i stallet så gick Jack rakt på och jag skickade honom men fick gå in och hjälpa honom hela vägen och ellie kom och stängde. 
Vi plockade upp Lollo strax efter 20 i 6 så åkte vi hela vägen till strängnäs. Vi missade avfarten och fick typ åka en mil för mycket på e20:an tills vi kunde vända. Men tillslut var vi där och det gick bra. Red fram lite för tidigt och delvis gick han bra men ibland gick han skit. 
Första klassen var en trail D och vi gick banan, var ingen jättekomplicerad bana men bommarna var läskiga när jag red och han sprang lite.. Men bron och grinden som han aldrig har sett förrut var inga problem. Galoppen låg i en solkatt så den var lite läskig.. Slutade utanför placering men typ 10 plats av 25 starter. Scoren var verkligen ingenting att jubla över så kommer inte ens skriva ut dom. 
Trail C var en skrämmande bana men bommarna klarade han bättre tills det låg bommar efter bron så han blev skeptisk och under grinden låg det en bom som inte "skulle" vara där så tog två händer i grinden men det var ok. Ryggningen var klockren så den var jag nöjd med sen galoppen var lite spänd och serpentinerna blev lite snabba då. Slutade på en 6 plats av ca tio starter. Tror jag.
Sen var det "lunch" och lite vila innan versatilen, jag fick världens ryck och satte på stången. Traildelen gick grymt bra! WR delen gick snabbt för han ville springa och så slog han med huvudet då. Reiningdelen gick sådär de stora volterna gick inte så bra men de mindre gick något bättre, spinnarna var stressade men rundownen gick skitbra :D 
Så delvis var jag nöjd men ändå inte. 
"Förmiddagsklasserna" slutade klockan 5 så jag var nöjd över att jag tävlade bara de klasserna. Vi packade ihop och skickade jag in honom i transporten på typ andra försöket och jag kunde stänga när mamma tog emot honom i fram. När vi väl kom hem efter den långa resan så kunde jag lasta ur helt själv :D 

Knas

Igår red jag lektion för Camilla, hon tränade och avdramatiserade bytena vilket gick otroligt bra tycker jag sen tränade vi på hans spinnteknik vilket gick bra. När jag hoppade upp red fick jag spinna och hjälp det var en helt annan häst jag spann på, fy fan vad fint och härligt det var att sitta på honom. tränade kort galopp sen vilket gick helt okej och galopperade varv efter varv bredvid Camilla på Queeni. Först gick Jack i ytterspår  och hamnad lite efter i kurvorna men tog i kapp det på långsidan Hahahaha sen skulle vi byta så Jack gick på innerspår, han låg alltid lite före Queeni och jag hörde henne flåsa av ansträngning för att hålla jämna steg med Jack. Ändå gick det inte fort :P sen bytte vi igen så Jack låg på ytterspår, jag bad honom att öka på kortsidorna och sen kortade vi galoppen på långsidorna vilket gick skitbra :) ska träna ännu mer förvända och spinnträna nu tills nästa gång och alltid mjukgörande och få med rumpan :) 
 
hade tänkt gå till skolan idag för jag har mycket att göra men vaknade halv sju helt död så stannade hemma idag, troligen imorgon också... Måste för fan bli fris. Nu :O kan inte vara sjuk nu!!!!

Härligt

Jag mår piss, huvudvärk och konstiga uppgifter, tom min lärare sa att jag såg sjuk ut och att jag behövde åka hem... Men idag är jag endast i skolan för att rida lektion och resten av veckan kommer jag nog stanna hemma för att bli frisk till strängnäs tävlingen i helgen. Nu känns september väldigt jobbig med många tävlingar och skolan som har mycket igång... 

Bilder från hästens dag Alla bilder fotade av Ellie

 

Sjuk

I måndags så var jag i skolan men var riktigt hängig men drog till stallet och började med att jag kände mig för trött när jag ksulle byta om så gick ner i hagen och tog grimman men orkade inte mer så satt i hagen och gjorde ingenting och bara njöt. igår var jag hemma  från skolan förutom någon timme för att sälja en sadelgjord. Varit hemma och försökte plugga matte men det gick allvarligt sämst så det slutade med att jag läste ut the mortal instruments första boken så ska låna den andra idag eftersom jag är i skolan nu.. måste ju vara i skolan för jag får inte rida lektion om jag inte är i skolan... 
 
Hoppas jag kan ta mig igenom en skoldag..
 
 

IV Naturkunskap

Hade en halvtimmes genomgång hur ett mikroskop funkar, var långtråkigt sen kollade vi på alger ett tag innan vi kollade på hårstrån var skitcoolt heheh och jag lyckades fota genom mikroskopet XD 
 Det tjocka mörkbruna hårstrået är mitt, det ljusaste är Linns och det längst ner/höger är Natalies. Det svarta är bara en markör
 

Uppvisning Trail på Toftinge Gård 31 Aug 2013

 

11. Hur är min häst att rida

Oj, Jack är lat med nybörjare och väldigt snäll, visar man att det är jag som bestämmer så bjuder han på mer motor som oftast är ganska lätt att omvandla till arbetsenergi. Ute däremot ser han allt möjligt och han gillar att springa fort och inte lyssna på ryttaren. Han går lite emot skänkeln ibland och är lite stel men vi jobbar på det, han är framtung men har börjat lära sig att flytta vikten lite mer bakåt. Så svårt att beskriva... men det var lite om hur Jack är att rida

10. Min drömhäst

Oj, Jag vill ha en pigg häst som Jack men också kontrollera den energin. Jag har inte riktigt koll på Jacks energi alla gånger... En cool men alert häst liksom. Gärna en riktig reiner men som också har fina gångarter till pleasure. Jag vill ha en riktig allsidig häst som också hoppar. Men det känns lite som jag har min drömhäst... Inte för att han har det utseende eller det psyke jag vill ha, men vi har vuxit ihop och jag älskar honom och klickar det mellan häst och ryttare då spelar mina "kriterier" ingen roll. Jack och jag jobbar ju fortfarande på att jag ska kontrollera energin och han får springa när jag säger till.. 

I hate you then I love you

I Fredags hade jag M som sov över för hon skulle hjälpa mig på uppvisningen under lördagen. Vi gick upp halv sju och åkte till stallet kvart i åtta. Jag och M gick och hämtade hästarna under tiden mamma och Ellie drog upp släpet och packade in mina saker. Borstade av Jack snabbt innan vi lastade på. Gick jättebra, måste börja träna och skicka in honom. Jag ställde honom i en hage vi fått och kollade läget runt på området. Gjorde inte särskilt mycket innan vi hade möte kvart över tio för att checka av. Började strax där efter att rida fram och Jack var delvis fin men delvis var han helt hemsk och jag hade ingen kontakt med honom. Mickis kom med tips som jag tacksamt tog emot. 
Fick även prova Mickis Oliwer :D Hahah gick skitdåligt men han var snäll och gjorde inte många knop i onödan med mig på ryggen. Han var mycket skumpigare än jag trott och jag hade fullt sjå i att försöka sitta i sadeln utan stigbyglar >.< 
 
Det kändes inte alls så bra med Jack och han var superspänd när vi gick ut mot banan. Chris hjälpte mig mycket och pratade med mig så att JAG skulle slappna av. Vi red in och hälsade på publiken och sen tog vi presseningen. Han blev lite rädd när den kom helt utfälld bakom honom men sen gjorde vi om det och då var det inga problem. Jäklar vad Jack kunde trava fint bredvid Dusty, han tävlade inte alls! Han har aldrig gått så fint när vi tränat på pressening så jag satt helt chockad på honom :O Fortsatte sen enligt mönstret typ. Men tog en galopp för Jack kändes så fin, han gjorde alla hinder bra, skyndade på lite ibland för han tyckte att han kunde själv. Men jag var skitnöjd med honom!! Hade aldrig trott att det skulle gå så bra. 
 
Resten av dagen gled jag runt och kollade på andra och Jack fick stå och bli beundrad i hagen. Flera kom fram och sa att de var imponerade över att våra hästar inte reagerade mer på presseningen och tyckte hästarna var så fina :D Värmde i hjärtat! Var en jättetrevlig dag med solsken, regnade bara på morgonen men inget mer :D Lastningen gick sjukt bra hem och det gick snabbt att packa upp sakerna i stallet och när vi kom hem hade jag två timmar att fördriva med te och macka och en film. Hade haft ont i halsen hela dagen... Åkte sedan till middagen som anordnats för de som visade upp. Jättegod mat och trevligt sällskap. Hahah jag fick tillochmed ett erbjudande att sälja Jack ?!?! Han bara: Får jag köpa Jack? Jag bara ehhh nej >.< Hahahah det gjorde min dag. Fick även en burk snoddar i massa färger :D 
Bilder kommer senare