jojawestern.blogg.se

Dumma lilla häst

Jack bara skadar sig hela tiden, hela tiden nya små sår och sår som inte vill läka, det har inte precis varit vårat år men vi biter ihop och kämpar vidare.Det är svårt ibland för jag vill så gärna komma igång för fullt med Jack inte bara en månad innan nästa grej händer, men så är det att ha häst. 
 
Snart kommer iaf Fanny så ska vi hänga lite, så länge sedan jag träffade min tjej! <3 Ska rida Queeni idag och vi SKA träna på grinden. 
 
Red henne en stund igår när mamma och chris hade tränat henne på grinden men damen surade och mamma hade ont i benet så jag hoppade upp och försökte göra så gott jag kunde. Men nu är jag och Queeni anmälda till western rookie DRK så ska jag tävla henne i tre klasser. Mamma tävlar henne också i några klasser så hon får gå på lite. Tanken är inte att prestera på något sätt med henne, vi ska ta oss igenom banan på ett lugnt sätt. Jag har mycket lätare att sänka min prestationsångest när jag rider andras hästar än när jag rider Jack. Tror det är att jag vill för mycket med honom, jag har lite för hög press på både mig och honom när det gäller oss som ekipage. 
 
Jag kommer iaf rida:
Reining D mönster 13
Western horsemanship D
Western Riding D mönster 11 
 
SKa bli kul att tävla lite eftersom Jack och jag har varit så himla dåliga på att tävla i år pga skador och inställda tävlingar

Badat

ÄNTLIGEN har jag fått bada efter jobbet idag! Var så himla skönt och hela 24 grader i havet!! Störtskönt efter en svettig dag på jobbet! 

Åker snart vidare till Jack oc kollar såret osv! 
Jobb jobb jobb

Det känns så himla bra att trivas på jobbet och få jobba så pass mycket jag gör! Tittar till Jack minst en gång per dag och kollar såret och lägger om, dock försiktig med att öppna bandaget för mycket också. Men denna vecka har jag jobbat alla dagar minst 6 h utom onsdags! Det börjar ta sig där nere på glasskalaset vilket är jättekul! Himla fin miljö med väddö kanal precis utanför! 

Igår hade vi så mycket folk att menyerna tog slut så fick gå upp där vi hade några trasiga/sidor fattades så fick jag ta sidor och sätta ihop osv för att vi skulle få några hela menyer vilket gick också! Alla var hela egentligen xD 

Alex kom och hämtade mig med mamma, Ellie och Daniel så åkte vi hem och hade grillfredag vilket var urmysigt!! :) 
Gårdagen

Igår satt bandaget så bra sedan förmiddagen igår så lät det sitta på under natten, man vill ju inte öppna det för mycket och pilla i... Men iaf när Ellie kommit hem på kvällen så red vi Julia och queeni, mamma har ju fått för sig att jag ska tävla queeni lite i dannemora i augusti så bara att köra på då! Hon gick skitfint igår, lite övertaggad och galopperade på stället när jag ville jogga , lätt att falla in i galopp i ökad trav så det ska vi träna på och även omställning höger till vänster varv och tvärtom i galopp utan byte men avbrott eller förvänd. Lite vingligt igår och inte riktigt koll på benen så öva! 

Tänkte ta och lära känna henne lite så jag har mer koll på damen! 

Idag var det utsläpp som gällde och efter det direkt in med Jack och kolla såret, såg riktigt fint ut och torrt så sprayade på blåspray och lindade om det igen efter att det fått lufta ett tag. 

Sen in till Norrtälje och fixa lite innan jag nu sitter och väntar på bussen mot jobbet! Jobbar till halv nio ikväll så Woop Woop nu kör vi!!! 
Nej nu jäklar..

I måndags när jag är på jobbet får jag sms och samtal av Ellie att Jack är skadad, något typ av skärsår vid under kotan. I början var jag lite "ja men gör något åt saken, jag jobbar" men sen ringde hon igen och sa att det inte slutade blöda osv. Så jag tar första bästa buss raka vägen till stallet och tittar till honom, sitter bara i boxen ett tag för de hade lagt om bandaget nyligen men efter ett tag hade det glidit upp så då tvättade jag och lade om det, fick se såret också, rätt så djupt på sina ställen och typ 5 cm långt. Troligen är det någon annan häst som trampat till och dess söm har skurit upp Jack, annars har vi ingen aning om hur han har fått såret för det finns inget så vasst i hagen, hade det varit en pinne hade såret inte varit så rakt och så djupt. 

Men men efter att ha kollat till honom så var jag lite lugnare, dagen efter åkte jag in på morgonen och kollade igen och lade om det på nytt innan jag åkte iväg och jobbade. Det är jätteroligt att jobba, innan jobbade jag på väddö gårdsmejeri men de ville ha hjälp på deras nyöppnade glassrestaurang så nu har jag börjat jobba där nere med utsikt över väddö kanal också! 

Åkte till stallet efter jobbet och kollade till det och lade om det en gång till, kom hem och packade lite innan jag somnade. Idag var det upp igen och åka till stallet och kolla till honom, han var lite svullen på kotan men inte varm och ingen feber heller. Troligtvis blivit svullen för han avbelastar benet och får inte samma blodtillförsel då. För övrigt såg såret rätt bra ut. Ska kolla till honom senare idag också! 


Jack plockar egna äpplen i hagen 


Så här såg såret ut första dagen (sprayat med blåspray)

Riktigt mysigt

Hade utsläpp på morgonen och jobbade Jack för hand tillsammans med Anna och Bella, jättekul och jättemysigt! Jag checkade bara av flyttning av alla delar, ryggning osv. Hoppade upp och red i halsring barbacka, jättefin i galoppen men ville inte sakta av, lite busigt, men kände mig aldrig rädd eller så, han tyckte bara det var kul och han gasade inte iväg så jäkla fin! ❤️ 

Hästarna står inne nu under dagen för värmen och skydd mot insekter så får de gå ut på kvällen igen. 
2 ridpass

Idag plockade jag in Jack så han fick vila i några timmar innan jag red vid klockan 13, fattningarna blev bra till slutet och lösgörande, dock hängde lite för mycket i bettet, sen plockade jag av tränset för att se hur mycket som funkade, galopp o stop ja allt funkade! ❤️ Aldrig varit med om att han stoppade så bra som han gjorde idag UTAN träns!!!! 


Sen fick pojken vara inne ett tag och smälta det medan jag gick in och skaffade massa inspiration till mer träning, så tränade några timmar efter med mer precision på spinnen och avsaktningarna. Gick helt okej och jag är nöjd över vad han presterade. Sedan fick vi lite sällskap av några i stallets kusiner så fick jag och Jack visa lite vad vi kunde... Gick inte lika bra att visa stoppar men rida utan träns gillade dom. Så Jack fick vara lite showhäst, han blev rätt trött och uttråkad på slutet så jag har dåligt samvete över att jag gjorde som jag gjorde. Nästa gång gör jag som magkänslan säger! 

Bamse fick vara nere i ridhuset o röra lite på sig och han rullade sig sen satt han kvar i sittande ställning! 


Imorgon ska jag o Anna trixa lite med våra hästar och se vad som funkar :) 

Markträning

Igår vid klockan 13.00 hjälpte jag Fanny med lite markträning, basic saker som att flytta delar, personligt område, backa osv. Jack fick vara med och visa lite och sen red jag helt barbacka en stund och checkade av lite styrning, stopp och back, Helt okej! 

Idag, nu är klockan 07.19 och jag ser fortfarande månen trots att solen bränner genom jeansen. Ska jobba idag därav väntar jag på bussen just nu. 

Får se om jag rider idag eller om Ellie rider honom... 
Förundrad

Har jobbat hela helgen o måndags men igår hann jag rida på kvällen, Jack ville inte ta bettet när jag tränsade och ville inte tvinga i bettet så lade tyglarna runt halsen och gick ner till ridhuset, försökte tränsa igen men det ville han inte så hoppade upp med tyglarna runt halsen och han chockerar mig med att vara så jäkla lyhörd!!! Gjorde hela uppvärmningen med tyglarna runt halsen, galopperade och saktade av, stoppade, allt funkade! ❤️ 

Tränsade på men det var lite knepigt att komma överens för jag ville jobba ihop honom lite mer men han tyckte det var onödigt, fick till någon bra fattning men inte jämfört med så många, avslutade med stången och långa tyglar att bara styra runt lite o avsluta på ett bra sätt. Tog fram konan o han blev så lycklig att trixa lite med den. Jättenöjd ändå över passet med bra början o bra avslut. 

Idag valde jag att rida ett pass på morgonen, var redan från början väldigt bestämd att nu jäklar ska det jobbas ordentligt från början med ryggen, var lite extra på, väldigt mjukgörande o flyttande av delar under uppvärmningen, sen lade jag fokus på fattningar och ville verkligen ha små fina fattningar och det första han gjorde var att göra världens snyggaste fattningar, fortsatte att förvåna mig med grymma fattningar, så lycklig!! ❤️ Han bara gled fram! 


Hej hopp shullahopp

Har jobbat hela helgen, dvs igår o idag och jag har inte hunnit vara i stallet för massa tider hit o dit. Jobbar imorgon också men tar nog bussen till stallet direkt efter och rider Jack! Han för inte bli tjockare nu >.< träningen måste komma igång igen!! Alldeles för segt med det från min sida. 

Aja ännu en dag fylld med jobb! Let's make this our day 
1 år 2 månader 2 veckor 1 dag

Sedan satte jag i min tandställning och idag är jag äntligen fri!!!!! Så skönt att ta ur den!!! Skulle egentligen ha fått tråd bakom tänderna men ville inte det då jag Har hört så mycket dåligt om dom så jag fick skenor utan problem, strosade runt lite i Mörby centrum innan skenorna blev klara och köpte äntligen ett par iPhone 5 hörlurar!! Saknat sedan jag tappade bort mina 2 april men aldrig orkat köpa xD 

Nu ska jag ha skenorna dygnet runt utom vid måltider i en vecka sedan räcker det att ha på natten :D dom är så bra eftersom dom är osynliga också! Typ genomskinliga iaf ;) 

Red Jack när jag kom hem men jag segade ihop så blev inget vidare pass men han gjorde bra ifrån sig! 

Nu har jag tagit det lugnt, sovit en stund och sen övningskört lite! 


Woop Woop

Har fått värsta bettet på benet som gör att jeans skaver mot o bootsen klämmer så valde att jobba Jack för hand idag, han var väldigt alert o med mig, tränade lite puss o apport, sen försökte vi buga lite men tror att han tycker han är för stor för han försöker göra rätt men sen tvekar han hela tiden oavsett hur mycket jag lirkar o försöker. Men vad vet jag? 

Red barbacka sen och utan grimman så helt barbacka för första gången o han var jätteduktig! Travade, stoppade lite o styrde o svängde lite. Backen svarade han bra på också! 

Red upp från ridhuset med longerlinan som halsring flera varv, på ett sätt som inte gav någon strypmöjlighet såklart! 

Senare har dagen spenderats i Norrtälje, köpte en kortison salva mot bettet då det började bli rött runt om och benet var svullet o hårt runt om o ömmade. Men troligtvis blir det bättre snart. 
Kvällspass

Igår fick våra hästar stå inne o sova rätt länge, tog in Jack vid fyra tiden, sen vid åtta red jag innan han släpptes ut igen. Men tillbaka till passet, lade ut lite bommar idag för jag ville stt han bara dka rulla över dom utan att ta i för kung o fosterland. Vilket han löste direkt!! Igår var han skitfin! Jättelycklig o avslutade rätt snabbt men trots det hann vi båda bli svettiga. 

Sen åt vi sen middag runt nio halv tio innan jag duschade o somnade xD 

Nu så här på morgonen sitter jag på bussen påväg till jobbet! Jobbar till halv fyra idag så perfekt hinner jag med en buss också! 
Uppdatering

Efter lite planer på morgonen så kom jag tillbaka till Norrtälje vid tre tiden och tog bussen till stallet, hästarna var utsläppta i hagen redan men i värmen så valde jag att ta in Jack och queeni vilket båda uppskattade. När jag tittade till dom för en stund sedan möttes jag av det här: 
Sötnosarna var så trötta idag! 

Nu ska jag chilla lite tills Ellie kommer hem o så ska vi rida en sväng! 

Idag

Dagen idag är oförutsägbar, har lite planer fram tills lunch, sen stallet ska jag släppa ut hästar från bantningshagen sen vet jag inte vad som händer så det blir spännande som alltid!!! Let's kick this day! ❤️

Mini

Red ut igår en mini sväng med mamma som hade Q för hand, red i repgrimman så ville inte ut på längre tur, jag tar inte extra i honom när han har repgrimman därför är det lättare att rida ut i den så jag inte tjyvhåller honom hela tiden. Ökar vi senare farten kan det bli ändringar men det får vi se.

Jättenöjd över de 20 minuter vi var ute, en väg vi inte ridit på länge så lite spändhet för korna och en sandhög xD men han knallade bara vidare trots att han ville ha lite extra koll på läget. 


Haha jag svepte med handen över min sadel... Tror jag ska putsa den någon dag xD 
Svettigt o nyttigt

Igår red jag Jack i mycket sidvärtsrörelser och mjukgörande vilket kändes nödvändigt, gick sådär men det kändes nyttigt och att vi fick ut något utav det! 


Idag är det tandläkare, jobb och sen ridning på schemat! Let's make this our day ❤️Trail

Valde att traila lite idag, lade ut en travserie och en galoppserie samt en pil (backhinder) efter galoppen för att vi inte ska rusa iväg. Han gjorde ett grymt försök och var jätteduktig och villig det var jag som valde fel bett, han trivs inte med den tvådelade stången, han slår med huvudet och går i mycket högre form (vilket är bra eftersom han är för framtung) men jag vill inte att det ska bero på att han har ont i munnen. Om han nu har det, jag vet inte men det känns som det. 

Idag Kom en riktig sommarvärme så ska hem och sola tror jag och fika lite. 


Klarhet till klarhet

Jack skötte sig utomordentligt igår på ridpasset kändes verkligen som han gillar att komma igång. Har just ätit frukost och ska upp och byta om och ta det lugnt, börjar jobba halv 12 idag så det är rätt chill. Idag hinner jag inte med Jack så mamma tar hand om honom men resten av helgen har jag helt ledig så då kör vi igen!! Uteritt står på schemat tsm med Ellie typ imorgon eller så. Nu ska musklerna byggas upp igen!!!

Semester

Var ledig förra veckan så jag hade tid att åka till high Chaparral när rhc gick! Var jättekul att känna igen olika ryttare från förra året, stämningen var så jäkla grym och jag älskar att vara där! Vilken inspiration man får när man är där. Träffade kompisar, knöt nya vänskapsband och njöt! Brände lite pengar också men bara på "onödiga" grejer till mig. En ny keps, en tävlingskjorta och en tro det eller ej men en korsett! Haha den var assnygg och hyfsat billig. Jag är nöjd över inköpen och hela semestern men jag är så himla glad att träffa alla och se några WRU:are tävla! de var så duktiga och cocktail party tog hem andra plats i team penning! 

På måndagen när jag kom hem red jag Jack ett riktigt träningspass som vi inte riktigt haft sedan april/maj någon gång... Han gick sådär, var ändå nöjd med tanke på hur länge han stått. På både tisdagen och onsdagen jobbade jag så inget stall då, men igår så gjorde han så jäkla bra ifrån sig! Trots att han tappat lite muskler och lagt på sig fett så gick det sjukt bra! Under natten fick han gå i bantningshage men han hade lyckats krypa under staketet på något sätt trots att det var el i och rejäla staket -.-' 

Men nu är det bantning som gäller för båda våra hästar eftersom ingen har av olika anledningar inte rört på sig lika mycket som de brukar. 

Ska strax åka till stallet och tänkte rida ut en sväng och sen ner i ridhuset och fortsätta där vi slutade igår.