jojawestern.blogg.se

Mösspåtagning

Idag är det mösspåtagning i skolan, innan dess så ska gymnasiearbetet vara inlämnat, sen blire mingel och mösspåtagning, efter det drar klassen ner till Åtellet och ska partaja lite, men ska efter det till stallet, mocka, rida och ta in hästarna, för övrigt så blir det nog en hemmakväll för mig, Ellie ska ut, mamma och pappa åker iväg och ska hälsa på några vänner så jag och mina småpojkar tar det lugnt hemma, sen jobbar jag 9-15 på Väddö hela helgen, så lite pengar in efter att ha köpt bilen XD Kan ju behövas när det är dags för att tanka bilen så jag kan ta mig någonstans. 
 
 Snyggt ekipage va? :D 
 

Jäklar

Jösses vad fin Jack var igår när jag red, jag och Ida tog ut Jack och Julia för att beta i typ en halvtimme, såg då hur hexxa och Queeni rykte ihop och queeni fick ett ytligt sår på bakbenet men hon är ju redan halt i fram :/ 


Så mamma tog in henne, och vi fixade med hästarna och tränade i ridhuset, de små volterna gick bättre än vad jag hade väntat mig, så det ska vi helt klart jobba vidare på, sen slutorna satt som en smäck, öppnorna också, förutom i galoppen. Men han kämpade på bra, avslutade med byten och är så jäkla nöjd över att han tog det svåra bytet, vänster-höger utan det envisa travsteget, men han bytte jättefint höger-vänster ❤️ Taggad

Kikat runt på nygamla bloggar och blir så träningssugen, så idag så ska jag och Jack köra ett pass med fokus på samlingen och även lösgjordheten i kroppen. Men vem vet, mina planer brukar inte alltid hålla :P 
 
 
Sån jäkla fin galopp han har!! Nu ska vi bara stärka upp den sjukt mycket mer och små volter!!
 

Dagarna

I söndags fick Jack bara gå i hagen och vara häst, under tiden åkte jag till Stockholm, och kollade på en bil, den var jättesnygg och skön att köra, den höll alla mina krav förutom att den inte var så bensinsnål. Men vi köpte den samma dag och körde hem den. Så nu är jag nu mera ägare till en Honda CR V, fyrhjulsdriven med dragkrok som jag får dra släpet med. Så nu kan jag och Jack ut och åka hur mycket som helst, själva! 
 
 
 
 
Måndagen var slappardag eftersom det var studiedag hemma, Jack fick gå ut och beta en halvtimme men annars gjorde jag ingenting, har varit så galet trött, men på tisdagen tog jag mig själv i kragen, och kopplade på släpet, packade in grejerna och lastade Jack så åkte vi till denan och tränade tillsammans med Chris och Dusty. Min bil var jätteskön att köra med släp så jag är otroligt nöjd med den. 
 
 
 

Protokoll i handen

Fick protokollen mailade till mig från tävlingen, jag blev diskad i trailen pga för många försök på bron, men som sagt för övrigt är jag nöjd med den. Pleasuren fick vi inga kommentarer på, varken plus eller minus typ, står ingen score men vi kom 4 av 6 starter. I horsemanshipen fick vi inga som helst kommentarer, men vi lyckades scora 75 (???!!!!) jäkla poäng!!! Helt otroligt!! Vi är startnummer 35. 
 
 

Tävlingsdags, Open Doors

 Tävlingen gick av stapeln i Bålsta hos Stockholms westernryttare, dagen började med att jag vaknade en halvtimme innan klockan ringde, dvs 04.45, så tog det lugnt, sminkade mig och så, sen gick jag ut och körde fram bilen, kollade så allting var med, pass och all utrustning, och allt. Sen gick jag upp i stallet, gav hästarna mat och satte på Jack skydden, bytte täcke och gick sen ner och lastade själv, gick så bra så. När mamma tog sig till stallet var Jack lastad och klar och det var bara för henne att köra. Vi åkte från stallet klockan 6 så vi skulle vara på plats senast 8. Vi var där halv åtta så gick och startanmälde mig och kollade in anläggningen, sen fixade jag vatten till Jack, innan jag lastade ur och fixade med honom, sen red jag fram och jäklar vad fin han var!! Kändes så himla fin även om han var lite tittig. 
 
Gick trailbanan och det kändes så himla trångt, det jag trodde skulle hända hände ju, han tvekade i starten över travbommarna, och det tog ett tag innan han vågade sig över bron med bommen på, men resten gick jättebra, ryggningen, sidepasen, galoppen, fick jag trycka på en del för han tvekade men den gick lugnt!!! Grinden var lagom äcklig men han höll sig i skinnet och sista galoppen var också lugn!! Så nöjd, nu efteråt men då var jag inte nöjd och tänkte för mycket på bron. 
 
Vi fick ingen rosett de hade bara de 5 första placerade, alla försök att gå över bron fick vi minus för tills att han gick över. Sen in i pleasuren och jag var stressad för jag var sen till ridhuset, från framridningen, så den blev lite stressig... Tror vi kom på en 4 plats av 6 starter men fick ingen rosett, och jag skulle ljuga om jag sa att jag var inte var besviken, jag är en otrolig tävlingsmänniska. Så in i horsemanshipen var jag trött och Jack också, så in i mönstret, vilket gick lite fort men alla övergångar satt där de skulle så jag tyckte ändå vi gjorde ett helt okej mönster. 
 
 In i railworken till horsemanshipen och han var så fin!!!! Så jäkla nöjd med honom, han var med mig i varje steg. Så jag hade inga förhoppningar att det skulle gå bra placeringsmässigt, för då skulle jag bli så besviken, och Carro kom ju på en tredje plats och Chris tvåa så vi kunde ju inte vinna. var så nöjd med honom!!! Plus att vi vann den klassen även om jag inte trodde det var möjligt :D SÅ jäkla glad!!!! Avslutade förmiddagen på topp!!! Fotografering och sen packade jag in grejerna medan Jack åt och sen lastade jag honom, han ville inte gå in på en gång men jag kunde göra det själv och korrigera det utan att behöva be om hjälp! och jag skickade in honom! 
 
 
 

Hade tänkt

Hade tänkt lägga ut både en träningsplanering inför tävling och även packlista, men det hanns inte med, men fredagen gick ut på att, efter skolan, ta hand om Ulrikas hästar som skulle skos, sen mockade jag och fixade, red Jack, och han gick så jäkla fint, vi red bara 20 minuter och det gick så jäkla bra!! Allt bara satt!! Sen ut med honom i hagen och jag putsade upp all utrustning som skulle med, packade in allt i bilen, och kopplade på släpet. Sen gick jag in och åt middag innan vi tog in hästarna, och jag borstade igenom hela Jack, tog en fuktig svamp också för att få bort lite damm, sprayade in honom i pälsglans, flätade pannluggen, man och svans, lackade hovarna, trimmade öronen och hovskägget, och såklart klädde jag in honom i sin hood och så fick han ha back on track täcket under natten. 
 
 
 
 

Lektion

Första gången vi åkte iväg för att ha lektion, och det gick jättebra, lastade själv, körde själv, och ridlektionen gick toppen!!! Ellie hängde med som sällskap också! Vi tränade på övergångar för att få honom att komma tillbaka och lyssna då han gärna ville hålla koll på de andra hästarna runt omkring och så. Men det gick väldigt mycket bättre än väntat, jag var vaktiskt väldigt nervös inför körningen men det gick så jäkla bra, mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå. 
 
Idag blir det en liten avcheckning i ridhuset, sen ska jag putsa utrustningen, packa allting, putsa upp Jack också, om jag orkar, men det är ju tävling :P 
 

Torsdag

Efter en lång dag i skolan så kommer jag åka till stallet, förmodligen äta någonting också och sen fixa Jack och lasta, och åka iväg till Carro och träna, så ska vi rida lektion. Hoppas det går bra!! Nyttigt för både mig och Jack att åka iväg och träna. 
 
Igår började jag att beta Jack i en kvart-20 minuter med Ida och Bella, sen borstade vi och red, Jack gick helt okej, var så trött att jag först inte ville rida men Ida peppade mig, så vi red i ridhuset och tränade. Vilket gick helt okej. 
 
 
 

galet

Vad bra Jack har gått de två senaste dagarna, har dragit fram bommar båda gångerna också eftersom det känns nödvändigt att träna på inför lördag! 

Vi håller tummarna att det går bra...! Idag blir det ett pass och verkligen lägga ner vikt på bärigheten långsamt tempo. 


"Vill ha godis" 

True

 

Blueberry Cup

I söndags ringde klockan 5, jag åkte till stallet och hade utsläpp och skulle hinna mocka innan mamma kom kvart över sex. Queeni ville inte gå på släpet efter det att hon var fixad, så jag lastade henne, vilket gick bra. Kom iväg klockan 7 istället för kvart i som mamma ville. På plats fick mamma ta och lasta ur henne och gå med henne så parkerade jag släpet. Gick runt lite i ridhuset och tog med lugnt med henne, hon var så fjollig för alla hörn och läktare och allting men det syntes inte så mycket i klasserna. 
 
Min dag gick ut på att grooma och försöka hjälpa alla som ville ha hjälp, mestadels försökte jag hjälpa 3 ryttare som jag var där för, sen passade jag även två hundar, barn och höll i hästar så jag hade händerna fulla. Hoppade också in som prisutdelare på slutet av dagen, och åkte från tävlingen klockan 8 på kvällen, och halv tio kom vi hem, då inser jag att jag hade glömt ena bilen i stallet så då var det bara att ta med sig ellie och köra hem båda. 
 
en otroligt rolig dag men man var väldigt trött. 
 
 
 
 
Ett fåtal bilder utav alla jag tog på tävlingen i mellan allt passande :D SÅ roligt! <3

That's a first

Idag som sagt körde jag hästsläp med hästen i för första gången, Chris hängde med som stöd och sällskap! Men började med efter jobbet att jag mockade och fixade allt, sen packade jag in sadeln och grejerna i bilen, men när jag skulle åka ner och koppla på släpet så hittade jag inte nyckeln till släplåset, så ringde mamma, fullt irriterad på att den inte låg på sin vanliga plats, hon hittade den hemma så hon fick komma till stallet med den, under tiden ställde jag bilen så nära som möjligt så det praktiskt taget bara var att koppla på det. 

Hämtade Jack i hagen, det var ett gäng glada hästar som mötte mig i hagen! Sen hjälpte jag Ulrika som skulle in i hagen med traktorn, så öppnade dubbelgrindarna och tog bort mittstolpen så gick det också! Sen fick jag passa så hästarna inte sprang ut, Jack var inte överförtjust i traktorn så nära men han höll sig i skinnet. 

Sen gick det rätt fort att fixa i ordning honom och sätta på skydd, mamma hade kommit och låst upp släpet så gick ner med Jack och mamma fick hålla honom medan jag kopplade på släpet och körde fram det, sen lastade jag honom på samma vis som jag och Chris har tränat vilket gick jättebra! ❤️ 

Körningen gick över förväntan och jag är nöjd, dock på hemvägen var jag lite trött men det gick det också! 

Träningen gick mestadels ut på att checka av, leta efter svårigheter osv. Och jag har definitivt mycket svårare att rida i vänstervarv, och svårare i höger spinn. Sen gav Chris oss lite övningar som vi definitivt ska jobba vidare på. Lastningen hem gick också toppen! 

Kunde inte ha haft en bättre dag! Provade att Linda svansen eftersom han alltid trycker upp den mot rampen och skaver bort den! Gick bra på hemresan. 

Nu orkar jag inte skriva mer om dagen men det kommer. 

2 hästar och lördagens planer

Igår åkte jag till Chris efter skolan, och red Dusty eftersom Chris själv hade ont i ryggen. Kände mestadels av honom, och körde på lite fattningar, han är så snäll och känns mest som jag studsar omkring och skrattar :p 


Snel hest ❤️

Sen åkte jag till Jack och tränade galoppen, och min sits, så jäkla svårt.... Men Jack skötte sig bra, och galoppen blev riktigt härlig på slutet! 


Avslutade med att leka från marken, sen orkade jag inte tränsa.. 

Idag åker jag iväg på jobb och efter det tar jag och käkar någonting innan jag styr bilen till stallet, mockar och fixar och packar in bilen, koppla på släpet och sen plocka in Jack så ska jag och Chris åka till denan och träna, vi får hoppas att det går bra! Det är jag som kör...! 

Glömde

Glömde ju skriva om den sista clinicen vi hade den 11. Showmanship och trail at halter/hand stod på schemat, så gick ner med Jack i grimma till ridhuset, Queeni fick ha showgrimman, men precis när Carro kom och vi skulle börja så var jag tvungen att åka iväg på jobb så då fick Ellie träna Jack under den timmen jag var borta. De tränade mestadels på grunder osv, när man skjuter fram axlarna ska hästen gå framåt och rullar vi bak dom så ska hästen stanna eller sakta av. Ryggningen ska inte släpas, utan man ska kliva bakåt, sen när jag kom tillbaka så jobbade vi lite på vändningar och jag måste öka farten, typ springa runt :P och inte vara för nära honom heller. 
 
så tränade vi också på square, hästen ska stå jämnt med både fram och bakhovar, Carro pratade om att plantera ena hoven och röra på de andra för annars brukar det bli för rörigt att flytta på alla. Sen tränade jag på Halter dansen. Jack var rätt så duktig på square med tanke på att vi aldrig har tränat seriöst på showmanship. 
 
 Jössas vad han är överbyggd.... och svankig :(  Carro fick en minihäst ;)
 
Sen efter en lång och mysig fikapaus så fick lilla T rida Jack, han var så snäll med henne 
 Sen fick vi springa en showmanshipbana, vilket gick helt okej, vändningen måste vi verkligen öva på mer och sen pausa och inte rusa vidare. Men för övrigt börjar jag nästan gilla showmanship ;P
 
Sen byggde vi också en trailbana vilket gick asbra förutom boxen gick sådär, sen volten i trav ska vi också träna på men annars gick det bra. 

Sega dagar

Det är sega dagar med otroligt sega arbeten i skolan, vilket gör att jag oftast är otroligt seg i mitt huvud och inte orkar så mycket, sen måste jag verkligen göra en ren diss på lärarna i min skola, bara babblar på, de lyssnar inte vad man själv säger angående arbetet, och de har aldrig tid att hjälpa till, plus att de ger eleverna olika bra förutsättningar i samma kurs. Så jag är jävligt förbannad på skolan, lärarna och allt som har med skolan att göra... 
 
Folk brukar fråga mig hur jag mår, jo jag mår bra, så länge jag inte tänker på skolan, men om jag bortser från skolan så mår jag toppen, Jack och jag tränar för fulla muggar inför Open Doors den 25 April, jag håller på att lära mig att köra med hästsläp. Jag är supertaggad på träning och hästar, och resten av livet, mitt mål är just nu att bara klara av skolan så jag kan kasta den åt sidan. 
 
Nej nu tänker jag nog dra från skolan eftersom jag ändå inte får den hjälp jag behöver så jag får klara mig på bästa sätt.... 
 
 
 

Ibland

Igår skrev vi nationellt prov i svenska, förhoppningsvis gick det bra men det återstår att se. sen åkte jag hem och tog det lugnt ett tag innan jag svidade om till ridkläder och snodde mammas bil till stallet, började med att mocka och fixa allt till jack, sen åkte jag ner och kopplade på släpet och testkörde en runda runt gårdsplanen. Allt på 30 minuter! Sen kom Chris förbi och jag fick träna på att backa lite runt hörn med manuell låda, sen körde vi till denan och tillbaka, haha jag måste bromsa tidigare ;) Går lite fort ibland!
 
Sen efter att jag parkerade släpet så tog jag in Jack och gjorde honom fin så vi kunde ha lektion, Carro torterade mina magmuskler.Red mestadels med fokus på mig och mitt säte och sits, måste hålla tillbaka benen mer, sitta stilla i sätet och vinkla bäckenet,svikta i benen inte  i sätet, Hela tiden suga in naveln och bak med bröstkorgen, slappna av i axlarna och vänsterarmen, och andas. Vi avslutade med att rida över lite bommar, vilket jag blev exalterad över och då blev Jack det också, så det gick fort, jag ändrade mitt säte så fort bommarna kom, så jag jagade bommarna ;) 
 
 
Idag blir det hoppsadeln på schemat och träna ännu mer sits för stabilare bål och sits. 
 
 En bild från taures tävling i höstas! <3
 

Game of Thrones

Wihoooooo!! Idag släpptes första episoden av Game of thrones säsong 5! Som jag har längtat!! Var som besatt när jag kollade igenom säsong 1-4, så jäkla bra!! 
 
Idag efter skolan åker jag in till tandläkaren i stockholm och sen droppar vi in hos stockholm western store så ska jag utnyttja presentkortet jag vann i höstas :) Blir nog en cowboy magic detangler. Lite fler grejer som står på inköpslistan eller vill ha listan är ett par showchaps men de köper jag nog från pryss, någon gång. 
 
 

Träna träna

Min sits är stadigare än tidigare men fortfarande lång väg att gå!! Rider i hoppsadeln nu då det är bättre att göra övningarna i den sadeln. Men vi får se! Insåg att jag tävlar om två veckor! Wihooo åker vi iväg och tar trail, pleasure och horsemanship. Ska bli spännande att åka ut igen!! Så idag lasttränade jag och mamma båda hästarna, Jack tvekade inte alls att gå in men han vill inte stå stilla inne och trampar oroligt runt, men sista gången stod han helt stilla och avslappnat. Queeni var duktigare än vad jag förväntat mig vilket gjorde mig förvånad men lika bra är det eftersom mamma tävlar nästa vecka!! 
Varför inte

Jag gick upp strax efter 7 idag också, varför inte? När jag redan gått upp ganska tidigt hela lovet. Då får man saker gjorda också, så blir man pigg på köpet! Även om jag var däckad mest på onsdagen men ändå :p 

Började morgonen med en kopp te och promenad med hundarna, sen åkte jag till stallet och mockade innan jag åkte till Coop och handlade lite mat, två fulla kassar, för att fylla på matförrådet lite ;) 

När jag kom hem så började jag med lunchen, blev två supergoda baguetter med grönsaker och brieost i! Sen har jag hållit på att städa och fixa hemma. Hundarna fick ett bad igår, och borstades även igenom ordentligt idag och kloklippning. Nu sitter vi tre ute i solen och njuter ❤️ 


Fort fort fort

Idag ringde klockan och efter en frukost och kort prommis så packade jag in hundarna i bilen och tog med dom till stallet, de får inte vara i stallet eftersom det är massa katter och så, men de hänger med i bilen och är så nöjda över att vara med! Tittar till dom några gånger också så att det inte blir för varmt. Vette sjutton vad som hände men mockade åt båda hästarna och fixade maten på 30 minuter... Förut tog det 40 minuter att endast mocka Jacks Box.... Jag menar vad hände?? Hur är det möjligt xD sen tog jag ner Jack en snabbis och tränade på min sits, lite lite stadigare än sist! Men vi (JAG) måste verkligen förbättra min sits och ta bort mina ovanor! 

Sen hem och gå en till prommis med hundarna innan jag gjorde lunch och set bar iväg till ett möte med jobbet! Lika trevligt som alltid och nu hemma och har fikat i solen och tagit det lugnt! 
Kör ba' kör

Denna dag har varit så otroligt seg och jag gjorde inget vettigt fram tills jag åkte till stallet vid 15. Första gången sedan i måndags eftermiddag som jag lämnade hundarna en stund :p de har varit med mig hela veckan dygnet runt annars ❤️ Var så trött så jag red ingen av hästarna idag som tanken var. Däremot så träffade jag Chris efter att ha mockat åt hästarna och så lasttränade vi Jack och jag är väldigt förvånad över att han gick på så bra som han gjorde däremot måste vi fortsätta träna eftersom han fortfarande är lite skrajsen ❤️ efter att jag släppte ut Jack i hagen så visade Chris mig ett ställe i Norrtälje där man kan träna på att backa med släp, otroligt bra utrymme också! Så där fick jag backa runt lite med släp och idag gick det ännu bättre än igår! 

Sen fick jag köra runt lite, känna hur släpet låg bakom bilen och vad jag skulle tänka på. Körde även lite motorväg, och så körde vi inne i Norrtälje för att tanka, så fick köra en del blandad trafik med släp!! Jättenyttigt och jag insåg att jag måste lära mig att bromsa tidigare och lugnare med släp. Målet är att kunna köra själv till AWG i höst och lasta och allt själv! ❤️ 

Tisdag

Började med att jag väcktes av hundarna halv 7 i morse, och passade på att gå upp på en gång, ovan att sova med hundar i sängen, men gick upp, åt frukost, gjorde en tvättmaskin, gick ut med hundarna innan jag packade in dom i bilen och åkte till stallet, de fick stanna i bilen under tiden jag hämtade båda hästarna, borstade av och sadlade, sen körde jag ner bilen till ridhuset och sprang upp och tog ner båda hästarna. Jack har inga problem med pressenningen som täcker båten på vägen ner till ridhuset men Queeni är så jäkla fjollig för den, svårt att korrigera en häst när jag står med två, men Jack stod snällt och väntade under tiden jag höll på med Queeni sen stod båda nära den, Q tittade skeptiskt på den och Jack försökte äta upp den. 
 
Lektionen tränade vi på mig som ryttare och jag måste slappna av i knäna, spänna magen och vara stilla i bål och bäcken men ha svikten i knäna. Så det tränade vi mycket på och det släppte lite i skritt och trav, fick även till några galoppsteg riktigt bra. Jack springer fort för att jag inte kan vara stilla i sätet och jag hela tiden pushar honom framåt därför känns det fel att dra i honom och säga nej, det blir dubbla signaler så försöker verkligen lista ut vad det är. Carro såg idag att det är mina knän som följer med framåt vilket gör att det sätter hela min kropp i rörelse och pushar honom framåt, så bak med vaderna, och knäna ska gå mer upp-ned istället för fram-bak. 
 
Carro red Queeni också och det går så jäkla bra, även om Q sätter emot ordentligt, men hon är skitsnygg när hon lyssnar på Carro. Sen hälsade jag på Tessla och hennes valp hon har kvar, Freddie fick hoppa ut och leka lite med henne och Dastin kollade på. 
 
Sen upp med båda hästarna, hämta bilen från ridhuset till stallet igen och ut i hagen med hästarna, sen mockade jag båda boxarna och fixade maten till dom, innan jag tog hundar och bil med mig till ridhuset och väntade på att Chris skulle komma. 
 
Jag fick backa hennes bil och tillsammans kopplade vi på släpet, sen fick jag backa rakt, och backa mellan koner, backa runt ridhushörnet osv. Otroligt nyttigt, och väldigt bra att kunna, gick ganska bra på slutet att backa så det var riktigt kul! Måste ju kunna backa ett släp om jag ska kunna köra framåt med det ;) 
 
Jag åkte hemifrån 08.30 och kom hem vid 14. Så nu är man rätt mör plus illamående så ska nog sova en stund!
De senaste dagarna

jag har hunnit fylla år, jag har hunnit jobba en del och ridit så jag har inte riktigt haft tid med bloggen, medan resterande familj är upptagna med annat så har jag nu hand om båda hundarna och hästarna så vem vet hur mycket uppdatering det kommer bli... Jag är lite i en svacka i mitt liv men det kanske ändras. Jobbet har gått bra de senaste dagarna också. Högen med läxor är jobbig att ens se på men ska väl ta itu med det också någon gång. 
 
 

Hoppsan vad hände här?

Så roligt

Idag när jag gick ner till ridhuset hade jag ingen lust att rida men sen så blev humöret på topp eftersom Tuula och B-U var där nere så vi hann träna tillsammans. Körde på lite öppnor och slutor men lade ner mest tid på att försöka samla honom för benen utan att ta i honom, gick faktiskt rätt så bra i slutet. Red på tränsbettet och utan sporrar. Vilket då gick helt okej. 
 
Nu på kvällen ska jag sätta mig ner vid gymnasiearbetet och lämna in det lilla jag har... 
 
Ni snälla rara själarna där ute få jättegärna svara på mina webbenkäter för att hjälpa mig i mitt gymnasiearbete!!
 
Länkarna finns i inlägget under!! 

ER HJÄLP

HJÄLP! 
På frund av många anledningar behöver jag nu många svar på båda dessa webbenkäter till mitt gymnasiearbete. Jag ber till er alla att snälla svara på dessa webbenkäter, era svar kommer att vara anonyma och användas som stöd och grund till mitt stooora gymnasiearbete. Snälla svara! <3 

PS: Helt okej att dela vidare så fler kan svara!


Hovslagare

Igår kom hovslagaren förbi, mamma tog hand om det eftersom jag gick i skolan, sen hade jag massa dötid från att jag slutade skolan tills det att jag skulle ta in hästarna. Hade tänkt rida först men då skulle han blivit skodd först och sen skulle jag ha ridit och sen tagit in hästarna vilket jag tycker skulle ha blivit för mycket tid inne för Jacks del. Så mamma fick släppa ut honom, och när jag slutade skolan så åkte jag till Carro och tittade på när Lotta red lektion, alltid roligt att träffa de fina människorna och kunna slappna av lite. Sen åkte jag till stallet och mockade och tog in hästarna strax efter klockan 6 och sen borstade jag och myste med Jack en stund innan jag åkte hemåt.
Idag blir det skola för hela slanten, rakt in i kaklet som lärarna brukar säga. Sista dagen innan jag går på lov och jag ska klara av det. Sen får vi se vad jag hittar på. Ska kanske åka till Carro idag också, och hinna rida Jack idag, men det är så jag gillar att ha det, massor av positiv energi från härliga människor och jag har inget problem att ha fulla dagar om det är något roligt. 
 
Igår fick jag också reda på att jag vann ett ridhuskort på Denan för April månad så nu jäklar kan jag och Jack åka och träna på att åka iväg. Jag får köra släp lagligen och jag får väl bara ta och öva på att göra det. Någon gång måste man ju börja. Skulle vara så skönt om jag slapp vara beroende av mamma!!! 
 
 
 
 Solen tittade till och med fram en stund. 
Alltså hur söta får man vara?!!! <3 Gud vad valparna har blivit stora !