jojawestern.blogg.se

Veckorna

Sen det senaste inlägget så har det flytit ihop ganska mycket, det har varit födelsedagar, stall, och massa fix hemma.

Så ni får en liten blandad kompott med bilder istället.

Red runt på stallplanen med endast halsring, grimman är på för säkehet om han skulle komma lös.
en morgon när jag svängde förbi mitt jobb
Vi firade också 4 månader nu, jag har räknat fel tidigare 😂
Jag blev nostalgisk och hittade bild från Nationals 2015
Vunnit SM då får man ha uppvisning hemma också och visa varför man vann...
En gammal selfie på mig och syster

Uteritt

Idag åkte jag in till Ellies jobb för att boka tid och även fixa lite linsvätska. Som för övrigt står nu kvar i hallen sedan jag kom hem igen.

Åkte också till mitt jobb för att meddela att operationen inte blir av. Sjukhuset ringde mig, nej, de ringde Lars för att de tydligen inte hade mitt nummer men de hade min sambos nummer.... Men iaf så meddelade de att det tyvärr inte skulle bli en operation eftersom det fanns mer akuta patienter under jul och nyår så de behövde min operationstid. Sen frågade de också efter mitt nummer. Lagom irriterande på det om man säger så.

Åkte sedan vidare till Jack, fick då reda på att det håller på att fixas och lägga om ridhusunderlaget så det är stängt i några dagar. Valde ändå att rida Jack ute då, på med tränsbett och hoppsadeln bara, han var riktigt spänd de första 15 minutrarna men sen lugnade han ner sig och blev riktigt fin. Tog en 40-50 minuter längs banvallen bara. Andra gången vi rider ute sedan skadan så han skötte sig exemplariskt ändå trots att det var isigt.

När Jack sedan var utsläppt i hagen så fixade jag klart i stallet och sedan smorde jag westernsadeln en gång till innan jag styrde bilen hemåt igen.

Fixade lite lunch och glodde på tv en stund och nu bara vila ett tag.

Resten av dagen blir lugn, någon gång denna vecka ska jag försöka göra en ordentlig städning av huset!


2 dagar

God förmiddag på er!
Vi börjar med gårdagen. Klockan ringde 06.40 och jag åkte in till Norrtälje för lite ärenden, sen kände jag för att åka till Jack, borstade länge på honom och gosade innan vi gick ner till ridhuset i vanlig grimma och grimskaft, sedan knöt jag bara grimskaftet runt halsen och red. VILKA SNYGGA SERPENTINBÅGAR HAN GJORDE! Han var jätteduktig och böjde sig fint runt mina ben. Vi jobbar mestadels i skritt fortfarande och där är han absolut klockren tycker jag. Så fantastisk häst jag har som älskar att jobba!

Kom hem och åt frukost vid 10 sen hälsade vi på mina svärföräldrar och fikade några timmar innan vi vände hemåt och vilade ett tag, han fick ju äntligen vara ledig igår. Sen åkte vi in och åt middag med en vän till oss och snackade skit i några timmar innan vi avslutade kvällen hos mina föräldrar.

Idag ringde klockan 05.00 och jag åkte till stallet och släppte ut hästarna, Jack var nöjd idag att vara inne en stund och medan vi höll på att pyssla så kom Lena och tog hand om Festis, jag och Jack kom ner till ridhuset lite innan, även denna gång i bara halsring/grimskaftet. Han imponerade på mig även idag och skötte sig galant trots också att Festis kom ner.

Hade en ordentligt mysig morgon tillsammans med Jack och massor av prat med Lena! Så mysigt! Åkte hem vid 9 igen och åt frukost sen gick jag och lade mig hos min man ett tag igen, han jobbar natt ikväll så han snurrar på dygnet nu.

Resten av dagen blir nog otroligt lugn och skön med småpyssel. Vet inte varför jag har fått för mig nu att rida Jack i halsring men det går förbannat bra!! Tyvärr tog jag ingen bild eftersom jag ville fokusera fullt på Jacks arbete än att få en bra bild...

Ha en fantastiskt solig dag idag trots kylan!


Promenad

Idag tog jag och Jack oss en promenad i solen, även om det var otroligt halt ute, var väldigt glad över att han hade sina broddar. Vi pysslade en stund också sen tog jag tag i min utrustning, har varit otroligt dålig på att smörja utrustningen.

Jag tänkte att när Jack var skadad så skullr jag ha massa tid över att putsa på utrustningen men det har fortfarande inte blivit av... Det blev lite väl jobbigt att plocka fram westernsadeln och tävlingstränset för att putsa det, därför drog jag väl ut på det så länge... Ja, jag är lite konstig på det sättet, men det kändes lite deprimerande.

Idag blev det iaf gjort, jag tog alla träns och tyglar jag hittade, både westernsadeln och hoppsadeln och lädergrimman. Det tog sin stund och allt var verkligen inte top notch men det kommer väl... Tänker iaf smörja in westernsadeln en eller två omgångar till innan jag tänker använda den på Jack. Inte för att det riktigt behövs men jag inbillar mig att det är någorlunda bra att mjuka upp lädret eftersom sadeln inte är använd på över ett år.

Sen är det otroligt jobbigt att veta att jag inte kan rida Jack snart pga operationen, så jag tar till vara på varje stund med Jack nu. Har inte riktigt kommit på en lösning med det än men vi får se, vill ju gärna att Jack ska röra på sig även fast jag inte kan.

För övrigt har det varit ganska mycket i huvudet men nu börjar det lugna ner sig någorlunda.