jojawestern.blogg.se

Fantastiska Jack

Idag stod det lite småsaker på agendan, jag skulle fixa med papper till försäkringskassan, jag skulle även rasta Jennys hund Nellie och sen hoppades jag på att orka med att rida Jack innan jag åkte hem.

Dagen började sådär vid 11 åkte till jobbet och lånade kopiatorn sedan vidare till försäkringskassan för att lämna in brevet. Från försäkringskassan till bilen hostade jag konstant och höll på att få upp frukosten. Var helt skakis och fick sitta i bilen ett tag innan jag kunde köra vidare till Färsna för att gå med Nellie. Vi gick en 20-30 minuter sen var jag tvungen att pausa i soffan ett tag och gosade tillsammans med Nellie.

Vid halv 1 så åkte jag till Jack, hade en mysig stund i stallet med gos och borstning, sen lade jag på hoppsadeln och tog tränsbettet, även hjälmen åkte på. Jag valde att skritta honom ute för första gången sedan skadan, en tur genom Nånö by kändes lagom passande.

Jag är helt chockad, Jack var så lugn, trots möte av både cykel och bil bakifrån och ihopplock av en studsmatta. Inget hoppande eller upprördhet! Han blev lite ivrig på vägen hem men lugnande sig fort.

Jag är supernöjd med Jacks lilla tur idag, han visade verkligen sin bästa sida!

Efter stallet så var det raka spåret hem, så nu har jag landat i soffan med en stor kopp te och ätit lite lunch. Nu väntar jag på att mannen ska sluta så att jag kan få någon att mysa med!


Sadel

I tisdags gjorde Jack sin comeback och fick ridas med sadel för första gången sedan skadan. Hade visserligen endast hoppsadeln på och tränsbettet men man märkte hur lycklig han var. Han var så pigg och framåt med en sådan arbetsvillighet som jag aldrig har sett förut. Endast skritt och trav men Jack var överlycklig och jag älskade att få sitta i sadeln på honom igen. Så vi båda strålade den dagen och var fantastiskt lyckliga.

Resterande av veckan efter Umeå har gått åt till att packa ihop lägenheten, och igår gick sista flyttlasset med alla möbler ut till Bergshamra.

Sedan i torsdags har jag och Ellie bott i Malsta och hjälpt till som vanligt med gården här. Så jag pendlade mellan att vara i Malsta, lägenheten och Bergshamra.

Idag har jag och Ellie varit sjukt duktiga och städat hela lägenheten från golv till tak, det tog några timmar men vi är sjukt nöjda med resultatet.

Snart flyttar vi från Malsta för den här gången så vi har städat här också, endast stall och hästarna kvar att fixa. Sedan styr jag vägen mot Bergshamra och min underbara sambo ❤️


Umeå

Helgen som varit så har jag och älsklingen åkt upp till våra vänner i Umeå. Underbart umgänge med mycket skratt, det var otroligt skönt att bara kunna slappna av en stund. Bilresan upp och ner var mysiga med min älskling som körde, han är ju så duktig på det ❤️ så vackra vyer att beundra.

Så en underbar resa helt enkelt!


Det var längesedan nu

Hej på er!
Det var ett bra tag sedan nu och mycket har hänt på alla olika fronter i livet. Vi börjar med Jack.

Vi har hunnit varit inne många gånger på kliniken med Jack, varannan gång röntgen och skoning och varannan gång endast skoning. Prognosen ser någorlunda bra ut än så länge, frakturen kanske aldrig läker men däremot kan det bildas bindväv som håller ihop hoven istället. Han kommer troligen bli ridbar igen men inte en tävlingshäst. I nuläget så skrittar han ca 30 minuter med lite trav på raka spår på mjukt o plant underlag.

Han är otroligt pigg och glad vilket märks tydligt på honom, han rids för tillfället i repgrimma eller träns barbacka. Jag trodde att han skulle gå i luften när jag fick börja skritta honom igen och visserligen var det som att sitta på en tickande bomb men det gick jättebra, inga stora bocksprång eller sken. Bara lite glädjeskutt o spring.

Första gången uppsuttet på nästan 1 år
Ganska snygg i kroppen för att ha stått i 1 år

Jag är för tillfället sjukskriven från mitt jobb, och jag har åkt in och ut från sjukhus, akuten och allt vad det heter. Det har varit ultraljud och magnetröntgen men de kan ännu inte fastställa vad som har orsakat de ursprungliga buksmärtorna. Jag får inte jobba eller lyfta eller jobba särskilt hårt med kroppen fysiskt över huvudtaget så stallet har blivit lidande. Jag får vara där och pyssla med Jack men inte mocka och fixa allt runt omkring.
Egentligen får jag inte rida heller men jag menar, han har precis fått godkännande att ridas och det är ju inte så mycket...! Man måste läka själen likaväl som kroppen.

I somras fick jag ett snabbt erbjudande om att hyra en lägenhet som jag snabbt nappade på, så flytta hemifrån hände också i somras. Underbart skönt och jätteroligt.

Sen har jag även träffat en kärlek, manlig sådan på två ben. Det skedde ganska så plötsligt och oväntat men det känns toppen! Så än så länge fungerar mitt liv någorlunda. Så snart blir vi även sambos, vilket enligt många är alldeles för snart men man måste också våga ta risker i livet och tänka någorlunda smart. Vi sparar in en hel del pengar på att göra det också och det känns ju väldigt bra än så länge så varför inte liksom?

Det var en kort resumé vad som har hänt detta år sedan det senaste inlägget.