jojawestern.blogg.se

Suck

Så typiskt att man inte lyckas med planeringen, så det får bli lite inkastade inlägg nu och då. Jack och jag var ute med de nya i stallet och red, två stycken var två galopphästar plockade från banan för något år sedan bara och en var en travare som också gått på banan, vi red ut och hade supermysigt, blev en del galoppsträckor i uppförsbacke som träning, så Jack fick intervallträning idag och fått galoppera så fort. 


Känns så otroligt skönt att jag nu vågar låta Jack springa och be honom att göra det när jag tidigare har varit rädd att han skulle sticka. Var också kul att höra av M som håller på med galopphästar, att hon tycker att Jack var snabb och lätt skulle kunna gå ett quarter race! Och nu var han otränad när hon såg honom, var lite kul att leka med den tanken också, jag har alltid tyckt att han har varit snabb men har inte haft något att jämföra med. Så det var riktigt kul att höra och på fredag rider vi ut igen och har kul, syftet är att bygga upp honom, sitter jag i ridhuset så finslipar jag på grejer och blir irriterad för Jack inte är redo än. Så bättre att rida ut då. 
Såååå nöjd

Det har varit några sega dagar nu när man inte har orkat någonting så har fokuserat på jobbet och åkt till Jack och pysslat med honom bara, trots att han är rund som en boll... 


Men idag kom Lars hem vid halv 7 på morgonen och efter det somnade jag inte riktigt om så då bestämde jag mig för att åka till stallet istället för att ligga kvar o bli seg o vänta tills att klockan ringer. Ringde o väckte Ellie på vägen in och hämtade upp henne så åkte vi till stallet. 

Hade bestämt mig för att rida ut eftersom det var lagom svalt ute så drog med Ellie ut för att visa med klätterbacken som jag inte hittade till som visade sig inte alls vara svår att hitta. Jag tog hoppsadeln och tränsbettet idag och Jack var riktigt pigg och glad, första vändan upp för backen höll jag på att glida av, den är sjukt brant, andra gången galopperade jag och Jack uppför villet var sjukt häftigt. Haha tredje gången upp galopperade Ellie först och Jack ville promt med och det enda jag tänkte på var "jag kommer glida av" när han satte iväg och så blundade jag för grenarna och höll i mig typ. Men det gick bra ändå hahah. Sen blev det några skrittvändor till i backen men det var sjukt kul och dom blev rejält svettiga. Ett sjukt bra pass och jag höll på att skratta så jag ramlade av hästen! 

När vi kom tillbaka fick hästarna en ordentligt dusch och lite mat, sen får Jack vara inne och vila några timmar. 

Nu är jag hemma, mannen sover såklart fortfarande efter nattjobb och jag funderar på att duscha och småstäda lite och göra mat innan jag ska iväg o jobba kl 16. 

Helt galet vad jag är nöjd med Jack idag, imorgon blir nog en lugn tur kanske genom Färsna då och sträcka på musklerna efter idag, sen på det på tisdag och klättra igen, och onsdag ett pass i ridhuset, torsdag ett konditionspass ute förhoppningsvis. Sen är jag SÄMST på att hålla min planering men vi får se. 


En riktigt nöjd häst

Super

I förrgår blev ett mjukgörande pass i ridhuset och han var så duktig gick så sjukt bra!! Sen skrittade vi av genom byn med tränset på hornet... måste ju testa! Han var så lugn och lyssnade på allt! 


Igår när jag var ledig började dagen med en tvättmaskin, sen åkte jag till stallet och red ett grymt bra pass med Jack i ridhuset när jag insåg att skruven till sidostycket på tränset hade släppt så vi tog av tränset och tränade lite svängar i halsring istället vilket gick bra han lyssnade fint även om det inte ser snyggt ut... 

Sen kom Emelie till stallet och vi gjorde klart stallet innan vi åkte hem till mig, där hon dejtade soffan och jag bytte tvätt, diskade och rensade grusgången. Så skönt att bara vara vi och kunna umgås på det sätt vi gör! Och prata fritt och få goda råd, vi gick igenom lite klänningar jag hade också vilket gick bra, fick en bra överblick. 

Idag vaknade jag helt slut och låg i sängen fram till halv 11-11... gick upp o åt frukost sen har jag slöat vid tvn idag. Ska ta tag i disken och fixa sängen och den rena tvätten.... SNART.


Jösses

Igår red jag Jack ordentligt sen han gick lymfangit den 25/7, velade länge om vilket bett jag ville ha men slutade att vi tog tränsbettet, mycket böja och flytta kroppsdelar och wow vilka vändningar vi gjorde!! Så fantastisk, tränade tempoväxlingar lite efter det och samling i galoppen, vi avslutade att galoppera och stoppa lite utan träns och träna vändningar! Sicken häst jag har❤️ 


Sen blev det hämtmat från restaurangen som jag och Lars var på för första gången, vi tog vår årsdagsmiddag några dagar sent bara. 

Imorse började jag med att vara suuuupertrött men nu på jobbet rullar det på skitbra!! Ändå har jag jobbat 7 dagar i rad, imorgon är jag ledig en dag och ska tvätta, städa, rensa grusgången och vara hos Jack! Hoppas jag orkar det bara 😂

Jag slutar 17.30 idag så åker till Jack på en gång och funderar på att skritta ut en sväng beror på hur mycket flugor det finns ute... Annars blir det ett mjukgörande pass i ridhuset. 


I flocken

Imorse när jag åkte till stallet såg såret så fint ut så idag är Jack ihopsläppt med hela flocken igen, blev en del skrik och pip men förhoppningsvis så är det lugnt ikväll när jag kommer också. 


Anledningen att jag åker två gånger är ju på grund av att han fortfarande får penicillin och metacam, nu har jag också vattenvecka vilket innebär att jag har ansvaret över att det ska finnas vatten i hagarna så då passar det bra att vara där två gånger om dagen och hålla kolla. 

Idag satt jag på honom och han kändes riktigt fräsch, vi skrittade bara en liten sväng barbacka men det går åt rätt håll..! Peppar peppar! 

När jag kom hem vid 8.30 igen så blev det frukost, nu går också första tvättmaskinen igång, har 3 kvar att köra under dagen, och jag har börjat rensa grusgången på ogräs.. 

Lediga dagar när de är som bäst! 


Första dagen ute

Idag var första gången Jack fick gå ute sedan han fick lymfangit pga att såret har varit för djupt och dåligt, vill ju inte att flugorna ska sitta i det. Han går tillsammans med Queeni nu i några dagar tills att svullnaden lagt sig helt men det var riktigt stor skillnad från imorse tills ikväll, så det var riktigt skönt! Han var alldeles överlycklig och gnäggade och kom till mig nu på kvällen och kröp in i grimman, sen gick vi upp och fick metacam och lite pyssel innan han fick gå ut igen, sen lekte vi lite i hagen och myste en bra stund innan jag åkte hem. Fylld av massa positiv energi och kärlek till den hästen alltså ❤️