jojawestern.blogg.se

Möten

Legat lite lågt denna vecka, jobbade 6 dagar förra veckan och det tog ut sin rätt på kroppen som är riktigt ovan. Jack behöver skoning och vi väntar på hovslagaren på tisdag, vi har skrittar ut någon dag själva och småpysslat men inte så mycket mer, vill inte göra för mycket nu när han är lång i tårna. 


Igår skulle jag ha åkt på ett möte vid lunch men när jag satte mig i bilen så snurrade allting så fick avboka det och gå och lägga mig, då prioriterade jag hellre mötet på kvällen på jobbet. Sov praktiskt taget hela eftermiddagen fram tills mötet 17-21, men det tog jag mig igenom och kändes bra att träffa kollegorna alla på en gång. 

Idag är det stall med Jenny och hennes tjejer så vi håller oss i ridhuset, dels för tjejerna är med men också för Jacks fötter. Så idag blir det fokus på samling och lite styrkepass, känns toppen att prova på det ordentligt med Jack igen. 

Om jag orkar åker jag och handlar sedan inför nästa vecka. 
Lastning och uteritt

Igår var tanken att åka till Jack på morgonen och sedan jobba 12-16 men på morgonen mådde jag jättedåligt och hade ont i magen så var kvar hemma tills jag skulle jobba och tog mig igenom jobbdagen. 


Sen åkte jag till Jack och drog fram släpet, ville checka av att han går in i släpet nu när han har åkt lastbil i ett halvår. Kanske inte borde säga det men blev riktigt förvånad att han gick rakt in i släpet utan problem, testade några gånger och sen testade jag även step up:en som vi har på släpet och efter att jag visade att det gick att kliva upp på den så gick han in själv. Jättekul att det satt kvar i honom! 

Sen efter stallet så fick min bil lite kärlek och blev tvättad och städad ordentligt, slarvat med det ett tag nu, så skönt att sitta i en fräsch bil igen. 

Blev en kväll ensam hemma eftersom mannen min jobbade natt och började ungefär när jag slutade. 
God middag och eget lördagsmys, idag gick jag upp och åkte till stallet vid 8.30, red ut en sväng runt Färsna i bosalen. Lite tittig och inte helt villig att gå förbi geten men annars gick det bra med lite övertalning! 

Idag jobbar jag 16-21 så lite fix nu innan jobbet. Imorgon är vi båda lediga och ska hinna med att träffa bådas föräldrar, hinna med Jack och även ta en titt på släpet hur skitigt det är och vad som behöver smörjas och fixas, även handling inför veckan står på schemat imorgon! Magvärk

Vaknade upp idag med världens ont i magen... Klev upp för en stund sedan för att käka lite frukost och hoppas att det lägger sig. Hade tänkt åka till Jack på morgonen men får ta det efter jobbet idag, jag har satt upp lastträning på schemat idag, det var så länge sedan han åkte släp så vill checka av det bara. För övrigt jobbar jag 12-16 idag och hoppas att min mage klarar av det.... Gårdagen gick bra och allt flöt på fint, fick allt tvättat och huset blev städat tills att jag åkte till jobbet och jobbade 15-20.30. Lars och jag gick om varandra så han fick hänga den sista tvätten och vika den torra... Lite måste vi ju dela upp det :p 


Jack fick en vilodag igår som sagt och på nätterna går han över till bantningshage, då han är lite rund. 

Nu vill jag att magen ska sluta göra ont!! 

Hade det riktigt skönt ute i solen en kväll

Uteritt igår IGEN

Igår morse var det dags att rida ut med Jenny igen, hade lilla portstången bara, vi red runt Degarö. Jättemysig väg och trots att Jack tvekade över en bro så gick han när jag bad honom. Sen överraskade jag oss båda med att släppa Jack helt och be honom springa för fullt i galoppbacken, wow vilken känsla det var!! Jag som aldrig har vågat släppa honom helt eftersom han har varit så het. Igår saktade han av hur fint som helst, var en fantastisk känsla! 
Sen åkte jag hemåt och skulle tvätta men insåg att jag glömt nyckeln till tvätten där uppe....! Aja mådde piss och blev helt sänkt efter lite telefonsamtal så gick o la mig, för att sen kliva upp och jobba 17.30-22.30 städade praktiskt taget bara hyrbilar igår kväll, då de andra inte hade körkort på jobbet. Men var ganska rogivande att göra det. 


Idag är en kravlös dag, Jack har vila och jag har inga måsten idag förutom att jobba 15-20.30 


Back on track

Sådär ja, long time no see, och det har hänt en del sedan sist. Jag är helt klart på bättringsvägen och jobbar nu 50% och är 50% sjukskriven. 


Jack har flyttat tillbaka till Nånö och är under igångsättning mer seriöst nu med bättre träningsmöjligheter. 

Igår red jag och Jenny ut och Jack var så otroligt lugn, inga problem alls och på lång avslappnad tygel. En galopp tog vi på vägen hem, Jack galopperade sakta och fint med Amigo kunde inte galoppera då så då fick Jack öka och det gjorde han fint, sen gjorde han också en fin avsaktning utan att sticka iväg! Jag är jättenöjd med honom då det ju har varit problem till och från att rida ut på honom. Framförallt med andra. 

Idag började dagen tidigt med besök på sjukhuset, sen åkte jag till Jack och red ut honom själv på bosalen och det gick jättebra! Sen åkte jag och fikade med min man när han hade lite tid på jobbet, åkte och slängde saker på Görla, hem och tvätta kläder, klippa gräsmattan, in och handla och hem igen och byta tvättmaskin, sätta igång torktumlaren, och NU börjar jag ta det lugnt, behöver egentligen damma och dammsuga här hemma med det kanske får vänta tills imorgon. 

Imorgon jobbar jag 17.30-22.30 så jag hinner en del innan dess. Jack ska ridas och jag ska fortsätta tvätta lite kläder och försöka städa.