jojawestern.blogg.se

Open Doors i Enköping 2018

Hej alla, 
Veckan mellan blueberry cup och open doors gick träningen sådär, det började bra och så gick det sämre och sämre ju närmare nästa tävling vi kom... Det var fullt upp på jobbet och det kändes som helgen kom väldigt fort och jag var inte riktigt beredd. 

På fredagen gick träningen dåligt men höll humöret uppe och packade mammas bil, och borstade Jack ordentligt och gjorde honom fin. Vi hade bestämt oss för att ta mammas bil till tävlingen, gjorde klart allting för att bara kunna ge hästarna mat på morgonen, borsta av Jack och gå ner och lasta. Det började med att mamma blev lite sen så jag var väldigt stressad, sen fick jag inte på släpet vilket blev ännu mer stressande och då var jag för uppe i varv när jag skulle lasta Jack, han backade ur en gång och sen gick han på. 

Körningen gick bra, tyckte det gungade mycket mer än vad det brukar, kan vara att jag inte är van vid bilen och hur den känns, för det kändes inte så på blueberry när jag körde volvo. Sista biten kändes som en evighet och som vi aldrig kom fram och sen från ingenstans så dök det upp en skylt där vi skulle svänga. 

Väl på plats så var han jättelugn och jag gick och startanmälde innan vi lastade hur, hängde upp hönätet och ställde fram vattnet så att han fick äta och dricka innan. Sadlade på och fick rida fram i ridhuset, det hade blivit en miss med framridningsbanan. Men han kändes jättefin och jag är supernöjd med honom. 

Först ut var Trail Open 
(null)
Min plan var att ta en sak i taget, vara lugn och gå igenom varje hinder lugnt och sansat. Jag skulle ta det som en chans att skola honom om det behövdes med tanke på hur han betedde sig på blueberry. Det var skönt att börja med skrittbommar, han tittade på dom men gick över, travbommarna var lite läskigt och det var knappt att vi fick trav men det gick. Sen var han tvungen att titta på bron och testa den innan han gick över, jättestolt över att vi tog det lugnt! Sidepassen och ryggningen gick ju super. Galoppen var ju lite spänd men han gick över, däremot fick vi ett avbrott tyvärr men sånt händer, ingen snygg övergång men grinden flöt han igenom galant, och traven tillbaka över bommarna var inga konstigheter! Jag är över lag supernöjd med rundan eftersom förra veckans trailrunda gick åt helskotta. Vi slutade med en score på 60 och en tredje plats.  (null)
Sen gick vi ut och åt en stund inför pleasure, western riding och horsemanship. Hade inga förväntningar på pleasuren bara han inte sprang iväg, gick helt ok men lite övertaggad jag var spänd och red inte som jag brukade heller. Det räckte till en 3 plats igen av ca 8 starter tror jag. 

Sedan var det in i western ridingen och jag insåg att jag var tvungen att göra något byte innan vi gick in på banan. 
(null)
På framridningen kändes bytena sådär men in på banan, som jag väntade mig började Jack öka i serpentinerna, däremot så saktade han ner när jag sade till vilket förvånade mig. Jag är stolt över vägarna som jag hade tänkt ut för att komma bäst in för bytena. Han gjorde dom helt okej, vi har inte tävlat så mycket med galoppombyten, men det kommer. Avbrottet blev exakt däremot blev traven lite för snabb efteråt varpå jag kände att jag nästan stannade honom innan bommen men vi kom tydligen förbi, han plussade på stoppen och ryggningen!!! Superspänd på prisutdelningen vi var tre stycken i klassen varav en diskade sig så kunde ju sämst bli tvåa. Men vi vann!!! Med en score på 69!!!!! Supernöjd!!! 

Hade kunnat sluta rida då för att jag var så nöjd men vi körde en horsemanship också  (null)
Blev panikpluggning på mönstret i collectingen, jag är nöjd med vägarna vi red men Jack började bli trött och drog i galoppvolterna, inte farligt men vet att han kan bättre. Finns inte mycket mer att säga om mönstret, gick helt ok, railworken är jag nöjd över också. Han var lugn då. Vi avslutade på en tredje plats av ca 8 starter. 

Efter det valde jag att stryka mig från ranch ridingen eftersom han hade gått så bra! Han fick stå och äta länge medan vi pratade med Mysan och Mollie, sedan lastade vi och åkte hem, backade ur en gång för att skita och sen gick han på! Vilken häst ❤️ 

(null)Blueberry Cup 2018

Hej, 
Här kommer en recap om hur tävlingen gick i helgen, i fredags eftermiddag kom T till mitt jobb och så åkte vi till stallet, hon fick pyssla och rida Jack igen, som hon inte hade kunnat göra på hela veckan pga feber. Vi pysslade länge och förberedde allting inför tävlingen, innan vi åkte hem till mig så tankade vi bilen och handlade lite godis inför tävlingsdagen. 

Sen blev det snabb middag och prova tävlingskläder, måla naglarna och allting. Blev en sen kväll och vi gick och lade oss vid 22. Jag kunde inte sova mer än några få timmar vilket var superirriterande, lördag morgon började kl 5 och sminka sig och försöka äta frukost. När alla var vakna och klara så åkte vi till stallet där Ellie och T släppte ut hästarna och jag drog fram släpet. Vi hann till och med pyssla i lugn och ro med Jack innan vi skulle lasta. På med skydden och ner till transporten, pappa höll på att koppla på deras släp och ändå så gick Jack rakt på transporten och stod lugnt kvar! Superdupernöjd med lastningen, körningen dit gick också bra och han stod lugnt i transporten och jag är nöjd över min egen körning. Vi var först på plats och det var väl tur det, vi skulle ändra lite klasser så T skulle rida WR D och WH D så skulle jag ta trail D, men vi blev upplysta väldigt fort att vi inte alls fick tävla D klasser med stångbett och vi hade ju inte packat ner tränsbettet.... så antingen skulle vi stryka oss och åka hem eller så bytte vi upp klasserna till en nivå svårare och så blev det! T skulle tävla WH C och WR C helt plötsligt, panikpluggning på mönster medan vi gick runt med Jack inne i ridhuset, han brydde sig inte ett dugg om fläktarna som lät inne i ridhuset vilket var riktigt skönt. Sadlade på i lugn och ro och T fick rida fram, gick superbra tills att dom höll på att krocka med en annan häst, alla höll inte till höger... sen var Jack ganska stissig, in i en horsemanship och mönsteet gick super förutom att Jack plötsligt inte ville galoppera mot läktaren... T tog två händer och guidade honom rätt! Toppen! Railworken var superfin! Hon gjorde ett superjobb med honom. 

Western ridingen två klasser senare tror jag, var skitsnygg och dom gjorde det så bra!! Förutom att Jack var livrädd för bommen och överladdad till tusen... två händer även här och bra guidning av min lilla ryttare! 

Jättesynd att Jack skulle vara rädd för så mycket och jag var riktigt besviken på honom men samtidigt får jag tänka på att det är första gången han är ute på flera år! Det gick bra i det stora hela, jag hoppade upp och red fram inför min klass, blev lite länge framridning då det inte hade framgått om lunchen hade varit eller inte. Jag är väldigt missnöjd med trailen då Jack mestadels sprang och var rädd för både bommarna och bron. Just där och då var han inte mycket värd men i slutändan när jag hade lugnat ner mig så gick det bra. Han lastade praktiskt taget sig själv på vägen hem i bara lädergrimman, annars har jag alltid repgrimman. 

En bra start på tävlingssäsongen ändå, nu vet jag vad vi ska jobba vidare på och lite vad jag har att förvänta mig. Nu kan det bara bli bättre hoppas jag! Nu laddar vi om inför nu på lördag då vi ska till open doors i enköping och tävla. Då är det bara jag som tävlar så vi får se hur det går, mamma och ev Ellie skulle också åka med. Nu blickar vi framåt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Dagen innan tävling

Nu är det vääääldigt snart dags för tävling, däremot har det blivit lite ändrade planer, T har haft 40 graders feber hela veckan och inte kunnat komma och rida Jack någonting, däremot är hon fast besluten om att tävla ändå, idag kommer hon komma till mitt jobb och så åker vi till stallet, där vi förbereder allting inför morgondagen, packar hö, putsar av de sista grejerna och packar bilen. T kommer nog också rida Jack lite lätt för att känna på honom innan tävlingen. 

Sen ska vi åka hem till mig och laga middag, sedan fixa i ordning och packa ihop pass och varma kläder osv. Till tävlingen, det har en tendens att antingen vara superkallt eller supervarmt på tävling. Sen ska plugga lite mönster innan sängdags, upp tidigt på lördag morgon och släppa ut hästar och fixa stallet, sedan snabbt pyssel med Jack och se till att han inte har spån i pälsen ungefär. Sedan bär det av mot Nivsta gård där tävlingen kommer hållas, tar ca 40 minuter så jag har räknat på en timme. Väl där kommer vi startanmäla i lugn och ro, gå runt med Jack på tävlingsplatsen och kolla in läget, se till att han äter och dricker ordentligt! T tävlar inte förrän i klass 7 så hon tar det lugnt på morgonen och laddar upp, sedan blir det uppvärmning och tävling! 

Eftersom hon har varit sjuk så kommer hon inte orka tävla trailen efter lunch, däremot lyckades vi byta ryttare, så JAG kommer tävla honom då, så igår fick jag akut lösa medlemsskap och licenser för att då tävla och jag fick otroligt bra bemötande och hjälp från WRAS tävlingsansvarige och godkänd licens! 

Lite oväntat att svida om till tävling denna helg, var ju inställd på nästa helg men det ska nog gå! Vi är supertaggade inför tävlingen ❤️

(null)

(null)
Gammal tävlingsbild på oss

Närmar sig

Det närmar sig för inför tävlingen, nu är det bara en vecka kvar inna Tindra ska tävla Jack, ska bli så sjukt kul att få se dom ute på tävlingsbanan ❤️ 

Det är 2 veckor kvar innan jag och Jack är ute på banan igen också, så sjukt nervöst men ska bli så kul! Kommer inte ens ihåg vilka klasser jag anmälde mig till...  men det ska nog gå bra det! 

Här kommer två gamla tävlingsbilder
(null)

(null)


Tisdag igen

Hej ni fina läsare, hoppas ni hade en trevlig påsk! 

Min förra vecka var sjukt tung med förkylning och allt möjligt så var bara bra att T kunde rida Jack så mycket. På skärtorsdagen hade vi halvdag på jobbet och så passade jag på att dra fram släpet och lasta Jack och träna på att åka iväg. Vilket gick helt okej, för att ha varit så länge sedan han åkte. På kvällen kom sedan mina vovvar hem ❤️ supermysigt att ha dom hemma hela långhelgen.... trodde jag... Dastin verkar inte riktigt trivas då han kissar inne och väcker oss mitt i natten för att gå ut, han som annars är morgontrött och inte behöver gå ut förrän vid 9-10 tiden ca 12 timmar efter sista kvällsrundan liksom. Så det var upp vid 5 på kissrunda och sen in och lägga sig igen. 

T kom och red Jack på långfredagen vilket inte gick super då han hade annat för sig. Så jag hoppade upp och red igenom honom och förklarade för T hur jag gjorde och varför jag gjorde som jag gjorde. Sen kom Em över också och tog en middag och njöt med mig och snackade bara. Lördagen förflöt bra med långa promenader, ont i benet och Jack, hundarna har legat i bilen medan jag har ridit i lugn och ro vilket har gått super med dom! 

På söndagen så var det upp igen och fixa häst och hundar innan det vart hem och duscha och fixa sig för att åka på påsklunch med älsklingens bröder och föräldrar. Supermysigt och sen grillade vi till middag och njöt av tårta. Hundarna hade det superbra i bilen mellan promenaderna!  På måndagen gick jag med vovvarna och åkte till stallet, såg ett sår på bakbenet som var nytt så tänkte bara ta ner honom i ridhuset och kolla så att han inte haltar. Vilket han inte gjorde så då hoppade jag upp barbacka i grimma, men han var så pigg för det var en ny häst där nere och så knakade det i väggen så då gled jag av precis när jag hoppade upp! Sedan var det upp och på med sadel och träns och rida igenom honom, satan vad bra det gick sen. När jag var klar i stallet så gick jag en runda med hundarna och när vi kom hem så var Per och Camilla hos oss och hjälpte oss att sy upp lite gardiner och sätta kabellister. 

Blev skitsnyggt så jag är supernöjd! Idag kanske jag ska ta och dra fram Jennys släp som vi troligen kommer använda på tävlingen då mamma kommer tävla med Q och använder vårt släp. Eller om jag bara ska rida igenom honom, och ta släpet en dag när jag inte har hundarna i bakluckan också... 
(null)