jojawestern.blogg.se

Min man kan han

Det var för några veckor sedan nör jag kom direkt hem från jobbet, han hade tvättat, städat och fixat hemma, jag fick sätta mig i soffan och läsa en bok och bli serverad med bubbel när han lagade mat❤️ så otroligt mysigt att bara vara hemma och bli bortskämd! 

Ville bara ge en headsup för min fantastiska man❤️ (null)

(null)


Clinic för Manuela Witt

Efter väldigt mycket om och men, Jack har varit halt och vilat sedan den 23 maj eftersom först upptäckte hovslagaren en blödning i strålen pga ringskorna, det var inget konstigt, kan tydligen bli så när de går med ringskor för länge och han har haft dom i 1.5 år nu. Sen efter det så var han halt i fram också och lite svullen. Jag var väldigt orolig över att det skulle vara en fraktur igen eftersom Jack inte visar särskilt väl att han har ont och även hans historik med frakturer gör att jag hellre röntgar en gång för mycket än en gång för lite. 

Det började med att jag fick en oväntad inbjudan till clinicen och jag tackade glatt ja till den, sen så hann Jack bli halt med med bara någon veckas varsel kvar till clinicen, jag hade is i magen men tillslut ringde vi till en veterinär som kunde åka ut och röntga hemma i stallet och han såg lyckligtvis ingenting och sa att jag inte ska läsa in för mycket i minsta lilla hälta. Troligen så vrickade han sig bara lite men nojjig som man är liksom... så efter vet besöket skrittade vi ut en sväng och rörde lite på oss, och sen på eftermiddagen kom Emelie till mig så fixade vi lite hemma, och jag bestämde mig för att åka på clinicen och med två dagar kvar så var det lite som skulle fixas! Så jag åkte förbi granngården och köpte lite godis och flugspray sen över till byggmax och köpte spånpelletssäckar till boxen på clinicen. Åkte sen tillbaka till stallet och fyllde på spån i släpet och packade det hö jag skulle ha med mig. Kände mig supertaggad på clinicen,  trots att det var första gången jag körde själv släp så långt till en plats jag aldrig hade varit på innan. Sen blev det att ta det lugnt franför tvn.

På fredagen så blev det jobb och sen till stallet och rida, packa bilen och hem och packa mina saker. Hade lite svårt att sova och man var så nervös för att köra till någonstans jag aldrig varit förut! 

Lördag morgon började 4.30 på morgonen och jag vaknade en kvart innan klockan och packade med mig det sista och åkte till stallet, kopplade på släpet och gick sen för att hämta Jack, han tyckte det var lite konstigt att jag kom så tidigt på morgonen men han följde ändå med, borstade av honom och satte på benskydd sen gick vi ner till släpet, han backade av en gång sen gick han rakt på och jag kunde stänga och fixa utan problem! 

Körningen gick över förväntan och jag är jätteglad att det gick så bra med tanke på hur nervös jag var! Vi var först på plats, mötte inte en människa först men tog ett varv och hittade boxen vi skulle ha och då lastade jag ur Jack och började packa upp! Det tog sin tid verkligen, sen satt jag och kollade på när de andra tränade tills att det var vår tur, supertaggad och glad att jag fick rida med en tjej jag kände också. Manuela tog direkt tag i min sits och jag fick rida med två bollar (tennisstorlek) under varje sittben och banne mig vad bra det blev med sitsen efter det. Vi jobbade med att få hästarna att trampa under sig och vara mellan hand och skänkel skulle jag kalla det. Jag fick träna mycket på min sits vilket verkligen behövdes! Vi måste få Jack mer framåt i galoppen i framförallt högervarvet och jag måste sitta rakt. Sen blev det en välbehövlig dusch, fick och lunch vilket var supergott. 

Andra passet efter lunch fortsatte vi i samma anda som första passet och jag var helt lyrisk hur mycket bättre jag satt i sadeln! Jack ville knappt gå ut ur boxen och var trött redan då, men han kämpade på i värmen. 

Sen blev det ännu en dusch och mys innan middagen! Det blev lite mojito och salta chips också, vilket behövdes nu när man hade svettats som en jäkla gris hela dagen. Vi kom i säng vid 11 tiden tror jag på kvällen, jag vaknade till och från men annars sov jag helt okej. Upp vid kl 6 och äta frukost, hästarna hade blivit fodrade innan dess. Jag blev glad att se att Jack hade ätit och druckit bra! Sen gick vi en promenad för att röra på våra stela kroppar. Hann kolla lite när de andra red trail innan det var dags att sadla vid 8.30. 

Trailen var jag inte alls nöjd med, eller jo första rundan var jag jäkligt nöjd med men sen sprang Jack bara, jag blev frustrerad och besviken. Ville bara ge upp då och tyckte att Jack hade gjort tillräckligt då! Han var kanske trött och hade träninsvärk osv... 

Efter lunch kom tanken mer och mer att jag kanske skulle strunta i sista passet för blir det dåligt så kommer jag vara arg och sen ska vi lasta och då kommer inte det funka och sen ska jag hitta hem också. Men jag blev snällt övertalad att rida sista passet också vilket jag är glad över att vi gjorde, horsemanship stod på schemat och det gick superb! Första rundan är jag nöjd med, andra rundan hade Jack lärt sig mönstret vilket gjorde det lite springit även fast jag red bättre den gången. Tredje gången så tränade vi precision och räknade steg och lite sånt vilket jag aldig har tänkt på förut men som var en bra ögonöppnare! Slutade med en riktig wow känsla och Manuela sa att vi aldrig ska rida mönster med Jack, han lär sig dom på en gång! Vilket jag också har vetat om. 

Sen blev jag lite stressad när alla hade börjat åka, alla hjärnspöken var ju rädda att Jack inte ska gå på och tänk om jag inte får på honom själv och vad ska jag göra då! Men packade allting och mockade boxen, de flesta hade hunnit åka då men jag försökte ha lite is i magen, satte på Jack skydden och han nervösbajsade i gången, Marie kom och tänkte vara en hjälpande hand också men då klev Jack på utan att tveka och stod lugnt kvar medan vi stängde! Supernöjd!! Elin hade hjälpt mig också att öppna takluckan i släpet, det var så jäkla varmt! Kramades och tackade för oss innan vi påbörjade resan hemåt vilket gick bra, körde med gps fram till E4an men sen gick det bra! Supernöjd och glad över helgen! Väl hemma fick jag knappt av honom alla skydd innan han ville ute i hagen. Han rullade sig på vägen ner till hagen, ganska lugnt att komma ut i hagen igen lite bröl och gnägg o stamp men sen så. Alla hängde efter Jack och han gick bara iväg från dom och så följde dom efter. Haha han tyckte bara dom skulle låta honom vara sen! 

Packade ur och fixade släpet i lugn och ro, sen åkte jag hem och duschade bort all svett och damm en snabbmiddag och krypa upp i soffan med min älskling❤️ så nöjd att bara vara jag och vara så lyckligt lottad med både man och häst ❤️ 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)