jojawestern.blogg.se

Helgen

God förmiddag, har precis unnat mig en ordentlig sovmorgon och en god frukost, nu sitter jag i soffan och tänkte berätta hur helgen har varit och hur den ser ut. 

Igår, lördag, då började jag dagen med utsläpp, jag var kvar till 10.30 från 6.15, jag tyckte det var mysigt att gå och pula i stallet, sopade noga och mocka ordentligt och ta tiden att fylla på spån. Fixade allting i minsta detalj och sen när jag var klar då hämtade jag Jack och tömkörde honom efter en noggrann ryktning. Det gick toppen men vi kunde inte träna på det jag hade tänkt, det var nämligen två andra hästar i ridhuset som red runt på hela spåret och snett igenom. Jag som inte heller är jättevan vid att tömköra ville inte heller vara i vägen då och testa på att köra öppnor och slutor och skänkelvikningar när det var flera där, pga att jag inte har samma koll på Jack som när jag rider. 

Sen pysslade vi en stund till i stallet innan han fick gå ut utan täcke, 11 täcken har han haft sönder under 3 månader.... hoppas att det inte blir för kallt bara för jag tycker att han inte har pälsen till att gå utan eftersom han alltid har haft täcken men det går inte när han har sönder dom hela tiden. Han verkligen sliter själv i täckena och sen har hans kompisar i hagen hjälpt till också. 

När jag kom hem så vilade jag någon timme men frös för mycket så hoppade in och tog en varm dusch, och fixade mig för födelsedagskalaset! Var superkul att vara där och mysig stämning ❤️ 

Vi var där några timmar innan vi svidade om, min man skulle jobba natt så han åkte hem och vilade någon timme till och jag åkte till stallet igen och mötte upp T som skulle rida Jack, vi lade fram massor av bommar så dom fick träna på massor av galoppbommar och upphöjda bommar. Gick superbra och T fick göra "fyrkanten" eller snurra runt i fyrkanten utan träns, eftersom hon annars drar honom i munnen men tacka tusan för att det gick bättre utan träns! 

Efter kanske 3 timmar i stallet så åkte jag och syrran och storhandlade. Väl hemma packades allt upp och jag satte igång med garderoberna, jag tog bort korgarna i stallgarderoben eftersom de var helt onödiga där då dörren inte gick att öppna helt och korgarna inte kunde dras ut, så jag monterade ner 4 st sådana. Sen bråkade jag in ett vanligt hyllplan, blev super! Tog sedan tag i städskåpet och flyttade upp en hylla och satte in en av korgarna. Det blev toppenbra! Under tiden hade jag hunnit köra en diskmaskin och två tvättmaskiner och hängt dessa. Tog tag i mina smycken som varit nerpackade under flytten och försöka trassla upp alla halsband osv. Även rensa vilka jag vill ha kvar och inte. Sen var klockan 23 ungefär och då sa jag godnatt! 

En supereffektiv dag igår kompenseras med en mycket lugnare dag idag, min man kom hem imorse efter jobbet och jag har precis fått i mig frukosten och skriver här. Tanken idag är att ha en riktigt mysig hemmadag, vi ska kanske få upp lite tavlor, Freddie kommer till oss också, han har blivit sjuk min lilla älskling❤️ allmänt en riktig mysig hemmadag som avslutas med insläpp i stallet och stallfix men Jack får troligen vila idag. Han gick två pass igår. 

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stamkund?

E-postadress: (Det är vår lilla hemlighet)

URL/Bloggadress:

Kommentar: